Linksys WRT54G II
Elküldve: 2006. 11. 25. 19:56
Elküldve: 2006. 11. 25. 19:59
Idézet: Grillo - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 19:56
Okok, értem, közbe azért szerkesztettem, hogy a hard resetet próbáltad-e.
http://www.dd-wrt.co...opic.php?t=7664
IBM/Lenovo T400
MSI Wind
Elküldve: 2006. 11. 25. 20:02
IBM/Lenovo T400
MSI Wind
Elküldve: 2006. 11. 25. 20:04
Amúgy a fenti problémám, hogy nem tudok kapcsolódni a laposommal vezeték nélkül megoldódott.
Szerk: sikerült, köszönöm szépen.
Szerkesztette: Grillo 2006. 11. 25. 20:24 -kor
Elküldve: 2006. 11. 26. 17:39
Lenne 1 pár kérdésem!Van 1 wrt54gl-em 1.1-es dd-wrtv23sp2special fw-vel!Ez volt az első fw frissitésem a routeren és tetszene is a dolog, de van 1-2 dolog ami nem annyira tetszik!Amiért kell ez az fw az a MAC-enkénti sávszélességkorlátozás!(közös net 2 szomszéddal)A gondom az hogy a lanon belüli másolás nagyon lassú vele - max 3mega/sec - és néha spontán a lap nem megjeleníthető!Az egyik gépen megy az adott oldal a másikon meg nem!De van net csak nem mindig minden lap jelenik meg!egyelőre minden alap beállítás!de sztem akkor is gyorsabbnak kéne lenni a LAN-nak!Valami 5let???
Aszonta itt előttem valaki hogy nagyon stabil ez a fw!Csak kipróbálni szeretném, és ha sikerülne belőni ugy hogy teljesen elégedett vok vele akkor még azt a 20€ is megérné nekem!De anyi benne a beállítási lehetőség hogy a feléről azt sem tom mi az!
u.i.:jaaaa, ha skype-olook az is nagyon sokat késik (4-5 sec) ami nem volt router nélkül meg gyári fw-vel sem :confused:
Elküldve: 2006. 11. 26. 19:34
Elküldve: 2006. 11. 27. 08:52
Idézet: quby79 - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 17:39
Lenne 1 pár kérdésem!Van 1 wrt54gl-em 1.1-es dd-wrtv23sp2special fw-vel!Ez volt az első fw frissitésem a routeren és tetszene is a dolog, de van 1-2 dolog ami nem annyira tetszik!Amiért kell ez az fw az a MAC-enkénti sávszélességkorlátozás!(közös net 2 szomszéddal)A gondom az hogy a lanon belüli másolás nagyon lassú vele - max 3mega/sec - és néha spontán a lap nem megjeleníthető!Az egyik gépen megy az adott oldal a másikon meg nem!De van net csak nem mindig minden lap jelenik meg!egyelőre minden alap beállítás!de sztem akkor is gyorsabbnak kéne lenni a LAN-nak!Valami 5let???
Aszonta itt előttem valaki hogy nagyon stabil ez a fw!Csak kipróbálni szeretném, és ha sikerülne belőni ugy hogy teljesen elégedett vok vele akkor még azt a 20€ is megérné nekem!De anyi benne a beállítási lehetőség hogy a feléről azt sem tom mi az!
u.i.:jaaaa, ha skype-olook az is nagyon sokat késik (4-5 sec) ami nem volt router nélkül meg gyári fw-vel sem :confused:
Hello, 2 kliensert nem lenne szukseges a Special FW, de lassuk csak a beallitasokat:
1. Applications & Gaming ---> QoS, Start QoS -enable, Port - WAN, Packet Scheduler - HTB, Uplink-Downlink (kbps) - garantalt savszelesseged 90%
Mit lehetne...? MAC cim szerint meghatarozod az "ellenfelednek" szant savszelesseget. Ez csak a WAN port adatatvitelere ervenyes. Helyi halozaton max. sebesseggel szaguldozhattok.
