HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#181 Felhasználó inaktív   DankenMcL 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 11. 17:24

Idézet: zooleeka - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 12:17

...Tételezzük fel hogy kb 4~500 méterre lakom nagyon kedves ismerősömtől, aki szívesen megosztaná velem széles sávú internetét...

Hello,

Mivel netet szeretnétek megosztani, így a cimborához célszerű egy wireless routert berakni, hozzád pedig pl. egy wlan pci kártyát (alternatíva usb-s eszköz, vagy egy külső kliens eszköz amihez utp-vel kapcsolódsz).

A lényeg, hogy meglegyen az optikai rálátás köztetek (wlan eszközök antennái között). A wlan jel nem megy át házakon, pláne panellakásokon.

Szerkesztette: DankenMcL 2006. 10. 11. 17:27 -kor

#182 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 13:01

Sziasztok!

Egy kollégium internetjének "felújításáról" lenne szó a következőképp:

A netet használó gépek száma most épp 240, év vége felé 300 várható. Erre jelenleg van egy pár D-link Airplus G AP, rajtuk 1-1 antenna, "száguld" a net összesen 20 Mbit/sec körül, ami azonnal behal, ha 25-30 embernél több rácuppan a netre, a nagy csomagszám miatt, még ha az átviteli sebesség nem is közelíti meg a fenti értéket! Szeretnénk ezt a kapcsolatot lecserélni, különböző cégekkel egyeztettünk, amiből az körvonalazódott, hogy a wifi nekünk nem igazán jó megoldás, a rengeteg átviendő csomag miatt! Egy Budapesti céggel beszéltünk, ők a lézeres adatátvitelt javasolták, Laserbit eszközökkel, állításuk szerint csak nagyon nagy ködben áll meg a kapcsolat, az éves rendelkezésreállást 99 - 99,9 közé mondják (ami nekünk meg is felelne)! 435 méter a távolság, minimum 100 Mbit átvitele szükséges, de gigabites eszközöket preferálnánk.  A kérdés az lenne,hogy találkozott valaki mostanában ilyen eszközökkel? Ha igen, mik a tapasztalatok? Érdemes e belevágni? Optika sajnos kizárva, pedig az lenne az igazi!

Előre is köszi a válaszokat

#183 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 13:32

Idézet: Hani - Dátum: 2006. okt. 13., péntek - 13:01

Sziasztok!

A netet használó gépek száma most épp 240, év vége felé 300 várható. Erre jelenleg van egy pár D-link Airplus G AP, rajtuk 1-1 antenna, "száguld" a net összesen 20 Mbit/sec körül, ami azonnal behal, ha 25-30 embernél több rácuppan a netre, a nagy csomagszám miatt, még ha az átviteli sebesség nem is közelíti meg a fenti értéket! Szeretnénk ezt a kapcsolatot lecserélni, különböző cégekkel egyeztettünk, amiből az körvonalazódott, hogy a wifi nekünk nem igazán jó megoldás, a rengeteg átviendő csomag miatt! Egy Budapesti céggel beszéltünk, ők a lézeres adatátvitelt javasolták, Laserbit eszközökkel, állításuk szerint csak nagyon nagy ködben áll meg a kapcsolat, az éves rendelkezésreállást 99 - 99,9 közé mondják (ami nekünk meg is felelne)! 435 méter a távolság, minimum 100 Mbit átvitele szükséges, de gigabites eszközöket preferálnánk.  A kérdés az lenne,hogy találkozott valaki mostanában ilyen eszközökkel? Ha igen, mik a tapasztalatok? Érdemes e belevágni? Optika sajnos kizárva, pedig az lenne az igazi!

Üdv!
Irj egy privit és tudok olcsó megoldást 20mbit átlövéséhez!Vagy akár 100mbit! :)

Szerkesztette: uboat 2006. 10. 13. 13:34 -kor

A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#184 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 22:11

PÜ ment! Köszi előre is!

A laserbit eszkozokrol mi a velemenyed?

