HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 305
  • 306
  • 307
  • 308
  • 309
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#6121 Felhasználó inaktív   sacaboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2014. 02. 27. 11:52

Üzenet megtekintéseIdézet: KoLaMan - Dátum: 2014. 02. 26. 19:47

Ez nem hiba, hanem szolgáltatás.
Mert hát pl. sport1 után következik a sport1HD (151-152).
Ha léptetni akarsz sport1-ről a sport2-re(153), akkor ugye közben van a 152, ami a fent idézett üzenetet generálja (ha nincs HD előfizetés a kártyára). Gyakorlatilag nem tudsz olyan gyorsan lépkedni, hogy ezt az üzenetet kihagyja (van, hogy kint is ragad, le kell okézni, hogy eltünjön).
Ha már eléggé idegesít, hátha megveszed. Egy sima fekete képernyő, vagy a kódolt csatornák átugrása túl egyszerű lenne, és abszolute nem ösztönöz vásárlásra.
Persze, lehet törölni a HD-ket, a mozicsatornákat, meg a többit, ami nincs előfizetve, vagy nem kell. Ám, ha esetleg ingyenes hétvége, vagy ilyesmi van, akkor lehet újra állítgatni.

A HD csomag elő van fizetve így amiknek van HD-s változata azokat ki is töröltem a listából. Úgyhogy nem ez a hiba szerintem.
UPC FP 120, DIGIKABEL 20/10

#6122 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 02. 27. 12:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Papesz - Dátum: 2014. 02. 26. 19:55

Szerinted azt Te sem gondolhatod komolyan, hogy akinek lehetősége van (márpedig kártyával van) sorrendet módosítani, az berakja a listába azokat a csatornákat is, amelyekre nincs előfizetése.

Azért nem egy leányálom 150 kanálist rendezgetni, főleg valami buta UI-val, távirányítóval

#6123 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 27. 14:55

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2014. 02. 27. 12:58

Azért nem egy leányálom 150 kanálist rendezgetni, főleg valami buta UI-val, távirányítóval

Áruljátok már el, HOGYAN lehet a csatornákat rendezgetni? Ismételten, alaposan (lehet, nem eléggé) átnéztem a TV menüjében, és nem ment. Teljesen abban a hitben voltam, mediacardnál is kötött a csatornák sorrendje.
Igaz, annyira nem érint, mert a nagytévén felvevős STB van - ott van HD is - és ésszerű, hogy ugyanott legyenek a csatornák, tehát úgysem nyúlok hozzá, csak kiváncsi vagyok.

#6124 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 27. 15:14

Üzenet megtekintéseIdézet: KoLaMan - Dátum: 2014. 02. 27. 14:55

Áruljátok már el, HOGYAN lehet a csatornákat rendezgetni? Ismételten, alaposan (lehet, nem eléggé) átnéztem a TV menüjében, és nem ment. Teljesen abban a hitben voltam, mediacardnál is kötött a csatornák sorrendje.
Igaz, annyira nem érint, mert a nagytévén felvevős STB van - ott van HD is - és ésszerű, hogy ugyanott legyenek a csatornák, tehát úgysem nyúlok hozzá, csak kiváncsi vagyok.

Én pana (dvb-t) és LG (dvb-c) is tudtam a csatornalistát variálni, mindkettő conax kártyás történet, előbbi mindigtv, utóbbi upc-s mediacard. LG-nél az adott csatorna sorszámát simán átírtam mondjuk 2-ről 902-re, aztán bekúrta a végére. A pana esetében pedig összeraktam egy favorite listát és azon belül variáltam a csatornák sorrendjét, azon mást nem is próbáltam.

#6125 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 27. 15:57

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2014. 02. 27. 15:14

Én pana (dvb-t) és LG (dvb-c) is tudtam a csatornalistát variálni, mindkettő conax kártyás történet, előbbi mindigtv, utóbbi upc-s mediacard. LG-nél az adott csatorna sorszámát simán átírtam mondjuk 2-ről 902-re, aztán bekúrta a végére. A pana esetében pedig összeraktam egy favorite listát és azon belül variáltam a csatornák sorrendjét, azon mást nem is próbáltam.

Hát nálam a Samsungnál van ugyan csatornaszerkesztés, van is olyan, hogy sorszám módosítás, csak éppen a kábeles csatornáknál ez a mező szürke, nem kiválasztható. A kedvencek listája, szerkesztése meg egy más tészta.
Úgy tűnik akkor, ez TV függő. Mint írtam engem végül is nem érint, csak érdekelt, hogy ha valakinek segíteni kell a környezetemben. De köszi a választ.

