HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#2381 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 17. 10:32

Idézet: adam.k - Dátum: 2009. júl. 17., péntek - 7:44

Az, hogy van a sufni bt, akinek kenyelmesebb, ha turkalhat a dns-ben, az ne legyen mar alap.  Latom kezd a hely elbulvarosodni, a szint meg csokkenni.

Nálam van vagy 10 domain, amelyiknek nem én kezelem a DNS-ét. Múltkor az Interware megváltoztatta az IP-jét a szerveremnek, én erről értesítettem az ügyfeleket, mégis volt olyan, aki fél év alatt sem volt képes lemódosítani, mert azt sem értette miről van szó, stb...
És persze én voltam a hibás.

Én mindenkinek megmondom, a DNS nálam ingyen van, megbízható névszerverekben van a domain, hozzák át hozzám. Ha nem, akkor neki kell állítania, ha költözik a szerver, vagy a szolgáltató IP-t vált. (Azért remélem ilyen a közeljövőben nem lesz ismét példa, mert azért ez nem egy egyszerű dolog.)

#2382 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 17. 11:26

Miről is megy a vita?

adam.k - szerintem te eddig rossz szolgáltatóknál voltál

nálunk a domainek dnsei 98%ban a mi dns szervereinken mennek;
de ha valaki saját nseken szeretné, hát legyen

#2383 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 17. 12:04

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. júl. 17., péntek - 11:26

adam.k - szerintem te eddig rossz szolgáltatóknál voltál

soha nem voltam ugyfele hosting szolgaltatonak illetve ugyfelseg nelkul sem vettem ilyesmit igenybe.  a jovoben sem tervezem.  lehet, hogy ez rossz, nem tudom.

#2384 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 17. 12:49

Idézet: adam.k - Dátum: 2009. júl. 17., péntek - 13:04

soha nem voltam ugyfele hosting szolgaltatonak illetve ugyfelseg nelkul sem vettem ilyesmit igenybe.  a jovoben sem tervezem.  lehet, hogy ez rossz, nem tudom.

nem rossz, csak tényleg arról van szó, hogy ha korrekten van az a dns kezelve, akkor SEMMI hátránya nincs, ha nálunk van, előnye viszont van, sok.

#2385 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 17. 12:53

Idézet: Meister - Dátum: 2009. júl. 17., péntek - 13:49

nem rossz, csak tényleg arról van szó, hogy ha korrekten van az a dns kezelve, akkor SEMMI hátránya nincs, ha nálunk van, előnye viszont van, sok.

Ráadásul ha azt mondom a júzernek, hogy "nálam van a DNS", akkor az bejegyzésileg a dns1.hu, meg hasonló szervereket jelenti elsődleges NSnek. Ha ügyfél kéri, akkor én tudom managelni, ha akarja, akkor felőlem lelke rajta, de ilyenkor szokták elbaszni :-)

Amúgy meg oda irányítom, ahova kérik, amúgy meg sokkal kevesebb szopolás, ha igénylésnél nálam van, kap tárhelyet, működik kompletten (ahogy az ügyfél szeretné ugye), akinek külön mailszerver, az odakapja az mx-et, aztán kész. De ha még el kezdem babrálni, hogy mit írjon az ns szolgáltatójának, akkor eleve plusz 1-2 nap míg megfordul a mail, ha visszakérdeznek már 2 cég közt fog menni a vita.
Make love not Wor.

#2386 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 14:47

datanet bezárja a váci úti termét :(
gépet/gépeket vidd át magad - ha jót akarsz  :D -    írják a levelükben

#2387 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 15:18

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. aug. 7., péntek - 15:47

datanet bezárja a váci úti termét :(
gépet/gépeket vidd át magad - ha jót akarsz  :D   -    írják a levelükben

Oszt mivel tartományt nem akarnak megbontani, gondolom ott most új IP-t kapsz.
Make love not Wor.

#2388 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 17:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. aug. 7., péntek - 16:18

Oszt mivel tartományt nem akarnak megbontani, gondolom ott most új IP-t kapsz.

Azt ígérik, marad az ip cím.  Ha változna, biztos proserverhez vinném..

#2389 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 17:42

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. aug. 7., péntek - 18:35

Azt ígérik, marad az ip cím.  Ha változna, biztos proserverhez vinném..

Az érdekes lesz. Vagy akkor minden szervertulaj menjen Váci útra, ott lehúz, egyszerre jöjjön oda minden tulaj, aztán odapattintják a vonalat, mire odaértek a géppel?

