HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL II. UPC Telekom ADSL Értékeld a témát: -----

#1301 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 02. 12:56

Idézet: plebs - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 13:50

De a hibát ők követték el, ergo hagyjanak engem békén.

Azert majd szamolj be, mi lett a tortenet vege.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1302 Felhasználó inaktív   plebs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 02. 13:00

Idézet: Samott - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 12:50

Azert az a telefonos igenyles keresnek eleg, ok a szemetek, mert biztak edesanyad szavaban?

Keversz ossze-vissza, pedig vilagos a helyzet, igenyelted, igenybevetted a szolgaltatast, a jelek szerint fizetni is hajlando vagy erte. Most mar csak azt kellene eldontened, hogy a letezo ket lehetosegbol melyik konstrukcioval elsz (felteve ha a monortel megengedi, hogy valassz): huseg nelkul, bekotesi dijjal vagy 12 honap huseggel. Olyan nincs, hogy nehany honapra akcios aron kapod.

Samott

Samott, olvasd el az eredeti levelem. Edesanyám szavában hogyan bíztak volna ha NEM RENDELT MEG SEMMILYEN SZOLGÁLTATÁST? Abban állapodtakk meg hogy kijönnek bemérni a vonalat. Majd utána lesz rendelés. Utána meg szerződés. De nem lett egyik sem. Pedig még rájuk is telefonáltam miatta.

No de kedves Samott, én olyat nem írtam hogy szemetek. Az írtam hgy trehányak és azt gyanítom most rajtam akarják helyrehozni amit trehányságuk gyümölcsét. Te, csak nem ott dolgozol hogy így véded őket? :) Szerinted én fizessek azért mert néhány alkalmazottjuk nem végezte a munkáját? Beszéljék meg azokkal. Velem szemben kizárólag a hazai jog szerinti érvényes szerződés birtokában fenyegetőzzenek. Ha olyan nincs akkor ez egy döglött ügy a részükről.

#1303 Felhasználó inaktív   plebs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 13:02

Idézet: Samott - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 12:56

Azert majd szamolj be, mi lett a tortenet vege.

Samott

Örömmel. Úgy látom az idelátógatók közül még nem keveredett hasonló slamasztikába senki. Ne is keveredjen. De ha valaki hasonló cipőben járna ne csak telefonon reklamálja a szerződés hiányát hanem levélben keresse őket. Arra lehet jogilag hivatkozni.

#1304 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 13:09

Idézet: plebs - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 14:00

Te, csak nem ott dolgozol hogy így véded őket? :)

Nem, olvass vissza, szoktam panaszkodni is rajuk... ;) De ez esetben nem erzem azt, hogy ok olyan komoly hibat kovettek volna el, ti erdeklodtetek, ok szolgaltattak, te hasznaltad... es most nem akarsz fizetni.

Szerk: ide illik: Ráutaló szolgáltató

Samott

Szerkesztette: Samott 2007. 08. 02. 13:23 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1305 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 14:07

Idézet: plebs - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 12:07

Kössz. :) Szerintem valami elképesztő kupleráj lehet az adminisztrációjukban. Ezt több szinten is elszúrták, nem csak a technikus. Ami legjobban dühít hogy hazudnak. Ha nem kérem ki a szerződést sose mondták volna meg hogy nincs aláírt szerződés. Már azon se csodálkoznék ha a telefonhívás se lenne meg. Persze akkor teljesen egyértelművé válna a helyzet. Bár én sem vagyok jogilag túlságosan edukált ember, de ebben az esetben 0 dologgal tudnák bizonyítani hogy szerződésünk van.

Kérd el ill. édesanyád kérje el a rögzített telefonhívás felvételének másolatát. Ha nem akarják adni, hivatkozz az adatvédelmi biztos 752/A/2005-4 állásfoglalására: http://abiweb.obh.hu/abi/index.php?menu=ak...ok=752_A_2005-4.  A felvételből majd kiderül, mi is hangzott el, ill. van-e egyáltalán rögzített felvételük vagy ez is csak a számítógépük szerint létezik.
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#1306 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 14:47

Idézet: plebs - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 12:56

Ha elolvasod a levelem akkor láthatod hogy azt ki is fizettem. Az előző példánál maradva: sutyiban (megkérdezésed és szerződés módosítás nélkül) magassabb tarifacsomagba raknak téged és véletlenül kifizeted az első hónapot. Utána észreveszed és reklamálsz. Elfogadod e hogy te most szerződést kötöttél velük a magasabb tarifacsomagra avval hogy használtad a gyorsabb vonalat egy hónapig és fizettél is érte?  Rááadasul attól a hónaptól ujra egy évre elkötelezted magadat velük amikor kifizetted a magasabb díjat?

