HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#1341 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 21. 14:38

Idézet: Antipasztor - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 15:36

És az megoldható lenne,hogy valahogy felhúznék a lenti routerből egy kábelt a fenti routerbe és az pedig wi-fi-vel szórná a jeleket.Vagy ilyenkor is szóba jön a kompatibilitás kérdése?

Ja, az sima ügy. Lanos topikban nem egyszer leírtuk, meg tán a kötéseket is. Két falialjzat a kábel végére, aztán jó is lesz.
Make love not Wor.

#1342 Felhasználó inaktív   Antipasztor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 21. 14:46

Hát ha valahogy sikerül megoldanom a kábelezést,akkor utánaolvasok vagy ha nem megy jelentkezem.
Köszönöm a válaszaitokat.

#1343 Felhasználó inaktív   Antipasztor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 14:51

De lehet,hogy antenna váltás lenne a megoldás,csak az viszont rizikós,hogy működni fog vagy sem.

#1344 Felhasználó inaktív   Little Bit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 15:50

Idézet: Antipasztor - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 14:51

De lehet,hogy antenna váltás lenne a megoldás,csak az viszont rizikós,hogy működni fog vagy sem.

Inkább a D-Link helyett vegyél egy olyan access pointot, amely az AP+WDS módot is támogatja. Lehet még, hogy nagyobb antennára is szükséged lesz mind a két eszközön. Próba megmutatja.

#1345 Felhasználó inaktív   Ignus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 07:05

Sziasztok!

Nekem olyan problémát kéne megoldanom hogy:

Adott egy kiépített hálózat, x géppel, egy elég nagy házban. Az egyik szobába került mégegy gép, plusz kábel behúzására már nincs lehetőség. Mi a megoldás? Egy HUB? Vagy egy sima Routerrel is meg lehet csinálni hogy mindkét gép lássa a hálózatot és a netre is fel tudjanak menni?

#1346 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 22. 07:22

Idézet: Ignus - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 8:05

Sziasztok!

Nekem olyan problémát kéne megoldanom hogy:

Adott egy kiépített hálózat, x géppel, egy elég nagy házban. Az egyik szobába került mégegy gép, plusz kábel behúzására már nincs lehetőség. Mi a megoldás? Egy HUB? Vagy egy sima Routerrel is meg lehet csinálni hogy mindkét gép lássa a hálózatot és a netre is fel tudjanak menni?

Switch kell oda. De attól függ, hogyan jön a net.

#1347 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 07:23

Idézet: Ignus - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 7:05

Adott egy kiépített hálózat, x géppel, egy elég nagy házban. Az egyik szobába került mégegy gép,

Ez így még kevés információ. A rendszer még tud adni IP-t az új gépnek? Van-e a rendszerben szabad csatlakozási hely, vagy osztani kell? A gépeknek kell-e tudni kommunikálni egymással, vagy csak simán a net kell?
Bármi a felállás, egy rádiós routerrel meg lehet oldani valamilyen módon.
Ha csak neked kell látnod a hálózatot, akkor egy router alapüzemmódban. Ha a hálózat felől is kell látni a gépeket, akkor a router bemenetének az egyik lan csatlakozást használva az sima szvicsként működik. Ekkor mindkét gép ugyanazon az alhálón marad és oda vissza kommunikálhat a többi az azonos címtartományban levő géppel. Ekkor kívülről kell megkapni a + IP címet. Egy rádiós kapcsolatot meg konfigurálni kell a gép és a router között.

Szerkesztette: Gyula2222 2008. 05. 22. 07:35 -kor

#1348 Felhasználó inaktív   heaven 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 09:29

Idézet: heaven - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 7:48

Kertes házban wlan router-el osztom meg a netet.
Az a gondom, ha kimegyek a kertbe a notebook-al, már nagyon lassú a net és gyenge a jel........

Gyula, az én problémámra nincs valami ötleted?

Erősíteni szeretném a WLAN Router jelét egy Access Point segítségével Repeater üzemmódban.