Bár GTSnek saját infrastruktúrája van, de nem hinném, hogy az üveg 2 végét egy networkbe betolnák, olyat csak én merek csinálni, ha nekibátorodom :-D
Make love not Wor.

#2390 Felhasználó inaktív   Red 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 21:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. aug. 7., péntek - 18:42

Bár GTSnek saját infrastruktúrája van, de nem hinném, hogy az üveg 2 végét egy networkbe betolnák, olyat csak én merek csinálni, ha nekibátorodom :-D

Szerintem annyira nem veszes. Ket vagy tobb adatkozpont osszekotesehez, layer2-on, eleg surun alkalmazott megoldas.

pl. ha olyan alkalmazasod van ami tobb szerveren fut es a szinkronizalashoz 1 VLAN-ba kell, hogy legyenek a szerverek. A redundancia miatt a szerverek felet meg atrakod egy masik atatkozpontba.

Az viszont igaz, hogy ha kabel es aktiv eszkoz szinten is tartalekolast akarsz akkor trukkozni kell. :)

#2391 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 08. 14:24

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. aug. 7., péntek - 18:42

Interware-nél mikor áthoztam a BIX-ből Dél-Budára a gépem, akkor is megmaradt az IP-je. Ugyanaz a hálózat.

#2392 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 09. 16:46

Idézet: Meister - Dátum: 2009. aug. 8., szombat - 15:24

Interware-nél mikor áthoztam a BIX-ből Dél-Budára a gépem, akkor is megmaradt az IP-je. Ugyanaz a hálózat.

viszont iw-s adslről szerettem volna iw-s mikrora váltani  - na itt nem tudták megoldani, hogy a fix ip címem megmaradjon :(

#2393 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 09. 21:55

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. aug. 9., vasárnap - 17:46

viszont iw-s adslről szerettem volna iw-s mikrora váltani  - na itt nem tudták megoldani, hogy a fix ip címem megmaradjon :(

Eleve 2 külön core router, csúnya is lenne 1 darab endpoint IP-t átpaszírozni.
Make love not Wor.

#2394 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 10. 17:40

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. aug. 9., vasárnap - 21:55

Eleve 2 külön core router, csúnya is lenne 1 darab endpoint IP-t átpaszírozni.

core router vagy sem - a problema tobb modon is egyszeruen megoldhato.  Ha bonyolitani kellene, akkor is lehet ethernet over mpls-t csinalni, ha nem akkor lehet vlant tunnelezni, vagy csak siman athuzni a vlant.  De szerencsere a lehetosegek tarhaza vegtelen: ugyfelnel szamtalanszor volt mar pelda ra, hogy gepet ip cimmel kellett koltoztetni teljesen mashova.  Es mivel nem vagyok datanetes, sem nem telco, igy a lehetosegek is szukebbek, de nehany egyszeru routing protokollal es redisztributalassal a problema amatorok szamara is trivialis.  Hat meg a datanetnek.

#2395 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 10. 17:45

Idézet: Red - Dátum: 2009. aug. 7., péntek - 21:09

Szerintem annyira nem veszes. Ket vagy tobb adatkozpont osszekotesehez, layer2-on, eleg surun alkalmazott megoldas.

Ez annyira igaz, hogy a T csoportnak mar 2008ban volt olyan szolgaltatasa, hogy az orszag barmely n pontja kozott olyan wan kapcsolatot adjon, amiket te, mint vegfelhasznalo 1 lanban latsz.  ethernet broadcastokkal meg arp-vel meg mindennel, ahogy az etherneten szokas.  a te kis sajat n szereplos lanodat megcsinaljak, orszagosan.  es nem is kell hozza datacenternek legyel.

hasonlo megoldassal szinten a T csoport mar 2006-ban ugy csinalt clustert maganak, hogy az orszagban szetszorva voltak a szerverei - a heartbeat miatt 1 vlanban 1-1 interfesz.  szoval a technologia mostanra teljesen elterjedt mar.

#2396 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 10. 18:36

Idézet: adam.k - Dátum: 2009. aug. 10., hétfő - 18:45

Ez annyira igaz, hogy a T csoportnak mar 2008ban volt olyan szolgaltatasa, hogy az orszag barmely n pontja kozott olyan wan kapcsolatot adjon, amiket te, mint vegfelhasznalo 1 lanban latsz. 

MPLS, büszke is rá, csak kicsit nehéz managelni. Megcsinálják ezt 3 kontinens közt is, de ipseccel be lehet csatlakozni, az is bekerül a lanba. De T itt rezet ad, meg alap infrastruktúrát, nem egészen T szolgáltatás, ugyanúgy alvállalkozója a valakinek, akinek a rezet adja, az meg nekem rajt a lant.

