HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#781 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 07. 10:49

Hali!
Nálam a kapcsolat nem szakadozós, full térerő van.
Igen, a gépen kézileg állítottam Fix Ip-t és a többit. A kártyámmal kapcs. nem tdom,h tud-e AP üzemmódot, de azt hiszem,h nem.
A google van kezdőoldalnak belőve, megpróbálok mást beállítani, de szerintem nem lesz változás. Érdekes, a Firefoxal simán megy, kapásból bejön vele a kezdőoldal.

Most,h megy nagyjából rendesen a  cucc, megpróbálkozom a hálókártya szoftverét visszarakni és újra megnézni, h mi történik. Elvileg jobban kellene, h együttműködjön a hálókártyával a saját szoftwere, mint a windowsé.

#782 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 13:40

Idézet: sz9 - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 10:49

Elvileg jobban kellene, h együttműködjön a hálókártyával a saját szoftwere, mint a windowsé.

A Windowsnak sok érdekessége van, ráadásul a szerző keményen titkolózik. Rengeteg program fut benne párhuzamosan érdekes hierarchia és prioritási rendszerben. Nem indig ideálisan.
Az a tapasztalatom, h a saját rendszerelemeit meglehetősen protekcionizálja, így a saját hálózati vezérlőjét is. Ráadásul a vezérlőjében a hálókártyád installján levő érdemi részt használja. Nekem az a tapasztalatom, h stabilabb vagyok a Win. vezérlőjével. Próbáld meg a vezérlőd progiját, de könnyen lehet, h végül te is a Winénél maradsz.

#783 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 23:17

Sterintetek az miért van, hogy a smc-s usb wlan kártya 5 másodpercenként eldobja a kapcsolatot(kivéve a vele egy szobában lévő  smcwbr14 router jelét)?  Nem hisze, hogy a gyenge jel miatt van, mind a 3 közelben lévő AP jelét egyszerre dobja el(10+snr)

#784 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 18:32

A szobában lévő AP volt a bűnös...

#785 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 20:55

Idézet: sz9 - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 12:21

6-7000-ért vettem egy Zyxel wifis hálókarit, bízva abban, hogy nem lesznek kompatibilitási és minőségi hibák. Amúgy ha kapcolódik, akkor rendesen működik, semmi gond nincs vele...csak valamiért a gép felállásakor halózati címet keresgél.
Kiegészíteném, hogy hogy is: bejön a win, megjelin a wifishálózai ikon és hamarosan már kéri is a hálózati címet. Látszólag meg is találja, mert kizöldül a hálókártya kis ikonja ls a kapcsolati ikonról is eltűnik a kis piros x.- azonban süket a net, nem jön be semmi, tehát nincs meg a hálózat...Pár másodperc múlva eltűnik a kapcsolat, a hálózati ikonon újra piros x lesz.
perc múlva újra hálózati címet keres és ekkor már úgy talája meg, hogy van net és hálózat is.

Nos?? :-))))

Gyenge a Zyxel kartya antennaja, de nagyon.

Korabban mar irtam rola, hogy a hugomnal 2-3 szobaval arrebb elhelyezett gep, G-s Zyxel kartyaval  egyaltalan nem latta a Linksys WRT54G-met, amig az a gyari 42mW-n adott.
Routert speci firmwarerel feltoltam a leheto legnagyobbra (~250mW, boven tullepve a torvenyesen megengedettet), igy a kartya mar latja a routert, de a router marha gyenge jelet fog a kartyatol, hugom meg tovabbra is panaszkodik, hogy szakadozik a netkapcsolata.

Mostanaban meg olyat csinal, hogy hugom bekapcsolja a gepet, aztan amikor a Zyxel fellepne a routerre, akkor az en gepemen (vezetekkel log a WRT54G-n!) az Azureus nekiall pampogni, hogy elvesztette az internetet.
Ugy tunik, valamiert ujraindul a PPPoE szolgaltatas, ha a Zyxel IP-t ker. :eek:

Szerkesztette: nyunyu 2007. 08. 08. 21:00 -kor

#786 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 22:10

(...)

félrenyomtam

Szerkesztette: rohamkocka 2007. 08. 08. 22:11 -kor

----------
rohamkocka

#787 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:59

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 21:55

Gyenge a Zyxel kartya antennaja, de nagyon.

Korabban mar irtam rola, hogy a hugomnal 2-3 szobaval arrebb elhelyezett gep, G-s Zyxel kartyaval  egyaltalan nem latta a Linksys WRT54G-met, amig az a gyari 42mW-n adott.
Routert speci firmwarerel feltoltam a leheto legnagyobbra (~250mW, boven tullepve a torvenyesen megengedettet), igy a kartya mar latja a routert, de a router marha gyenge jelet fog a kartyatol, hugom meg tovabbra is panaszkodik, hogy szakadozik a netkapcsolata.