2. A sima DD-WRT QoS megfelelo, mert megszabhatod a prioritasat a klienseknek
3. SKYPE: Applications & Gaming ---> QoS, Services Priority, beszurod a skype, skypeout, skypetoskype szolgaltatasok prioritasat Premium-ra
...az be kell vegye, mert sokba kerult a "lakodalom"!
Elküldve: 2006. 11. 27. 09:09
Idézet: Grillo - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 19:44
Ötlet?
Hi!
Probaldd a root belepot a regi jelszavaddal.
Elküldve: 2006. 11. 27. 11:29
A következő lenne a nyűgöm. Van egy wrt54g v2.2-es routerem tomato 8-as firmware-rel. Eléggé szét van dobva a net a szomszédságban, 7-8 gépet lát el, amiből 3 wifis. Amikor több gép netezik (5-6), akkor szakadozik a net (MSN, SKYPE, CHAT, stb.), holott a sávszélesség a tomato grafikonja szerint félig sincs kihasználva. Általában 1 gép torrentezik, de annak qos-sal a sávszélessége vissza van véve.
Azt vettem észre, hogy akkor szakad a net, amikor új gép csatlakozik fel a netre, pontosabban, amikor az IP-t kér.
Szerintetek mitől van a gubanc???
Van egy log file mentésem, csak én hülye vagyok hozzá, és nem tudok belőle semmi okosat kisilabizálni.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Elküldve: 2006. 11. 27. 11:50
Van egy linksys wrt54g-m ( v7 ). Öcsém vett most egy imac-et és ha csatlakozik a routerre valami miatt egy idő után újraindítja a routert (MaxOS ). Ha windows-t bootol az imac-en, akkor simán megy, nem indítja újra a linksyst.
Valami ötlet?
Zsomba
Elküldve: 2006. 11. 27. 16:28
Idézet: Zsomba - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 12:50
Van egy linksys wrt54g-m ( v7 ). Öcsém vett most egy imac-et és ha csatlakozik a routerre valami miatt egy idő után újraindítja a routert (MaxOS ). Ha windows-t bootol az imac-en, akkor simán megy, nem indítja újra a linksyst.
Valami ötlet?
Zsomba
Fogd csúzliba
Szerintem ezt csak egy FW frissítés oldaná meg, nézz körül a linksys oldalán (szerintem nem lesz) ezért kapj az alkalmon, vidd vissza, és cseréltesd ki egy GL-re..
ÜDV: Tracert
Elküldve: 2006. 11. 27. 18:27
Idézet: Wharash - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 8:52
1. Applications & Gaming ---> QoS, Start QoS -enable, Port - WAN, Packet Scheduler - HTB, Uplink-Downlink (kbps) - garantalt savszelesseged 90%
Mit lehetne...? MAC cim szerint meghatarozod az "ellenfelednek" szant savszelesseget. Ez csak a WAN port adatatvitelere ervenyes. Helyi halozaton max. sebesseggel szaguldozhattok.
2. A sima DD-WRT QoS megfelelo, mert megszabhatod a prioritasat a klienseknek
3. SKYPE: Applications & Gaming ---> QoS, Services Priority, beszurod a skype, skypeout, skypetoskype szolgaltatasok prioritasat Premium-ra
...az be kell vegye, mert sokba kerult a "lakodalom"!
köszi a segitséget!Lehet hogy megpróbálom mégiscsak a sima dd-wrt-t.most megy minden de böngészés közben olyan lassan jönnek a dolgok, meg gyakran akarja a lapokat frissiteni.Van hogy hibaüzi "a internetexploler nem tugggya megnyitni a webhelyet vagy mi (piros x-el)
Ha fel akarom rakni a mások dd-wrt-t akkor melyiket kell rakni mert van gs, gsv4, g, moto meg generic az én routerem meg gl??muszály először a mini-t rakni?Bár most még 1 kicsit tesztelem a specialt 1 ideig!tudom hogy
Elküldve: 2006. 11. 27. 21:23
Idézet: Zsomba - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 11:50
Valami ötlet?
