HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#481 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:21

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 23:15

Win kártyájának olyan címet adsz, amilyet csak lehet:

10.0.0.0 --- 10.255.255.255 (10/8 prefix)
172.16.0.0 --- 172.31.255.255 (172.16/12 prefix)
192.168.0.0 --- 192.168.255.255 (192.168/16 prefix)

De win varázsló nem tudom mit szól hozzá, előbb adjál neki IP-t, oszt utána varázsoljál, majd lesz valami. De én vennék egy routert jól :-)

Köcsögöm széken a kedvess segggíccségét!!! :D  :respect:
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#482 Felhasználó inaktív   kurru 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:26

Idézet: VKP - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 8:59

Mindenki annyit használ amennyi jut neki, függetlenül attól, hogy a routerre vagya switchre csatlakozik-e. Az uplink csatlakozó csak annyit csinál, hogy az egyenes csatlakozást keresztve fordítja, hogy ne kelljen keresztkábelt használni.

Kösz.
Akkor elvileg a switch-re csatlakozott mindegyik felhasználót is ugyanolyan prioritással szolgálja ki a router, mint a hozzá közvetlen csatlakozottakat? (Ezek szerint nem a router portjaira vannak prioritások beállítva, hanem a router "tudja", hogy hányan csatlakoznak összesen rá, és az összes létszám, IP-kre ad prioritásokat?)

Nem értem: Uplink nélkül sem kell crosslinket használnunk. Vagy két router vagy két switch között kellene crosslink egyébként? Vagy ha a switchen sem lenne downlink, csak sima port, akkor crosslink kellene a router és a switch között?

#483 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:42

Idézet: kurru - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 9:26

Nem értem: Uplink nélkül sem kell crosslinket használnunk. Vagy két router vagy két switch között kellene crosslink egyébként? Vagy ha a switchen sem lenne downlink, csak sima port, akkor crosslink kellene a router és a switch között?

No, akkor meg egyszer.

Ket aktiv eszkoz koze cross kabel kell. Ha van egziken uplink port, akkor az egz crossba kotott aljzat, ilyenkor ay fordit, tehat masik cuccal patch kab ellel lehet ossyekotni.

Ay is elofurdol, hogz ay uplink port koyos ay utolso porttal, syoval ha van egz 8 portos switchem, akkor 8+uplink van, de egzsyerre a 8-as, meg ay uplink portba nem syabad dugni semmit.

A mai switchek altalaban automatak, mindegz milzen kabelt dugsy mibe, de ay is lehet, hogy tevednek. Ennzi.
Make love not Wor.

#484 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 8:42

No, akkor meg egyszer.

Ket aktiv eszkoz koze cross kabel kell. Ha van egziken uplink port, akkor az egz crossba kotott aljzat, ilyenkor ay fordit, tehat masik cuccal patch kab ellel lehet ossyekotni.

Ay is elofurdol, hogz ay uplink port koyos ay utolso porttal, syoval ha van egz 8 portos switchem, akkor 8+uplink van, de egzsyerre a 8-as, meg ay uplink portba nem syabad dugni semmit.

A mai switchek altalaban automatak, mindegz milzen kabelt dugsy mibe, de ay is lehet, hogy tevednek. Ennzi.

magzar billentzűyet ruley  :D

Szerkesztette: VKP 2006. 03. 29. 09:57 -kor

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#485 Felhasználó inaktív   kurru 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 29. 12:51

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 9:42

oké, kösz, értem.
akkor félreértelmeztem még anno a dolgot: azt hittem, hogy az uplink-downlink okozza az azonos prioritást, de ezek szerint az mindenképp megvan.

#486 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 09:19

Sziasztok!

Adott egy Wifi Internet, ami jelenleg egy asztali gépbe megy be ugy, hogy gépben van a wifi kártya az kábellel csatlakozik egy a ház oldalán lévő antennára.
Az internet a fent említett módon működik jelenleg.
A feladat az lenne, hogy az Internet működjön ezen a gépen és egy notebook-on is egyszere vagy ugy, hogy egyik vagy másik ki van kapcsolva. Pl router beiktatásával. A feladatot még talán az neheziti, hogy az asztali gép abban az épületben van amelynek a falán van az antenna a notebook viszont egy másik épületben a két épület közötti távolság kb 5 méter szabad téren.

