HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#521 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 24. 19:47

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 13:56

Az mitől lehet, hogy a WLAN kártya miatt néha lefagy a gép?

windows probléma; driver gond; kicsit hibás kártya; túl sok zavarás; szivat a szomszéd -- talán ezek a legfontosabbak....

#522 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 20:19

Hát igen, elég bő a választék. :)

#523 Felhasználó inaktív   gyattesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 25. 22:29

Idézet: lrajmon - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 22:13

Síma, kommersz eszközzel pl. rdaa 15km-ig akár gridekkel is át lehet vinni 18 Mb/s-t (ftp, nem eszközök közötti sebesség...). A 80 cm-es parabola nem szükséges, még a 60 cm sem.

Ez így van. 54megás kapcsolati sebességnél tapasztalatom szerint olyan ~25 mega a maximum, amit át lehet tuszkolni. Ha ennél több kell, akkor én mikrotik nstreame dualt javaslok, vagy 4 antennával, vagy dupla polarizált fejjel. Ezzel 70 mega átvihető (tapasztalat). Igaz 35/35 lesz belőle, tehát olyat nem tudsz hogy 65-el töltesz le :-)

4-5km nem távolság ilyen szempontból szerintem.

#524 Felhasználó inaktív   hl225 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 00:35

A következő wireless hálózat működik nálam:
2 db WA-2204A 54Mbit AP/KL/Router/Br/Switch, melyből az egyik (modem oldalán lévő) AP módban működik, a másik épületben pedig kliens módban, melyből már kábelen jön a számítógépemhez az internet. Azért két eszközt raktam, mert így a kábel közbeiktatásával a két eszköz közelebb került egymáshoz. A két eszköz távolsága 18-20 méter két tégla külső falon megy keresztül a jel, jelerősség a gyári antennákkal 20%, esős időben is megfelelően működött, a lenti problémák kivételével
Sebességet nem tudtam mérni, mert a számítógépeket nem akartam megosztani, de az 512-es net névleges sebességével lehet letölteni.

A probléma viszont a következő. Az kapcsolat 99%-ban teljesen jó azonban néha 10-15 másodpercre, nagyritkán pedig 1-2 percre megszakad. Ilyenkor az AP-ra sem tudok bejelentkezni, azonban a kliens eszközről az AP látszik és a 20%-os jelerősséget érzékkel. Csatorna váltás után ezek a hibák sokkal ritkábbak és rövidebbek lettek. Lehet, hogy valami zavarta azt a csatornát?
További problémám, hogy néhány oldal nem rendesen működik. Például a hasznaltatuo.hu bejön, de a keresés már nem működik, vagy a port.hu bejön de a film linkje már nem, ha egy új ablakba másolom a linket akkor már igen. Illetve az MSN-nel sem lehet felcsatlakozni (hálózati hiba miatt), illetve e-mailt sem mindig tudok küldeni. Ez valamilyen beállítási probléma lenne. Olvastam, hogy vannak internet beállítást optimalizáló programok. Ez esetleg segíteni, Melyiket ajánljátok?

Ui: ezt a fórumot is gond nélkül tudom olvasni, azonban a hozzászólást már nem tudom elküldeni (modemmel csatlakoztam)

#525 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 07:15

Idézet: hl225 - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 0:35

A következő wireless hálózat működik nálam:
2 db WA-2204A 54Mbit AP/KL/Router/Br/Switch, melyből az egyik (modem oldalán lévő) AP módban működik, a másik épületben pedig kliens módban, melyből már kábelen jön a számítógépemhez az internet. Azért két eszközt raktam, mert így a kábel közbeiktatásával a két eszköz közelebb került egymáshoz. A két eszköz távolsága 18-20 méter két tégla külső falon megy keresztül a jel, jelerősség a gyári antennákkal 20%, esős időben is megfelelően működött, a lenti problémák kivételével
Sebességet nem tudtam mérni, mert a számítógépeket nem akartam megosztani, de az 512-es net névleges sebességével lehet letölteni.