#185 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 23:00

Idézet: Hani - Dátum: 2006. okt. 13., péntek - 22:11

PÜ ment! Köszi előre is!

A laserbit eszkozokrol mi a velemenyed?

drága, de működőképes....

#186 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 12:06

Örülök, hogy megtaláltam ezt a témát.

Szeretném az itthoni két gépemet, egy notebookot és egy asztali gépet összekötni helyi hálózaton. A hálózatokkal kapcsolatos alap ismereteim megvannak, de ne számítsatok sokra. :)

Vettem egy wireless routert, Gigabyte ha van jelentősége. Az internetet megosztottam rajta, az kiválóan működik is, a notebook titkosított wirelessen csatlakozik a routerhez. Az internet megy a routerhez csatlakoztatott asztali géppel is.

Azt nem tudtam összehozni egyedül, hogy a két gép "lássa" egymást, azaz file-okat és mappákat tudjak megosztani a két gép között, és ami még lényeges lenne, hogy a notebookon tudjam használni az asztali gép nyomtatóját.
Egy barátom, aki nálam ehhez jobban ért, azt mondta, hogy mind a két gépnek ugyanabban a munkacsoportban kell lenni. Xp Home van mind a két gépen, MSHOME nevű munkacsoportban van mind a kettő, mindkettőn engedélyeztem a file- és nyomtatómegosztást, és mégse látják egymást. Mit kellene most csinálnom? A segítséget előre is köszi.

#187 Felhasználó inaktív   freebit 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 14. 17:06

Na Hali!

Végre beszereztem 2 db wlan eszközt hogy összekössem otthon a 2 gépet
1. Edimax MIMO Pcmcia a notebookba és
2. Edimax MIMO Pci az öcsém gépébe
Na probléma a következő:
Az a ************ windóz :grrr:
Na újra, elkapott az indulat
Feltelepítettem a wifi-ket, nagy nehezen rájöttem hogy profilt kell csinálni és az aktiválni így a kapcsolat fennáll. Eddig ok
De már kommunikálni mind a kettő csak kifele akar fogadott nuku a win :doom: szerint.
A vezeték nélküli hálózati varázslót is lefuttattam ( pen-es hülyeség ) és kiírja a végén hogy hiba 871122 elolvastam de már a negyedik lépésnél megakadtam mert ilyen nekem nincs ott ill. nem találom
Ja és a végém megjegyzi hogy ez is hibát generál és majd nézzem továbba hülyeségeit bah

Ja ezzel szeretném nezet is megosztani, ott is mondja hogy válaszzam ki a hálózatok közül de ott meg nem jeleníti meg :reklamacio: ( A bluetúth és a gigabites hálózat mellett )

Valaki segítsen mert mindjárt linuxot teszek fel :reklamacio:

köszi

#188 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 22:38

Idézet: freebit - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 17:06

Na Hali!

Végre beszereztem 2 db wlan eszközt hogy összekössem otthon a 2 gépet
1. Edimax MIMO Pcmcia a notebookba és
2. Edimax MIMO Pci az öcsém gépébe
Na probléma a következő:
Az a ************ windóz :grrr:
Na újra, elkapott az indulat
Feltelepítettem a wifi-ket, nagy nehezen rájöttem hogy profilt kell csinálni és az aktiválni így a kapcsolat fennáll. Eddig ok
De már kommunikálni mind a kettő csak kifele akar fogadott nuku a win :doom: szerint.
A vezeték nélküli hálózati varázslót is lefuttattam ( pen-es hülyeség ) és kiírja a végén hogy hiba 871122 elolvastam de már a negyedik lépésnél megakadtam mert ilyen nekem nincs ott ill. nem találom
Ja és a végém megjegyzi hogy ez is hibát generál és majd nézzem továbba hülyeségeit   bah

Ja ezzel szeretném nezet is megosztani, ott is mondja hogy válaszzam ki a hálózatok közül de ott meg nem jeleníti meg :reklamacio: ( A bluetúth és a gigabites hálózat mellett )

Valaki segítsen mert mindjárt linuxot teszek fel   :reklamacio:

köszi

Háááááááát a Linux az kiváló megoldás... :). Ha tudod pingelni a gépeket keresztbe, akkor a gép névre keresése helyett írj IP címet. Beugathat tűzfal, stb...

