HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#601 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 15. 11:15

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 16:47

Köszönöm a rajzot!  :respect:

Majdnem tökéletes. (A szobámban nem teljesen úgy megy, ahogyan rajzoltad. Lásd legutóbbi hozzászólásomat!)

Ezt kinyomtatom, s erre ráfirkálva már vizuálisan is el tudom magyarázni a reklamációm okát az irodájukban. ;)

A szűrő a baj. Nincs megfelelő viszirányod mert kiszűri az új szűrő.
A szerverek meg azt látják, hogy nincs visszajelzés (ergo nem létezik a cél egy idő után) ezért leállítják az adatfolyamot. Legalábbis egy ilyen magyarázat lehetséges.

Mellesleg az eredeti bekötés is rossz, a modemnek kell egy külön szűretlen ág a padláson, az összes tévének meg egy másik ami elé van téve a szűrő...

Szerkesztette: ThomasS31 2008. 04. 15. 11:18 -kor

#602 Felhasználó inaktív   Mdanett 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 15. 19:50

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 13:33

Nézd, kedves Jahno! Ez nem így működik.

Én előfizettem hűségszerződéssel egy szolgáltatásra, amit július 26-al ők megszüntetnek. A jelenlegi csomagot leváltó csomaghoz szükséges mediabox beköttetett, de nem csak ez a változtatás történt, hanem a srác beiktatott a rendszerbe egy plusz szűrőt (valamit a gép melletti elosztóval is babrált, de elvileg ahhoz nem tett hozzá semmit, s nem vett le arról semmit), s azóta rossz a Chello net, amiért fizetek.

S nem azért fizetek, hogy csak böngészni tudjak. Nem warezolok, de időnként egy driverfrissítést, animációt, stb. letöltök. (Mást ne mondjak, a vírusirtó napi frissítése is milyen fontos.), a youtube-ot pedig szoktam nézegetni, mert jó klipek vannak rajta.

Szóval ez az böngészésen kívül másra nem jó net drága havi 3.500 forintért.

Arról már nem is beszélve, hogy ha igaz a gyanúm, s a szűrővel és a kábelekkel való "babrálás" és módosítás okozza a problémát, akkor az egyértelműen a beüzemelő szakember felelőssége.

Akkor miért is nekem kell fizetni a kiszállásért? (Arról már nem is beszélve, hogy úgy egy ezres elment ma a support-al való telefonálgatásra, tegnap meg a szakinak adtam egyet, mert "milyen rendes volt"... én hülye!)
Meg mi az, hogy én tesztelgessem mindenféle számítógépekkel azt a kábelrendszert, azt a szolgáltatást, amiért én fizetek nekik, nem is keveset?

Jöjjenek ki, állítsák vissza a kábelrendszeren az eredeti állapotot, (akár vegye le még a mediabox-ot is) nézzük meg, hogy működik-e úgy a Chello, majd újból üzemelje be a tegnapiak szerint, s nézzük meg, hogy úgy működik-e!

Nehogy már én álljak neki babrálni a kábelrendszert, aztán meg majd, amikor mindenképpen ki kell jönniük, akkor majd még ráfogják, hogy "aha, hát hozzányúlt a kábelezéshez, azért rossz!".

Nem hagyom annyiban a dolgot. Hétfőn munka után első dolgom lesz az irodájukba bemenni, s megmondani, hogy küldjenek valakit, aki visszacsinál mindent.

(A "böngészőspecifikus bajokhoz" annyit, hogy fentebb is írtam, az Internet Explorer-el is próbáltam, s azzal is rossz volt. Mivel a FireFox-ot nem tudom most letölteni, így arról nem nyilatkozhatok.)

Üdv Piftuka!

Voltál reklamálni az UPC-nél?

Sajnos nálam is ugyanilyen jellegű probléma merült fel, mint nálad. Döbbenten vettem észre, hogy a böngésző működik, e-mailek jönnek-mennek, de a videókat nem játsza le a számítógépem. Felhívtam a srácot, aki beüzemelte nálam a médiaboxot, azt tanácsolta, hogy hívjam a 1221-et, egyeztessek időpontot és kijönnek a szakemberek kicserélni a szűrőt, vagy mifenét. Merthogy szerinte a szűrővel lehet gáz, valószínűleg hibás. (Ja, a beüzemelés alatt keresztkérdéseket tettem fel a srácnak a  médiabox működését illetően, pl. hogy mekkora vinyó van benne és effélék, feltette a kezét, mondván, ne haragudjak, nem tud nekem válaszolni, ő valójában csak egy informatikus a UPC-nél, azért jött ő beüzemelni a gépet, mert rengeteg a megrendelés, szinte minden embert befogtak a cégnél erre a melóra...)

