Használt vagy új CD-játszót?Vagy lézercsere megéri komolyabb cd-játszó a láthatáron
Elküldve: 2006. 08. 27. 19:34
Siessetek a hozzászólásal,mert egy óra múlva vége az aukciónak.
Se CD880at,se CD880at nem találtam
Elküldve: 2006. 08. 29. 13:18
Idézet: akai-mania - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 20:34
Hifit nem így szokás vásárolni.
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2006. 08. 29. 16:42
Ausztriában találtam egyet,így feleannyi a szállítás,vagy akár személyesen is elmehetek,ugyanis az áru Bécsben van.
Mit szóltok?
Elküldve: 2006. 09. 07. 18:47
nekem esetlegesen majd szintén szükségem lenne egy dedikált CD-lejátszóra. vázolom a helyzetet. van egy Denon DVD-800 lejátszóm, ami gyengélkedik. vagy sikerül megjavítani vagy nem. van párhuzamosan egy Yamada "játékosom", ami mindent lejátszik, de talán zenére nem ezt kellene használni.
a lánc többi része is publikus, de "nem ér" belekötni. nekem tetszik, bár nem egy audiophil összeállítás. tehát van egy Yamaha RXV630RDS erősítő és Quadral QLX-205 frontok. zene alatt ezek szólnak csak.
mivel a manapság kapható cd-lejátszókat nem ismerem, ezért nem igazán tudok eligazodni rajtuk. azt tudom, hogy a fémből készült jobb alighanem és a régebbi is jobb talán. és vannak olyan márkák, amiket kerülni kell. de úgyis az számít igazából, hogy milyen mechanika van benne, ezt viszont sajnos nem tudom.
amit elkezdtem nézegetni:
Teac CD-P1450 HiFi CD Lejátszó

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Idézet
51e HUF
és
Teac CD-P1850 HiFi CD Lejátszó

Idézet
50e HUF
aztán van a Yamaha, mondjuk CDX496, fogalmam sincs, hogy milyen lehet. egy kollégám sokat reklámozta nekem a Cambridge Audio termékeket, ő mondjuk csak jazz zenét nyomat.
ez még belefér talán a keretbe:
Cambridge Audio Azur 540C HiFi CD Lejátszó

Idézet
aztán van Denon DCD-485 HiFi CD Lejátszó 50e-ért. ezt sem ismerem.
a NAD, Marantz és társai nagyon drágák. használtat nem merek venni, csak akkor ha tényleg tipp-topp állapotban van. de ezt hogyan állapítom meg? mert csábító egy 25-30e HUF-os ár egy igazán nagytudású készülékért, de ha elromlik fél év alatt, akkor nagyon drága volt az olcsó vétel.
és még kérdés is akad. a régi lejátszók tudták kezelni az indexeket. a maiak (a felsoroltak például) tudják? apróságnak tűnik, de szerintem nagyon jó, hogy egy jó kis rock zenében az ember elhelyez a gitárszóló előtt egy indexet és oda lehet ugrani. egy 18 perces Met*llica koncert track esetén kifejezett segítség a három-négy gitárszóló előtt egy ilyen jelzés.
a CD-Text is érdekelne, mert szerintem nagyon hasznos. aztán az is jó lenne, ha a berendezés megbízhatóan működne évekig.
szóval tanácstalan vagyok teljesen az ügyben, ezért is soroltam fel ennyi választási lehetőséget. ha ajánlotok valamit ezek közül (vagy helyett), akkor nagyon hálás leszek. köszönöm a türelmet és a segítséget!
üdv!
u.i.: minek kellene szépen szólnia rajta:
- metál
- 80-as évek rock zenéi
- komolyzene, orgona, zenekar, hegedű, de kevés ének (opera nem)
- barátnőmnek a "modern" zenéi, ez mondjuk mindenen "jól szól"