A probléma viszont a következő. Az kapcsolat 99%-ban teljesen jó azonban néha 10-15 másodpercre, nagyritkán pedig 1-2 percre megszakad. Ilyenkor az AP-ra sem tudok bejelentkezni, azonban a kliens eszközről az AP látszik és a 20%-os jelerősséget érzékkel. Csatorna váltás után ezek a hibák sokkal ritkábbak és rövidebbek lettek. Lehet, hogy valami zavarta azt a csatornát?
További problémám, hogy néhány oldal nem rendesen működik. Például a hasznaltatuo.hu bejön, de a keresés már nem működik, vagy a port.hu bejön de a film linkje már nem, ha egy új ablakba másolom a linket akkor már igen. Illetve az MSN-nel sem lehet felcsatlakozni (hálózati hiba miatt), illetve e-mailt sem mindig tudok küldeni. Ez valamilyen beállítási probléma lenne. Olvastam, hogy vannak internet beállítást optimalizáló programok. Ez esetleg segíteni, Melyiket ajánljátok?

Ui: ezt a fórumot is gond nélkül tudom olvasni, azonban a hozzászólást már nem tudom elküldeni (modemmel csatlakoztam)

A 20% jelerősség nagyon sovány.... Számtalanszor leírtuk, hogy a wlan alapja a rálátás. Ha kintre tudnád tenni az antennát vagy az eszközt, minden gond megoldódna.

#526 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 19:51

HELP!!!
1,5megás netem van és van egy rúterem. De olyan az online játék(Call of duty2) mintha betárcsázós netem lenne :(
Ezzel szemben ha bekapcsolom a torrent kliens(de nem töltök közben)akkor elviselhető 60-90-es ping. De akkor sem az igazi. Milyen dolog ez, hogy be kell kapcsolnom a torrentet?
Fákjúál!!

#527 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 21:26

Építenem kéne egy 4 km-es linket netmegosztás céljából. Most végre megtaláltam azokat az eszközöket amiket esélyesnek találok. 18 Mbitről lenne szól down irányba.

Itt egy link amelyen összegűjtöttem az általan választott eszközöket: ESZKÖZÖK

#528 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 16:34

A netem úgy van megosztva, hogy az asztali gépben van egy wlan kártya, és a notebook ezen keresztül kapja a netet. Sajnos néha szakad valamiért, gondolom kevés a jel amit a notebook ad, ezért arra gondoltam, hogy a kártya antennáját lecserélem egy erősebbre.
Ilyenkor a vétel is jobb lesz (az aszatali jobban veszi a notebookról a jelet), vagy csak erősebben tudok adni?

Ilyen van a gépben:
Kép

Ilyenre szeretném kicserélni az antennát:
Kép

Egy antennánál mit jelent az, hogy Reverse SMA-contact?

Szerkesztette: Lipton 2007. 03. 02. 16:37 -kor

#529 Felhasználó inaktív   rajoco 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 03. 02. 18:42

Sziasztok!
Kéne egy kis segítség!  :confused:
Van egy Toshiba laptopom, ami az USB-s ethernet adapterrel nem barátkozott meg. Azt mondják az USB wireless vevővel menne a netmegosztás. Mondom ok. Van egy OvisLink WL-5460-as AP-m, hogyan lehetne megoldani a megosztást? Úgy gondoltam, (mivel T-internetes vagyok) hogy a modemből a gép egyik hálókártyájába bemegy az UTP, majd ugyanez a gép másik hálókarijából bemegy a router LAN1-protjába, s a laptopra ugyebár az antennán keresztül lövöm az adatot. Ez megoldható? Pls! Üdv: RJ

#530 Felhasználó inaktív   krisz78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 21:04

Sziasztok!

A laptop-ommal két különböző vezeték nélküli hálozatot találtam! Külön-külön tudom mind a kettőt használni! Hogy tudom úgy összehozni, hogy egyszerre használjam mind a kettőt?

#531 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 21:09

Idézet: dnyl - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 21:26

Építenem kéne egy 4 km-es linket netmegosztás céljából. Most végre megtaláltam azokat az eszközöket amiket esélyesnek találok. 18 Mbitről lenne szól down irányba.

Itt egy link amelyen összegűjtöttem az általan választott eszközöket: ESZKÖZÖK

Hát ez így kevés lesz.... parabola meg túl sok. Hány méter kábellel?

#532 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 21:09

Idézet: krisz78 - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 21:04

Sziasztok!