#6126 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 27. 21:38

Üzenet megtekintéseIdézet: KoLaMan - Dátum: 2014. 02. 27. 15:57

Hát nálam a Samsungnál van ugyan csatornaszerkesztés, van is olyan, hogy sorszám módosítás, csak éppen a kábeles csatornáknál ez a mező szürke, nem kiválasztható. A kedvencek listája, szerkesztése meg egy más tészta.
Úgy tűnik akkor, ez TV függő. Mint írtam engem végül is nem érint, csak érdekelt, hogy ha valakinek segíteni kell a környezetemben. De köszi a választ.

Nincs valami olyan beállítás, ami tiltja ezt? Gyerekzár, biztonsági kód, stb?

#6127 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 27. 22:10

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2014. 02. 27. 12:58

Egyszer kell megcsinálni, aztán már csak az új csatornákat kell beszúrni alkalomadtán. Nekem ennyit bőven megér, jobban is szeretem, mint a box-ot.
Papesz

#6128 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 28. 12:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Papesz - Dátum: 2014. 02. 27. 22:10

Egyszer kell megcsinálni, aztán már csak az új csatornákat kell beszúrni alkalomadtán. Nekem ennyit bőven megér, jobban is szeretem, mint a box-ot.

Sajnos a Samu tévéknél ez nem így van :sleep: Ugyanis ott egy külső programmal lehet a digitális adók sorrendjét módosítani, tehát előbb csatornalista ki a pendrive-ra, progiba betölt, átír, visszatölteni a tévébe. És ha új csatorna jön, akkor az adott frekvencia összes csatornáját ismét átvariálja a lyukakba, tehát ismét szívás a sorrend beállítása minden új adónál. :s

Szerkesztette: Mykee 2014. 02. 28. 12:36 -kor

Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#6129 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 28. 23:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Mykee - Dátum: 2014. 02. 28. 12:36

Sajnos a Samu tévéknél ez nem így van :sleep: Ugyanis ott egy külső programmal lehet a digitális adók sorrendjét módosítani, tehát előbb csatornalista ki a pendrive-ra, progiba betölt, átír, visszatölteni a tévébe. És ha új csatorna jön, akkor az adott frekvencia összes csatornáját ismét átvariálja a lyukakba, tehát ismét szívás a sorrend beállítása minden új adónál. :s

Bravia rulez. :)
Papesz

#6130 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 19. 21:47

A szürke Thomson box megint bugos szoftveresen: azt mondja, rögzít, de a piros lámpa nem ég, és utána nincs meg a műsor. Ha "rögzítés" közben állítom le, akkor szól, hogy veszem az adást, leállítom-e? De nem veszi...
Ez a bug mikor lesz javítva a szoftverben?

Még egy kérdés: ha a kihúzás és visszadugás után bár először feljön a piros lámpa, de majd elalszik és nem kapcsol be, akkor hogyan kell resetelni a boxot? Volt erre valami gomb+kábel bedug kombináció, csak nem emlékszem már mi...

#6131 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 20. 07:00

No annyi történt közben, hogy végül sikerült életre bírni és újra beállítani a boxot, talán közben rájött, hogy mit is akarok :) De ez a kétséges "vagy felvesz vagy nem" szerintem szoftverhiba lesz...

#6132 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 31. 14:03

Holnaptól Nat Geo Wild HD.

:wub:
Papesz

#6133 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 05. 18:01

Már április van és lassan itt van Jack Bauer... Jó lenne, ha felgyorsulnának a tárgyalások... :rolleyes:

#6134 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 10. 08:47

Az alábbi jelenség "központi hiba", vagy csak az én mediaboxom (Cisco) "bolondult meg"?

Az EPG-ben a Viasat3-nak csak az aktuális (első 12 órányi) programja helyes. Új rész betöltése után már a Viasat Explorer műsorait jeleníti meg.
A hiba nem a kezdetektől van: régebben végig lehetett nézni az egész hetet, és beprogramozni a felveendőket.

#6135 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 14. 15:15

Május elsejétől sem lesz FOX? Úgy tűnik másképp kell megnézni Jack Bauert... :(
http://www.upc.hu/pd...ZF_20140501.pdf és
http://www.upc.hu/pd...as_20140501.pdf

Szerkesztette: Mykee 2014. 04. 14. 15:16 -kor

#6136 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 14. 18:22

Attól még nem hivatalosan bekerülhet, az ÁSZF-ban csak hivatalosan kerül be.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#6137 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 17. 12:59

