HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#121 Felhasználó inaktív   uhuka 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 19. 20:47

Hello!

A segítségeteket szeretném kérni. Adva van 1 vezeték nélküli router ami biztositja 5 gép számára a nyomtató és internet elérést. Hogyan lehetne az 5 gépből 3-mat csak az internetből kizárni? Minden gép vezeték nélkül csatlakozik.A router U.S.ROBOTICS 5461A márkájú. Olyan megoldásra lenne szükség amit a gépekről nem lehet megváltoztatni
Az a nap, amikor a Microsoft olyan terméket készít, amellyel nem lehet szívni, talán az a nap lesz, amikor elkezdenek porszívót gyártani.

#122 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 21:52

Router tűzfalában nem tudod kitiltani?
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#123 Felhasználó inaktív   SANK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 13:43

Sziasztok, lenne egy kis problémám. A meglévő gyári hálózatunkat szeretnék a kereskedőink wifi -n elérni, főleg kényelmi célokból, ne legyen tele a tárgyalóasztal kábellel. Mivel csak egy router volt kéznél, nem is a legújabb tipus , pontosan : NETGEAR WGR614V2.
Letiltottam a DHCP-t, és adtam neki egy WPA titkosítást. Nos, a baj az lett, hogy így valamiért nem kapnak IP címet a gépek, nem tud az eszközön keresztül a DHCP serverünk IP címet kiosztani. Próbálkoztam WEP -es titksoítással is, így sem volt tökéletes, igaz néha sikerült.
Ezután próbaképpen levettem a titkosítást, és az volt a meglepetés, hogy így csontnélkül azonnal IP címet kaptak a gépek.
Arra gondolok, hogy talán egy Acess Pointra kellene cserélni a routert, mert talán az a baj, hogy ha csak acces pointnak használom, nem tökéletesen működik.
Tudnátok ajánlani egy olyan Acces Ponit tipust, amit már kipróbáltatok és tökéletesen működik.
Tehát az volna a cél, hogy csatlakozom a hálózatra, és elosztom a netet, de szeretném a legmegbízhatóbb WPA titkosítást használni. És természetesen olyan megbítózhatóan kapjanak IP -címet a gépek, mintha csak egy switchet használnék.
Nagyon megköszönném a segítséget.
István
Mennyit kell még tanulnom, hogy hallgatni tudjak?

#124 Felhasználó inaktív   kuk@c 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 09:57

Üdv Mindenkinek!

Lenne egy /szerintem láma/ kérdésem:

Adott egy Offset 5Ghz-es parabola antenna, azt kellene felszerelnem. De amit nem tudok az az, hogy azt hogyan kell ráirányítani a toronyra. Olyat már szereltem, amelyiknek a feje az antenna fókuszpontjában volt, azt mivel simán ráláttam a toronyra, ráállítottam a tányérját.
Ezt is ugyan így kell felszerelni, vagy lefelé billenteni egy kicsit, hogy a fejre tükrözze a jeleket?

Antenna

Bocsi mégegyszer a láma kérdésért.

@
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot...

#125 Felhasználó inaktív   DankenMcL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 11:48

Idézet: kuk@c - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 8:57

Üdv Mindenkinek!

Lenne egy /szerintem láma/ kérdésem:

Adott egy Offset 5Ghz-es parabola antenna, azt kellene felszerelnem. De amit nem tudok az az, hogy azt hogyan kell ráirányítani a toronyra. Olyat már szereltem, amelyiknek a feje az antenna fókuszpontjában volt, azt mivel simán ráláttam a toronyra, ráállítottam a tányérját.
Ezt is ugyan így kell felszerelni, vagy lefelé billenteni egy kicsit, hogy a fejre tükrözze a jeleket?

Antenna

Bocsi mégegyszer a láma kérdésért.

@

Jól írtad, meg kell billenteni.

#126 Felhasználó inaktív   gedikart 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 18:05

Sziasztok!

2,5 éve használom a vezeték nélküli hálómat (Linksys WAP54G V2 és WRT54G V2.2). Semmi probléma a kütyükkel.
Egyik ismerősöm is akar egy ilyen egyszerű konfigot. Mi lenne a megfelelő számára?
Most egy Linksys ap és egy router összesen 39 ezer Ft.

Esetleg ennél tudtok olcsóbbat azonos teljesítménnyel? Nem kell semmi extra (hack stb), csak egy-egy külső antenna kütyünként. Ha Linksys router akkor melyiket érdemes kerülni? Vagy gyári fw-el mindegyik jó?

SMC-ről valami véleményetek? Mert olcsóbb, de nem ismerem...

