HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#401 Felhasználó inaktív   bizz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 10. 13:21

Sziasztok!

Már többször elolvastama forumot, de sajnos az én problémámra nem találtam megoldást.  :(
Ezért szeretném most a segítségeteket kérni.

Chello előfizetésem van és nemrég vettem egy SMCWBR14-G2 routert. A netet sikerült megosztanom, minden tökéletesen működik lanon keresztűl, csak a wifi-vel vannak problémák. A gépem látja a routert a kapcsolat tökéletes, még a setup-ba is betudok lépni wifi-n keresztűl, csak éppen a net nem megy. Akármit állítottam sehogy sem tudtam összehozni. Ha kikapcsolom a wifi-t a gépben és rádugom a lan-t akkor tökéletes a net. De nélküle se kép se hang. :(

Szerintetek mi lehet a probléma?
Mit kéne át állítanom?

Segítségetek előre is köszönöm!

#402 Felhasználó inaktív   Anonimi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 07:11

Idézet: bizz - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 13:21

Sziasztok!

Már többször elolvastama forumot, de sajnos az én problémámra nem találtam megoldást.  :(
Ezért szeretném most a segítségeteket kérni.

Chello előfizetésem van és nemrég vettem egy SMCWBR14-G2 routert. A netet sikerült megosztanom, minden tökéletesen működik lanon keresztűl, csak a wifi-vel vannak problémák. A gépem látja a routert a kapcsolat tökéletes, még a setup-ba is betudok lépni wifi-n keresztűl, csak éppen a net nem megy. Akármit állítottam sehogy sem tudtam összehozni. Ha kikapcsolom a wifi-t a gépben és rádugom a lan-t akkor tökéletes a net. De nélküle se kép se hang. :(

Szerintetek mi lehet a probléma?
Mit kéne át állítanom?

Segítségetek előre is köszönöm!

Statikus, vagy DHCP-s a kapcsolatod? Megvan az IP, DNS és a Gateway? Esetleg a routereden nincs bekapcsolva véletlenül a MAC szűrés?

#403 Felhasználó inaktív   Anonimi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 07:20

Ja és nézz be a "Új Chello-modemekkel NEM működö routerek" topikba, mert lehet, hogy a routeredet nem kamálja a chello-s modem

#404 Felhasználó inaktív   gazsiazasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 03:53

HI all! következő a problem:
van nekem egy gépem és egy xboxom.
a gépben 1 db hálókártya van.
az xboxban ugyszintén 1 van.
a gép és az xbox is ugyanarra a switchre van kötve.
a gépen van net, mert arra engedélyezve van. mivel a szolgáltató mac address segitségével szür hogy kinek lehet netje, meg kinek nem. szóval a gép mac addresse be van regisztrálva, és megy rajta a net, az xboxon pedig nem, mivel az nincs regisztrálva. a gép dhcpn kapja az ipt, dns cimet, átjáró cimet, stb.. az xboxnak tudok adni egy ip cimet, ami ugyanazon a hálzaton van, mint a gép, és be tudom állitani a gép ipjét átjárónak, és meg tudom neki adni a dns kiszolgáló cimeket. a gépen xp van.
Namost.
azt kéne nekem megoldani hogy a gépen keresztül el tudjam érni a netet az xboxszal. köszi :)

#405 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 13. 07:22

Idézet: gazsiazasz - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 4:53

HI all! következő a problem:
van nekem egy gépem és egy xboxom.
a gépben 1 db hálókártya van.
az xboxban ugyszintén 1 van.
a gép és az xbox is ugyanarra a switchre van kötve.
a gépen van net, mert arra engedélyezve van. mivel a szolgáltató mac address segitségével szür hogy kinek lehet netje, meg kinek nem. szóval a gép mac addresse be van regisztrálva, és megy rajta a net, az xboxon pedig nem, mivel az nincs regisztrálva. a gép dhcpn kapja az ipt, dns cimet, átjáró cimet, stb.. az xboxnak tudok adni egy ip cimet, ami ugyanazon a hálzaton van, mint a gép, és be tudom állitani a gép ipjét átjárónak, és meg tudom neki adni a dns kiszolgáló cimeket. a gépen xp van.
Namost.
azt kéne nekem megoldani hogy a gépen keresztül el tudjam érni a netet az xboxszal. köszi :)

Hát igen... Net megosztás topik ELEJE, csak lapozni kell tudni, meg olvasni 1 kissé...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#406 Felhasználó inaktív   gazsiazasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 22:37

Bocs, a gépen winxp van, nem akarok egyfloppys linuxot, mert mennie kell a gépnek...
az xboxon meg beállitottam átjárónak a gép ipjét, de nem ment, és ha a dnst beirtam a gép ip cimét, ugyse ment, és ha beirtam a kapott dns ipket, akkor sem ment, szal lécci valami használható megoldást kérnék.
köszi előre is

#407 Felhasználó inaktív   korn 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 14:22

Egy gyors lámer kérdés.
Net meg van osztva routeren keresztül 2 gépen, elvileg nem szabadna. A szolgáltató mit szól hozzá, ha egyik gép a szolgáltató proxyján keresztül, másik gép direktben böngészik egyszerre? Észreveszik ezt?
Neadjisten egyik gép anonym proxyn keresztül, a másik "normál" kapcsolattal megy, ez okozhat problémát?
Mert ilyenkor különböznek a Wan-os IP-k is.   