kb. 2000 ota vagyok UPC elofizeto, es eddig meg voltam gyozodve, hogy az UPC "tisztesseges" szerzodeseket kot.
Eppen ezert ugy ket-ket es fel honapja alairtam egy 2 eves husegnyilatkozatot egy internet+telefon+rogzitos digitalis HDTV csomagra. (addig is volt UPC digitalis csomagom, csak nem HD es nem rogzitos, volt viszont mellette T-Home IPTV, rogzitos, de nagyon minimalis csatornaval). Ugy gondoltam, eszszeru az egyszerusites, legyen minden UPC.
Sajnos kiderult, hogy az UPC Cisco mediabox messze alulmulja az elvarasaimat (pl. a T-Home X-300-hoz kepest), es bar regebben volt jobb (Philips), masmilyet nem tudnak adni.
Gondoltam, egyszeru a dolog: lemondom, es vissza a T-Home-hoz.
Csakhogy kiderult ebben az esetben az osszes kedvezmenyt - tehat nem csak a husegnyilatkozatert kapott kedvezmenyt, hanem a csomag-kedvezmenyt is vissza kell fizetni (tenyleg benne van az aszf-ben: a hatarozott ideju szerzodes a kedvezmenyek visszafizetese mellett mondhato fel ...)
Es ahogy ezt az ugyintezo kiszamolta, 2 es fel honap alatt majd 45eFt.
Ha nem husegnyilatkozattal fizettem volna elo a csomagra, akkor most minden visszafizetes nelkul felmondhato lenne.

Nem vitatom, hogy ez nem jogszeru (vegul is alairtam), de szerintem nem tisztesseges.
Szerintem csak a be nem tartott husegert kapott kedvezmeny (havi 2eFt.) jarna vissza.

Szerkesztette: malvin 2014. 04. 17. 13:14 -kor

#6138 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 04. 17. 14:09

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 04. 17. 13:59

Sajnos kiderult, hogy az UPC Cisco mediabox messze alulmulja az elvarasaimat

Bár Neked mindig bajod van a világgal, azt lehet tudni, hogy mi volt az elvárás, amit nem tud a doboz? Hűség meg szerintem mindenhol ilyen, örülj, hogy nem az éveset fizettették ki és egyáltalán le lehetett mondani.
Make love not Wor.

#6139 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 17. 14:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 04. 17. 14:09

Bár Neked mindig bajod van a világgal, azt lehet tudni, hogy mi volt az elvárás, amit nem tud a doboz?
Hűség meg szerintem mindenhol ilyen, örülj, hogy nem az éveset fizettették ki és egyáltalán le lehetett mondani

Igen, vannak elvarasaim a "vilaggal" - vegul is en "fizetek".
Most mar tudom, hogy a huseg "ilyen", es nem is fogok soha tobbet ilyet kotni.
Elneztem egy tobbesszamot a szerzodesben. Gondolom Te teljesen termeszetesnek tartod, hogy erre a legkevesbe sem hivtak fel a figyelmemet... (szamolj csak: a huseggel nyerek ket ev alatt 24x2eFt.-ot = 48eFt. Ha most felmondom mar akkor majdnem ennyi "buntetest" kell fizetnem. Ha meg mondjuk 1 ev utan, (nem jol kalkulaltam, hogy hogyan is valtoznak a korulmenyeim (pl. elkoltozom)) ... na jobb nem is belegondolni.

Alairtam, tehat jogszeru, de nem tartom erkolcsosnek.
Te tarthatod annak (a szememben ez Teged "minosit").

Ami "szakmai reszt" illeti csak ket pelda:
(ertelmetlen reszletezni, mert ugy sem ertenel vele egyet; amugy a hozzaszolast azoknak szantam, akik hozzam hasonloan nem igazan tudtak (tudjak), hogy "mennyibe is kerul" egy husegnyilatkozat. Most itt van feheren-feketen)
Szoval, 1. pl. a felvetel utkozesek kezeleseben legalabb harom ponton elter a hasznalati utmutatoban leirtaktol.
Ami le van irva az logikus es elfogadhato (az X-300 is igy csinalta, es hirek szerint a Philips is), a Cisco viszont nem.
2. ha a HDMI csatlakoztatva, van (legyen az a berendezes stand-by vagy akar power-off) akkor a scart-on nics jel. Nem tudom, igy hogyan is kepzeltek a leirasban szinten szereplo VCR csatlakoztatasi lehetoseget?

Szerkesztette: malvin 2014. 04. 17. 14:51 -kor

#6140 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 17. 15:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 04. 17. 14:09

... örülj, hogy nem az éveset fizettették ki és egyáltalán le lehetett mondani.

Na ez meg kimondottan "pikáns".
Te mikor fizettél olyan szolgaltatasért (nem "bánatpénzt", hanem teljes árat!), amit megrendeltél, de nem vettél igénybe?
Meg a repulojegyet is le lehet mondani a nem fapados járatokon némi "koltseggel", pedig ott mondhatnák, hogy ha Te nem tartottad volna fenn a helyet, akkor eladták volna masnak.
Vagy az UPC egy "fapados járat"?

Szerkesztette: malvin 2014. 04. 17. 15:51 -kor

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 305
  • 306
  • 307
  • 308
  • 309
  • Utolsó »