#1349 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 09:54

Idézet: heaven - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 10:29

Erősíteni szeretném a WLAN Router jelét egy Access Point segítségével Repeater üzemmódban.

wlan routerre "nagy" antenna? egy 10x10cmes lap antenna már csodákra képes

#1350 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 10:00

Idézet: heaven - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 9:29

Nem tudom a helyi lehetőségeket. Nem ismerem az AP-kat. A rádiós hidat meg lehet velük oldani, meg több routerrel is, pl a Linksys WBRT 54 GL-lel is. Ezt a megoldást mégis csak utolsó lehetőségként ajánlom.
Az általam említett router egy nagy teljesítményű szerkezet. Többet tud, mint amennyit szabadna. Lehet, ez önmagában megoldás. Erősebb antenna is segíthet, bár az úgy az igazi, ha mindkét oldalon erősödik. Megfontolandó a router közelebbhelyezése a kerthez. Esetleg egy kábel kihúzása a kerti AP-hoz.

#1351 Felhasználó inaktív   heaven 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 10:16

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 9:00

Nem tudom a helyi lehetőségeket. Nem ismerem az AP-kat. A rádiós hidat meg lehet velük oldani, meg több routerrel is, pl a Linksys WBRT 54 GL-lel is. Ezt a megoldást mégis csak utolsó lehetőségként ajánlom.
Az általam említett router egy nagy teljesítményű szerkezet. Többet tud, mint amennyit szabadna. Lehet, ez önmagában megoldás. Erősebb antenna is segíthet, bár az úgy az igazi, ha mindkét oldalon erősödik. Megfontolandó a router közelebbhelyezése a kerthez. Esetleg egy kábel kihúzása a kerti AP-hoz.

Router-re kell kötni egy AP-t és hídba rakni egy másik AP-val?

vagy

én arra gondoltam, hogy a Router és a kert közé féluton raknék egy Repeater AP-t?

#1352 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 22. 10:59

Idézet: heaven - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 11:16

én arra gondoltam, hogy a Router és a kert közé féluton raknék egy Repeater AP-t?

Igaz, hogy tegnap is leírtuk valakinek, de nem baj. Nálam a repeaterek sosem működtek jól, tán csak a LinkSysnek a külön erre a célra gyártott repeater cucca. De én inkább nagy antenna, meg kábel...
Make love not Wor.

#1353 Felhasználó inaktív   Jedykoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 13:38

Csá!

Újabb alap kérdésem lenne. Adott egy álmennyezet, ami 40x40cm-es gipszkarton kockákból áll. Ezek fémsínekre vannak felfüggesztve. Az a tervem, h egy Access Pointot teszek fel, az álmennyezet fölé.
Mennyire zavarna be ez a 40x40cm-es fémrács a jelbe?

Köszi
"HAW-HAW" - Nelson Muntz
K1: ASUS P5B Deluxe/Wifi, E4300 1,8@3Ghz, CM Hyper TX, GeiL Ultra 800Mhz 2x1GB, ASUS X1950 Pro, Corsair HX520, CT BRAVO, WDRE 2x250, WDBL 640, Seagate 200, 3520A, MX1000
K2: P5N-E SLI, 805D, A-data 2x512 800, 7600GT, Poseidon, CT 400W, WD 640, WD 250, Maxtor 2x120, 7173A, Audigy, PCTV Pro, MX3000

#1354 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 14:11

Idézet: heaven - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 10:16

Vedd meg az általam javallott routert. Cseréld le a Linksys fórumon részletesen kitárgyalt módon egy DDwrt-re a programját. Madzagról programozd fel rádiós hídnak (repeater) az eredeti routeredhez, mint bázisállomáshoz. Majd dugd be valahol félúton.
Ha nem váltotta be a hozzáfűzött reményeidet, akkor rakd be az eredeti helyére és járasd az adóteljesítményét valahol 80 mW környékén.
Milyen az eredeti routered?