#189 Felhasználó inaktív   freebit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 12:32

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 23:38

Háááááááát a Linux az kiváló megoldás... :). Ha tudod pingelni a gépeket keresztbe, akkor a gép névre keresése helyett írj IP címet. Beugathat tűzfal, stb...

Na ping: A kérésre nem érkezett válasz határidőn belül

Windózé kikapcsolva amennyire csak tudtam a másik sygate az szólt hogy beakarnak lépni és beengedtem de a másik oldalon nem érkezett válasz
Tehát elcsevenek ezek de az én kérdéseimre az istennek sem válaszolnak
A fogadott a win szerint 0 :confused:
De a kapcsolat az király
Hálókábellal is dettó ezt csinálta (akkor azt hittem hogy valami hardveres hiba : kábeltörés vagy valami) most már tényleg idegesít
Biztos hogy a win a bűnüs de miért csinálja
a vzezeték nélküli hálózatos abalakban meg a window.com 871122 es cikkére hivatkozik
ááá :reklamacio:
valaki help

#190 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 15:03

Az én problémámhoz is szóljatok hozzá lééééccciiiiiiii......

#191 Felhasználó inaktív   pedro_amigo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 16:06

Szevasztok kedves hozzáértők!

Mivel eddig nagy ráközelítésben a 2 gép adatátviteli összekötéséig jutottam informatikai tudásomban, volna egy kérdésem ami ennél kicsit bonyolultabb dolgot oldana meg.

Szóval arra lennék kiváncsi, van-e valakinek tudomása olyan kém-feltörő vagy bárhogy nevezhetem programról ami a környezetemben lévő lekódolt wireless hálózatokba való belépést tenné lehetővé? Lehet, hogy abszolút naív a gondolatmenetem de előfordulhat-e hogy a hálózati tulajdonos tudta nélkül felcsatlakozok a az ő wireless-ére?

Amennyiben ez nem megy, megközelítőleg mekkora nehézséget okoz egy ilyen netmegosztás? Téglaházban  lakok.Mi kell hozzá,  a wireless routeren kívül?

Előre is köszönöm a válaszokat.

#192 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 06:41

Idézet: pedro_amigo - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 16:06

Mivel eddig nagy ráközelítésben a 2 gép adatátviteli összekötéséig jutottam informatikai tudásomban, volna egy kérdésem ami ennél kicsit bonyolultabb dolgot oldana meg.

Szóval arra lennék kiváncsi, van-e valakinek tudomása olyan kém-feltörő vagy bárhogy nevezhetem programról ami a környezetemben lévő lekódolt wireless hálózatokba való belépést tenné lehetővé? Lehet, hogy abszolút naív a gondolatmenetem de előfordulhat-e hogy a hálózati tulajdonos tudta nélkül felcsatlakozok a az ő wireless-ére?

Amennyiben ez nem megy, megközelítőleg mekkora nehézséget okoz egy ilyen netmegosztás? Téglaházban  lakok.Mi kell hozzá,  a wireless routeren kívül?

külön fórumtéma, de ez büntetőjogi kategória......

#193 Felhasználó inaktív   DankenMcL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 07:15

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 5:41

külön fórumtéma, de ez büntetőjogi kategória......

Szvsz csak az érdekli, hogy ha lenne saját wireless hálózata, akkor elképzelhető lenne-e az, hogy valaki a tudta nélkül rácsatlakozik.  :confused:  :Đ

pedro_amigo: létezik olyan titkosítás amit gyakorlatilag nem lehet feltörni. A routeren kívül még a kliensekbe kell valamilyen wlan eszköz. Pár oldalt olvass vissza legalább.

#194 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 09:54

Idézet: Hani - Dátum: 2006. okt. 13., péntek - 13:01

Sziasztok!

