HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#361 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 25. 14:07

Sziasztok !

Kicsit :offtopic: de sztoriznom kell úgy érzem.  :Đ

Megvettem anyám P3-as laptopjához egy Cisco PCMCIA kártyát, WPC54G, lesz nete hamarosan, mondom ágyból könnyebb. ;)

Bedugom oldalt, alig akar bemenni. Hát igen, a nyílásnál egy pöcök, ja mondom ...

oké, bemegy végül. Driver fel, utána tolom csak ütközésig. Semmi jel..

Fejvakar..

Reboot.. ki BIOS-ba..

valami PCMCIA mode-ot lehetett kapcsolni PCIC vagy Cardbus/16 bit között. Áttettem utóbbira.

Háh. XP felismerte, teljesen király :)

Na most figyi: még nincs bekötve a net de mondom 10 emeletes lécsőház, körbeszaglászok.

Searching for available wireless neworks...

Halla .. találtam egyet, SMC SSID-vel, 11 Mbps közepes-gyenge jellel.  :Đ Poénból rányomtam, hátha nem kódolt.

Úgy bementem rá mint a szél :D

Nézem a router ip-jét, 192.168.2.1. Beirom böngészőbe, jön az SMC router oldala. Na mondom lesz még röhögnivalóm ?

jelszóra rápróbálok, ugye default: smcadmin ..

BENT VAGYOK EGY HALÁL ISMERETLEN EMBER SMC routerében vazze, ha gondosz akarok lenni, megváltoztatom a kódját mindenét és vinné vissza gariba !  :D

De ilyet nem teszek, rendes gyerök vagyok én  :rolleyes:

Fogadjunk nem egy informatikus a gyerek, biztos karira megkapta a routert, beüzemelte nagy vakon aztán hadd szóljon. Default kód állitás, WEP meg ilyenek, mit neki az... :D

Szépen tölt 160k körül, halla sírógörcsöt kapok a röhögéstől :)
Om mani peme hung.

#362 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 14:48

Te hol laksz? :D
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#363 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 15:15

nemmondommeg  :D  :D  :D  :rolleyes:  :Đ

(Debrecen)  :cool:

Szerkesztette: Eperkutyus 2006. 12. 25. 15:16 -kor

Om mani peme hung.

#364 Felhasználó inaktív   thacount 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 26. 22:17

sziasztok! át lettem ide irányitva a köv. kérdésemmel:

Adott két notebook, amelyek között szeretnék p2p kapcsolatot létrehozni fájlátvitel miatt! Ezt hogyan tudom létrehozni wlannal? (valami ad-hoc módon kell azt tudom) de ezt ha valaki step by step leirná azt nagyon megköszönném.  :up:
P5QPro/E8400/4GB@1066/HD4850GS/CM590
ASUS F2Je
E-MUser

#365 Felhasználó inaktív   rozso2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 20:13

Van tapasztalatotok, hogy milyen távolságban tud jól működni egy átlagos WLAN-router.
A router és a gép a (családi) ház két ellentétes csücskében lenne. A router a pincében a gép meg a ház túlső végében az első emeleten. Így lenne küztük 2 födém meg 3 fal. Máshogy sajnos nem megoldható, de csak akkor veszek, ha ilyen távolságban még tuti biztosan (max térerővel) megy.
Tapasztalat?

Ja! Mi a különbség egy WLAN Access Point és egy WLAN router között?
Rozsó

#366 Felhasználó inaktív   Greenthunder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 20:52

Idézet: rozso2 - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 21:13

Van tapasztalatotok, hogy milyen távolságban tud jól működni egy átlagos WLAN-router.
A router és a gép a (családi) ház két ellentétes csücskében lenne. A router a pincében a gép meg a ház túlső végében az első emeleten. Így lenne küztük 2 födém meg 3 fal. Máshogy sajnos nem megoldható, de csak akkor veszek, ha ilyen távolságban még tuti biztosan (max térerővel) megy.
Tapasztalat?

Ja! Mi a különbség egy WLAN Access Point és egy WLAN router között?