Zsomba
Szia!
Használsz valamilyen titkosítást igaz? és 7.00.0 firmware van rajta? Hirtelen úgy emlékszem van benne egy ilyen bug, de firmware frissítéssel megoldhatod a problémát. A német linksys oldalon találsz hozzá frissebb firmwaret, ( http://www-de.linksys.com/servlet/Satellit...FVisitorWrapper ), ha ez sem oldja meg a problémát akkor vidd vissza ahol vetted, vagy mondd meg a cég nevét és esetleg behozhatod hozzám. (Számtech nagykerben vagyok szervizes, és nekem megvan a legújabb firmware hozzá, de azt nem küldhetem el) Sok sikert.
UI: Még mindig vállalok WRT54G, GL, GS, WAP54G javításokat...
Elküldve: 2006. 11. 29. 08:48
Idézet: szakee28 - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 21:23
Használsz valamilyen titkosítást igaz? és 7.00.0 firmware van rajta? Hirtelen úgy emlékszem van benne egy ilyen bug, de firmware frissítéssel megoldhatod a problémát. A német linksys oldalon találsz hozzá frissebb firmwaret, ( http://www-de.linksys.com/servlet/Satellit...FVisitorWrapper ), ha ez sem oldja meg a problémát akkor vidd vissza ahol vetted, vagy mondd meg a cég nevét és esetleg behozhatod hozzám. (Számtech nagykerben vagyok szervizes, és nekem megvan a legújabb firmware hozzá, de azt nem küldhetem el) Sok sikert.
UI: Még mindig vállalok WRT54G, GL, GS, WAP54G javításokat...
Szia!
Kíváncsi vagyok tapasztaltál-e ilyet:
T-kábeles net. 6 napig gond nélkül osztotta a netet a wrt54g, aztán egyik percről a másikra elment a net és a kábeltelefon (!!) is. Router kiiktatás után minden visszajött. Router újra beiköt: hiba ugyanaz, majd estére magától megjavult.
Valakinek van 5lete, esetleg hasonló tapasztalata.
(router v5 verzió)
Oszika
Elküldve: 2006. 11. 29. 09:31
ismerős melóhelyén több Mac is egy v7.0-ás wrt-re van kötve, ami folyamatosan újraindul, ugyanúgy, mint neked. Visszavitték a boltba és cserélték, asszem v5 vagy v6-ra.
kicsit OFF, de van egy eladó, bontatlan wrt54GL-em 15k-ért.
kuf
Elküldve: 2006. 11. 29. 16:02
Előre is köszi a válaszokat.
Elküldve: 2006. 11. 29. 17:11
Elküldve: 2006. 11. 29. 19:30
Idézet: kuf - Dátum: 2006. nov. 29., szerda - 10:31
ismerős melóhelyén több Mac is egy v7.0-ás wrt-re van kötve, ami folyamatosan újraindul, ugyanúgy, mint neked. Visszavitték a boltba és cserélték, asszem v5 vagy v6-ra.
kicsit OFF, de van egy eladó, bontatlan wrt54GL-em 15k-ért.
kuf
HEllo! Köszi a választ, Öcsém megpróbálta viszsavinni, mire közölték vele, hogy nem cserélik ki mivel, sehol sincs ráírva, hogy kompatibilis kell legyen a mac-el. LordComputer. Meg közölték vele, hogy mit akar egy 3 hónapos számlával... De lehet, majd én is megpróbálom.
Elküldve: 2006. 11. 29. 19:54
Elküldve: 2006. 11. 29. 23:12
Idézet: Zsomba - Dátum: 2006. nov. 29., szerda - 20:30
Ja és persze ha ilyeneket mondanak, hogy 3 hónapos számla... akkor fenyegesd meg a fogyaszóvédelemmel, készíts hangfelvételt a beszélgetésről, ezt a végén közöld, hogy ezzel mész, s mire az ajtóig jutnál, már a kezedben lesz az új cserélt cucc!!!
ÜDV: Tracert

Súgó
A téma zárva.