Elküldve: 2006. 06. 20. 22:09
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek akkor, ha a kérdésemet már kitárgyaltátok, de sajnos nincs nekem időm 23 oldalt végignyálazni. Ha esetleg volt a kérdésem már eddig, akkor legyetek szívesek megmondani, hogy kb hol.
Szóval a problémám: Sokszor előfordult már velem az, hogy az XP-s netmegosztás nem igazán működött. A mostani gondol az az, hogy tök mindegy, hogy mit állitok be és hogyan, az XP sokszor gondol egyet, és elmegy a net a slave gépen, meg sokszor a masteren is.
Tehát én szeretem a megosztást manuálisan csinálni. Pl egy 192.168.1.x-es alhálón megy a gépem, és ezen akarom megosztani a netet, hogy laptoppal is tudjak netezni. igy a 2. számu hálókártya kap egy 192.168.0.1es cimet, és ez lesz az átjáró a laptopnak, és az alap kapcsolat pedig meg van osztva. Nos ez működik is, de ha az egyik gépet ujrainditom, utána már nem megy. Ekkor egy próba, autómaikus bridge készités, egy ideig megy, de aztán ez is sokszor felmondja a szolgálatot.
Van valami jöbb ötletetek, hogy hogyan lehetne egy olyan stabil megosztást csinálni, hogy ne kelljen minden ujraindulás után kb 5-10 percet szarakodni a hálóval, hogy végre felismerje a netet.
a konfig:
a kiszolgáló: egy DFI alaplap, rajta egy Marvell Yukon és egy NVidia NForce Gigabites integrált hálókari. a laptopban meg egy egyszerű integrált kari.
Előre is köszi a segitséget,
Üdv, Bajsz