Mostanaban meg olyat csinal, hogy hugom bekapcsolja a gepet, aztan amikor a Zyxel fellepne a routerre, akkor az en gepemen (vezetekkel log a WRT54G-n!) az Azureus nekiall pampogni, hogy elvesztette az internetet.
Ugy tunik, valamiert ujraindul a PPPoE szolgaltatas, ha a Zyxel IP-t ker. :eek:

Hali!

Nálam  jelszintekken nincs gond, minden helységben tökéletes térerő van. Egy bajom van, hogy az explorer amikor elindítom, kapcsolat nélküli módban indul (pedig nincs bepipálva) és rá kell nyomnom egy "újrát", hogy bejöjjön a kezdőoldal. Firefoxnál nincs gond, msn is kapcsolódik gond nélkül, szóval csatlakozik a roterre a hálókártya.

Annyit még megkérdeznék, hegy neked a Zyxel-es hálókari szoftverével azonnal kapcsolódik a kártya routerre? Mert nálam problémás volt, így most a windows vezeték nélküli cuccát használom, amivel a gép felállásakor rögtön kapcsolódik.(nagy ritkán nem)

#788 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 07:28

Van valakinek arra tippje, hogy hogyan lehetne egy Linksys WRTP54G router hatósugarát megnövelni ?
Egy családi házról van szó, ahol a 3. szobában már nincs jelerősség, de nem akarnám access pointokkal és antennákkal telepakolni a házat.

Minden bizonnyal egyedül vagyok ezzel a véleményemmel, de kissé nevetséges ezeknek a wifi routereknek a teljesítménye és hatósugara.
Bár nem ugyanarról van szó, de példaképp felhozhatnám a mobiltelefonokat, amik közül még a néhány ezer forinzosok is vigan kommunikálnak a több km-re lévő bázisállomással, egy wifi routermél meg 2 fal után behal az egész.
Ennek gondolom marketing oka van, hogy szerencsétlen vevő rakjon fel minnél több eszközt a lefedettség biztosítására.
Isti

#789 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 07:58

Idézet: isti1968 - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 7:28

Van valakinek arra tippje, hogy hogyan lehetne egy Linksys WRTP54G router hatósugarát megnövelni ?

https://forum.hwsw.hu/index.php?act=ST&f=25...view=getnewpost
https://forum.hwsw.hu/index.php?act=ST&f=25...view=getnewpost
Elsősorban antennával, másodsorban adóteljesítmény növeléssel.

#790 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 08:26

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 6:58

Átturtam az internetet, de sajna hackelt vagy alternativ firmware-t nem találtam erre a tipusra, mivel ez VOIP-s. Ha az a fránya "p" betű nem lenne a nevében akkor tucatnyi lehetőség lenne.
Isti

#791 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 08:44

Idézet: isti1968 - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 8:26

Átturtam az internetet, de sajna hackelt vagy alternativ firmware-t nem találtam erre a tipusra, mivel ez VOIP-s. Ha az a fránya "p" betű nem lenne a nevében akkor tucatnyi lehetőség lenne.

Az antenna megerősítése mindíg lehetőség, és jobb is, mint az adóteljesítmény növelése.
Ez utóbbi nem javítja a vételkészséget.
Mit jelent a Voip?
Erős a gyanúm, h a dd-wrt progi valamely verziója jó lenne.

#792 Felhasználó inaktív   zoli0422 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 10. 10:47

Hello!

Következő a problémám:

Adott egy SMC VBR router, egy Linksys WAP54G AP és 3 különböző ASUS PDA Wifi-vel. Egyik nap még mind a 3 simán felment a netre, másik nap már egyik sem tudja böngészni az internetet, de a PocketSkype simán működik, még Skype-Out hívást is lehet vele csinálni és néha bejön az origo meg a google mobil formátumú oldala is.
A PDA-kon a 2 nap között semmi változás nem történt és a hálózati konfiguráció is érintetlen.
A PDA-k jó IP-t kapnak a router DHCP-től (192.xxx), pingelni lehet őket.
A resetet próbáltam többször hosszabb-rövidebb ideig is minden készüléken, de hiába.

Ja és két laptop és egy PC szintén simán tud netezni ezen a wifin...(nem egyszerre próbáltam)
Munkahelyemen ugyanezek az eszközök vannak és a PDA simán működik...........

Ha valaki tudna segíteni, hogy mi a fene lehet a bibi, azt megköszönném.

Előre is köszönöm!

Üdv!

