HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#661 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 05. 13:26

Másnak is újra indúl minden kikapcsolás után kb 10 perccel a Thomson Mediabox???
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#662 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 14:44

Idézet: Modika - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 14:26

Másnak is újra indúl minden kikapcsolás után kb 10 perccel a Thomson Mediabox???

Nekem a philips csinálja ugyanezt.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#663 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 15:33

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 14:44

Nekem a philips csinálja ugyanezt.

Azt mondták a UPC ügyfélszolgálatán,hogy ez nem normális dolog.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#664 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 17:15

Idézet: Modika - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 14:26

Minden kikapcsolás után nem - de kikapcsolt állapotban többször látom,hogy kikapcsol és újraindul.

#665 Felhasználó inaktív   jeeves 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 07. 15:01

Azt szeretném kérni, hogy akinek már bekötötték a digitális adást, esetleg megoszthatná a tapasztalatait az adás minőségéről, az analóggal összevetve. Előre is köszönöm/köszönjük.

#666 Felhasználó inaktív   bibe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 13. 17:24

Idézet: jeeves - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 16:01

Azt szeretném kérni, hogy akinek már bekötötték a digitális adást, esetleg megoszthatná a tapasztalatait az adás minőségéről, az analóggal összevetve. Előre is köszönöm/köszönjük.

Röviden: SZ@R!!!

Bővebben:
Vettem egy Sony 32D3000 LCD TV-t már közel egy hónapja. Sajnos mivel én elsősorban TV-t nézek rajta, nem volt túl nagy előrelépés a régi Sony CRT-hez képest. Sőt: igen-igen gyatra az analóg adás képe a digitális TV-n.

Mivel ezt az állapotot nem éreztem túl sokáig fenntarthatónak, elmentem az UPC-hoz, hogy mi lenne ha váltanánk az új UPC digital csomagra. Mivel az ár igenis szempont és az UPC-nek amúgy is sok van a rovásán :), csak a legolcsóbb csomag jöhetett szóba. Amikor aláírtam a szerződésmódosítást még örültem is, mert olcsóbb lett egy pár forinttal a havi előfizetés, mint korábban volt.

Aztán kijöttek bekötni és jött a fekete leves: nincs HDMI port a mediabox-on, csak SCART. A minőség meg ugyanolyan, mint volt: szemcsés, szintelen, kontraszttalan. És tök mind1, hogy hogy állítom be a TV-t.
Az ügyfélszolgálat azt mondta, másik mediabox-ot csak akkor kaphatok, ha díjcsomagot módosítok. Mondom a füzetkében van olyan box is, ami nem HDD-s és van digitális csatlakozója. Erre ők, hogy azt már kivonták a forgalomból és csak HDD-s box van a nagyobb csomaghoz. F@SZA!!!

Maradt az a lehetőség, hogy használom  a TV-ben lévő DVB-C tunert, de kártya nélkül nem sokat ér. A TV-n van egy un. CI slot is, de az inkább hasonlít a PCMCIA slothoz és közvetlenül nem megy bele a beltériből a kártya. Guglizás :) után kiderült, hogy van egy adapter kártya, ami olyan, mint a PCMCIA és bele megy a SmartCard is.
Kérdés, hogy van-e valakinek ezzel tapasztalata, itthon lehet-e ilyen adaptert kapni és minden infóra kíváncsi lennék, ami van valakinek DVB-C tunerrel és/vagy a CI-CAM adapterekkel kapcsolatban.

Uff. :)
"Nincs izom, nincs izomláz!" (Garfield)

#667 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 13. 18:30

Idézet: jeeves - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 16:01

Nálam nagy előrelépés volt az analóg szemcséssége, és ide-oda csíkossága után a digitális adás. Igaz, nekem hdmi-s mediaboxom van, és hdmi-n is van összekötve a tv-vel. Műsortól függően hozza (vagy nem hozza) a DVD minőséget, a HD-s NatGeo pedig nagyon szép. Szóval én elégedett vagyok a minőségével. Igaz, a box távirányíthatósága néha akadozik, és néha a műsor is megáll néhány másodpercre. Folyamatosan javítgatják, szóval reméljük, hogy javulni fog.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#668 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 13. 18:32

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. máj. 13., kedd - 19:30

és néha a műsor is megáll néhány másodpercre. Folyamatosan javítgatják, szóval reméljük, hogy javulni fog.

Engem ez a kiesés/akadozás sokkal jobban idegel, mint ha kicsit gyengébb lenne a képminőség. Ráadásul valami közbenső trükk van, mert én elvielg analóg nézem, de itt is előjöttek a digit TVzés hisztijei :-(
Make love not Wor.