A pontos helyzet:
-Adott egy wifi kartya azon kabelecske megy ki haz falara ahol van az antenna
-A szolgaltatas mac alapjan megy, fix ip, atjaro, dns
-Azt kellene megoldani, hogy ne csak ezen a gepen mehessen hanem egy notebookon keresztul is
-Akkro ugye elvileg Wifis router kellene aztan arra ra kabel vhogy routerbe at a mac aztan mehet 2 gep
-Net Wifin jon es kabelen menne tovabb megosztva
-A ket kulon epluetrol van szo kozte ket fallal es az udvaron kb 5 meter tavolsaggal?

A kerdesek:
-Milyen routert?
-Wifis routerre hogyan rakjam azt a wifi kartya macjet?

A gond:
-Ezeket a routereket nem arra találtákki hogy wifis netet osszanak,  azt feltételezik, hogy a WAN port az egy kábeles kapcsolat es eszerint is routolnak,  nem találkoztam olyan routerrel ami wifis netet feltételez.

Nagyon sürgős lenne megoldani a dolgot, kérlek segítsetek. Ha lehet konkrét dolgokkal, de ha csak ötlet van az is jöhet!

Elore is koszonom a segitsegeteket!

Udv Piton

#487 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 10:11

Véleményem szerint két megoldás van:

- Veszel egy AP-t, annak állítod be wifi kártyád MAC címét, erre egy sima vezetékes router, ami osztaná szét
- Fogsz egy P1-es gépet, belerakod a wifis kártyát a gépedből, meg egy vezetékes hálókártyát, amire egy switchet kötsz és kész is

Utóbbi megoldás pillanatnyilag olcsóbb, viszont 2-3 év alatt villanyszámlára kifizeted amibe az első megoldás kerülne, viszont többletszolgáltatásokat is kapsz cserébe! (Igény szerint letöltés rá, ftp és web tárhely magadnak, stbstb)

Harmadik megoldásként meg lehet csinálni,hogy a Te géped ossza a netet a notebooknak, viszont akkor a tiednek kell mennie nonstop, amivel még többet fizetsz villanyszámlára mintha szervert csinálnál.

Wifis router 99%ban nem tud osztani wifi netet, csak wifire tudja osztani

#488 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 10:23

Idézet: Hani - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 11:11

Véleményem szerint két megoldás van:

- Veszel egy AP-t, annak állítod be wifi kártyád MAC címét, erre egy sima vezetékes router, ami osztaná szét
- Fogsz egy P1-es gépet, belerakod a wifis kártyát a gépedből, meg egy vezetékes hálókártyát, amire egy switchet kötsz és kész is

Utóbbi megoldás pillanatnyilag olcsóbb, viszont 2-3 év alatt villanyszámlára kifizeted amibe az első megoldás kerülne, viszont többletszolgáltatásokat is kapsz cserébe! (Igény szerint letöltés rá, ftp és web tárhely magadnak, stbstb)

Harmadik megoldásként meg lehet csinálni,hogy a Te géped ossza a netet a notebooknak, viszont akkor a tiednek kell mennie nonstop, amivel még többet fizetsz villanyszámlára mintha szervert csinálnál.

Wifis router 99%ban nem tud osztani wifi netet, csak wifire tudja osztani

Az ap es a router szeritned mennyibol jon ki?
Milyent ajalasz te?

#489 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 13:53

hello!

veszel egy Ovislink wl-5460ap-t ezen keresztül csatlakozol, beállítod minden ok! az ebből kijövő kábelt pedig vagy bedugod egy router van portjába vagy egy switchbe. ha routerbe dugod akkor onnan tudsz mondjuk Qos-t is csinálni vagy wifi-n továbblőni.

#490 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 21:20

Idézet: dnyl - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 14:53

hello!

veszel egy Ovislink wl-5460ap-t ezen keresztül csatlakozol, beállítod minden ok! az ebből kijövő kábelt pedig vagy bedugod egy router van portjába vagy egy switchbe. ha routerbe dugod akkor onnan tudsz mondjuk Qos-t is csinálni vagy wifi-n továbblőni.

hali

ez milyen aron kaphato? ebben be lehet allitani a mostani kartya mac cimet meg fix ip meg minden hasonlot, ugye?

#491 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 23:45

Idézet: Piton - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 9:23

Az ap es a router szeritned mennyibol jon ki?
Milyent ajalasz te?

Körülnézve bruttó 16-18e körül lehet kapni AP-kat, +router az kb 25-30e bruttó. A kérdést én csak elméleti szinten közelítem meg, ajánlatot nem tudok tenni semelyik márkára!