.
.
Elküldve: 2006. 09. 07. 19:39
Idézet: donphobos - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 19:47
nekem esetlegesen majd szintén szükségem lenne egy dedikált CD-lejátszóra. vázolom a helyzetet. van egy Denon DVD-800 lejátszóm, ami gyengélkedik. vagy sikerül megjavítani vagy nem. van párhuzamosan egy Yamada "játékosom", ami mindent lejátszik, de talán zenére nem ezt kellene használni.
a lánc többi része is publikus, de "nem ér" belekötni. nekem tetszik, bár nem egy audiophil összeállítás. tehát van egy Yamaha RXV630RDS erősítő és Quadral QLX-205 frontok. zene alatt ezek szólnak csak.
mivel a manapság kapható cd-lejátszókat nem ismerem, ezért nem igazán tudok eligazodni rajtuk. azt tudom, hogy a fémből készült jobb alighanem és a régebbi is jobb talán. és vannak olyan márkák, amiket kerülni kell. de úgyis az számít igazából, hogy milyen mechanika van benne, ezt viszont sajnos nem tudom.
amit elkezdtem nézegetni:
Teac CD-P1450 HiFi CD Lejátszó

51e HUF
és
Teac CD-P1850 HiFi CD Lejátszó

50e HUF
aztán van a Yamaha, mondjuk CDX496, fogalmam sincs, hogy milyen lehet. egy kollégám sokat reklámozta nekem a Cambridge Audio termékeket, ő mondjuk csak jazz zenét nyomat.
ez még belefér talán a keretbe:
Cambridge Audio Azur 540C HiFi CD Lejátszó

aztán van Denon DCD-485 HiFi CD Lejátszó 50e-ért. ezt sem ismerem.
a NAD, Marantz és társai nagyon drágák. használtat nem merek venni, csak akkor ha tényleg tipp-topp állapotban van. de ezt hogyan állapítom meg? mert csábító egy 25-30e HUF-os ár egy igazán nagytudású készülékért, de ha elromlik fél év alatt, akkor nagyon drága volt az olcsó vétel.
és még kérdés is akad. a régi lejátszók tudták kezelni az indexeket. a maiak (a felsoroltak például) tudják? apróságnak tűnik, de szerintem nagyon jó, hogy egy jó kis rock zenében az ember elhelyez a gitárszóló előtt egy indexet és oda lehet ugrani. egy 18 perces Met*llica koncert track esetén kifejezett segítség a három-négy gitárszóló előtt egy ilyen jelzés.
a CD-Text is érdekelne, mert szerintem nagyon hasznos. aztán az is jó lenne, ha a berendezés megbízhatóan működne évekig.
szóval tanácstalan vagyok teljesen az ügyben, ezért is soroltam fel ennyi választási lehetőséget. ha ajánlotok valamit ezek közül (vagy helyett), akkor nagyon hálás leszek. köszönöm a türelmet és a segítséget!
üdv!
u.i.: minek kellene szépen szólnia rajta:
- metál
- 80-as évek rock zenéi
- komolyzene, orgona, zenekar, hegedű, de kevés ének (opera nem)
- barátnőmnek a "modern" zenéi, ez mondjuk mindenen "jól szól"

Szia!
Cd játékos helyett fontold meg szerintem egy különálló DAC beszerzését. Egy lejátszó hangját döntően a DAC határozza meg. Ha ez jó, nagy baj már nem lehet. A Yamada, vagy akár egy 8000 forintos tecsós noname gép is meglepetést fog okozni külső konverteren keresztül hallgatva. A hifisták jónak tartják a magyar Hivox cég Lupus nevű készülékét, ezek 40-50k között cserélnek gazdát használtan. Kockázat nincs, hisz egyrészt mozgó alkatrész híján nemigen romlik el, de ha gond van, a Hivoxnál pikk-pakk szervízelik.
http://www.hivox.hu/...ekek-02-01.html
Elküldve: 2006. 09. 07. 21:04