#408 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 16:01

Idézet: korn - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 15:22

Egy gyors lámer kérdés.
Net meg van osztva routeren keresztül 2 gépen, elvileg nem szabadna. A szolgáltató mit szól hozzá, ha egyik gép a szolgáltató proxyján keresztül, másik gép direktben böngészik egyszerre? Észreveszik ezt?
Neadjisten egyik gép anonym proxyn keresztül, a másik "normál" kapcsolattal megy, ez okozhat problémát?

melyik szolgaltato nem engedi?

#409 Felhasználó inaktív   korn 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 16:11

Idézet: pauz - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 17:01

melyik szolgaltato nem engedi?

hungarotel

#410 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 17:32

Idézet: korn - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 15:22

Egy gyors lámer kérdés.

Olyan nincs, hogy "direktben". A szolgáltató így is, úgy is megkapja a kimenő, ill. a bejövő csomagokat, tehát elvben figyelhet minden aktivitásodat.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#411 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 17:35

Idézet: gazsiazasz - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 23:37

Bocs, a gépen winxp van, nem akarok egyfloppys linuxot, mert mennie kell a gépnek...
az xboxon meg beállitottam átjárónak a gép ipjét, de nem ment, és ha a dnst beirtam a gép ip cimét, ugyse ment, és ha beirtam a kapott dns ipket, akkor sem ment, szal lécci valami használható megoldást kérnék.
köszi előre is

Használható ügyileg a netes kapcsolat meg van osztva? Anélkül a belső gép (XBox) nem fog "kifelé" kapcsolódni és fordítva. Más hiba nem lesz ott, hacsak nincs valami extrém firewall rule, a "belső IP/DNS/átjáró" kombináció működő eredményt ad, épp ez van leírva a topic elején... És hogy meg KELL osztani a netes kapcsolatot!  :smoker:

szerk.: mivel xp van a gépen, ha be lehet állítani dhcp-t az XBox-on, az is jó.

Szerkesztette: Warrior 2006. 02. 14. 17:39 -kor

#412 Felhasználó inaktív   gazsiazasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 01:27

nincs extrém firewall rule, csak vmiért a gép nem engedi megosztani a kapcsolatot.
azt irja ki, hogy a NAT (hálózati címfordítás) jelenleg telepítve van útválasztási protokollnak és az internetmegosztásának vagy az internet tűzfalának telepítése előtt el kell távolítani. A NAT eltávolításához nyissa meg az Útválasztás és távelérés kezelése beépülő modult, majd bontsa ki az útválasztó bejegyzését a bal oldalon.Törölje a hálózati címfordítás útválasztási protokollt az IP-útválasztási protokollok listájából.

Na ennyi a problem :s

csak nincs ilyen beépülő modul, legalábbis én nem találtam

Szerkesztette: gazsiazasz 2006. 02. 16. 01:28 -kor

#413 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 14:50

Idézet: gazsiazasz - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 2:27

nincs extrém firewall rule, csak vmiért a gép nem engedi megosztani a kapcsolatot.
azt irja ki, hogy a NAT (hálózati címfordítás) jelenleg telepítve van útválasztási protokollnak és az internetmegosztásának vagy az internet tűzfalának telepítése előtt el kell távolítani. A NAT eltávolításához nyissa meg az Útválasztás és távelérés kezelése beépülő modult, majd bontsa ki az útválasztó bejegyzését a bal oldalon.Törölje a hálózati címfordítás útválasztási protokollt az IP-útválasztási protokollok listájából.

Na ennyi a problem :s

csak nincs ilyen beépülő modul, legalábbis én nem találtam

Le kellene tiltani az "Útválasztás és távelérés" szolgáltatást, már csak ha nincs rá szükség.

szerk.: az internetes kapcsolathoz CSAK a TCP/IP protokoll legyen engedélyezve (ill. felrakva, sokszor sajnos tiltani sem elég bizonyos komponenseket), más protokollok csak indokolt esetben!

Szerkesztette: Warrior 2006. 02. 16. 14:53 -kor

#414 Felhasználó inaktív   gazsiazasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 11:22

le van tiltva az a szolgáltatás, megnéztem.
Élből le van tiltva ;)

#415 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 11:44

Idézet: gazsiazasz - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 12:22

le van tiltva az a szolgáltatás, megnéztem.
Élből le van tiltva ;)

Milyen protokollok vannak telepítve a netes kapcsolathoz?

#416 Felhasználó inaktív   gazsiazasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 13:12

TCP/IP

#417 Felhasználó inaktív   SteveColin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 14:13

Sziasztok!! HELP !! HELP !!

