HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#2081 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 23. 18:58

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2010. 08. 22. 22:09

MAC szűrés? WPA2-t beizzítani, esetleg még az SSID broadcastot is kikapcsolni.

Szia!
A mac szűrést be akartam állítani, de nem sikerült :-(
A routert is reseteltem.
Most vissza állítottam, hogy jelszavas legyen wap2 psk. A mac os x -em wlanon nem látta, de meg adtam neki és jól műxik.
A win7 nem látja, és hiába adtam meg neki semmi, csak kábelről megy.
Miért nem tud a win 7 wlanozni, és miért nem látszik, ha rákeresek wlanon?
Köszi!

#2082 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 21:52

> A mac szűrést be akartam állítani, de nem sikerült :-(
biztonsági szempontból nem sok értelme van WPA mellett.. hagyd a csudába..

> Miért nem tud a win 7 wlanozni, és miért nem látszik, ha rákeresek wlanon?
esetleg ha bekapcsolnád az SSID broadcastot.. (legalább amíg párosítod)

#2083 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 24. 12:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 08. 23. 03:15

Lehet tovább korlátozni a címkiosztás kikapcsolásával és talán címtartomány korlátozással is.

További szépséghibája a netmaszkos korlátozásnak, hogy nem lehet csak a rádióra korlátozni (persze alternatív WRT alatt - ha már az n-es sorozatból való, kézileg heggesztve játszhatod, hogy a wifi és a switch külön tartományba kerüljön)

#2084 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 05. 13:26

Van egy Fonera 2.0n routerem. A probléma a következő:
Nem tudok csatlakozni a privát hálózathoz a PDA-mal (ASUS P535, WM6.1), ha az WPA vagy WPA2-vel van védve, csak akkor ha Open-re van állítva. Ha nem Open eleve nem is látja, csak a FonSpot-ot. Valami ötlet esetleg a megoldásra?
Laptoppal nincsen gond.

#2085 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 05. 22:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2010. 09. 05. 13:26

Van egy Fonera 2.0n routerem. A probléma a következő:
Nem tudok csatlakozni a privát hálózathoz a PDA-mal (ASUS P535, WM6.1), ha az WPA vagy WPA2-vel van védve, csak akkor ha Open-re van állítva. Ha nem Open eleve nem is látja, csak a FonSpot-ot. Valami ötlet esetleg a megoldásra?
Laptoppal nincsen gond.

Az én Asus PDA-m (A696) nem kedveli az N-es jelet, ha a router G+N ben van akkor nem látja, nem csatlakozik hozzá, G only esetében már minden ok. (a pda még nem ismeri csak a b -t és a g-t)
Megoldás? Venni egy jobb pda-t ami már ismeri az n-et.. ez valami asus tipushiba..
A wifis telefonom is csak g-s, de azt nem zavarja az n-es jel, az jól müxik, csak az asus a finnyás..

#2086 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 06. 04:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2010. 09. 05. 23:53

Az én Asus PDA-m (A696) nem kedveli az N-es jelet, ha a router G+N ben van akkor nem látja, nem csatlakozik hozzá, G only esetében már minden ok. (a pda még nem ismeri csak a b -t és a g-t)
Megoldás? Venni egy jobb pda-t ami már ismeri az n-et.. ez valami asus tipushiba..
A wifis telefonom is csak g-s, de azt nem zavarja az n-es jel, az jól müxik, csak az asus a finnyás..

Az problémás, laptophoz nem ártana az n.

#2087 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 14. 09:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2010. 09. 05. 23:53

esetleg az asus firmjét updatelolni :up:

-C0pp3rM!n3-

#2088 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 14. 09:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2010. 09. 14. 10:41

esetleg az asus firmjét updatelolni :up:

-C0pp3rM!n3-

próbáltam, nem segített.

#2089 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 14. 09:54

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2010. 08. 15. 09:47

A firmware frissítés nem jelent factory resetet is?

A gyári firmware-ek sem mindig törlik a beállításokat fw update után.
3rd party firmware-ek esetében ez gyakran beállítható, sőt van amikor fw update előtt és után is javasolt megejteni, nehogy nemkívánatos beállítás maradjon.

#2090 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 14. 10:03

Beállítás hiba nem hiszem hogy van, mert se nem működött WM6-al, se 6.5-el, se 6.1-el. Próbáltam több radio romot is.

#2091 Felhasználó inaktív   Aarky 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 14. 19:48

Sziasztok!

Kellene egy kis segítség. Van két routerem, egy Linksys WRT54GL és egy TP-Link WR941N. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám összelőni a kettőt wifi segítségével. A TP-Linken jön be a net és erre szeretnék csatlakozni a Linksys-szel vezeték nélkül, amire aztán kábelen több gépet is kötnék, és esetleg sugározná ő is a netet wifin. Lehetséges ez valahogy?A segítséget előre is köszönöm!

István

#2092 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 14. 20:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Aarky - Dátum: 2010. 09. 14. 19:48

Sziasztok!