Remélem nem adok ötleteket a Monortelnek. :)

Akkor a számlán láthattad volna, hogy határozatlan idejü vagy határozott idejü akcios dijat fizetsz.
Mert gondolom havonta befizetted a számlát.

Szerkesztette: rainman35 2007. 08. 02. 14:49 -kor

Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#1307 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 15:32

örülhetünk.  :) :think:

http://index.hu/tech/net/omi070730/
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#1308 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 15:38

Megegyszer megprobalom leirni, probaljuk lassan, tagoltan olvasni: igenybevettel egy szolgaltatast /a mar emlitett rautalo magatartassal/, melyert a szolgaltatonak a dijszabasa szerinti ellenszolgaltatas jar.
Tovabbra is ket lehetoseg all elotted, mint mar kb 5* leirtuk:
-42 ropi + hasznalt honapszor a magas havidij
-1 ev huseg vallalasa a szolgaltatas kiepulesekor ervenyben levo akcio szerinti 12* alacsonyabb havidij

Az, hogy mi nem rendeltunk meg semmi szolgaltatast, az nem tud erv lenni, ha nem kudltetek el buta arccal a monorteles szerelot, hogy mi a francot keres itt egy adsl modemmel es szurovel, miert irat ala papirokat, valamint ennek a nem rendeltunk meg semmit dolognak akkor is ilyen hangosan kellett volna a fejedben jarni, amikor letrehoztad a ppoe parancsikont a szamitogep asztalan. Felreertes ne essek, alaposan balpocs volt a monortel, de ettol meg a dijszabasban es az akcios hirdetmenyben szereplo osszeget teljesen jogosan igenylik.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1309 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 18:32

plebs: na itt lesz a te baratod:
Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselőjének Hivatala (HFJKH)
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefon: (1) 457-7141, Telefax: (1) 457-7105
Archív:

#1310 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 17:50

Ha mar belefutottam, akkor copypaste ide:

1959. évi 4. tv. (Ptk).

205/B. § (1) Az általános szerződési feltétel csak akkor válik a szerződés részévé, ha alkalmazója lehetővé tette, hogy a másik fél annak tartalmát megismerje, és ha azt a másik fél kifejezetten vagy ráutaló magatartással elfogadta.

valamint

216. § (1) Szerződést jogszabály ellenkező rendelkezése hiányában akár szóban, akár írásban lehet kötni. A szerződési akaratot ráutaló magatartással is kifejezésre lehet juttatni.

Ellenkező rendelkezés pld. munkaszerződésnél van, a Te esetedben nincs.

Az elektronikus hírközlési törvény (2003. évi C. tv.) alapján háromféleképp jöhet létre előfizetői szerz.:
- írásban
- ráutaló magatartással
- szóban.

A jogszabály ráadásul ki is emeli, hogy a szolgáltatás igénybevétele kifejezetten ráutaló magatartásnak minősül.

Archív:

#1311 Felhasználó inaktív   h2so4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 20:14

Idézet: rainman35 - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 15:32

"2007-re gyakorlatilag annyiba kerül Magyarországon a szélessávú csomag, mint Nyugat-Európában"

A cikkviszont nem tesz emlitést az életszinvonal nyujtotta különbségről. Az viszont tény hogy lassan tényleg alakulnak az árak még itt a hön imádott szolgáltatonknál is. Csak igy tovább.

#1312 Felhasználó inaktív   Ariel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 16:57

ma delutan vetem eszre, hogy mind a modem mind a routerem ugy villog mint egy orult.
eppen magara volt hagyva par percere a gepem, szoval tudtam, hogy nem fut semmi olyan ami ennyire igenybevenne a halozatot. azert megneztem es tenyleg nem lattam semmit.
gondoltam nem cicozok reboot, aztan meglatjuk. hat, gep nelkul is villog eszeveszetten.
router kikapcs..modem meg mindig villog. modem kikapcs, visszakapcs.
es az activity ujra orult villogasba kezd. router,gep bekapcs es mar a routeren is elkezdodik a tanc.
raadasul a gepem halozati eroforras monitora 30-80%-os igenybevetelt jelez.

hibabejelentot felhivtam, kapcsoltak illetekes et.-at, de szerinte ez nem problema ha van netem.
hiaba mondtam, hogy ez eddig nem igy mukodott.

van vkinek vmi otlete mi lehet ez?  (nem router gond, nem Wifi, mert ha ki van kapcsolva a router akkor is csinalja a modem)

kosz!

#1313 Felhasználó inaktív   punto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 18:42

Idézet: Ariel - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 16:57

ma delutan vetem eszre, hogy mind a modem mind a routerem ugy villog mint egy orult.
eppen magara volt hagyva par percere a gepem, szoval tudtam, hogy nem fut semmi olyan ami ennyire igenybevenne a halozatot. azert megneztem es tenyleg nem lattam semmit.
gondoltam nem cicozok reboot, aztan meglatjuk. hat, gep nelkul is villog eszeveszetten.
es az activity ujra orult villogasba kezd. router,gep bekapcs es mar a routeren is elkezdodik a tanc.

hibabejelentot felhivtam, kapcsoltak illetekes et.-at, de szerinte ez nem problema ha van netem.

van vkinek vmi otlete mi lehet ez?  (nem router gond, nem Wifi, mert ha ki van kapcsolva a router akkor is csinalja a modem)

kosz!

Nálam szintén igy van,én is felhivtam oket válasz ne agodjak minden rendben van :mad:  Szerintem viszont nincs mivel a sebességem le esett a felére mivel mások is használták a vonalamat ez ido alatt :reklamacio: Sajnos ez ellen nem tudok semmit tenni mivel bizonyitani nem tudom..

#1314 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 19:33

Idézet: Ariel - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 17:57

kosz!

ha a modemmel van bármi akkor az a routereddel beszélget, a gépen attól nem szabadna hogy legyen olyan hálózati forgalom.

ajánlom figyelmedbe mondjuk a netlimiter programot, az mutatja hogy milyen program használja a hálózatodat olyan erőteljesen.

#1315 Felhasználó inaktív   lancome 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 14:41

nálam most csak 50-100 között lehet tölteni :s
tapasztalt más is lassulást ???

#1316 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 16:36

Tud valaki valamit az mtt-s naked adsl-ről? Haver arra vár, állítólag aug 15-től lehet rendelni (ezt kétlem), de ha biztos infó van arról, hogy belátható időn belül (1-2 hónap) nem lesz, akkor inkább rábeszélem valami light csomagra.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1317 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 18:45

Lesz aug 15-tol:
ADSL solo minimum huseg nelkul: 9 738 Ft
Telefon elofizu + adsl minimum huseg nelkul: 2 400 Ft + 7 670 Ft = 10 070 Ft sz'al sok ertelme nem lesz szerintem, kemeny 300 penzt lehet rajta sporolni ha nem ker az ember telefonvonalat. Szanalmas...
Gondolom akcio nem nagyon lesz ra, ha nincs telefon, akkor meg meg valszeg bekotesi dijat is fognak ra kerni. Inkabb irjon ala egy evet meg gyorsan az itthonos akcioval, mert 15-etol mar adsl + mtt 4000 akcio lesz, es abban nincs havi 3 ora ingyen pesti telefonduma csucsidon kivul, bar havidijban az mtt4000 olcsobb, lehet valogatni melyiket koti :), vagy varni 1-2 honapot, lesz-e akcio a nakedre.

Szerkesztette: asdf 2007. 08. 12. 19:12 -kor

Archív:

#1318 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 19:08

Kösz!

szerk: valahol fent van ez az infó már? Megnéznénk a többi lehetőséget is, de a monortel.hu-n nem találom.
szerk2: megtaláltam :omg: :D

Szerkesztette: HavocS 2007. 08. 12. 19:16 -kor

|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1319 Felhasználó inaktív   NetED 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 11:31

Helyzetjelentés:

Most húzzák a (T)kábelt az ablak előtt... :)

Rendelt már tőlük valaki digitális kábeltv-t? Mert nekem nagyon kéne az eurosport2... :)
Under Construction...

#1320 Felhasználó inaktív   Lewes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 10:12

Idézet: NetED - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 10:31

Helyzetjelentés:

Most húzzák a (T)kábelt az ablak előtt... :)

Rendelt már tőlük valaki digitális kábeltv-t? Mert nekem nagyon kéne az eurosport2... :)

Eddig annyit tudok a digitális T-Kábelről, hogy iszonyú drága, és ehhez képest a minőség nem túlzottan kiemelkedő. Valakinek van esetleg más tapasztalata?

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.