Hogyan tudom megoldani azt ,hogy két gépel csatlakozzak az internetre???

Most csak az egyiken van MIKROS net,de úgy szeretném megoldani,hogy a másik gépen is legyen függetlenül attól,hogy a mostani gép KI vagy Be van kapcsolva.

Azt tudom ami most rendelkezésre áll tehát tetőn egy antenna aztán egy újnyi vastag kábell 5-méter és a gépben egy D-Link Air DWL-510-es Wireless PCI-Adapter ( Kártya )

Az érdekelni mi kell hozzá hogy mennyen a dolog!!! ELŐRE IS KÖSZÖNÖM !!

MÁS !!

Hozzáteszem olvasgattam miket írnak itt a mikrós Netről Hát nálam ha nagyon rossz minden 600-700 kb/sec jön.
De általában 1200-1600 kb/sec a sebesség Jó pici okoskodással szoktam Tornyokat váltani ,de a sebesség általában ennyi és ez mennyiért???

4500 Hun/ Ft / Hó

És ami még jobb az ,Hogy KORLÁTLAN !!!

Na még valami Furcsaság !!

Általában vagyis szinte mindenki azt mondja ,hogy a Mikrós netnél az antenna meg a gép között nem lehet több a távolság 6-8-méternél és egy speckó vastag kábel kell neki !! HMMMMMMM . :-(

Ez sem Igaz mert most próbáltam ki és nálam úgy megy ,hogy volt itthon 90-méter 75 Ohm-os Koax Kábelem (( Közönséges antenna kábel )
És be kötöttem a rendszer közé :-) tehát az Antennárol lejövő kábelt ahol belecsatlakozik a Gépben található D-Link Air DWL-510-es kártyában szét csavaroztam és közékötöttem a Koaxot így most az Antenna és a gép között kb 95-méter kábel van és ebböl 90-méter sima közönsége 75 Ohm-os Koax.És lásss csodát TÖKÉLETSESEN MEGY ! ! :-) :-) :-)

#418 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 18:54

Idézet: SteveColin - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 13:13

Általában vagyis szinte mindenki azt mondja ,hogy a Mikrós netnél az antenna meg a gép között nem lehet több a távolság 6-8-méternél és egy speckó vastag kábel kell neki !! HMMMMMMM . :-(

Ez sem Igaz mert most próbáltam ki és nálam úgy megy ,hogy volt itthon 90-méter 75 Ohm-os Koax Kábelem (( Közönséges antenna kábel )
És be kötöttem a rendszer közé :-) tehát az Antennárol lejövő kábelt ahol belecsatlakozik a Gépben található   D-Link Air DWL-510-es kártyában szét csavaroztam és közékötöttem a Koaxot így most az Antenna és a gép között kb 95-méter kábel van és ebböl 90-méter sima közönsége 75 Ohm-os Koax.És lásss csodát TÖKÉLETSESEN MEGY ! ! :-) :-) :-)

Minden a kábel jellemzőitől függ. Vékony kábelnél 5-6 m az optimális ez elmehet 7-10 ig. Vastag kábel esetén is kerülni kell a 20-30m feletti távolságokat.

Amit Te kipróbáltál az 'szerencse'.
1. - a 90m feltekert kábel antennaként működött
2. - olyan nagy a térerő nállad hogy antenna nélkül is veszi a jelet a kártya.

normál TV kábelen a jel kb. 3 méter után a nullával egyenlő vagy még kevesebb ;)

#419 Felhasználó inaktív   SpeedTommy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 17:03

Szerbusztok!

Visszaolvasgattam, de nem igazán találtam megfejtést a kérdésemre  :confused:
Előre leszögezem, hogy hálózathoz gügye vagyok, ahhjoz képest, hogy 1Xéve internetet használok napi rendszerességgel.
Most jött el az idő, hogy megosszam a szomszédommal a netemet. Adott egy vezeték nélküli hálózat, amiben részarányosan szeretnék neki adni sávszélességet, a belepótolt összegtől függően.

Van egy progim, a NetLimiter, de itt nem látok semmit az ő gépe felől.

Miként tudom megoldani, hogy ne kapjon tőlem csak korlátozott erőforrást?

Köszönöm a válaszokat!

Tommy_  :cool:

#420 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 20:04

Idézet: SteveColin - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 13:13

Hozzáteszem olvasgattam miket írnak itt a mikrós Netről Hát nálam ha nagyon rossz minden 600-700 kb/sec jön.
De általában 1200-1600 kb/sec a sebesség Jó pici okoskodással szoktam Tornyokat váltani ,de a sebesség általában ennyi és ez mennyiért???

4500 Hun/ Ft / Hó

És ami még jobb az ,Hogy KORLÁTLAN !!!

Tedd össze a két kezed, mond el 100 'miatyánk'-ot. A "szolgáltatód" nemigen használ sávszélesség korlátozást. Vagy nagyon jólelkű és az aktiv felhasználói kérések szerint egyenlően osztja meg a max sávszélességét.

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.