Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 8:31
Az XP a saját biztonságod érdekében teszi, amit tesz.
Ne tegye!

Minden álmom, hogy két gép között tudjak másolni, de ez nem megy, szóval nem az én érdekeim szerint megy.
Idézet
Épeszű ember nem használja jelszó nélkül a gépét, akkor, ha az bármilyen kapcsolatban van az internettel. Ha te hozzáférsz távolról, akkor bárki más is. Arra használják a gépedet, amire éppen akarják!
Ezen gép elé nem ül le más csak én, szóval nem tudom minek a jelszó. Magamnak?
A távoli hozzáférés persze más tészta, azt persze jelszóval használom, mikor authentikálók a hazai gépre.
Ezt a topicot végigolvastam, mielött távoli használatra adtam a fejem, Jahno meggyözött, hogy biztonságos. Nem tudom, ott hogy jönnének be mások, ha nem tudják a jelszót az authentikáláshoz.
Egyébként sem értem, hogy a gépre való bejelentkezéshez ha használok jelszót, az hogy védi meg a gépet, ha már minden müködik, legközelebb, csak felhasználóváltáskor, vagy a gép újra bekapcsolásakor kéri el a jelszót, de müködés alatt ugyanolyan védtelen. Müködés alatt az a jelszó ugyan semmit nem véd meg.
Idézet
Az XP telepitésekor bek kell állítani a rendszergazda jelszavát, és lehetőleg nem rendszergazdaként használni a gépet. Nem a vendégfiók a megoldás, hanem egy normális felhasználó létrehozása. Mondjuk például szabi néven. Természetesen jelszóval!
Ebben igazad van, ha bejut valaki egy rendszergazdai hozzáféréssel sokat tud ártani, mig sima felhasználóként nem annyit, de fileokat igy is le tud törölni, szóval a rendszert nem tudja tönkretenni, de letörli a fontos dolgokat. Hmmm... Legfeljebb újrarakom az XP-t de a fontos file-oknak annyi, szóval ez sem ér olyan sokat.
Idézet
Ezután van értelme a megosztásnek, és az összes többinek. Az egyszerű fájlmegosztást ki kell kapcsolni, mert így jobban tudod befolyásolni a hozzáférést.
Ez igaz, de file és nyomtató megosztás csak a helyi hálózat felé van engedélyezve, ami biztonságos, mind a két gépet én használom, a net felé menő kapcsolaton nincs engedélyezve.
Idézet
Amikor nevet - jelszót kér, akkor megadhatod a felhasználó nevét és jelszavát. De, ha létezik a másik gépen is ugyanolyan nevű és jelszavú felhasználó, mint amelyik gépről használni akarod a megosztást, akkor annak a jogosultságát veszi figyelembe automatikusan. De ezt nem negedi meg a jelszó nélküli rendszergazdai fiók esetében! És teszi mindezt a te biztonságod érdekében.
Annak semmi akadálya, hogy egy hálózat több gépén legyen ugyanolyan nevű felhasználó. Nem a gép nevére gondoltam, amikor ugyanazt a nevet javasoltam.
Egyébként kiprobáltam amit irtál a szabi-t kivettem a rendszergazdák közül és sima felhasználó csoportba tettem, mindkét gépen. Mindkét gépen adtam bejelentkezési jelszót, az egyszerü megosztást kikapcsoltam, majd a megjelenő új megosztási paraméterek között, megprobáltam a hozzáférő userek között, a mindenki mellé hozzáadni a másik gép felhasználóját, persze ez nem sikerült, mivel nem kinálta fel a munkacsoporton belüli tallózást, igy csak a helyi gép felhasználói közül tudtam választani annak meg valljuk be nem sok értelme van.
Hiába! Nagyon fejlett oprendszer.
Idézet
Ha már több gépet használsz hálózatban, sőt a neten keresztül, legalább alapvető ismereteid legyenek a használt operációs rendszerről, Enélkül súlyos támadásoknak teszed ki a gépeidet, és azokon keresztül a net többi használóját is. Sőt, még azt a helyet is, ahonnan távolról használod a gépedet. Legalább az XP súgóját olvasgasd, ennyi információ még abban is van. De, ha nem veszed a fárdságot, kérj meg, vagy fizess meg egy hozzáértőt.
Elegendő ismereteim!? Mint emlitettem ez már máskor többször sikerült összehozni ugyanilyen használati szokások mellett oly módon, hogy a
vezérlőpult ->
felügyeleti eszközök-höz eddig még sosem nyúltam.
Igaz egy-másfél óra mindig ráment, de müködött.
De most valamiért nem akar sikerülni.
Azért azt halkan megjegyzem, hogy win98 alatt ez 5 perc volt
A fejlődés nem áll meg. Húúú!! Alig várom a vista használatbavételét.
Idézet
Amit művelsz, öngyilkosság!

Tudom veszélyesen élek; windows felhasználó vagyok.
Viszont még mindig nem tudok eggyik gépről a másikra másolni. A hálózatoké a jövő.
A net persze mindkét gépen megy. Igaz egy napig tartott de összehoztam. Userfriendly. Ha-ha!
Azért köszi, hogy probálsz segíteni, de hidd el nem a felhasználó tipusokkal van a gond, mint mondtam ez korábban nem volt gond.
Szóval valami jó ötlet rámférne mi nem jó itt.
Üdv
szabi