HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#2181 Felhasználó inaktív   fredmoro 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 24. 10:13

Idézet: istvan_ - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 22:01

routerről könyvtárakat létrehozni az smb-n (ssh-val)? Lehet, hogy csak jogosultság gond, így első körben....

Viszont otthon, SD kártyáról tök jól működik! :)

Üdv!

Igen, könyvtárat tudok létrehozni, meg létre is hoz egy csomó könyvtárat az install scipt. Egyébként winscp-t használok, azzal minden rendben. Arra gyanakszom, hogy valami olyan okozhatja a problémát, hogy egy letöltött program akar létrehozni ezt-azt, és azt már valamiért nem engedi. (Persze nem értek hozzá ennyire)
Mindenesetre korábban próbálkoztam a V23 SP2-es dd-wrt-re is telepíteni, ott sokkal előbb elhalt az egész, szóval ez az új dd-wrt jobbnak tűnik, csak még mindíg hiányzik valami a sikerhez.

Egyébként mennyi hely kell egy ilyen alap optware feltelepítéséhez? Arra gondoltam, ha a mini kiadást tenném fel, akkor talán elférne a router memóriájában az alap, aztán a többit már lehetne a share-re tenni.
Vagy esetleg olyan megoldás működhetne, hogy egy SD kártyára már valaki által feltelepítet cuccot csak bemásolok a share-em re és úgy futtatom?

üdv:F

#2182 Felhasználó inaktív   fredmoro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 14:46

Sziaztok

Egyébként ha működi kez az egész akkor mit kell látnom? Ha ssh-val belépek a routerre, akkor a share könyvtárai tele vanna a router eredeti könyvtárainak tartalmával, amik igazából virtuális linkeknek látszanak. Ha a share-en nem látok semmit a könyvtárban, az ss-n keresztül akkor is látszanak valami fájlok...
Volt a /opt/bin könyvtárban egy firstboot nevű file, azt lefuttattam és utána kb. lemásolta a router összes könyvtárát a share-re... Ezekszerint akkor valamit sikerült összegányolnom, csak azt nem tudom hogy mit  :think:

És ezt az optware-es bulit hogyan tudom visszacsinálni? Mert szerintem amit csináltam az nem jó. Meg szeretném megérteni, és ahhoz ujra kell csinálnom, hátha kiderül hol lett elszúrva. Most nem merem letörölni a share-ről a dolgokat  :Đ

Szerkesztette: fredmoro 2008. 04. 24. 14:48 -kor

#2183 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 25. 10:10

Idézet: fredmoro - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 14:46

Sziaztok

Egyébként ha működi kez az egész akkor mit kell látnom? Ha ssh-val belépek a routerre, akkor a share könyvtárai tele vanna a router eredeti könyvtárainak tartalmával, amik igazából virtuális linkeknek látszanak. Ha a share-en nem látok semmit a könyvtárban, az ss-n keresztül akkor is látszanak valami fájlok...
Volt a /opt/bin könyvtárban egy firstboot nevű file, azt lefuttattam és utána kb. lemásolta a router összes könyvtárát a share-re... Ezekszerint akkor valamit sikerült összegányolnom, csak azt nem tudom hogy mit  :think:

És ezt az optware-es bulit hogyan tudom visszacsinálni? Mert szerintem amit csináltam az nem jó. Meg szeretném megérteni, és ahhoz ujra kell csinálnom, hátha kiderül hol lett elszúrva. Most nem merem letörölni a share-ről a dolgokat  :Đ

Törölni simán törölhetsz mindent, ha nem tettél be semmi scriptet, ami az optware cuccai közül használna valamit.

ha működik az egész mit kell látnod??? Hát azt hogy tudsz pl programokat telepíteni... :) pl ez a parancs kilistáz minden olyan alalmazást, aminek "köze lehet" az ftp-hez: /opt/bin/ipkg-opt list '*ftp*'

Törlés előtt azért indítsd újra a routert!

#2184 Felhasználó inaktív   fredmoro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 17:29

Üdv!

Most letöröltem mindent és visszaállítottam az eredeti állapotot. majd egyszer megint nekifutok, ha lesz időm.