Szerkesztette: Gyula2222 2008. 05. 23. 14:13 -kor

#1355 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 14:15

Idézet: Jedykoma - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 13:38

Csá!

Újabb alap kérdésem lenne. Adott egy álmennyezet, ami 40x40cm-es gipszkarton kockákból áll. Ezek fémsínekre vannak felfüggesztve. Az a tervem, h egy Access Pointot teszek fel, az álmennyezet fölé.

Köszi

Ha a szabályoknak megfelelően le van földelve, akkor sokat.
Próbáld ki, és ha nem megy, akkor dugd le az antennát az egyik elem közepén.

#1356 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 14:20

Idézet: Jedykoma - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 13:38

Csá!

Köszi

Hat nagyon learnyekolja.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1357 Felhasználó inaktív   heaven 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 13:35

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 13:11

Vedd meg az általam javallott routert. Cseréld le a Linksys fórumon részletesen kitárgyalt módon egy DDwrt-re a programját. Madzagról programozd fel rádiós hídnak (repeater) az eredeti routeredhez, mint bázisállomáshoz. Majd dugd be valahol félúton.
Ha nem váltotta be a hozzáfűzött reményeidet, akkor rakd be az eredeti helyére és járasd az adóteljesítményét valahol 80 mW környékén.
Milyen az eredeti routered?

Router: Netgear WGT 624 elég jó szerintem, nem szándékozom kicserélni és másik szobába se nagyon tudom rakni.

Most arra gondoltam, hogy erősítő gyanánt féluton telepítenék egy LinkSys WRE54G Range expander-t. Úgy látom ez egy jó kis erősítő. Ez egy kicsti drágább az általd javasolt Router-nél, de szerintem erősebb lenne az egész kertben a jel.

Ezt ismeritek?

#1358 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 13:51

Idézet: heaven - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 13:35

Most arra gondoltam, hogy erősítő gyanánt féluton telepítenék egy LinkSys WRE54G Range expander-t. Úgy látom ez egy jó kis erősítő. Ez egy kicsti drágább az általd javasolt Router-nél, de szerintem erősebb lenne az egész kertben a jel.
Ezt ismeritek?

Nem ismerem. Nyilván bármilyen az alaproutereddel legalább azonos jelszintet adó a kerthez közelebb helyezett adó növeli a kerti jelszintet. (a roter telesítménye 250 mW-ig húzható, hazánkban a 100 mW a megengedett)
Itt a kérdés a transmitter stabilitása. Ha a pénz nem igazán számít, és mindenképp vezetéknélküli megoldás kell, akkor lehetőség még hídnak egy kliensmódu berendezés és egy bázisállomás összedugása. Így egy berendezésnek csak egy kapcsolattal kell foglalkoznia (rádiós oldalról).

#1359 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 11:41

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 14:17

Nézd meg a gépeden a megosztásokat. Ha egyszerű megosztás van beállítva, akkor látnod kellene.
Ha nem az egyszerű, akkor adott a beállítottnak megfelelő feltételekkel kell a laptporól belépni.
A gépeden a meghajtó ikonján ott van a megosztást jelző kezecske?

igen,ott van
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#1360 Felhasználó inaktív   heaven 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 19:36

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 12:51

Nem ismerem. Nyilván bármilyen az alaproutereddel legalább azonos jelszintet adó a kerthez közelebb helyezett adó növeli a kerti jelszintet. (a roter telesítménye 250 mW-ig húzható, hazánkban a 100 mW a megengedett)
Itt a kérdés a transmitter stabilitása. Ha a pénz nem igazán számít, és mindenképp vezetéknélküli megoldás kell, akkor lehetőség még hídnak egy kliensmódu berendezés és egy bázisállomás összedugása. Így egy berendezésnek csak egy kapcsolattal kell foglalkoznia (rádiós oldalról).

Beszereztem az erősítőt!

Nagyon szuper lett, a ház egész területén maximális a vétel, a kertben pedig közepes!

Tudom ajánlani mindenkinek, aki hasonló problémában küszköd.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.