HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#621 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 23. 13:45

Ahogy elnézem itt az elosztásos problémákat, hát nálunk magához nyúlna a szerelő, mint korábban írtam.  :Đ
Marad az analóg, csak jó tuner kell hozzá. :) Ami meg érdekel, meglesz DVD-n, a többi adás meg egyszer nézhető, és nem akarom a Balázs showban lévők pattanásait elemzgetni.  :Đ
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#622 Felhasználó inaktív   dzsiboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 23. 14:44

Idézet: jeeves - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 10:01

Persze ahány video, annyi féle, de amiket én láttam és használtam, azoknál a bejövő scart jelét kikapcsolt állapotban átengedi a kimenő scartra is. Ilyen a 10 éves videom és a 2 éves is. Szerintem próbáld ki.

Nekem úgy tűnik, nem engedi át, már mindent próbáltam. Amúgy Ethernet bemenet minek van a médiaboxon?

#623 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 23. 19:22

Idézet: Mdanett - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 20:50

Üdv Piftuka!

Voltál reklamálni az UPC-nél?

[..]
Ezek után nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fognak holnap mondani az 1221-en.

Szia!

Ne haragudj a kései válaszért! Műtöttek 1 hete, ezért nem a fórum látogatásával voltam elfoglalva.

Emiatt nem tudtam az UPC-hez sem bemenni még. Tegnap viszont próbáltam az 1221-en beszélni velük, s akartam hívni szerelőt, de esélytelen volt a dolog. Úgy 15 perc várakozás után lenyomtam a telefont.

Ismét mondom... felháborító, hogy nem ingyenes az ügyfeleknek fenntartott telefon. Emellett ez a várakozási idő... a múltkor kb. 1.000-1.500 forintom elment arra, hogy - hasztalan - jelentettem a problémámat, amit ők okoztak.

S most megint hasonló összeg, ráadásul még el sem értem őket... mindezt azért, hogy kihívjak egy árva szerelőt, hogy tegye rendbe, amit a múltkori bekötésnél elszúrtak.

Na mindegy... nem próbálkozom a telefonnal többé. Te jutottál valamire velük?

Ami viszont érdekes: most úgy tűnik (KOPP! KOPP! KOPP!), hogy rendben van a Chello!!!  :eek:

Reggel a viharos széllel elment az adás (ez korábban is elő szokott fordulni.) Úgy délután 2-3-ig nem is jött vissza, de net sem volt.

Most ideültem a gép elé, s meglepődve tapasztaltam, hogy tudok youtube-ot nézni, tudok letölteni, s végre 12 nap után a vírusirtómat is tudtam frissíteni.  :omg:

Szóval egyelőre rendben valónak látszik, s nagyon úgy tűnik, hogy náluk volt a hiba, mert gyanús, hogy egy mai sok órás "kábelhálózat leállás" után jött rendbe a dolog. (Hej, de kedvem lenne a múltkori, engem hibáztató support-ossal beszélni személyesen...!)

Remélem, most már marad is így rendben!

A hozzáértőket kérdezem, hogy mégis vajon mi okozhatta mindezt?  :think:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#624 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 19:26

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 20:22

Műtöttek 1 hete, ezért nem a fórum látogatásával voltam elfoglalva.

:offtopic: Jobbulast!

Udv,
Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#625 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 25. 09:02

Óh, hogy #@##@{đ###ĐĐ@# az UPC!  :reklamacio:

Megint rossz a Chello! Most hívhatom fel őket mégis.

De mi a fene okozza ezt? S miért volt jó 2 napig? Mit ügyködnek ezek ott a központban?  :confused:  :mad:

(Köszönöm, Samott!)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#626 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 09:12

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 25., péntek - 9:02

Óh, hogy #@##@{đ###ĐĐ@# az UPC!  :reklamacio:

Megint rossz a Chello! Most hívhatom fel őket mégis.

De mi a fene okozza ezt? S miért volt jó 2 napig? Mit ügyködnek ezek ott a központban?  :confused:  :mad:

(Köszönöm, Samott!)