Elküldve: 2006. 09. 07. 21:09
"A CD JÁTSZÓK LELKI VILÁGA
2006-08-08
A digitális elvű hanglemez-rendszer bevezetése
- A digitális elven történő rögzítéstechnika versenyében a nagy cégek közül az kerülhetett győztes pozícióba, aki egyszerűen és megbízhatóan tudta megoldani a jelek rögzítését. A nagy riválisok közül (Telefunken, Matsushita, JVC, Philips) végül a Philips és a Sony cég közösen fejlesztett hangfelvevő és lejátszó rendszerének optikai tárolós megoldása bizonyult a legpiacképesebb információhordozónak. A hanganyagok 16 bit felbontással és 44,1 KHz-es mintavételi frekvenciával kerültek rögzítésre. A Compact Disc (CD) nevű hordozó olvasását hosszú élettartamú félvezető lézerdiódával oldották meg.
A CD játszók rövid fejlődéstörténete
- Az 1982-ben megjelenő első generációs Philips CD játszók DA konverterei 14 bitesek (kétszeres túlmintavételezéssel) és az ezekkel párhuzamosan megjelenő Sony készülékek 16 bitesek voltak. Főleg az első generációs Philips készülékekre nagyon robosztus mechanikai felépítés volt jellemző, alumínium öntvény szerkezeti anyagokat tartalmaztak. Ma is sokan kedvelik ezeket a rendkívül precíz opto-mechanikával rendelkező típusokat. A CD játszók fejlesztése és tömeges forgalmazása nagyjából 2000-ig tartott. Ez idő alatt a digitális integrált áramkörök általános fejlődésével összhangban, folyamatosan változtak a készülékek alapegységei. Egyre komplexebb integrált áramköröket készítettek, az olvasófejek is nagy fejlődésen mentek keresztül. Ebből adódóan a belső egységek mérete és súlya látványosan csökkenhetett. A High-End célra gyártott játszók kivételével egyre kevesebb fém alkatrészt tartalmaztak. Sőt olyan helyeken is kezdtek műanyagokat alkalmazni, ahol azok nem kielégítő módon helyettesítették a fémeket. A digitális–analóg átalakítás torzításainak csökkentése érdekében, különféle áramkörtechnikai újításokat vezettek be. (pl.: oversampling, 16-18 bit felbontásnak megfelelő bitstream konverterek, vagy még nagyobb felbontású egybites technikával rokon működési elvű konverterek)
Általános tapasztalatok a CD játszók hangzási sajátosságairól
- Általában a digitális audioberendezések hangzásminőségét rendszerbeállításuk óta mind a mai napig sok elmarasztaló kritika kíséri. Ezt a sajnálatos általános tapasztalatot nagyon sok teszt (külső, belső) alapján mi is megerősíthetjük.
A CD játszók hangzási minősége talán a legproblematikusabb az összes műsorforrás közül.
Hangzási minőségük és a bennük levő műszaki megoldások fejlettsége között talán a legkevésbé észlelhető hangzási korreláció. A tapasztalat azt is bizonyítja, hogy nem készült soha olyan CD játszó, amely egyértelműen meghaladta volna az analóg elvű lemezjátszás hangzásminőségét.
Miért billen a mérleg az analóg elven működő berendezések javára? Miért lehetséges ez a hihetetlennek tűnő helyzet? Erre próbálunk a továbbiakban válaszokat adni.
A hangzásminőség és a műszaki megoldások összefüggései
- Az elektroakusztikai rendszerekben általánosan megfigyelhető az a tény, hogy a relatíve jobb hangzású készülékek nem feltétlenül rendelkeznek jobb mérhető paraméterekkel. A jelenség műszaki különlegessége tehát az, hogy a szokásos makrofizikai paraméterek jellemzői részben fedik le a hallottakat vagy sok esetben ellentmondásban vannak a hangzással.
Cégünk kutatásai alapján azt a feltételezzük, hogy valamilyen az ismert modellekből hiányzó (rejtett) paraméter is felelős, bármilyen összetételű elektroakusztikai rendszer szubjektíven hallható minőségéért. Mivel a gyakorlatban elterjedt rendszertechnikák mindegyikében észlelhető jelenségről van szó, a probléma gyökerei általánosabb jellegűek, mint a két rendszertechnika műszaki teljesítőképességére visszavezethető különbségei.
- A digitális rendszerek kellemetlen hangzási problémáit a szakemberek, a ma már kis felbontásúnak számító 16 bites, 44,1 KHz-es mintavétel, átviteli korlátjának tulajdonítják. Ez részben el is fogadható, ám a lényegesen nagyobb felbontású rendszerek hangzása sem javult annyit, ami a jobb műszaki lehetőségből adódna. Egy a működési elvtől független lényeges különbséget érdemes kiemelni: az analóg elvű készülékekhez képest a digitális készülékek jóval bonyolultabb működésűek, az egységnyi műveletre eső elemek száma nagyon magas, vagyis egy-egy funkció megoldásához nagyon sok aktív elemre van szükség. A jelfeldolgozás során a hasznos jel rendkívül sok mikroalkatrészen jut keresztül. Mindez azt valószínűsíti, hogy az impulzusokban vagy négyszögjelekben kódolt hangokra is ugyanúgy hatnak a látszólag érthetetlen, mindeddig nem megmagyarázott jelenségek, mint az analóg rendszerekben. Ezért a különféle áramköri megoldású, de azonos funkciójú egységek között sem alakulhatott ki egyértelmű minőségi sorrend. Gyakran előfordul, hogy a jobb műszaki paraméterekkel rendelkező IC-k gyengébb hangzásúak fejletlenebb rendszertechnikájú társaiknál. Ez a megállapítás nemcsak azonos -, hanem különböző gyártók alkatrészeinek összehasonlítása esetében is helytálló.