Mellesleg egy dolog van még, ami szemet szúrt: A mappelt könyvtárak "owner" tulajdonsága az nem "root" mint a többi könyvtáraké, hanem "33"  :confused: ez a sambashare-re igaz, és az összes többire is, amit rámappelek. Van valami módja hogy az ownert megváltoztassam, vagy a jogosultságait megnézem?

Egyébként MMC-re simán felmegy az egész azzal az install scripttel, semmi hókuszpókusz nem kellett hozzá? Lehet hogy share-en is meg lehetne csinálni, csak totál nem értek hozzá az a baj... :(

MMC modot meg nem nagyon akarok, mert még garaciás. Ha nem muszáj, nem barmolnám szét. :)

#2185 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 06:28

fredmoro,

egy dolgot nem értek, ha eleve hálózatos külső hdd-d van, abban gyárilag 99%,hogy van ftp szerver, nem? Innentol meg egy sima portforward a routerben és eléred kívülről is.

üdv,
kuf
kuf

#2186 Felhasználó inaktív   fredmoro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 12:44

Idézet: kuf - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 6:28

ha eleve hálózatos külső hdd-d van, abban gyárilag 99%,hogy van ftp szerver, nem?

Szia Kuf! :)

Hát abban nincs gyárilag ftp szerver. Az is valami linuxos alapú cucc, ami shareeket csinál, amit local hálón lehet elérni. Van hozzá egy mionet nevű vacak is, amivel az interneten bárhonnét el tudom érni. De az nem ftp alapú, hanem valami más módon működik.

Lehetne ugyan bele telepíteni ugyanolyan optware cuccokat, mint a routerbe, csak én nem akarok belepiszkálni, mert akkor ugrik a 3év garancia (ezt írják is). Azért volna jó a routerbe telepíteni, mert az "biztonságosabb", már olyan szempontból, hogy ha valamit elszúrok, nagyobb eséllyel ki lehet javítani.

#2187 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 13:56

Sztem így ezzel a konfiggal a lehető legbonyolultabb megoldást akarod választani. Én felraknék azonnal vmi hackelt (ha van) firmware-t a WD vinyóra.
kuf

#2188 Felhasználó inaktív   fredmoro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 15:03

Idézet: kuf - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 13:56

Sztem így ezzel a konfiggal a lehető legbonyolultabb megoldást akarod választani. Én felraknék azonnal vmi hackelt (ha van) firmware-t a WD vinyóra.

Hát, előbb forrasztok rá mmc kártyát, mint teszek fel hackelt firmware-t a vinyóra. :)

Nem ér annyit nekem, hogy elvesszen a gari. Márpedig a szemét WD leírta nagybetűkkel a manual elején, hogy ha bármit hekkel benne az ember, azonnal elvész a garancia.  :mad:

Mondjuk nem találtam sehol arról szóló beszámolót, hogy valakinek sikerült volna ilyen share-re installálni, szóval marad az mmc mod... :think:

#2189 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 15:52

Idézet: fredmoro - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 15:03

Hát, előbb forrasztok rá mmc kártyát, mint teszek fel hackelt firmware-t a vinyóra. :)

Az eredeti programjával nem tudod rávenni a winchestert, h elkezdjen futtatni egy másik rendszert, amit teljesen szabályosan rátöltöttél?

#2190 Felhasználó inaktív   fredmoro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 16:14

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 15:52

Az eredeti programjával nem tudod rávenni a winchestert, h elkezdjen futtatni egy másik rendszert, amit teljesen szabályosan rátöltöttél?

Így alapból nem. Sem ssh se telnet hozzáférés nincs engedélyezve. Van egy módszer, amivel át lehet verni, hogy letöltsön egy alternatív frissítést, ami igazából egy olyan script, ami engedélyezi az ssh hozzáférést. Onantól meg gondolom ugyanaz az eljárás mint a router esetén. De ez is már garancia vesztős eset. :(
A vinyót békén akarom hagyni. Nomeg nem akarok nagyon :offtopic: lenni ezzel a vinyós kérdéssel :rolleyes: 

Szerintem megvárom míg elmúlik a gari a routerről, aztán ráforrasztom azt az mmc kártyát.  :Đ

#2191 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 16:25

Idézet: fredmoro - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 16:14

Így alapból nem. Sem ssh se telnet hozzáférés nincs engedélyezve.