Ha tutira akarsz menni akkor nem veszel...  :D
Egyébként nem sok esélyt látok rá, javarészt inkább semennyit...  :confused:
A WLAN Access Point "csak" 1 hozzáférési pont amihez tudol csatlakozni kliensekkel,
A WLAN router pedig a fenti tulajdonság "megtoldva" router funkciókkal...
kb...
ALL FOR ONE , ONE FOR ALL!
Csatlakozók

#367 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 27. 21:39

Idézet: rozso2 - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 20:13

Így lenne küztük 2 födém meg 3 fal. Máshogy sajnos nem megoldható, de csak akkor veszek, ha ilyen távolságban még tuti biztosan (max térerővel) megy.

Max. térerővel biztos nem fog menni. Nekem 2 rendes födémmel vagy átellenes fallal olyan 2 megabiten stabil, de ki kell próbálni. Azt látatlanban senki nem fogja megmondani, hogy mennyit fog az a "fal" meg "födém" a térerőn csillapítani.
Make love not Wor.

#368 Felhasználó inaktív   rozso2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 22:08

ok, köszi.
Akkor szenvedés lesz kábellel...
Rozsó

#369 Felhasználó inaktív   rozso2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 10:42

Köszi mindenkinek.
Én másra számítottam, mert ha rákeresek a notival a akkor találok egy "Imre otthon" hálózatot (5-ből 2-es térerő), pedig egyis közvetlen szomszéd se Imre, meg hát eleve a szomszéd ház is messzebb van, mint a pince. Szóval azt hittem egy olyan 100m távba azért még simán meg. Na mindegy. Akkor most lesz furkálás meg minden...  :?
Rozsó

#370 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 12:03

Nos, kérdés. :)
Van egy gép ez kábellel csatkaozik a routerhez, és van egy laptop ami meg vezetnélkül. Még nem probáltam, de elméletben , hogyan lehet az egyik gépről a másikra fájlt átvinni? Hálózatbeállítása varázsló, aztán meg osszak meg egy mappát és ennyi? :)

#371 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 17:53

győrbe hol van olyan bolt, ahol lehet wifis kelékeket venni (kábelt, csatlakozot) és esetleg még össze is szerelik a kabelt, (rákrimpelik a dugot) és nem is drága?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#372 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 17:57

győrbe hol van olyan bolt, ahol lehet wifis kelékeket venni (kábelt, csatlakozot) és esetleg még össze is szerelik a kabelt, (rákrimpelik a dugot) és nem is drága?

#373 Felhasználó inaktív   torzsmokus 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 30. 17:21

Idézet: Socket - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 12:03

Nos, kérdés. :)
Van egy gép ez kábellel csatkaozik a routerhez, és van egy laptop ami meg vezetnélkül. Még nem probáltam, de elméletben , hogyan lehet az egyik gépről a másikra fájlt átvinni? Hálózatbeállítása varázsló, aztán meg osszak meg egy mappát és ennyi? :)

ennyi. :up:
csináltam magamnak CD-ből és drótból WLAN antennát! ...ilyen lett, és hasít :)

#374 Felhasználó inaktív   torzsmokus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 17:30

Idézet: charlie - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 17:57

...össze is szerelik a kabelt, (rákrimpelik a dugot)...

és Bp belterületen? :lama:
én anno s.k. forrasztottam rá a dugót, aztán egyszer szétment és újraforrasztottam - 20%-kal javult a jel :)
csináltam magamnak CD-ből és drótból WLAN antennát! ...ilyen lett, és hasít :)

#375 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 21:54

Idézet: torzsmokus - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 17:30

és Bp belterületen? :lama:
én anno s.k. forrasztottam rá a dugót, aztán egyszer szétment és újraforrasztottam - 20%-kal javult a jel :)

székesfővárosnkba annyi van, hogy Dunat lehet vele rekeszteni, nezz jobban korul a neten es talalsz egy csomot.

#376 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 22:23

Van valakinek MSN problémája? :)  A probléma az, hogy ugye adott 1 asztali meg egy laptop, előbbi vezetékesen, utóbbi veketéknélkül csatlakozik a routerhez. Azonban néha, ki be jelentkeznek önmaguktól az msn-ek, egyik gépen másik gépen, tehát magától lecsatlakoznak, csak az automatikus kapcsolódás miatt újra kapcsolódnak. Ez mitől lehet? Nincsenek portforwardolva, egyik gépen se, ez lehet probléma? Na, és még egy kérdés, mennyivel lenne jobb ha a gépek nem DHCP-vel, hanem fix IP-vel csatlakoznának a routerhez?