Zoli

Szerkesztette: zoli0422 2007. 08. 10. 10:51 -kor

#793 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 12:42

Idézet: isti1968 - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 8:28

Egy családi házról van szó, ahol a 3. szobában már nincs jelerősség, de nem akarnám access pointokkal és antennákkal telepakolni a házat.

Minden bizonnyal egyedül vagyok ezzel a véleményemmel, de kissé nevetséges ezeknek a wifi routereknek a teljesítménye és hatósugara.
Bár nem ugyanarról van szó, de példaképp felhozhatnám a mobiltelefonokat, amik közül még a néhány ezer forinzosok is vigan kommunikálnak a több km-re lévő bázisállomással, egy wifi routermél meg 2 fal után behal az egész.
Ennek gondolom marketing oka van, hogy szerencsétlen vevő rakjon fel minnél több eszközt a lefedettség biztosítására.

Hol is kezdjem. A mobiltelefonok, ahogy a wifis routerek rádiós része is szabvány szerinti teljesítménnyel és egyéb nagyfrekvenciás paraméterekkel rendelkezik/ készül.
A mobilok 2/1W kimenő teljesítményt tudnak, használt ferkvenciától függően, egy 2,4Ghz-es wifi adóteljesítménye max. 100mW-ban van a szbvány szerint meghatározva. (elég vicces írásokat olvastam a fórumokon, hogy valaki 250mW-ra tolta fel a routere teljesítményét...Nos ilyenekt a teljesen tudtalan kockafejű számítógépbuzik írogatnak, akiknek fogalmuk sincs a nagyfrekvenciáról, rádihullámokról és stb-stb)
100mW feletti teljesítménnyel már engedélyköteles lenne a sugárzás.
Amit javaslok a routereddel kapcsolatban; nem kell antennákkal tele raknod a házat, inkább próbáld meg azt a router a 3 helységtől nagyjából azonos távolságra tenni, minél magsabbra, illetve egy nagyobb antennára cseréld le a mostanit.
Amúgy tényleg gyenge ez a hatótávolság amit írtál. Nálam 2 fallal odébb is full térerő van.(zyxel)

Ha belegondolsz, hogy egy wifis router hatótávolsága mondjuk 2 km lenne, akkor az egymáshoz köze lévő routerek szépen zavarnák egymást. Amúgy ez elég nagy gondot jelent az ilyesfajta internet szolgááltatást végző cégekenk.... sokan még ezeket a routereket is eszetlenül használják.

#794 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 13:14

Idézet: isti1968 - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 8:26

Megnéztem, jól emlékeztem. A dd-wrtk özött van voip jelzésű is.
Az adóteljesítmény alapbeállítása ha jól emlékszem, az 55GLen a dd-wrt firmwarenél 21mW, és feltehetően több kilóméteres kapcsolathoz elvileg negyed Wattig állítható.
Nálam egy usb-s Smc fej egy alapbeállítással menő Dlink routerrel vagy 8 falon és egy födémen keresztül a vételhatáron üzemel. A fej mögé egy ívelt lemez van rakva.

#795 Felhasználó inaktív   krisztian98 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 19:23

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy wifis hálózatot kell bővítenem. Jelenleg 2db wrt54g V3.1-es ruterem dolgozik wds módban. Ilyen firmware van rajta: Firmware Version : v4.20.9 - HyperWRT 2.1b1+tofu7 . Az lenne a helyzet, hogy be kellene rakni még 1db routert, szintén wds módban. A wrt54gl-t ha megvenném, akkor be lehetne állítani, hogy dolgozzon velük? Amikor a 2db routert wds-be raktuk, akkor a scriptet kellett beleírni, mégpedig az edit startupba a következőt:
wl lazywds 0
wl wds 00:14:BF:48:83:3A

meg természetesen az ssid + titkosításnak ugyanannak lenni.

Már sajnos nem tudom, hogy ezek mit jelentenek. Szóvalt egy kis segítség nagyon jól jönne, hogy a régi routerek össze lehet-e hozni a mostani routerrel?

Köszi előre is.

#796 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 22:02

Idézet: krisztian98 - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 19:23

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy wifis hálózatot kell bővítenem. Jelenleg 2db wrt54g V3.1-es ruterem dolgozik wds módban. Ilyen firmware van rajta: Firmware Version : v4.20.9 - HyperWRT 2.1b1+tofu7 . Az lenne a helyzet, hogy be kellene rakni még 1db routert, szintén wds módban. A wrt54gl-t ha megvenném, akkor be lehetne állítani, hogy dolgozzon velük? Amikor a 2db routert wds-be raktuk, akkor a scriptet kellett beleírni, mégpedig az edit startupba a következőt:
wl lazywds 0

meg természetesen az ssid + titkosításnak ugyanannak lenni.

Már sajnos nem tudom, hogy ezek mit jelentenek. Szóvalt egy kis segítség nagyon jól jönne, hogy a régi routerek össze lehet-e hozni a mostani routerrel?