Azt már csak mellékesen említem meg, hogy amikor múlt héten megkerestek telefonon és ajánlották a médiaboxot, direkt rákérdeztem, hogy ez az a történet-e, ahol megállíthatom a műsort, vagy akár fel is tudom venni? Simán rám hagyták, véletlenül se javítottak ki, hogy a digitál silver move előfizetésemhez csak az alap médiaboxot hozzák, ami nem tud gyakorlatilag semmit. Még a HD adásokkal se tud mit kezdeni. Miután alaposabban átolvastam a weboldalukon található ajánlatot, már feltűnt, hogy a kínálatban tényleg nem szerepel HD csatorna erre az előfizetésre. Gusztustalannak tartom, hogy a telefonban mégis fűt-fát ígértek - többek között 2 HD csatornát - és nem szóltak, hogy tévedésben vagyok. Úgy érzem, hogy csúnyán becsaptak, megtévesztettek. Ha nem kérdeztem volna rá pontosan, hogy egyről beszélünk-e, azt mondanám, hogy rendben, az én hülyeségem, miért nem néztem utána jobban?!

Ezek után nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fognak holnap mondani az 1221-en.

#603 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 20:15

Sziasztok! En most epp nagy sotetseget latok a digitalis adas helyen. Ill. egesz nap. Mutatja a csatornakat, kiirja az aktualis musor adatait, de kep nincs. Hangsav van, angol nyelven beszel valaki, de mindegy melyik csatornan van ez, ugyanaz a hang. Holnap amugy is jon hozzank egy szerelo, a korabbi problemam miatt, ha nem javitja ki tokeletesre, akkor kivagom a mediabox-szal egyutt.  :reklamacio:
thundermix

#604 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 20:43

Idézet: thundermix - Dátum: 2008. ápr. 17., csütörtök - 21:15

Sziasztok! En most epp nagy sotetseget latok a digitalis adas helyen. Ill. egesz nap. Mutatja a csatornakat, kiirja az aktualis musor adatait, de kep nincs. Hangsav van, angol nyelven beszel valaki, de mindegy melyik csatornan van ez, ugyanaz a hang. Holnap amugy is jon hozzank egy szerelo, a korabbi problemam miatt, ha nem javitja ki tokeletesre, akkor kivagom a mediabox-szal egyutt.  :reklamacio:

Nekem is volt ilyen ma reggel. Kihúztam a konnektorból, majd visszadugtam és jó lett.

Szerkesztette: NiCE 2008. 04. 17. 20:43 -kor

#605 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 06:50

Már azonosító nélkül működik a : http://www.upcdigital.hu oldal.

#606 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 10:01

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 6:50

FAQ-ban:
"Újra kell-e hangolnom analóg TV csatornákat a videókészülékemen és/vagy a DVD felvevőn a UPC médiabox telepítése után?"
"Nem, minden eddigi analóg csatornát változatlanul a régi helyen lesz elérhető."

Ja, főleg az, ami megmarad analógban ugye....
Igazmondó UPC.
(A GVH-nak adott válaszukban is kreatívan bántak az igazság részleteinek kibontásával.)

#607 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 10:21

Én megszoktam, hogy más helyen vannak a csatornák, meg hogy nem én állítom a sorrendet, így végignyomkodom mindet, vagy a gyors műsorújságon átlapozom, ami nem kell.

Engem viszont az zavar, hogy feldobja azokat a csatornákat is, amikre nincs is jogosultságom, csak tudnám hogy minek. Mert az azokon való áttekerés már kifejezetten bosszant.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#608 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 10:27

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 11:21

Engem viszont az zavar, hogy feldobja azokat a csatornákat is, amikre nincs is jogosultságom, csak tudnám hogy minek. Mert az azokon való áttekerés már kifejezetten bosszant.

Talan azt gondoljak, hogy igy nagyobb esellyel elofizetsz, ha ott boki a szemedet... :)

#609 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 11:22

Na megvolt a vizit. Az UPC-s szerelo nagyon kente a temat, elekotott egy szurot az elosztonak es lass csodat, nem bug a digitalis TV, es nem is megy rajta a csik. A sotetseg pedig azert volt, mert kereste az adokat, aztan reggelre rajuk talalt. Egy hard reset valoban segit.  :respect:

Viszont a szerzodeses szerelo lamer volt, foleg a dumaja duhito mostmar "Ez nem az en problemam"...  :(

Szerkesztette: thundermix 2008. 04. 18. 11:23 -kor

thundermix

#610 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 11:52

Meg egy kerdes. A jatekok nalatok is fagynak? Eddig 2-szer sikerult jatszani 10 probalkozasbol kb.
thundermix

#611 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 12:30

Egyik korábbi hozzászólásommal kapcsolatban:
Végül mégis a UPC Digitalt választottam, mert amikor bementem az ügyfélszolgálatra (hogy írjunk egy jegyzőkönyvet arról, hogy a csatornaváltozás bejelentése után 8 napon belül ott voltam, amivel mentem volna a fogyasztóvédelemhez, hogy vajon így fel tudom-e mondani a hűségidőt), közölték, hogy augusztusig elkötelezettség nélkül kipróbálható a digitális szolgáltatás, ráadásul az eddig fizetett összegért, és így rögtön jobb kedvem lett. :) (Csak remélem, később nem okoz hátrányt egy későbbi akcióval kapcsolatban, hogy nem vártam az áttéréssel.) Elvileg holnap jön a szerelő "telepíteni".