Elég horror ára van, most kellene költöztetnem egy ilyen végpontot, Pesten kerületen belül átkerül, a rezet bekötöttem, a routerre mondtak egy kedvezményes 2ezer dollár környéki árat, mint fizikai mozgatás. Mondtam én 2 sörért átviszem, mert ha már full infrastruktúramozgatás van, akkor 1 zöld dobozzal több vagy kevesebb k. mindegy, csak míg a GTS adhoc át bírja billenteni a mikróját, addig ezzel heteket kell szervezkedni, levelezni. Ellenben teljesen jó megoldás.

Datacenterben is műxik, csak ott azért tartományi routerek szoktak lenni, nem biztos, hogy egyszerű, de végül is az üveg 2 végét egy lanba lehet tenni, kérdés hányszor húzzák ki az ottani core routereket, és switchelik az egészet. Oszt ha valaminek utánanézni meg managelni kell, akkor kezdődhet a szopolás, mert most szekrények közt is szépen managelve van, 2 porttal odébbdugod a vasat, és nem érdekel senkit, mert nem megy.
Make love not Wor.

#2397 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 10. 18:40

Idézet: adam.k - Dátum: 2009. aug. 10., hétfő - 18:40

Es mivel nem vagyok datanetes, sem nem telco, igy a lehetosegek is szukebbek, de nehany egyszeru routing protokollal es redisztributalassal a problema amatorok szamara is trivialis.  Hat meg a datanetnek.

Ha van 2 darab IP-m, vagy X, akkor annál a komplett rutingot módosítják. Ellenben tartományból 1 darab IP-t a világ másik világ vége felé irányítani elég érdekes lenne, nem? Most a VPN-es meg egyéb megoldásoktól tekintsünk el, nincs az a cucc, ami egy hosting cég forgalmát ilyen tunnelen erőforrással átnyomná. Legalábbis pár gigás forgalmakra nem régen a Cisconak és a Junipernek biztos nem volt, itt meg jóformán ilyen cuccok vannak. Plusz nem hinném, hogy megéri annyi erőt/lóvét beletenni, inkább 1 lanba bassza az egészet, oszt lesz ami lesz.

De minnyá megkérdezem mit lehet nyilatkozni fórumon.
Make love not Wor.

#2398 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 11. 12:07

Idézet: adam.k - Dátum: 2009. aug. 10., hétfő - 18:45

Ez annyira igaz, hogy a T csoportnak mar 2008ban volt olyan szolgaltatasa, hogy az orszag barmely n pontja kozott olyan wan kapcsolatot adjon

Ráadásul kezd nem tetszeni, hogy sok a tervezett, vagy az emergency karbantartás. Most hajnalban lesz 30 perc, előző hónapban kb. 2 darab 1 órás volt, előtte havi 1-1 óra + 5-5 perc mindig becsúszott. Sokszor otthoni júzerek is már anyáznak ilyenért, oszt a béreltvonalak nem szoktak ennyi állni.

Szerencsére ebből minimális esett a csúcsidőnkbe, de sosem tudni.
Make love not Wor.

#2399 Felhasználó inaktív   Red 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 11. 16:49

Idézet

Ellenben tartományból 1 darab IP-t a világ másik világ vége felé irányítani elég érdekes lenne, nem?

Technikailag nincs akadalya. A vilag masik vegerol azt az 1db IP-t specifikusabb modon hirdetik (/32) igy annak nagyobb a prioritasa a route tablaban. Viszont ha ezt sokszor eljatszod akkor kesz kaosz lesz a halozatod es a szepen megtervezett IP-cim kiosztasod elvesz.

Idézet

nincs az a cucc, ami egy hosting cég forgalmát ilyen tunnelen erőforrással átnyomná.

Kb mennyi a "hosting" ceg forgalma? nehany giga vagy nehany 10G? Ennyit mar elbirnak az ujabb eszkozok.

#2400 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 01:12

Ez kész. Júzernek van X Kftje, nálam X domainje. Valami pályázathoz igazolni kellene, hogy az x.hu domain az övé. Hádemondom faszkivan, http://www.domain.hu...n/domainsearch/ ott látható, nyilvános, tök jó lesz.

Erre jött, hogy de ez nem jó, bürokrácia, igazolás kell, igazolás kell. Pár weboldala én nevem alatt van beadva, még jó, hogy nem azt kellett igazolni. Természetesen határidő van, igazolás most kell tegnapra, ISZT meg ad, 3+ÁFA összegért, pár napon belül.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.