Gondoljunk csak arra, hogy a CD játszók esetében a digitális jelprocesszor (DSP - Digital Signal Processor) vagy az analóg jelprocesszor (ASP - Analog Signal Processor) - hallásunk számára - olyan mértékű elfedési jelenséget okozhat, mely lehetetlenné teszi a pontos megítélést. A mi tapasztalataink azt mutatják, hogy teljes bizonytalanság uralkodik e processzorok minősítésében. Tehát nem feltétlenül a konverzió pontossága határozza meg az elért eredményt, márpedig főleg ebben az irányban haladtak a fejlesztések.
A tized százalékosnál jobb torzítási adatok elérése nem hozhat eredményt, mivel a kisebb torzítás nem hallható, másrészt pedig a mai fejlesztési módszerek mellett - kevés kivételtől eltekintve - csökken az akusztikai információ áteresztőképesség.
A digitális áramkörök időzítési pontatlansága divatos problémaként van jelen a köztudatban. Két időzítési hibaforrása van a CD játszóknak. Az első az olvasás folyamatát irányító a szervo rendszerekben (analóg vagy digitális) lép fel. Ennek az időzítési hibának a megszüntetésére már a kezdetekkor átmeneti tárolót alkalmaztak (FIFO regiszter). A másik az óra és a vezérlőjelek bizonytalanságából adódik. Ennek az időzítési hibáinak megszüntetésére a fázishiba mentes (jitter free) áramkörök bevezetése lett a megoldás, mégsem észlelhető jelentős javulás.
Az első generációs 16 bites készülékek megjelenésével bizonyos készülékek a jó hangzás szempontjából elérték a maximumot. A további törekvések melyek a torzítások csökkentésére irányultak, (oversampling, egybites vagy ezzel rokon konverterek) lényegesen bonyolultabb áramkörök alkalmazásához vezettek, miközben a forrásfelvétel a szabványosított 16 bites felvétel maradt.
Ma már nemcsak mi állítjuk, hogy a hangzási optimumot a digitális szűrő nélküli 16 bites átalakítás adja. Jól tudjuk, hogy ez a megállapítás szöges ellentétben van az új és mégújabb technikákat tartalmazó CD játszókat ajánló reklámokkal, azonban a legkörültekintőbb módon jártunk el az állításunk igazolására.
Egy érdekes jelenséget érdemes még külön megemlíteni. Annak ellenére, hogy a digitális elven működő rendszerekre mérhetően lényegesen kisebb hatásúak a zavaró jelek, a gyakorlati tapasztalatok mégis azt mutatják, hangzási veszteség érezhető, ha nem tartják be az analóg rendszereknél szükséges zavarcsökkentést.
Különleges esetekben törekednek az eddig csak analóg rendszerekben használt eljárásokra. Így pl. alkalmaznak testhang csillapító anyagokat, különleges öntvénymechanikát, vagy olyan elektroncsöves kimeneti fokozatot, ami ma az integrált áramkörök alkalmazása mellett műszaki anakronizmusnak tűnhet.
Modifikált CD játszók
- A mai CD játszók, szinte kivétel nélkül, digitális túlmintavételező-szűrőről vezérelt 16 bitnél magasabb konverzióval működő, digitális-analóg átalakítást alkalmaznak. Mivel mi ezt nem tartottuk optimális megoldásnak, úgy döntöttünk, hogy nem építünk a ma hozzáférhető technológiával előállított alkatrészekből saját CD játszót. Helyette modifikációs eljárásokat dolgoztunk ki, melyek időrendben nagyjából három fejlesztési lépcsőre oszthatók.
Korábbi gyakorlatunkban, kis szériában a Denon DCD 635-ös és a Marantz CD4000-es CD játszókat építettük át. Ezeknek a típusoknak az elektronika módosításán kívül a készülékházát is átépítettük jelentős rezgéscsillapítási követelményeknek megfelelően.
A fejlesztés második lépcsője radikálisabb elektronikai beavatkozásokat tartalmazott. A multibites CD játszók első és második generációs készülékeinek átépítése már a digitális szűrő kiiktatását is tartalmazta. Ezeknek a készülékeknek a hangzási színvonalát az eredeti DAC képessége határolja.
A harmadik fejlesztési fokozatban, már az eredeti DAC is kiiktatásra kerül. Az átalakítás lényege, hogy a DSP áramkörtől egy belső DAC modul kerül beültetésre. E modul beépítése a második generációs Philips és Sony alkatrészalapú játszókon végezhetők el. Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy a belső kommunikáció egyszerűbb és rövidebb útvonalon megy végbe, mint a külső DAC-hoz alkalmas SP/DIF kommunikációs útvonalon. A belső DAC kimenőjele a szokásosnál jóval nagyobb. (5-6V eff. közötti) A modul egy, négy és nyolc kettős DA konvertert tartalmazhat, illetve a hozzájuk tartozó I-V konverterek minősége a DAC-ok számával összhangban változik.
A modifikációk mindegyike természetesen a tápegységet és egyéb áramköröket is érinti, sőt külön kívánságra a készülékházat is átalakítjuk.
DVD, SACD játszók
- A digitális rendszerek hangzási problémái még hatványozottabban jelentkeznek a DVD, SACD játszókban. A mai nagy sávszélességű és felbontású PCM és a DSD rendszerek műszaki paraméterei a CD-hez képest ugrásszerűen javultak, de az általunk ismert és tesztelt készülékek alapján, a hangzásukban ez nem tükröződik. Speciális szolgáltatásként, DVD játszókat is vállalunk modifikálásra.
Bese Attila
eredeti cikk
Elküldve: 2006. 09. 09. 12:19
Idézet: Orgi - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 21:04

