HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#5821 Felhasználó inaktív   zebulon66 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 11. 06. 18:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2012. 11. 06. 14:41

Nyilvan a digis muholdas okositott dobozokrol beszelt. Azokat buheraltak allandoan.

Samott

Csak arra próbáltam ráirányítani a figyelmet, hogy az a modell is működik ahol nincs kódolva a digitális (DVB-C) adás.
Lásd Digi-kábel és most már az UPC is egyes helyeken( Svájc, Ausztria).

#5822 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 11. 06. 19:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 11. 06. 13:10

Reméljük működik is. Ennyiért a sima scartból kijövő képet már kb. át lehet vinni, hang meg osztható, az nem gond. Bár lehet búgni fog :-) Én olcsóbb HDMI extenderrel csak szoptam, van itt valami 30+ezres, az működni látszik.

Kihúztam már egyszer RCA kábelt errefelé. Az hagyján, hogy búg, de minden filmből kísértettörténetet csinál :).

Arra valakinek nincs tippe, hogy lehet-e valahogy a hálózaton streamelni az adást?

Digi: hát igen... digis területen megvettük a szép nagy tévét, és lám, lehet használni, csak be kellett dugni a kábelt. És a HD-ért sincs felár. Most ha már leszurkolunk nekik 12 ezrest egy hónapba, hadd lehessen már több tévét is használni... Az analógon pont az érdekes csatornák nem jönnek, és még az az egy szál HBO-t is levették, ami jött analógon az 5 filmcsatornából, amiért fizetünk :(.

#5823 Felhasználó inaktív   Gubip 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 07. 15:32

Sziasztok!

Tudom, hogy nem ide kéne írni, de véleményt szeretnék kérni tv ügyben. Milyen tv-t érdemes venni? LCD, LED vagy plazma? Tv-t szeretnék rajta nézni, meg a számítógépet is rákötni. http://www.samsung.c.../UE37ES6100WXXH őt néztem, ami elég sokmindent tud. Kis szobába kerülne :)

#5824 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 11. 07. 15:41

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2012. 11. 06. 19:13

Kihúztam már egyszer RCA kábelt errefelé. Az hagyján, hogy búg, de minden filmből kísértettörténetet csinál :).

Arra valakinek nincs tippe, hogy lehet-e valahogy a hálózaton streamelni az adást?

Ugyanmár, vékony gagyi volt a kábel, mellé még az erős mellett is húztad. Annak pár 10 méteren belül nem szabadna romlania.

streamelni lehet, csak ahhoz is cucc kell. Kicsiben nekem win enkóder, vagy VLC, meg ezer+1 megoldás van rá. Itt is kérdéses milyen tunerbe viszed be és szopsz-e vele, de házon belül inkább hagyd a fenébe. Wireless megoldás még lehet, ami működik abból is sok 10ezer pénz (bár nekem pont van eladó, ha éppen ez érdekel.).
Make love not Wor.

#5825 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 07. 19:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubip - Dátum: 2012. 11. 07. 15:32

Sziasztok!

Tudom, hogy nem ide kéne írni, de véleményt szeretnék kérni tv ügyben. Milyen tv-t érdemes venni? LCD, LED vagy plazma? Tv-t szeretnék rajta nézni, meg a számítógépet is rákötni. http://www.samsung.c.../UE37ES6100WXXH őt néztem, ami elég sokmindent tud. Kis szobába kerülne :)

Nincs olyan, hogy led tv. A led semmi mast nem jelent, minthogy nem fenycsovel, hanem ledekkel van (jellemzoen sajnalatos modon oldalrol, nem pedig hatulrol) megvilagitva az LCD panel. Tehat az LCD es a plazma kozott tudsz valasztani. Az egyik olcso, es a kepe is olyan, a masik draga, es a kepe is olyan :)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#5826 Felhasználó inaktív   Gubip 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 07. 19:29

:) melyiknek szebb a képe tv adások nézésére? nem csak hd adást nézek.
nézegettem ma a media marktba, de nem tudom eldönteni. engem zavarnak ezek a maszalódások amiket a mozgás közben látni.

vagy akkor kezdjük ott, hogy mielyiket ajánlod?

#5827 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 07. 19:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubip - Dátum: 2012. 11. 07. 19:29

:) melyiknek szebb a képe tv adások nézésére? nem csak hd adást nézek.
nézegettem ma a media marktba, de nem tudom eldönteni. engem zavarnak ezek a maszalódások amiket a mozgás közben látni.

vagy akkor kezdjük ott, hogy mielyiket ajánlod?