Szerkesztette: Socket 2006. 12. 30. 22:24 -kor

#377 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 22:31

Idézet: Socket - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 22:23

Van valakinek MSN problémája? :)  A probléma az, hogy ugye adott 1 asztali meg egy laptop, előbbi vezetékesen, utóbbi veketéknélkül csatlakozik a routerhez. Azonban néha, ki be jelentkeznek önmaguktól az msn-ek, egyik gépen másik gépen, tehát magától lecsatlakoznak, csak az automatikus kapcsolódás miatt újra kapcsolódnak. Ez mitől lehet? Nincsenek portforwardolva, egyik gépen se, ez lehet probléma? Na, és még egy kérdés, mennyivel lenne jobb ha a gépek nem DHCP-vel, hanem fix IP-vel csatlakoznának a routerhez?

az msn baromi érzékeny a kihagyásokra, néha nekem attol lecsatlakozik, hogyha nem jut elég savszelesseghez.. (pl. töltök ezerrel, vagy toltok, meg mellette megy  feltoltes)
ezvan, msn mar csak ilyen (hozza kell tenni, hogy en nem az ms-es msn-t hasznalom, hanem mirandat)

#378 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 22:55

Idézet: charlie - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 22:31

az msn baromi érzékeny a kihagyásokra, néha nekem attol lecsatlakozik, hogyha nem jut elég savszelesseghez.. (pl. töltök ezerrel, vagy toltok, meg mellette megy  feltoltes)
ezvan, msn mar csak ilyen (hozza kell tenni, hogy en nem az ms-es msn-t hasznalom, hanem mirandat)

Van rá valami kiküszöbölési mód?
Mert nagy részben nem töltenek a gépről, és akkor is le/föl csatlakozik, esetleg értékeket, hol lehet állítani, registry-t meglessem?

#379 Felhasználó inaktív   MacikaG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 12:57

Sziasztok, Boldog új évet Mindenkinek!

Egy kis problémám volna. Szomszédban lett egy wireless netmegosztás. Mivel van laptop és asztali gép is, gondoltam jó lesz egy USB-s eszköz. /Az belemegy mindkettőbe, egyszerre meg nincs bekapcsolva a 2 gép/ Vettem is ASUS WL-167g tipust. Simán rádugva nem látja a hálózatot.
Hosszabbítóval 1-es szint elérhető az ablakban, de csatlakozni nem akar. Megadom a jelszót, kb. 1/2 percig kiírja, hogy Connecting, de aztán visszadobja az ablakot és nem történik semmi. Ha kirakom a szabadba a garázstetőre, akkor 4 Wlan-t lát, de mindegyik csak 1-es térerővel és így sem megy a csatlakozás.
Cseréljem le normál hálókártyára és rakjam ki az antenát a háztetőre, 10m-es antannakábellel, vagy van jobb tippetek?

Előre is köszi!

#380 Felhasználó inaktív   gyugyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 15:30

Sziasztok!

Volna egy nagy kérdésem. Van egy ilyen routerem: Edimax BR-6304Wg ehhez csatlakozik vezetékesen egy pc és wpa kódolással egy lenovo laptop. A routeren keresztül használjuk a netet.

Ehhez szeretnék még egy kicsit idősebb pc-t csatlakoztatni vezeték nélkül (win98se oprendszerrel, sajna csak ezzel megy normális sebességgel). Vettem bele egy ilyen hálókártyát: Gigabyte GN-WP01GS.
Szépen fel is települt win 98 se alá a driver és a kártyához adott program is, de valamiért nem akarja észlelni az elérhető vezeték nélküli hálózatokat, pedig ugyanott a laptop (winxp sp2 hun-nal) simán lát mindent. Nem tudom, hogy miért.

Legyetek szívesek segíteni, hogy mivel lehet a gond. Köszi.
Kép

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.