Nekem semmi baj nincs a Chelloval. Nem is volt mostanában. Újpest!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#627 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 20:34

Olvasom a fórumban, hogy
a digitális műsortovábbítással párhuzamosan a szokásos analóg módon is továbbításra kerül a csatornák nagy része.
Ez meglehetősen üti azt, amit az UPC ezzel foglalkozó weblapjain olvasni véltem. Mert ott mintha arról lenne szó, hogy az eddigi csatornák - mivel silverről váltok digitál silverre - analóg módon (akár többfelé osztva is) továbbra is foghatók.
Esetleg valaki tudja, hogy Budapesten ez konkrétan milyen csatornákat érint?

Más:
előzetesen megnéztem a nem rögzítős médiaboxok specifikációját. (azért azt, mert mindenféle HDD-s es DVD-s rögzítővel már bőven el vagyok látva). Örömmel tapasztaltam, hogy van scart video/dvd számára, amit a világ leg természetesebb módján úgy értelmeztem, hogy azon keresztül lehet felvenni (ld. pl. SAT receiverek). Most mintha az derülne ki egyes hozzászólásokból, hogy ez nem így van.
Mi az igazság?

u.i. a válasz meglehetősen sürgős lenne, mert holnap jön a szerelő.
Már ma is itt volt, de kiderült, hogy egy kb. 10m kábelszakasz még a nem csillagpontos időkből származó réz árnyékolású kábel. És ő csak migrációs telepítést végez. Ami konkrétan azt jelentette volna, hogy a szobán keresztül ledob egy új kábelt, én meg felszögezem, vagy felszögeztetem valakivel.
Mivel mondtam, hogy akkor inkább nem kérem, erre majd holnap jön egy másik, aki sűrítéses  telepítést is végez.
Tudja valaki mi is ez a szakzsargon?
Eredetileg csak ezt akartam megkérdezni, de amint beleolvalstam a fórumba, láttam, hogy vannak ennél jóval lényegibb kérdések is.

Szerkesztette: malvin 2008. 04. 25. 20:35 -kor

#628 Felhasználó inaktív   poli26 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 26. 05:29

Idézet

előzetesen megnéztem a nem rögzítős médiaboxok specifikációját. (azért azt, mert mindenféle HDD-s es DVD-s rögzítővel már bőven el vagyok látva). Örömmel tapasztaltam, hogy van scart video/dvd számára, amit a világ leg természetesebb módján úgy értelmeztem, hogy azon keresztül lehet felvenni (ld. pl. SAT receiverek). Most mintha az derülne ki egyes hozzászólásokból, hogy ez nem így van.
Mi az igazság?

Az a csatlakozó arra szolgál ha nincs a tévében szabad scart akkor kihúzol a tv-ből 1 et oda bedugod.A boxot meg csatlakoztatod a helyére,a tévében.Tehát csak átjátsza a scart jelet.

Idézet

Olvasom a fórumban, hogy
a digitális műsortovábbítással párhuzamosan a szokásos analóg módon is továbbításra kerül a csatornák nagy része.
Ez meglehetősen üti azt, amit az UPC ezzel foglalkozó weblapjain olvasni véltem. Mert ott mintha arról lenne szó, hogy az eddigi csatornák - mivel silverről váltok digitál silverre - analóg módon (akár többfelé osztva is) továbbra is foghatók.
Esetleg valaki tudja, hogy Budapesten ez konkrétan milyen csatornákat érint?

Augusztus-tól a UPC megszünteti az HBO-csatornák analóg sugárzását,egyenlőre csak ezek nem lesznek foghatók analóg módon.

Szerkesztette: poli26 2008. 04. 26. 05:32 -kor

#629 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 07:56

Idézet: poli26 - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 6:29

Az a csatlakozó arra szolgál ha nincs a tévében szabad scart akkor kihúzol a tv-ből 1 et oda bedugod.A boxot meg csatlakoztatod a helyére,a tévében.Tehát csak átjátsza a scart jelet.

Augusztus-tól a UPC megszünteti az HBO-csatornák analóg sugárzását,egyenlőre csak ezek nem lesznek foghatók analóg módon.