Nekem CRT tv-m van, igy nem lenne celszeru, ha pont en ajanlanek ;) Sokat fugg attol, hogy mire hasznalod es mennyit, milyen jelforrasrol es milyen felbontasu keppel, sotetben vagy vilagosban meg hasonlok. Ha sokat mozizol, nagyfelbontasu sorozatozol, akkor nem az lcd a baratod. De amugy nem biztos, hogy ez a legmegfelelobb topik az erdeklodesre ;)
Archív:

#5828 Felhasználó inaktív   Gubip 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 07. 20:09

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 11. 07. 19:59

Nekem CRT tv-m van, igy nem lenne celszeru, ha pont en ajanlanek ;) Sokat fugg attol, hogy mire hasznalod es mennyit, milyen jelforrasrol es milyen felbontasu keppel, sotetben vagy vilagosban meg hasonlok. Ha sokat mozizol, nagyfelbontasu sorozatozol, akkor nem az lcd a baratod. De amugy nem biztos, hogy ez a legmegfelelobb topik az erdeklodesre ;)

nekem is CRT van és azért érdeklődöm:)

#5829 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 07. 21:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubip - Dátum: 2012. 11. 07. 16:32

Tudom, hogy nem ide kéne írni, de véleményt szeretnék kérni tv ügyben. Milyen tv-t érdemes venni?
Tv-t szeretnék rajta nézni, meg a számítógépet is rákötni.

Van ilyen topic (milyen tv-t vegyek?)
Amúgy röviden: az LCD (benne led is) nem ég be, ezért jobb számítógépre, és kevesebbet fogyaszt. A LED különösen. Viszont a plazma jobb analóg adáshoz, mozihoz, és jobb a feketéje, viszont a legendáriom szerint szerint nem szereti az állóképet, hajlamos beégni. Viszont nekem volt, hogy egész éjszakára ott maradt (az UPC beltériről játszott) felvétel utolsó képkockája, aztán mégse égett be. Viszont láttam már beégett TFT monitort. Aztán legyél okos :D
Amúgy főleg vallási kérdés, én a plazmát preferálom, de ez semmit nem jelent.

#5830 Felhasználó inaktív   micsiri 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Elküldve: 2012. 11. 15. 20:31

Sziasztok!

A tévéhez (32-eh5300) használok Cl+ UPC-s kártyát és kétféle műsorújság van a menüben samsung és rovi.
A samsungot használva ha bekapcsolom az epg-t akkor az adatokat szépen hozza viszont a bal felső sarokban az aktuális adás képét nem hozza ( csak forog körbe egy kör) és a hang se hallatszik, a rovinál viszont minden jó. Ez másnak is így van vagy valami beállítási baja van?
Ja és lehet rátölteni másfajta műsorújságot is vagy csak ez a kettő van?

#5831 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 24. 11:58

Ez van az új számlalevélen:

2012.11.26-tól a SuperTV2 csatorna bekerül a digital bronze csomagba, a SuperTV2 HD csatorna pedig a HD csatornák közé. 2012.12.17-től a Sport1 HD csatornával bővül a HD kínálat. 2013.01.01-től megszünteti működését a Reflektor TV, így kikerül csatornakínálatunkból. 2013.01.15-től a Zone Reality neve CBS Realityre módosul; az analóg bronze illetve az analóg silver csomagból kikerül az Animal Planet és helyére a TLC csatorna kerül. Új csatornákkal bővül digitális kínálatunk: a TLC a digital bronze, a Discovery World a digital gold csomagban lesz látható, továbbá az ID Investigation Discovery átkerül a digital goldból a digital bronze csomagba. HD kínálatunk az Animal Planet HD, a History HD, a Eurosport2 HD, a Duna TV HD és a Duna World HD műsorával gazdagodik.

#5832 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 25. 21:46

Üzenet megtekintéseIdézet: alibabusic - Dátum: 2012. 11. 24. 11:58

Animal Planet HD

Végre! :kocc:
Papesz

#5833 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 25. 22:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Papesz - Dátum: 2012. 11. 25. 21:46

Végre! :kocc:

Esetleg magyarul is? Vajon a NatGeo is kap majd magyar hangot?

#5834 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 26. 18:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Takeshi - Dátum: 2012. 11. 25. 22:37

Esetleg magyarul is? Vajon a NatGeo is kap majd magyar hangot?

Amennyire tudom (a reklámokban láttam) az Animal Planet HD natív nagyfelbontásban rögzít és 5.1-es magyar hanggal szól. Mindezt egyedi tartalommal teszi, ergo nem ugyanaz a műsor megy rajta, mint a sima Animal Planet-en.
Papesz

#5835 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 26. 22:07

Üzenet megtekintéseIdézet: upc on-line - Dátum: 2012. 10. 29. 12:03

Kedves fórumozók!