#127 Felhasználó inaktív   Aranytaltos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 21. 20:22

Idézet: gedikart - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 18:05

Sziasztok!

2,5 éve használom a vezeték nélküli hálómat (Linksys WAP54G V2 és WRT54G V2.2). Semmi probléma a kütyükkel.
Egyik ismerősöm is akar egy ilyen egyszerű konfigot. Mi lenne a megfelelő számára?
Most egy Linksys ap és egy router összesen 39 ezer Ft.

Esetleg ennél tudtok olcsóbbat azonos teljesítménnyel? Nem kell semmi extra (hack stb), csak egy-egy külső antenna kütyünként. Ha Linksys router akkor melyiket érdemes kerülni? Vagy gyári fw-el mindegyik jó?

SMC-ről valami véleményetek? Mert olcsóbb, de nem ismerem...

Ha jot akarsz magadnak akkor amit most hasznalsz. Mert biztos teged fog rancigalni minden hibahoz.

#128 Felhasználó inaktív   SANK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 20:37

Hát...nem sokan szóltak hozzá a problémámhoz.. :confused:

#129 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 23:11

Idézet: Aranytaltos - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 21:22

Ha jot akarsz magadnak akkor amit most hasznalsz. Mert biztos teged fog rancigalni minden hibahoz.

WRT54G V2.2-ot nehez lesz szerezni.

Mar csak a V4, V5 kaphato, ha kaphato, amikben olcsobb vas van, meg butabb a szoftver.

#130 Felhasználó inaktív   M63.003 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 10:00

Idézet: petoczg - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 6:52

próbáld meg a firmware t frissíteni vagy úgy driver az adapterhoz.

Megvolt mind2, jelenség sajnos maradt ugyanaz...
ASRock K7VT2 P1.30 (VIA KT266A), Athlon XP 2400+, 512 MB 266 MHz Samsung DDR, 60 + 120 GB IBM HDD, Sapphire Radeon 9600 Atlantis 128 MB DDR, Samsung SyncMaster 765MB

#131 Felhasználó inaktív   zsero 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 11:44

Sziasztok,

Kicsit belezavarodtam ebbe a wlan router keresgélésbe. 1 db ADSL kapcsolatra szeretnék 2 db gépet rákötni azt hittem ez nem olyan különleges feladat... Az egyiknek X-Micro 108 mbps a másiknak Intel Centrino Duo (3945-ös) kártyája van, azt hittem nincs ebben semmi különleges. Kicsit utánaolvasgattam itt meg a PH-n és kihúztam a D-linket. A kisebbik SMC-ről ott szintén csak rosszat mondtak, a fw már jó de a megépítés szörnyű, valakinek a 3.-at kellett visszacserélnie (antenna csatlakozás + erősítő). Nem tudom, hogy a nagyobb (T-s) milyen minőségű, de lehet, hogy jobb azt is elkerülni. Nem gondoltam, hogy 10-15-nél sokkal többet szánnék routerre, ezért vagyok bajban. Vagy ha már rászánnék 20-at, akkor lehessen megosztani egy USB-s nyomtatót is. Nem lennének különleges igényeim, esetleg egy lightos eMule néha futna, néhanéha torrent, ja és a távolabbi gép légvonalban 4 méterre lenne, igaz van közben egy betonfödém.
Zyxelből (azonkívül, hogy nem tudom hol lehet jó áron kapni) nem tudom, hogy mennyit érne meg a WT változat, ugyanis a 335 nem WT kb annyiba kerül mint a 334WT, de arra lehet USB-t is dugni.
A Linksys WRT54GL-t néztem (ez is olcsóbb mint a Zyxel nálunk), de nem tudom, hogy tényleg annyira szörnyű lenne-e. Azon kívül sokan gondban voltak az Inteles kártyákkal + a Linksys párosítással, de ez gondolom FW probléma, amit Linksys-nél biztos lehet hackelni.

#132 Felhasználó inaktív   dansk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 15:30

sziasztok!

Belkin AP-t(F5D6130) szeretnék laptoppal beállítani a saját WAP menedzserével, de a program sehogysem veszi észre szkenneléskor pedig a 10 Mbit/s-os hálózati kapcsolat megvan, az AP-n a LAN led virít és a tálcán is a "helyi kapcsolat: csatlakoztatva". Mi lehet a gond??

Resetelés, újradugdosás, újraindítás  megvolt. Az AP működik WLAN hálózat is van, csak beállítani nem tudom nem férek hozzá.

Segítséget előre is köszi.