nekem kinézet alapján TEAC lenne, az olyan "régi hifis", ami nekem mindig is nagyon tetszett. de fogalmam sincs, hogy milyen a belbecs.
mivel a láncom nem egy igazán komoly hangtechnika, valamint a lehetőségek sem kedveznek az igazán önfeledt zenehallgatáshoz jelenleg (nincs külön dedikált zeneszoba), ezért gyanítom, hogy számomra igazából bármilyen igényes cd-lejátszó megfelelne.
mit értek igényes alatt?
- tartós, tehát nem valami gagyi mechanika van alatta
- alapvetően hi-fi berendezés, tehát nem a mai dvd-játékosok mintájára valami PC alkatrészekből összerakott készülék
- van rendes jel-zaj viszonya és nem torzít veszettül, tehát akkor is megállja a helyét, ha esetleg később lenne egy sima sztereó erősítőm és zenés hangfalpárom
- vannak rajta rendes nyomkodható gombok, nem feltétlenül távirányítva lehet csak használni. kövezzetek meg nyugodtan gondolatban, de számomra ez is fontos. nincs is annál hangulatosabb, mint amikor odaguggol az ember a rendszer elé, berakja a lemezt és a szép nagy gombokkal behúzza a finoman sikló tálcát, majd megkeresi a kedvenc számát. esetleg van külön számsor is, amivel oda tud ugrani a megfelelő hatos számra azonnal
- legyen CD-Text
- legyen index is rajta
- legyen állítható fejhallgató kimenet is
tehát valami ilyesmit keresek
ami nem kell:
- mp3 lejátszás, ez számomra már az új készülékeket jellemzi, amikben nem annyira bízom (a tévedés jogát fenttartom)
- több lemez kezelése
- cd-rw olvasása
- 50e HUF feletti ár (sajnos "nincs kedvem" többet költeni rá)
így mit reflektáltok?
üdv!