Köszi előre is.

Idézet

wl lazywds 0

ez azt jelenti, hogy a 00:14:BF:48:83:3A-es mac addresses routerrel legyen wds-ben, de ha ide írsz még ugyanúgy két sort, akkor menni fog a 3. routerrel is szerintem

#797 Felhasználó inaktív   krisztian98 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 23:54

Idézet: dnyl - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 23:02

ez azt jelenti, hogy a 00:14:BF:48:83:3A-es mac addresses routerrel legyen wds-ben, de ha ide írsz még ugyanúgy két sort, akkor menni fog a 3. routerrel is szerintem

És mi lenne az a +2 sor?

wl lazywds 0
wl wds 00:14:BF:48:83:3
wl lazywds 0
wl wds (Másik Mac címe?)

Szerkesztette: krisztian98 2007. 08. 18. 23:55 -kor

#798 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 01:25

Idézet: sz9 - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 13:42

Hol is kezdjem. A mobiltelefonok, ahogy a wifis routerek rádiós része is szabvány szerinti teljesítménnyel és egyéb nagyfrekvenciás paraméterekkel rendelkezik/ készül.
A mobilok 2/1W kimenő teljesítményt tudnak, használt ferkvenciától függően, egy 2,4Ghz-es wifi adóteljesítménye max. 100mW-ban van a szbvány szerint meghatározva.

Ja, GSM-ben elo vagyon irva, hogy 900MHz-n 2W, 1800/1900-on 1W a maximalis teljesitmeny (gyakorlatban meg joval kevesebb, mivel a kutyuk szabalyozzak magukat a jel/zaj fuggvenyeben, ha nem szukseges a max, akkor nem adnak annyival.)
Ellenben a WiFi teljesitmenyere nincs egyseges nemzetkozi szabvany, leven nemzeti hataskor.
(pl. USAban 1000mW, mig az EUban 100mW, mar nem emlekszem hol meg 42mW, ezert annyi a Linksysek gyari beallitasa.)

Idézet

(elég vicces írásokat olvastam a fórumokon, hogy valaki 250mW-ra tolta fel a routere teljesítményét...Nos ilyenekt a teljesen tudtalan kockafejű számítógépbuzik írogatnak, akiknek fogalmuk sincs a nagyfrekvenciáról, rádihullámokról és stb-stb)

Koszonom a dicsero szavakat. Tavkozlesi szakon vegeztem. :)
Igaz, egy jo ideje mar nem azzal foglalkozom.

Idézet

100mW feletti teljesítménnyel már engedélyköteles lenne a sugárzás.

Ezt eddig is tudtuk, de a WiFiert nem nagyon harap az NHH.
Bezzeg mikor az SCH tetejen hangolodott el par KHz-cel a radioklub egyik adoja, akkor 3 oran belul kivonult a kommandojuk, haver meg pislogott egy szepet az 50k-s birsagra.

Idézet

Ha belegondolsz, hogy egy wifis router hatótávolsága mondjuk 2 km lenne, akkor az egymáshoz köze lévő routerek szépen zavarnák egymást. Amúgy ez elég nagy gondot jelent az ilyesfajta internet szolgááltatást végző cégekenk.... sokan még ezeket a routereket is eszetlenül használják.

Ez tiszta sor, csak az adoteljesitmeny nem minden, sokkal tobb mulik az antenna nyeresegen.

Az meg, hogy 35%-kal nagyobb sugaru korben veheto a 250mW-s adas 100mW-hoz kepest?
Na bumm, 3 helyett 4 haztombnyi atmeroben zavar.
De amilyen nudli antennak vannak gyarilag rajta, nem hinnem, hogy odaig eler...

Csak azert meg nem fogok ket yagit venni+felszerelni, hogy a 2 papirvekony fallal/10m-mel odebb a hugom netezni tudjon...

#799 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 09:11

Jogilag meg teljesen mindegy, hogy a végfok teljesítményét tolod feljebb, vagy nagyobb antennát raksz fel, mert a 100mW az EIRP, tehát végfok+antennanyereség.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#800 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 19:30

Idézet: VKP - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 10:11

Jogilag meg teljesen mindegy, hogy a végfok teljesítményét tolod feljebb, vagy nagyobb antennát raksz fel, mert a 100mW az EIRP, tehát végfok+antennanyereség.

Nem EIRP, hanem ERP (szerintem erre gondoltál) vagyis az effektív kisugárzott teljesítmény.

A kettővel ezelőtt hozzászóló távközlés-szakos kollega :-) is valós dolgokat mondott. Nem rá gondoltam amikor arra utaltam,h mennyi baromságot lehet olvasni!

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.