Vidéken csak az "alap" csomag marad analógban elérhető, tehát a silver digitális és az analóg vételi hely között jelentős különbség van.
Plusz, az analógról mostanában rejtélyes módon lekerültek (pótlás nélkül) csatornák, amik analóg módon már nem érhetők el, csak digitális dobozzal.

Az, meg hogy megszünteti az analóg HBO-t, az nem hátrányos az ügyfeleknek, tessenek végre megérteni..... :D :D

Szerkesztette: llamada 2008. 04. 26. 07:57 -kor

#630 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 08:32

Nos, a felvételi lehetőség hiánya miatt lemondtam a digitális megrendelést.
Majd próbálkozok a konkurenciánál.

De ez a "mi marad analógban" elméletileg azért továbbra is érdekel.
Az éppen előttem szóló megerősítette azt, hogy legalább is vidéken ez probléma.
Én eddig úgy gondoltam, hogy a média box az analóg jeleket mint egy video simán átengedi,
tehát semmiféle változás nem következhet be.

Persze elméletileg lehet egy olyan variáció is, hogy ezután nem jön analóg jel (azt a frekvencia tartományt is digitális átvitelre használják fel) és a médi box beállítástól függően bizonyos csatornákat analóggá konvertál az RF kimenetére, bizonyosakat meg nem. De ez ugye mindenképpen több csatorna egyidejű konvertálását jelentené, ezért nem igazán tűnik életszerűnek.

#631 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 09:16

Idézet: poli26 - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 5:29

Én úgy tudóm,hogy Júliús 1 től szüntetik meg az analog HBO-t!
De viszont Digitálison akkár mind az 5 fílm csatornát megkapod hasonló áron.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#632 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 10:08

Nekünk elég régóta van HBO,de talán ha 5 filmet megnézek rajta egy évben.Ez közönhető a p2p kultúrának persze.Speciel az átállás után nem fogom kérni a HBO-t.
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#633 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 13:07

Idézet: malvin - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 9:32

Nos, a felvételi lehetőség hiánya miatt lemondtam a digitális megrendelést.
Majd próbálkozok a konkurenciánál.

Persze elméletileg lehet egy olyan variáció is, hogy ezután nem jön analóg jel (azt a frekvencia tartományt is digitális átvitelre használják fel) és a médi box beállítástól függően bizonyos csatornákat analóggá konvertál az RF kimenetére, bizonyosakat meg nem.

A box azt engedi át, amit küldenek. Tehát, ha megszűnik az analóg HBO, akkor a nem médiaboxos vételi helyeken a lakásban nem fogsz tudni HBO-t nézni. Megoldás: több médiaboxra előfizetés.
Videós felvétel meg vagy analóg csatornákról készülhet, függetlenül a médiaboxon jövő műsortól (tehát, ami nem jön analógban, ugye nem tudja önállóan felvenni), illetve, a médiabox scart-járól felvétel, av módban, de akkor a médiaboxon nem nézhetsz mást, csak amit éppen felveszel.
Ha hozzávesszük, hogy a videó egyik maradék feladata az időben ütköző műsorokból az egyik felvétele, akkor látható, hogy ezt a funkcióját nagyrészt elveszti.
A médiaboxon nincs digitális vételből kimodulált RF jel, csak átmenő. A digitális műsorból scart vagy a hd-nél hdmi van.

Szerkesztette: llamada 2008. 04. 26. 13:08 -kor

#634 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 07:07

Idézet: llamada - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 12:07

... a médiabox scart-járól felvétel, av módban, de akkor a médiaboxon nem nézhetsz mást, csak amit éppen felveszel.

Amúgy sem nézhetnék mást.
Azt ugyanis nem várnám el a médiaboxtól, hogy az egyik scarton más csatornát adjon ki, mint a másikon.
Az átalad ajánlott megoldásnak megvan az az "előnye", hogy a videonak akkor is bekapcsolva kell lenni, amikor nem veszek fel, hanem csak nézek.
Persze ez is megoldható egy scart kapcsolóval, amit persze időnként elfelejt az ember átállítani.