Ha kabelezni nem lehet marad megoldasnak 5Ghz rendszer. Vagy Mikrotik ket Wlan kartyaval (egy ado egy vevo) parabolakkal es 2,4Ghz ha ez szuk akkor lehet 5Ghz re valtani.
Az informatika atok de jo hogy van.

#195 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 12:43

Srácok! Azt nem tudja senki, hogy amit fentebb írtam, a wireless routerrel hogyan tudok az asztali gép és a notebook között helyi hálózatot létrehozni?

#196 Felhasználó inaktív   freebit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 17:51

Na
Tud valaki segíteni volt már valakinek ilyen problémája vagy csak én vok ennyire lúzer, vagy ez is egy újabb win hiba amitől felmegy a vérnyomásom.
Tehát kapcsalat van a két wifi kari kötött de adatot csaréli valahogy nem akarnak, mindkért oladalon általában 0-2 a fogadott a win szerint
Dettó ez volt a hiba lannál is de akkor kiegyeztem a kábelhibában de ezek szerint nem az volt.
A win a hunyó, de miért és hogy lehet javítani
A ein a 871122 hibára hivathozik miszerint ő nem ért hozzá igy iránytsa a wifi kari gyári drivere de azzal meg nem sikerál a kapcsolat összehozása
nem értekén ehez
magyar leírása van az Edimax mimós eszközeihez vagy valami hogy hogy áll fela kapcsolat

help

#197 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 10:01

Idézet: freebit - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 16:51

Na
Tud valaki segíteni volt már valakinek ilyen problémája vagy csak én vok ennyire lúzer, vagy ez is egy újabb win hiba amitől felmegy a vérnyomásom.
Tehát kapcsalat van a két wifi kari kötött de adatot csaréli valahogy nem akarnak, mindkért oladalon általában 0-2 a fogadott a win szerint
Dettó ez volt a hiba lannál is de akkor kiegyeztem a kábelhibában de ezek szerint nem az volt.
A win a hunyó, de miért és hogy lehet javítani
A ein a 871122 hibára hivathozik miszerint ő nem ért hozzá igy iránytsa a wifi kari gyári drivere de azzal meg nem sikerál a kapcsolat összehozása
nem értekén ehez
magyar leírása van az Edimax mimós eszközeihez vagy valami hogy hogy áll fela kapcsolat

help

Hagyd rá, nekem se válaszol senki. Hétvégén eljön egy ismerős, és megpróbálja megcsinálni. Ajánlom neked is ugyanezt.  :think:  :rolleyes:

#198 Felhasználó inaktív   freebit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 22:29

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 11:01

Hagyd rá, nekem se válaszol senki. Hétvégén eljön egy ismerős, és megpróbálja megcsinálni. Ajánlom neked is ugyanezt.  :think:  :rolleyes:

Na frankó
Akkor miért van a fórum
Ja és kihez mennyek itt én vagyok a tájékozott és én sem tom mi lehet a baja
A helyi számítógépes boltban azt se tudták hogy eszik e vagy iszák a mimo-t azért hozta pestről hugom, mert itt csak a cerka fogy papír házban

legalább irányítsatok el ahol foglakoznaka problémámmal

na csá

#199 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 17. 23:36

Idézet: freebit - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 23:29

Na frankó
Akkor miért van a fórum

Tapasztalatot cserélni, megfejteni, ilyesmi. De amit százszor leírtunk, azt ne várd 101. alkalommal is. Erre való, nem 24 órás support vagyunk poénból.
Make love not Wor.

#200 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 06:40

Idézet: pedro_amigo - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 16:06

amigo.

előbb úgy 10 év felfüggesztett, ahol megtanulhatod az OSI modelltől kezdve az alap ethernet hálózatok működését, routing-ot, protokollokat, kéne akkor még egy kis kripto tudás, aztán jó 4-5 év linux mélyvíz -> na itt elkezdhetnél gondolkodni azon, hogy EGYÁLTALÁN megpróbáld-e a WLAN sniffing-et  :Đ

Kicsit más ez élőben, mint a filmekben.. !
Om mani peme hung.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.