Nem igazán értek ezekhez, de úgy gondolom, Web vagy file szervernek készítették ezt a cuccot.
Ebből gondolom, h kell lennie valami egyszerű és nem garanciavesztős módszernek, amivel erre rávehető.
Ha linuxos a cumó, akkor utánanéznék a linuxosoknál és ránéznék a gyártó lapjára is.

#2192 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 08:25

van még 1 megoldás fred, add el ezt a külső vinyót és vegyél egy olyat, ami normál ftp szervert is futtat alapban. :) egyébként az MMC moddal meg a linksys gariját bukod, nem?;)
kuf

#2193 Felhasználó inaktív   fredmoro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 12:48

Idézet: kuf - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 8:25

add el ezt a külső vinyót és vegyél egy olyat, ami normál ftp szervert is futtat alapban. :) egyébként az MMC moddal meg a linksys gariját bukod, nem?;)

Kuf! Hát ezt a vinyót most vettem :D Mondjuk nem néztem meg iylen szempontból, hogy van-e benne ftp, de nem is nagyon érekelt, hiszen gondoltam a routerrel megoldom. MMC mod: Hát igen azzal bukom a linksys gariját (még fél év van belőle kb), nomeg a router ~14000 Ft, a (vinyó meg 50eFt-ba van nekem és 3 év gari). Ilyen szempontból inkább a routert nyúzom. Az bírja az ilyesmit :)

Egyébként biztos hogy a share jogosultságos dolgok miatt nem megy. Az mmc-bel azért nincs gond szerintem mert ott nincs ilyen jogosultsági kérdés, hiszen a router "szerves része". Itt viszont olyan van, hogy file-t létrehozni tud a script, de bele írni már nem. (0 hosszúságú fájlok jönnek létre). Lehet hogy az valami spéci módon fut, és elhasal a hozzáférési jogokon, a share miatt. Majd megmutatom valami linux gurunak is.

#2194 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 10:11

Sziasztok!

WRT54GL-t milyen módba kell beállítani ahhoz, hogy vezeték nélkül kapcsolódjon egy másik routerhez (amelyikről jönne a netcsatlakozás is) és ugyanez a Linksys router továbbítsa wirelessen a netet laptop felé? Tomato fw van rajta.

#2195 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 13:34

Idézet: csucsregop - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 10:11

Sziasztok!

WRT54GL-t milyen módba kell beállítani ahhoz, hogy vezeték nélkül kapcsolódjon egy másik routerhez (amelyikről jönne a netcsatlakozás is) és ugyanez a Linksys router továbbítsa wirelessen a netet laptop felé? Tomato fw van rajta.

Ha jol ertem kapcsolodnal wlan-on valamihez es wlan on akarsz tovabbitani kapcsolatot?

Hat ez nem fog menni. Ezek kuzul valogathatsz:
- AP
- AP + WDS
- Client
- Ethernet Bridge
- WDS
Az informatika atok de jo hogy van.

#2196 Felhasználó inaktív   zsobar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 21:16

Idézet: FÁBRICIUSZ - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 16:57

Administration/management/language selection

Ha itt nincs akkor ebben valószínű hogy nincs.

meik verzió tartalmazza a magyart ?

#2197 Felhasználó inaktív   FABRICIUSZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 10:23

Idézet: zsobar - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 21:16

DD-WRT  V24 RC  6,2  release candidates  / ebben biztos hogy, benne van.

#2198 Felhasználó inaktív   FABRICIUSZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 10:28

Idézet: zsobar - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 21:16

Egész pontosan DD-WRT V24  RC 6,2 _std _generic bin

#2199 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 20:11

Idézet: szaki - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 14:34

Ha jol ertem kapcsolodnal wlan-on valamihez es wlan on akarsz tovabbitani kapcsolatot?

Hat ez nem fog menni. Ezek kuzul valogathatsz:
- AP
- AP + WDS
- Client
- Ethernet Bridge
- WDS

Szia!
Meglehet csinálni.... :D

#2200 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 20:20

Idézet: csucsregop - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 11:11

Sziasztok!

Szia!
Itt le van írva! Jó nagy képpel van szemléltetve!
Megoldható Tomato-val is ugyanazon a beállításokkal mint a ddr-wrt leírásában szerepel...
üdv:

Szerkesztette: csabors 2008. 04. 30. 20:24 -kor

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »