Idézet: adam.k - Dátum: 2009. aug. 10., hétfő - 18:45
Ez annyira igaz, hogy a T csoportnak mar 2008ban volt olyan szolgaltatasa, hogy az orszag barmely n pontja kozott olyan wan kapcsolatot adjon, amiket te, mint vegfelhasznalo 1 lanban latsz.
MPLS, büszke is rá, csak kicsit nehéz managelni. Megcsinálják ezt 3 kontinens közt is, de ipseccel be lehet csatlakozni, az is bekerül a lanba. De T itt rezet ad, meg alap infrastruktúrát, nem egészen T szolgáltatás, ugyanúgy alvállalkozója a valakinek, akinek a rezet adja, az meg nekem rajt a lant.
Elég horror ára van, most kellene költöztetnem egy ilyen végpontot, Pesten kerületen belül átkerül, a rezet bekötöttem, a routerre mondtak egy kedvezményes 2ezer dollár környéki árat, mint fizikai mozgatás. Mondtam én 2 sörért átviszem, mert ha már full infrastruktúramozgatás van, akkor 1 zöld dobozzal több vagy kevesebb k. mindegy, csak míg a GTS adhoc át bírja billenteni a mikróját, addig ezzel heteket kell szervezkedni, levelezni. Ellenben teljesen jó megoldás.
Datacenterben is műxik, csak ott azért tartományi routerek szoktak lenni, nem biztos, hogy egyszerű, de végül is az üveg 2 végét egy lanba lehet tenni, kérdés hányszor húzzák ki az ottani core routereket, és switchelik az egészet. Oszt ha valaminek utánanézni meg managelni kell, akkor kezdődhet a szopolás, mert most szekrények közt is szépen managelve van, 2 porttal odébbdugod a vasat, és nem érdekel senkit, mert nem megy.
Make love not Wor.