Megoldható ELVILEG hogy egy wireless routerrel veszed a jelet, azzal átalakítod vezetékesre, (médiakonverterként használod, router funkciók kikapcs), majd egy router WAN portjára kötöd az előbbi router egyik LAN portját, és azzal osztod a netet. Ezzel némiképp olcsóbban kijöhetsz, de hogy müködik e a gyakorlatban, azt a tapasztaltabbak majd megmondják!

#492 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 09:36

Idézet: Piton - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 21:20

hali

ez milyen aron kaphato? ebben be lehet allitani a mostani kartya mac cimet meg fix ip meg minden hasonlot, ugye?

11-12k körül bruttó.

#493 Felhasználó inaktív   Deelear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 07:54

Üdv mindeki!!

Végig olvastam az egész topicot,nagyon tanulságos!
Én csak megerösitést kérnék,wifis net megosztáshoz,hogy jol látom e a dolgokat!
Külsö antenna bele az AP-ba,AP-bol kábel a meglévö smc7004wbr router wan portjába,mindent bekonfigol,és megy a net!Most nagyon eccerüen fogalmaztam!:)
A routerrel nagyjábol tisztában vagyok,mert elözö lakásomban chello volt,és kb 4évig osztottam gond nélkül.Az accespoint-al nem vagyok képben,sohasem láttam ,csak olvastam rola,azt is böngészöböl lehet kinfigolni,mindegy hogy milyet veszek,mindegyik tud Mac id-t stb klonozni,a sebessége tök8,mert 1Mbps a net.üdv

#494 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 16:42

T. Urak!

NOS, hát itt nem megosztásról lesz szó, hanem két vonal egyesítéséről.  :omg:  :eek:  :Đ

úgy rémlik mintha lenne ilyenre lehetőség, vhol olvastam - asszem ph! -, de nemtalálom a cikket, de jó más link is ;)
:respect:

ps:
leírom mi a helyzet:
két ADSL vonal lesz ezeket úgy összekötni hogy pl 2+3 mbit az ~ 5 legyen?

Szerkesztette: Asker 2006. 04. 11. 17:25 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#495 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 17:06

Ha emlékeim nem csalnak, egy szálon való töltésnél nem müködött, több szálnál igen...de sajna többre nem emléxem és lehet hogy tévedek:)

#496 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 20:45

Idézet: Asker - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 16:42

T. Urak!

NOS, hát itt nem megosztásról lesz szó, hanem két vonal egyesítéséről.  :omg:  :eek:  :Đ

úgy rémlik mintha lenne ilyenre lehetőség, vhol olvastam - asszem ph! -, de nemtalálom a cikket, de jó más link is ;)
:respect:

ps:
leírom mi a helyzet:
két ADSL vonal lesz ezeket úgy összekötni hogy pl 2+3 mbit az ~ 5 legyen?

Régebben láttam a Linksys honlapján olyan routert ami tud 2 bejövő vonalat kezelni (2 WAN port). De most megnéztem már nem találtam.

#497 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 08:25

Idézet: dnyl - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 21:45

Régebben láttam a Linksys honlapján olyan routert ami tud 2 bejövő vonalat kezelni (2 WAN port). De most megnéztem már nem találtam.

Van is ilyen rovat
Két köldökzsinórral a hálón - Planet XRT-402D

#498 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 14:22

:omg:  ..Bocsi rossz helyre ment...  :omg:

Szerkesztette: chris77 2006. 04. 13. 14:23 -kor

#499 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 17:20

ÜDV! Dial-up'om van és váltani szeretnék ADSL-re, mondta a szolgáltató, hogy kell modem,  azt ők adják. Az kédésem, hogy 2-t kell akkor kérnem a szolgáltatótól? 2 gép van itthon(fennt, lennt) és mind2-ön szeretnék kötni rá a netet. Olcsóbban is lehet kijönni? Köszi a infót.
Fákjúál!!

#500 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 20:21

Idézet: chungee - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 17:20

ÜDV! Dial-up'om van és váltani szeretnék ADSL-re, mondta a szolgáltató, hogy kell modem,  azt ők adják. Az kédésem, hogy 2-t kell akkor kérnem a szolgáltatótól? 2 gép van itthon(fennt, lennt) és mind2-ön szeretnék kötni rá a netet. Olcsóbban is lehet kijönni? Köszi a infót.

Nem hinném, hogy egy vonalra adni fognak 2 modemet, de meg lehet próbálkozni, így viszont egyszerre csak az egyik géppel tudsz fent lenni a neten.
Egyszerűbb megoldás egy router, aztán, hogy hogyan akarsz a routerhez csatlakozni azt már eldöntheted itt a fórumon bogarászva, ill., hogy milyen routert veszel.

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.