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 18. 12:33 -kor

#612 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 15:12

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 7:50

Csak kár,hogy scrollozni nem lehet az oldalon. :mad: (IE7)

#613 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 18:16

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 11:21

Én csak a műsorújságban látom a nem nekem való csatikat  ;)
Ha egyenként lépegetek felfelé,akkor simán átugorja -nem is látom őket.

#614 Felhasználó inaktív   dzsiboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 14:18

Idézet: dzsiboy - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 19:04

Probléma. Tv csere volt nálunk, Hyundai-t tettünk a régi helyére, és nem megy rajta a médiabox...

A probléma megoldódott (köszi a gyors válaszokat), de van másik :)

Video-dvd-kombó érkezett. Médiaboxból scart a megfelelő slotból indul a video megfelelő (decoder) slotjába. Onnan másik scart szintén a helyes úton át a tv-be.
Azonban a médiaboxot így csak a videón keresztül lehet fogni. Tehát AV-n rámegyek a videóra, és a videón kiválasztom az AV2-t. Azaz, ha a médiaboxot akarom nézni, a videót is be kell kapcsolnom.  :mad:
A tv-n egyébként van másik scart, de ha közvetlenül kötöm össze a médiaboxszal (a tv-t), akkor meg a videóval nem tudok médiaboxos adást felvenni...  :confused:

(nem, nem akarok felvevős médiaboxot)

#615 Felhasználó inaktív   poli26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 18:15

Helló !

Pont ilyen mediaboxokat telepítek alvállalkozóként a upc-nek.4 fajta létezik belőle.
Az alaptípus a Pace,ez felvenni nem tud ez van a Digital Silver csomaghoz.
A felvevős Thomson 60 óra müsorrögzítéssel a Digital Gold csomagban van,élő adás megállítás stb.
A HD adáshoz van Philips készülék,van belőle felvevős ami 100 órát tud rögzíteni,meg sima változat ez van a Digital HD Gold csomaghoz.
A Thomson,Philips,Pace hátulján van spidif,meg optikai hangkimenet,meg sima rca.Továbbá a Thomsonon meg a Philipsen van usb,ethernet is.A Philipsen ethernetből kettő is van.
Minden készüléken van 2 scart csati is.Akinek csak 1 scartos a tévéje rátudja kötni pl a dvd-t.
Ha valakinek vmilyen kérdése lenne szívesen segítek ha tudok.Olvastam hogy van mikor nincs kép csak alul a müsorinfó látszik,ilyenkor konnektorból kihúz,vár 5-10mp-et,visszadug frissíti a firmwaret a gép.Ez eltart 5-10 percig kb.
Remélem tudtam segíteni.

Szerkesztette: poli26 2008. 04. 20. 18:16 -kor

#616 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 19:16

Idézet: poli26 - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 19:15

A Thomson,Philips,Pace hátulján van spidif,meg optikai hangkimenet,meg sima rca.

Kicsit jobban nézd meg a thomsont meg a pacet... ugyanis optikai nincs rajta :)

#617 Felhasználó inaktív   poli26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 19:44

Igazad van elírtam :)

#618 Felhasználó inaktív   jeeves 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 10:01

Idézet: dzsiboy - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 14:18

A probléma megoldódott (köszi a gyors válaszokat), de van másik :)

Video-dvd-kombó érkezett. Médiaboxból scart a megfelelő slotból indul a video megfelelő (decoder) slotjába. Onnan másik scart szintén a helyes úton át a tv-be.
Azonban a médiaboxot így csak a videón keresztül lehet fogni. Tehát AV-n rámegyek a videóra, és a videón kiválasztom az AV2-t. Azaz, ha a médiaboxot akarom nézni, a videót is be kell kapcsolnom.  :mad:
A tv-n egyébként van másik scart, de ha közvetlenül kötöm össze a médiaboxszal (a tv-t), akkor meg a videóval nem tudok médiaboxos adást felvenni...  :confused:

(nem, nem akarok felvevős médiaboxot)

Persze ahány video, annyi féle, de amiket én láttam és használtam, azoknál a bejövő scart jelét kikapcsolt állapotban átengedi a kimenő scartra is. Ilyen a 10 éves videom és a 2 éves is. Szerintem próbáld ki.

#619 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 10:24

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 19:16

Én csak a műsorújságban látom a nem nekem való csatikat  ;)
Ha egyenként lépegetek felfelé,akkor simán átugorja -nem is látom őket.

Igen, én is ott látom csak. De én már azzal váltom a csatornát sokszor. Lapozgatom, hogy meliyken megy értékelhető műsor, és akkor odakapcsolok, így sokkal gyorsabb a váltogatás, mint egyesével :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#620 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 13:16

Szerintetek van rá esély,hogy a UPC Digitális csatorna kiosztásába , bekerüljön a TV6, a Viasat History, KidsCo, Fix Tv?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.