Kellene egy kis segítség. Van két routerem, egy Linksys WRT54GL és egy TP-Link WR941N. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám összelőni a kettőt wifi segítségével. A TP-Linken jön be a net és erre szeretnék csatlakozni a Linksys-szel vezeték nélkül, amire aztán kábelen több gépet is kötnék, és esetleg sugározná ő is a netet wifin. Lehetséges ez valahogy?A segítséget előre is köszönöm!

István

Javallom, menj át a Linksys fórumra. Firmware cserével képes AP kliens üzemmódra. Azt valószínüleg nem tudod megoldani, h wifi jelet is továbbítson kliensek felé.

#2093 Felhasználó inaktív   Aarky 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 15. 00:30

Köszi az infót. Átmegyek!

#2094 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 16. 12:09

Sziasztok! Segítségre lenne szükségem, remélem nem reménytelen a helyzet :-)
Nemrég T-home-nál váltottam, eddig volt telefon + adsl, minden kábelen ment, nem volt gond. Most van Adsl + ip-tv és úgy lett megoldva a dolog, hogy a TV mellett van a dsl router amin keresztül megy a TV és routerként is működik a modem, vezeték nélkül erről megy (menne) a net. A gond ott van, hogy egy két szintes házban, totál ellentétes felén van a számítógép és a router, ráadásul másik szinten. Eredetileg nem így akartam az egészet, csak arra nem gondoltam, hogy a tv-hez is kell a router és így viszont vezetékkel nem tudom megoldani, nem akarom átfúrni az egész házat, gyakorlatilag egy kisebb házfelújítás kéne, hogy menjen a dolog, így maradt a wireless. Elrohantam gyorsan a boltba, egyfajta kártya volt, TP-Link TL-WN353GD, a dsl modem meg ZXDSL 931VII vagy mi a neve, egy fehér rondaság, T-home adta.
Jött először a nagy koppanás, szerelő azt mondta tutira fog menni 12-13 mbiten a cucc vezeték nélkül. 15-nek kéne lennie, kábelen tudta is, azt próbáltuk, vezeték nélkül meg nem tudtuk, mert nem volt mivel. Azonban hálókártya vétel után gépem alig látta a hálózatot, modemes időkre emlékeztető sebessége volt a netnek ha épp működött. Ha elhúztam a gépet a faltól, akkor jobb lett a helyzet, 2mbitet tudott így már kb. Szereztem egy antennát, szintén TP-Link TL-ANT2408C, bár gondolom nem erre készült, de kivezetve az asztalra az antennát, így tudja a 2mbitet lefelé úgy is, hogy a gép a helyén van. Jelenleg itt tartok, a gépemen van net, de ez elég kevés, főleg hogy előtte 4mbitem volt vezetéken és tudta is azt. Barátnőm laptopján (régi Lenovo, pontos tipus passz) kipróbálva a 10mbitet simán vitte ha egy szobában volt a routerrel. Ja és nem is teljesen stabil, úgy vettem észre, hogyha 54mbiten csatlakozik a routerhez akkor nem működik a net, ha 12-n akkor igen.
Szeretném ha az én asztali gépemen is lenne gyors net, nem tudom mi az amit ki lehet hozni ésszerű határokon belül, de ha nem is 15, de ne legyek nagyon lemaradva. Hálózatokhoz nem nagyon értek, vezetékes helyi hálókat csináltunk anno haverokkal, már akkor sem kedveltem a Realtek chipes kártyákat, ott sok problémát megoldott amikor intel hálókártyákat szereztünk, összedugtuk és ment minden, mindig. Ilyesmit szeretnék most is, mit kéne beállítanom/vennem, hogy gyors és stabil legyen a net? Gondolom költenem is kellene rá, hajlandó is vagyok, de ésszerű határokon belül és csak minőségi cuccokra, tehát nem a legolcsóbb megoldást keresem, hanem olyat ami jó. Előre is köszi!

#2095 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 16. 14:36

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 09. 16. 12:09

Sziasztok! Segítségre lenne szükségem, remélem nem reménytelen a helyzet :-)
Nemrég T-home-nál váltottam, eddig volt telefon + adsl, minden kábelen ment, nem volt gond. Most van Adsl + ip-tv és úgy lett megoldva a dolog, hogy a TV mellett van a dsl router amin keresztül megy a TV és routerként is működik a modem, vezeték nélkül erről megy (menne) a net.

Na én emiatt messze elkerültem az iptv-t mert egybe van a modem és a (számomra gagyi) router...
Javaslatom két verzióra van:

1.olcsóbb de kókány verzió: ha az iptv mellett úgyse használod a ház beépített antennavezetékeit (ha vannak) akkor a wifi jelet ezen felvezetheted. persze a coax végig menjen elosztó nélkül a két szoba közt (legfeljebb toldva lehet). A routeren és a hálókártyán is antenna leszed és a coaxot közvetlen csatlakoztatni. sok utánajárás (csatlakozók) és ügyesség mellett se biztos hogy összejön. bővítés (laptophoz) se lehetséges..