Egy technikai információra szeretnénk felhívni a figyelmetek: amelyik mediabox-on nem ment végbe az átállás a téli időszámításra ott javasoljuk mindenkinek, hogy végezze el a gyári értékekre történő visszaállítást. Ennek menetét megtalálhatjátok a honlapunk tudástárában: upc tudástár

Tisztelt upc-online (és hozzáértő fórumtársak).
Többször találkozni aukciós oldalakon valamelyik átlagos beltérivel, akár Thomson felvevős, akár Pace egyszerű, de két scartos, és antennajel átvezetéses.
Lehet-e ezeket használni bármire is levélnehezék, és villanyórapörgető funkción kívül bármire is?
Azt már tudom, amit egy helyen ellentétesen bizonygattak, hogy a kártya hozzá van kötve az eszközhöz.
De kártya nélkül akár hálózati lejátszónak (elvégre minek rá a LAN?), akár másodkészüléknek az EGY darab kártyámhoz.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5836 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 27. 00:26

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 11. 26. 22:07

Tisztelt upc-online (és hozzáértő fórumtársak).
Többször találkozni aukciós oldalakon valamelyik átlagos beltérivel, akár Thomson felvevős, akár Pace egyszerű, de két scartos, és antennajel átvezetéses.
Lehet-e ezeket használni bármire is levélnehezék, és villanyórapörgető funkción kívül bármire is?
Azt már tudom, amit egy helyen ellentétesen bizonygattak, hogy a kártya hozzá van kötve az eszközhöz.
De kártya nélkül akár hálózati lejátszónak (elvégre minek rá a LAN?), akár másodkészüléknek az EGY darab kártyámhoz.

Rövid válasz: NEM. A készülék és a kártya a UPC tulajdona. Aki ezt árusítja, az valamilyen illegális tettet visz véghez (ezt direkt így írtam, mivel nem tudom megítélni, hogy ez szabálysértés, vétség vagy akár bűncselekmény).

#5837 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 27. 07:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Takeshi - Dátum: 2012. 11. 27. 00:26

Rövid válasz: NEM. A készülék és a kártya a UPC tulajdona. Aki ezt árusítja, az valamilyen illegális tettet visz véghez (ezt direkt így írtam, mivel nem tudom megítélni, hogy ez szabálysértés, vétség vagy akár bűncselekmény).

Tudod, hogy nem ez érdekelt.
Egyébként az ügyfeleknél kintmaradt eszközökért még beszed némi pénzt a cég.
Mert a szolgáltatás megszűnik, az eszközt meg nem fogja visszavinni a tulaj.. Az egy tortúra. Akad olyan ismerősöm, akinél 3-4 darab is felhalmozódott.

Idézet

- Az előfizetés lemondásakor az Ön otthonába kihelyezett távközlési eszközöket (internet és telefon modem, médiabox stb.) és tartozékait 3 munkanapon belül rendeltetésszerű állapotban vissza kell juttatni, mivel azok a szolgáltató tulajdonát képezik (postai úton, Irodánkban vagy technikai kikapcsoláskor a kollegánknak történő átadással). Ellenkező esetben az ÁSZF-ben meghatározott kártérítési díjakat számolhatjuk fel, illetve visszatarthatjuk a szerződéskötéskor kifizetett kauciót.

Tehát maradjunk a műszaki lehetőségeknél.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5838 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 27. 08:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Takeshi - Dátum: 2012. 11. 27. 00:26

Onnantol, hogy a vissza nem adott keszulek arat kiszamlazta az ugyfelnek a upc, szerintem marhara nem a upc tulajdona.
Pedig csak egy hozzaszolast kellett volna elolvasnom, hogy ne ismeteljek :)

Szerkesztette: asdf 2012. 11. 27. 08:58 -kor

Archív:

#5839 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 27. 21:07

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 11. 27. 07:02

Tehát maradjunk a műszaki lehetőségeknél.

A rövid válaszom ezt is tartalmazta :) Magyarul: aktív kártya, illetve előfizetés nélkül egy ilyen eszköz semmire nem jó. Még egy FTA Digikábel vételére sem. Na jó, mondjuk a tápegység esetleg jó belőle, a gombok, meg az LED kijelző, stb.

Szerkesztette: Takeshi 2012. 11. 27. 21:30 -kor

#5840 Felhasználó inaktív   P.A. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Elküldve: 2012. 12. 03. 14:35

Hali!

Láttam sokan a médiakártya miatt írtok ide.
Én megjártam a hadak útját, de legalább kiokosítottak.
Mivel a jupíszí le sem sz@rta a fejem, csak a marketingszöveget hajtogatták, felvettem a kapcsolatot a Samsung supportjával.
Egy napon belül megjött a válaszuk!
A lényeg az UPC médiakártyák használhatóságával kapcsolatban az (SD és HD is!!) , hogy kizárólag a 2012.-ben gyártott, és minimum E-szériás készülék kompatibilis!
Hiába van ci+ foglalat,MPEG dekóder, ha nem felel meg ezen kritériumoknak, sajna hiába rendelitek meg a szolgálltatást.
Az E-széria a gyk. a tipusban a coll és a szériaszám közötti betű.
Remélem segíthettem, aki esetleg kételkedne a dologban szivesen bemásolom a Samsung support válaszlevelét!
Ja...a jupíszí az oldalukon folyamatosan frissíti a kompatibilis készülékek listáját, de a beméréseket egy külső cég végzi,így hiába is kérdezitek őket...hülyék hozzá.

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.