.
.
Elküldve: 2006. 09. 09. 16:38
Idézet: donphobos - Dátum: 2006. szept. 9., szombat - 13:19
üdv!
Szia,
ha használt is megfelel, akkor esetleg nézz körül itt:
http://www.barcikaikampi.ingyenweb.hu/
Nincs ez elb*szva, csak másra lesz majd jó..
Elküldve: 2006. 09. 09. 19:40
Idézet: wep - Dátum: 2006. szept. 9., szombat - 16:38
köszi a linket! itt meg is lehet őket próbálni? van pár, ami nagyon tetszik, a régi nagy tudású készülékek. ha működik hiba nélkül, akkor én vevő vagyok az ilyenekre is. mert bizonyos funkciókat ezek jobban támogatnak (vagy csak ezek támogatják)
üdv!
.
.
Elküldve: 2006. 09. 09. 21:21
Idézet: donphobos - Dátum: 2006. szept. 9., szombat - 20:40
üdv!
Hali,
egy kollégám már többször vásárolt a linkelt címről, ráadásul postán küldték neki a holmit, és eddig még minden cucc jó volt.
Nincs ez elb*szva, csak másra lesz majd jó..
Elküldve: 2006. 09. 10. 07:41
Idézet: wep - Dátum: 2006. szept. 9., szombat - 21:21
egy kollégám már többször vásárolt a linkelt címről, ráadásul postán küldték neki a holmit, és eddig még minden cucc jó volt.
elgondolkodom ezen a lehetőségen is. ha nem sikerül megcsinálni (kitisztítani) a lejátszómat, akkor vélhetően valami megkímélt állapotú lejátszó is megtenné. most a többi témában nyomozok a tisztítással kapcsolatban. aztán veszek egy nagy levegőt és szétszedem a cuccot.
üdv!
.
.
Elküldve: 2006. 09. 10. 07:59
A következő a paletta:
Denon:nagyon nagy választék,sok szolgáltatás,viszont vagy nagyon drágák,vagy olcsók,de rosszabbak is.
Technics:itt nincs olyan sok készülék,de van egy-két nagyon jó ajánlat,pl. SL-P770 negyven euróért.Egyetlen negatívum:a készülékek fizikai megmunkálása nem látszik igényesnek.
Pioneer:még mindig ez tetszik a legjobban.Nagyon sok cd-játszó,ezek közül több is szimpatikus.Elsősorban az eleganciájuk tetszik.És a HFM vajon miért Pioneer CD-játszót választott tesztalanynak,kétszer is?Talán ők is ezt ítélték a legjobbnak.Egyébként érdemes elolvasni a PD-91 tesztjét a Mozaik 7-ben.Konkrét típusok,amik tetszenek:PD-7700,8700,9300,PD-S701.
Onkyo:ezek nem nagyon tetszenek.Talán azért,mert az Onkyo-ról alig tudok valamit,csak a mai boltokból ismerem.Ha jól emlékszem egyetlen típus volt,ami tetszett:A DP-7250.(vagy 7520,nem emlékszem)
Sony:ez áll a dobogó második helyén.Tetszik a "CUSTOM FILE",a lemezek címének felismerése.Konkrét típust itt nem tudok mondani,de sok nagyo jó darabuk van.
Philips:nagyon keveset találtam,pedig elég sok játszót gyártottak.Amit találtam,hogy őszinte legyek,nem tetszik.
Nektem milyen CD-játszótok van?És milyet ajánlotok?
Elküldve: 2006. 09. 10. 09:29
Idézet: akai-mania - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 8:59
A topic első oldalán kaptál pár tippet, rögtön telefonszámmal... lehet, jobbak lettek volna, mint a fentebb felsoroltak. Ha csak arra vársz, hogy mások is megerősítsék a saját választásod lehet sose lesz lejátszód.
Elküldve: 2006. 09. 10. 09:30
Idézet: donphobos - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 8:41
Én most jártam didyman-nél hasonló ügyben, szerintem vedd fel vele a kapcsolatot.
Elküldve: 2006. 09. 10. 10:54
Idézet: Orgi - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 9:30
köszönöm!
szeretném megmenteni a lejátszót, mert egyrészt ez megvan, másrészt pedig szeretem. ez is amolyan régi lejátszó, még a régi iskola alapján tervezték az előlapját is. nem egy nagy durranás, de megszoktam és nehezen válnék meg tőle. ha csak el van koszolódva, akkor bizonyosan egyszerű lesz a manőver.
akai-mania! szerintem el kell menni és megnézni élőben a készülékeket. ki is próbálni közben természetesen. ha tetszik, akkor ne törődj semmi mással. az akusztikus berendezések nagyon szubjektív témát alkotnak, nehéz megmondani, hogy mi lesz a jó Neked. ha még a készülék kinézete sincs eldöntve, akkor talán készíts egy Word doksit, amibe behúzod a készülékek előlapját és a rövid leírását.
és még egy dolog: ha az ember hallani akarja a különbséget két lejátszó között, akkor nyugodt körülmények, ismert zene és jó minőségű lánc szükséges. az erősen szubjektív jelleg miatt könnyű "hinni", hogy érezzük a különbséget, megfogalmazni pedig nagyon nehéz a hallottakat.
én például nagyon örültem, amikor hallottam ténylegesen a különbséget egy Yamaha, egy Denon és egy Harman/Kardon házimozi erősítő hangjában. a S*tsystem boltban a külön teremben hallgattunk egy általam nagyon kedvelt zenét. a Yamaha nagyon kemény, érces hangú, megnyomja a basszusokat, de nem loudness eljárással. a Denon kellemes lágy hangzást nyújt, jazz és vokál zenéhez ideális. a H/K pedig a kettő közötti, aurea mediocritas mondhatnám.
ez a 2.0 zenére vonatkozik. viszont házimoziban a Yamaha szerintem nagyon jó, a H/K majdnem ilyen jó, a Denon viszont alulmarad. el kell dönteni, hogy mi a prioritás. nekem a Yamaha bevált. és nem mindegy egy adott márkán belül a típus sem. amikor én vettem az erősítőt, akkor még a 30-as széria futott. az RXV-430RDS még elég gyengén szólt, az 530 már jobb volt. a 630 még jobb, én ezt választottam. a 730 annyit tudott volna, hogy a távirányítón kijelző is volt (nekem nem kell, felesleges), tudott bakelitot is meghajtani és még szebben szólt, jóval drágábban. beláttam, hogy bakelit nem lesz sokáig, a plusz pénz pedig nem érte meg nekem. és azóta is boldogan hallgatom. vannak sokkal jobb és kifinomultabb készülékek, de nekem jó. mivel én hallgatom, ezért önző módon csak ez számít.
remélem, hogy segít majd az eszmefuttatás és sikerült jól választanod. ne feledd: magadnak választasz.
üdv!

