Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 13:33
Nézd, kedves Jahno! Ez nem így működik.
Én előfizettem hűségszerződéssel egy szolgáltatásra, amit július 26-al ők megszüntetnek. A jelenlegi csomagot leváltó csomaghoz szükséges mediabox beköttetett, de nem csak ez a változtatás történt, hanem a srác beiktatott a rendszerbe egy plusz szűrőt (valamit a gép melletti elosztóval is babrált, de elvileg ahhoz nem tett hozzá semmit, s nem vett le arról semmit), s azóta rossz a Chello net, amiért fizetek.
S nem azért fizetek, hogy csak böngészni tudjak. Nem warezolok, de időnként egy driverfrissítést, animációt, stb. letöltök. (Mást ne mondjak, a vírusirtó napi frissítése is milyen fontos.), a youtube-ot pedig szoktam nézegetni, mert jó klipek vannak rajta.
Szóval ez az böngészésen kívül másra nem jó net drága havi 3.500 forintért.
Arról már nem is beszélve, hogy ha igaz a gyanúm, s a szűrővel és a kábelekkel való "babrálás" és módosítás okozza a problémát, akkor az egyértelműen a beüzemelő szakember felelőssége.
Akkor miért is nekem kell fizetni a kiszállásért? (Arról már nem is beszélve, hogy úgy egy ezres elment ma a support-al való telefonálgatásra, tegnap meg a szakinak adtam egyet, mert "milyen rendes volt"... én hülye!)
Meg mi az, hogy én tesztelgessem mindenféle számítógépekkel azt a kábelrendszert, azt a szolgáltatást, amiért én fizetek nekik, nem is keveset?
Jöjjenek ki, állítsák vissza a kábelrendszeren az eredeti állapotot, (akár vegye le még a mediabox-ot is) nézzük meg, hogy működik-e úgy a Chello, majd újból üzemelje be a tegnapiak szerint, s nézzük meg, hogy úgy működik-e!
Nehogy már én álljak neki babrálni a kábelrendszert, aztán meg majd, amikor mindenképpen ki kell jönniük, akkor majd még ráfogják, hogy "aha, hát hozzányúlt a kábelezéshez, azért rossz!".
Nem hagyom annyiban a dolgot. Hétfőn munka után első dolgom lesz az irodájukba bemenni, s megmondani, hogy küldjenek valakit, aki visszacsinál mindent.
(A "böngészőspecifikus bajokhoz" annyit, hogy fentebb is írtam, az Internet Explorer-el is próbáltam, s azzal is rossz volt. Mivel a FireFox-ot nem tudom most letölteni, így arról nem nyilatkozhatok.)
Üdv Piftuka!
Voltál reklamálni az UPC-nél?
Sajnos nálam is ugyanilyen jellegű probléma merült fel, mint nálad. Döbbenten vettem észre, hogy a böngésző működik, e-mailek jönnek-mennek, de a videókat nem játsza le a számítógépem. Felhívtam a srácot, aki beüzemelte nálam a médiaboxot, azt tanácsolta, hogy hívjam a 1221-et, egyeztessek időpontot és kijönnek a szakemberek kicserélni a szűrőt, vagy mifenét. Merthogy szerinte a szűrővel lehet gáz, valószínűleg hibás. (Ja, a beüzemelés alatt keresztkérdéseket tettem fel a srácnak a médiabox működését illetően, pl. hogy mekkora vinyó van benne és effélék, feltette a kezét, mondván, ne haragudjak, nem tud nekem válaszolni, ő valójában csak egy informatikus a UPC-nél, azért jött ő beüzemelni a gépet, mert rengeteg a megrendelés, szinte minden embert befogtak a cégnél erre a melóra...)
Azt már csak mellékesen említem meg, hogy amikor múlt héten megkerestek telefonon és ajánlották a médiaboxot, direkt rákérdeztem, hogy ez az a történet-e, ahol megállíthatom a műsort, vagy akár fel is tudom venni? Simán rám hagyták, véletlenül se javítottak ki, hogy a
digitál silver move előfizetésemhez csak az alap médiaboxot hozzák, ami nem tud gyakorlatilag semmit. Még a HD adásokkal se tud mit kezdeni. Miután alaposabban átolvastam a weboldalukon található ajánlatot, már feltűnt, hogy a kínálatban tényleg nem szerepel HD csatorna erre az előfizetésre. Gusztustalannak tartom, hogy a telefonban mégis fűt-fát ígértek - többek között 2 HD csatornát - és nem szóltak, hogy tévedésben vagyok. Úgy érzem, hogy csúnyán becsaptak, megtévesztettek. Ha nem kérdeztem volna rá pontosan, hogy egyről beszélünk-e, azt mondanám, hogy rendben, az én hülyeségem, miért nem néztem utána jobban?!
Ezek után nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fognak holnap mondani az 1221-en.