Közben megnéztem a konkurenciát is:
érdekes - és nagyon nem értem, hogy miért - de a 2. scart ott is csak bemenet.
Van viszont composit és svhs kimenet is - tehát a felvétel azért megoldható.
És ha már erről beszélgetünk:
a hdmi kimenet használata viszont letiltja az összes többi kimenetet.
Ezt sem értem. És nem csak én, más sem.

u.i. mindent összevetve nem értem ezt a "kicsinyességet".
Ha rajtam múlna, én még az RF-re is kitenném az éppen komvertált csatornát.
Nem igazán valószínű, hogy valaki éppen e miatt "spórol meg" egy második media boxot.

u.i.2. én a videonak leginkább azt a "funkcióját" használom, hogy a késő éjszaka vetített filmeket normális nappali időben nézem meg.

#635 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 07:26

Idézet: malvin - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 8:07

a hdmi kimenet használata viszont letiltja az összes többi kimenetet.
Ezt sem értem. És nem csak én, más sem.

De nem tiltja le az összes többit, ugyanis a kettes scarton ilyenkor továbbra is van kimenet. Én különben úgy szoktam fölvenni, hogy a pvr-es mediabox fölveszi ami érdekel, aztán holtidőben (amikor éppen nem akarok nézni semmit a tv-n), átjátszom a dvd rekorderre, a fent említett kettes scarton keresztül.

#636 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 07:57

Idézet: malvin - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 8:07

Amúgy sem nézhetnék mást.
Azt ugyanis nem várnám el a médiaboxtól, hogy az egyik scarton más csatornát adjon ki, mint a másikon.

Az alapprobléma nem az, hogy a mediabox mit ad ki, hanem hogy a videóból (is) "kiesik" a tuner rész, mert eddig volt két tunered (egy a tv-ben, egy a videóban), és most csak egy van, a mediaboxban. (Már, a digit adások szempontjából.)

#637 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 09:47

Idézet: llamada - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 8:57

Az alapprobléma nem az, hogy a mediabox mit ad ki, hanem hogy a videóból (is) "kiesik" a tuner rész, mert eddig volt két tunered (egy a tv-ben, egy a videóban), és most csak egy van, a mediaboxban. (Már, a digit adások szempontjából.)

Kivéve ha pvr-es boxod van, mert akkor megintcsak két tunered van, a digitális adások szempontjából is.

#638 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 11:59

Idézet: couguar - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 6:26

De nem tiltja le az összes többit, ugyanis a kettes scarton ilyenkor továbbra is van kimenet.

A 2-es scarton azt érted, amit alapból a TV-re kell kötni?
Feltételezem, hogy igen, mert hogy nekem éppen az a problémám, hogy azon a scarton ahova a video kothető nincs kimenő jel.
Ebben az esetben ebből a szempontból az UPC a jobb, mert a T-Online fórumán azt állítják, hogy a HDMI használat mindenféle más kimenetet letilt.

#639 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 12:37

Idézet: malvin - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 12:59

A 2-es scarton azt érted, amit alapból a TV-re kell kötni?
Feltételezem, hogy igen, mert hogy nekem éppen az a problémám, hogy azon a scarton ahova a video kothető nincs kimenő jel.
Ebben az esetben ebből a szempontból az UPC a jobb, mert a T-Online fórumán azt állítják, hogy a HDMI használat mindenféle más kimenetet letilt.

Nem, 1-es scartnak hivom a tv jelut, ha hdmi-n van kapcsolat, ezt a scartot lekapcsolja a box. A 2-esen meg tan AUX felirat van, azon mindig van jel.

#640 Felhasználó inaktív   The Hitman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 14:36

Tegnap este az Erdei meccs fele szaggatott.Nem tudom mi lehetett a gáz vele de nagyon idegesítő volt. Olyan volt mintha codec hiba lett volna, természetesen a hang is hasonlóan akadozott mint a kép. Hát még jó hogy nálunk nem upc van...  ;)
"The Best There Is! The Best There Was! The Best There Ever Will Be!" - Bret "The Hitman" Hart

"...The biggest dreams can still come true." - Bret "The Hitman" Hart

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.