.
.
Elküldve: 2006. 09. 10. 16:08
Idézet: Orgi - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 9:29
Mármint melyik?
Nekem a harman/kardon egy másik dimenzió,ha arra gondolsz...
Elküldve: 2006. 09. 10. 16:17
Idézet: akai-mania - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 16:08
nem azt mondtam, hogy olyat vegyél, csak ezt hoztam fel példának az érzékelős elbeszélésben. alapvetően az a lényeg, hogy senkire nem kell hallgatni, csak a saját füledre. ha Neked tetszik a berendezés hangja, akkor jó. a márka innentől irreleváns, akár AKAI is lehet, ha az a kedves számodra. a hangzás a lényeg szerintem, de teljes mértékben elfogadom a márkahűség fogalmát is.
persze, ha az ember kérdést tesz fel a fórumon, akkor vélhetően azért fog majd hallgatni a válaszokra is

én most majd megpróbálom kipucolni a lejátszómat, aztán remélhetőleg megjavul minden. igazat megvallva nem szívesen vennék helyette semmit. bár, ha megdöglött, akkor kénytelen leszek...
üdv!
.
.
Elküldve: 2006. 09. 10. 19:45

Elküldve: 2006. 09. 10. 21:03
Idézet: akai-mania - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 17:08
Nekem a harman/kardon egy másik dimenzió,ha arra gondolsz...
Ezeket írtam augusztus 7-én:
2006-08-05 | Udin P. | 20/410-2725 | Budapest
HiFi Barlangban vásárolt MARANTZ CD-63SE legendás CD játszó távval, magyar nyelvű kezelési könyvvel, makulátlan állapotban eladó.
Irányár: 33000 Ft. Kép: http://www.hificity..../apro/85755.jpg
2006-08-04 | S | 70/526-5942 |
HARMAN KARDON HD-750 HDCD audiofil CD játszó,újszerű állapotban,olcsón eladó.Ár:35e.ft.
2006-08-04 | Marantz CD-67 | 30-990-18-28 | Budapest
Marantz CD 67 audiofil CD lejátszó eredeti, kifogástalan állapotban eladó. Irányár: 25000 Ft.
2006-08-04 | Zsolt | 30-318-2679 |
ELADÓ ONKYO INTEGRA DX-6550.Kitűnő állapotban.Fekete színű.Öntvény mechanika,aranyozott csatlakozók,fix és szabályozható analóg kimenetek,(közvetlen végfokra köthető).Optikai és koaxiális digitális kimenet.Szabályozható fejhalgató kimenet.10kg. Irányár: 19.000 Ft.
De ha felmész a hificity aprójára te is megnézheted őket, rengeteg van, biztos találsz olyat, ami megfelel a pénztárcádnak és tetszik is.