2.biztosabb de drágább módszer. Kidobod a frissen vett wlan kártyádat. Veszel egy 3antennás N-es routert és leteszed a TV környékére és utp-vel rádugod a T-Home-os (Pirelli) routerre. Veszel egy N-es kliensként is üzemelni képes N-es AP-t a PC mellé. A Pirellin letiltod a wifi-t (remélem le lehet tiltani, de ezt ellenőrizheted előtte) és az új routered ip-jét a Pirellin DMZ-be teszed. Az egész házban jó neted van és örülsz.. (persze ez se a kastély máretű várfal vastagságú falakkal ellátott palotákhoz megoldás)

Nálam másik szinten 1-2 fal után is simán viszi a 11Mbps netet a laptop beépített antennájával. a belső filemásolás sebességét nem teszteltem.

Szerkesztette: Doky586 2010. 09. 16. 14:50 -kor

#2096 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 09. 16. 15:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2010. 09. 16. 15:36

A routeren és a hálókártyán is antenna leszed és a coaxot közvetlen csatlakoztatni.

Legfeljebb ha elég rövid a koax, akkor szétnyomják egymás végfokát. Hosszú koax meg nem ilyen jelre van kitalálva, de legalább a zajt biztosan összeszedi.
Make love not Wor.

#2097 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 16. 19:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2010. 09. 16. 15:36

Na én emiatt messze elkerültem az iptv-t mert egybe van a modem és a (számomra gagyi) router...
Javaslatom két verzióra van:

1.olcsóbb de kókány verzió: ha az iptv mellett úgyse használod a ház beépített antennavezetékeit (ha vannak) akkor a wifi jelet ezen felvezetheted. persze a coax végig menjen elosztó nélkül a két szoba közt (legfeljebb toldva lehet). A routeren és a hálókártyán is antenna leszed és a coaxot közvetlen csatlakoztatni. sok utánajárás (csatlakozók) és ügyesség mellett se biztos hogy összejön. bővítés (laptophoz) se lehetséges..

2.biztosabb de drágább módszer. Kidobod a frissen vett wlan kártyádat. Veszel egy 3antennás N-es routert és leteszed a TV környékére és utp-vel rádugod a T-Home-os (Pirelli) routerre. Veszel egy N-es kliensként is üzemelni képes N-es AP-t a PC mellé. A Pirellin letiltod a wifi-t (remélem le lehet tiltani, de ezt ellenőrizheted előtte) és az új routered ip-jét a Pirellin DMZ-be teszed. Az egész házban jó neted van és örülsz.. (persze ez se a kastély máretű várfal vastagságú falakkal ellátott palotákhoz megoldás)

Nálam másik szinten 1-2 fal után is simán viszi a 11Mbps netet a laptop beépített antennájával. a belső filemásolás sebességét nem teszteltem.

Köszönöm a választ, a kettes jobban tetszik. Tudnál konkrét router tippet mondani? Pirellin le lehet tiltani az wifi-t, de ezt a DMZ-t nem teljesen értem, illetve minek a rövidítése az AP? Ha venni kell erre is tudsz ajánlani valamit? Bocsi az értetlenkedésért :)

#2098 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 16. 22:00

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 09. 16. 19:50

Köszönöm a választ, a kettes jobban tetszik.

Az a gondom hogy mivel nem tudom mik nálad a körülmények ezért nem merek ajánlani semmit. Lehet hogy ami nálam jól működne, ugyanaz nálad egyáltalán nem menne. Lehet hogy nálad az öt hálószobán és félméteres vasbeton padlón nem menne át a jel, míg nálam kevesebb és vékonyabb fal miatt jól megy. Nem akarom hogy aztán én legyek a hibás ha a sok költség után mégse menne, aztán csak én lennék a hibás..

Ekkor mondják hogy az ütvefúróval nincs kockázat.. :)
(és nagy szakértelem se szükséges vele a hálózatépítésben)

#2099 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 16. 23:24

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 09. 16. 19:50

Köszönöm a választ, a kettes jobban tetszik. Tudnál konkrét router tippet mondani? Pirellin le lehet tiltani az wifi-t, de ezt a DMZ-t nem teljesen értem, illetve minek a rövidítése az AP? Ha venni kell erre is tudsz ajánlani valamit? Bocsi az értetlenkedésért :)

Első közelítésben én is a kábelezést javallom, ha jó sebességet szeretnél.
Megoldás lehet még az, h egy jobbacska (mondjuk Linksys WRT54 GL (van fórumja) vagy minimum a kategóriája) routert raksz a ház közepére és az egyik lanjába madzagolsz. Ekkor rádiós szvicsként üzemel a bejövő router címkiosztójával.
Tisztán rádiósan is megoldható a kérdés akkor, ha a második routerbe egy kliens AccesPointot (Ez az AP) dugsz.
Ha nem muszáj, nem javallom, mert rontja az átviteli sebességet és a ház környékét is jobban beszórod rádiójelekkel.
Megpróbálkozhatsz még egy másfélméteres toldóval feldugott USB-s rádiófejjel a gépednél. Ha mögé raksz egy ívbehajlított fémlemezt (síkparabola antenna) akkor ez is kielégítő megoldás lehet.
Javallom a wireless antennák fórumot is.

#2100 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 11:19

desktop gép esetén van valami előnye/hátránya a pci-os wlan kártyának az usb-sel szemben?
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.