A laptop-ommal két különböző vezeték nélküli hálozatot találtam! Külön-külön tudom mind a kettőt használni! Hogy tudom úgy összehozni, hogy egyszerre használjam mind a kettőt?

sehogy

#533 Felhasználó inaktív   krisz78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 21:18

Sehogy? Ha jól emlékszem valamit a másik hálózat átjárójával kell kavarni és akkor az xp megkérdezi, hogy akarom-e használni mind a kettőt. Csak már nem emlékszem pontosan hogy volt!

#534 Felhasználó inaktív   Cybersyrius 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 12:09

Idézet: krisz78 - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 20:18

Sehogy? Ha jól emlékszem valamit a másik hálózat átjárójával kell kavarni és akkor az xp megkérdezi, hogy akarom-e használni mind a kettőt. Csak már nem emlékszem pontosan hogy volt!

Ne kavarjál te  más netjével, még ha nem is titkosította le. :sandor:
Szeretem a munkát. Elnézném reggeltől estig!

#535 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 12:39

Hát igen, valakinek nem elég, hogy az egyik szomszéd f@szával verje a csalánt...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#536 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 15:24

Idézet: krisz78 - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 21:18

Érdekes lenne.... Kapásból feltalálnád a bondingot windoze alá.....

#537 Felhasználó inaktív   Greenthunder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 08:14

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 17:34

A netem úgy van megosztva, hogy az asztali gépben van egy wlan kártya, és a notebook ezen keresztül kapja a netet. Sajnos néha szakad valamiért, gondolom kevés a jel amit a notebook ad, ezért arra gondoltam, hogy a kártya antennáját lecserélem egy erősebbre.
Ilyenkor a vétel is jobb lesz (az aszatali jobban veszi a notebookról a jelet), vagy csak erősebben tudok adni?

Ilyen van a gépben:
http://www.buynetgear.com/buynetGear_asset...ges/2372374.jpg

http://ec1.images-amazon.com/images/P/B000..._V57017864_.jpg

A kiválasztott dlnik anenna jó választás mivel biztosan nagyobb vételi érzékenység és teljesítmény érhető el vele (5 dBi) mint a Netgear kártyádéval (0-1 dBi). Hozzátéve azt, hogy a Netgear oldalán ÉN nem találtam az antenna teljesítményére vonatkozó adatokat.
Ha ehhez hasonló antenna érdekelne érdemes megnézni esetleg ITT 1-2 típust.
Asztali 2.4GHz 5dBi omni antenna szimpatikus mivel van rajta 1,5 méter kábel is így valószínüleg jobb helyen lenne az antenna az asztalon mint a gép mögött.
A kábelen fellépő 2dBi körüli csillapítást kompenzálja az antenna elhelyezésével történő nyereség...  :think:

Reverse SMA-contact:
A legtöbb PCI kártyához,AP-hez és routerhez csatlakoztatható antenna dugó típus... RPSMA
Egyébként attól Reverse, hogy a dugó közepén itt nincsen tüske mert az az aljzatban található...
:omg:
ALL FOR ONE , ONE FOR ALL!
Csatlakozók

#538 Felhasználó inaktív   cheoppy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 09:12

Sziasztok!

Érdekelne engem, hogy találkozott-e már valaki notebookhoz használható wifi-erősítővel? Ilyenre gondolok: Wifi erősítő Buffalo. Vagy van valamiféle módja van még annak, hogy a notiba épített wifi erejét felhúzzam egy kicsit (Intel Pro 3945abg van benne)? Gondolom külső wifi-kártyával lehetne, de ha lehet akkor szeretném a beépítettet használni ha bármi féle módon meg lehet oldani.

Köszi a segítséget előre is!

#539 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 21:16

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 16:34

Ilyen van a gépben:
Kép

Kép

http://www.wlan-ok.hu/index.php?si=156

#540 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 23:18

Üdv!

Olyan kérdésem lenne, hogyha a felső szintre wifin jön fel a net, és már 3 gépnek kellene (ebből 2nek a rálátása szinte 0 routerre) a net annélkül lehetőleg hogy az enyém be lenne kapcsolva (idáig ez osztotta a másik gépnek így bekapcsolták ha nem volt, de már van egy 3. gép is), akkor milyen eszköz kell ehhez? Remélem nagy érthetően sikerült leírnom :respect:

Köszönöm a válaszotokat!
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.