#133 Felhasználó inaktív   Greenthunder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 19:26

Idézet: SANK - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 14:43

Sziasztok, lenne egy kis problémám. A meglévő gyári hálózatunkat szeretnék a kereskedőink wifi -n elérni, főleg kényelmi célokból, ne legyen tele a tárgyalóasztal kábellel. Mivel csak egy router volt kéznél, nem is a legújabb tipus , pontosan : NETGEAR WGR614V2.
Letiltottam a DHCP-t, és adtam neki egy WPA titkosítást. Nos, a baj az lett, hogy így valamiért nem kapnak IP címet a gépek, nem tud az eszközön keresztül a DHCP serverünk IP címet kiosztani. Próbálkoztam WEP -es titksoítással is, így sem volt tökéletes, igaz néha sikerült.
Ezután próbaképpen levettem a titkosítást, és az volt a meglepetés, hogy így csontnélkül azonnal IP címet kaptak a gépek.
Arra gondolok, hogy talán egy Acess Pointra kellene cserélni a routert, mert talán az a baj, hogy ha csak acces pointnak használom, nem tökéletesen működik.
Tudnátok ajánlani egy olyan Acces Ponit tipust, amit már kipróbáltatok és tökéletesen működik.
Tehát az volna a cél, hogy csatlakozom a hálózatra, és elosztom a netet, de szeretném a legmegbízhatóbb WPA titkosítást használni. És természetesen olyan megbítózhatóan kapjanak IP -címet a gépek, mintha csak egy switchet használnék.
Nagyon megköszönném a segítséget.
István

Szerintem ez (is) lehetne a TE eszközöd...
http://www.edimax.com.tw/html/english/prod.../EW-7209APg.htm
kipróbálva...  13E huf magasságában  kapható...
vagy ugyanez 5 ether helyett 1-el....  :up:
http://www.edimax.com.tw/html/english/prod.../EW-7206APg.htm
kb. 11E huf körül... :up:
ALL FOR ONE , ONE FOR ALL!
Csatlakozók

#134 Felhasználó inaktív   SANK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 21:24

Köszi Greenthunder a segítséget, tetszenek a kütyük !  :)  :)  :)
Ki fogom próbálni , az első szerintem megfelel ! :cool:

#135 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 24. 10:41

Laptophoz keresek wifi-s megoldast, de nem tudom, hogy ezek a usb-s kutyuk mennyire hasznalhatoak.  Kizarolag internet miatt kell.

Vagy ezzel jobban jarnek?
http://depo.hu/?pn=product&c_main=68&c_par...97e49fcb67ae3cd

Szerkesztette: ion 2006. 09. 24. 11:10 -kor

#136 Felhasználó inaktív   Greenthunder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 24. 20:26

Idézet: ion - Dátum: 2006. szept. 24., vasárnap - 11:41

Laptophoz keresek wifi-s megoldast, de nem tudom, hogy ezek a usb-s kutyuk mennyire hasznalhatoak.  Kizarolag internet miatt kell.

Vagy ezzel jobban jarnek?
http://depo.hu/?pn=product&c_main=68&c_par...97e49fcb67ae3cd

A cucc OK... :up:
Feltéve ha egy légtérben lennél az AP -val...
:D
ALL FOR ONE , ONE FOR ALL!
Csatlakozók

#137 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 05:50

Van valami modja a hotspot letoltesi limitjenek elkerulesere ?
A helyzet az, hogy Szombathely fo teren kiepitettek egy hotspotot ami ingyenes, viszont 300MB letolteslimitet ill a honapbol 10 napos hasznalati idot engedelyez. Regisztralni kell minden honapban az eleresehez.En itt lakom a fo teren tehat jo lenne hozzaferni a halozathoz.
Ugyanis gondolkodom a jelenlegi internetem lemondasara, es egy masik lenyegesen kedvezobb aru szolgaltatohoz lepnek be, viszont akkor korulbelul 2-3 honapig nem lenne netem, ezert jo lenne valami megoldas az atmeneti idoszakra, amire a hotspot megfelelo lenne, ha a korlatozasa nem lenne.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#138 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 06:48

A letöltési limittel nem tudsz mit kezdeni, a 10 napos korláttal meg annyit, hogy 3 ember 3 különböző mac address-t regisztrál, így tudod egész hónapban használni. Azért inkább valami végleges megoldásban gondolkozz.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#139 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 08:36

Es MAC adress csere,klonozas vagy mas modszerrel ?
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#140 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 10:27

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 6:50

Regisztralni kell minden honapban az eleresehez.

Mennyi a regisztracio?

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.