#669 Felhasználó inaktív   jeeves 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 10:37

Köszönöm a véleményeket, hát ez egyelőre nem túl biztató. Még ha sokan analóg tv-n nézik is, azért a HDMI-t kispórólni elég gagyi dolog. Nekem az ügyfélszolgálaton azt mondták, hogy a TV-k digitális tunerje nem jó, mindenképpen kell a box. Ezt a kérdést ha más nem is, de a tömörítés eldönti. Tudja valaki, hogy MPEG2 vagy 4 a tömörítés?

#670 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 10:42

Idézet: jeeves - Dátum: 2008. máj. 14., szerda - 11:37

Nekem az ügyfélszolgálaton azt mondták, hogy a TV-k digitális tunerje nem jó, mindenképpen kell a box. Ezt a kérdést ha más nem is, de a tömörítés eldönti. Tudja valaki, hogy MPEG2 vagy 4 a tömörítés?

Az SD Mpeg2 a HD Mpeg4, de mindez erdektelen mert az adas kodolt es a kodot nyito kartya a szolgaltato belterijehez kotott.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#671 Felhasználó inaktív   Taip 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 15:58

Idézet: jeeves - Dátum: 2008. máj. 14., szerda - 11:37

Köszönöm a véleményeket, hát ez egyelőre nem túl biztató. ...

Bizonyára nagyon sok mindentől függ, kinek mi a véleménye róla. Milyen tv-n nézi, hol lakik, mennyit szánna rá.
Nekem mondjuk már az analóg adás minőségével sem volt gondom, de már többször írtam, hogy hagyományos CRT tv-n nézem. Sokkal inkább az árával nem vagyok kibékülve. 5780 Ft volt az analóg listaára. (Szüleimnél vidéken egy helyi kis szolgáltató 2600 Ft körüli áron szolgáltat kb. 40 csatornát, közöttük sok olyat, amit a UPC nem, de pl. engem érdekelne.)

Nekem pl. tetszik az elektronikus műsorújság, a megállítható, visszatekerhető élő adás, a műsorok viszonylagosan könnyű rögzíthetősége, a jobb kép- és hangminőség, a több csatorna, néhol választható hangsávval, mozicsatornákon akár 5.1-es hangsávval (bár azokra nem vagyok előfizetve). Önmagában kevésbé zavar a plusz doboz, mint ahogy előtte gondoltam.
De nem tetszik, hogy a műsorújság néha durván eltér a valós kezdési időponttól (és a teletextben közölttől is), bár erről valószínűleg az adatközlő tehet. Nem tetszik, hogy sokszor kockásodik, blokkosodik a kép, elmegy a hang. Nem tetszik, hogy nem tudom rávenni a távirányítót, hogy kezelje a tv-m hangját, így 2 távirányítót kell egyszerre használni. (Nem állítom, hogy ez a mediabox hibája). Nem tetszik a viszonylag magas készenléti energiafogyasztás. A HDMI csatlakozó hiánya egyelőre nem érint, de majd ha LCD-m lesz, akkor fog.
Nem tetszik, hogy most még plusz 1000 Ft-tal magasabb a havidíj a tesztidőszak alatt, de tetszik, hogy utána csak plusz 500 Ft-ot kell fizetnem és megkapom mindazt, amit a pozitívumoknál felsoroltam.

#672 Felhasználó inaktív   steven7 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 17:58

Kérdésem lenne az UPC változásokról ...

Alaphelyzet az, hogy nem vagyok nagy TV néző. Jelenleg családi csomagom van (3990 Ft) + HBO (1250 Ft) + Chello Extreme (6750 Ft), 2009 októberig tartó hűségszerződéssel.

Alapvetően eszemben sincs digitális csomagra váltani. Tudom, hogy az analóg HBO-nak lőttek, hát, így jártak  :D

Viszont kaptam egy levelet az UPC-től, hogy jönnek hozzám x-edikén délelőtt 9 és 11 között valami mediaboxot szerelni. A levél az őt illető helyen landolt (kerek dosszié  :cool: ). Csakhogy x-edikén délelőtt hívott egy ember, hogy akkor ő most ottvan a lakás előtt előtt és én akkor hol vagyok, mert ő szerelné a mediaboxot  :down: Elküldtem a megfelelő helyre, de azért kezdek aggódni  :reklamacio:

Miért akar az UPC az erre vonatkozó nyilatkozatom nélkül mediabixot szerelni (gondolom, hogy erőszakkal át akarnak terelni a digitális előfizetők közé) ?

Mit kell tennem, hogy NE változzon a mostani előfizetésem (röhej, hogy azért kell valamit tenni, hogy a másfél év hűségnyilatkozat ne csak rám tartalmazzon kötelezettségeket)?

Ha nem váltok digi TV-re, akkor lehet baja az internet előfizetésemnek (az ezért kellene, a TV-jüket feldughatják maguknak)?

#673 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 08:28

Idézet: steven7 - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 18:58

Miért akar az UPC az erre vonatkozó nyilatkozatom nélkül mediabixot szerelni (gondolom, hogy erőszakkal át akarnak terelni a digitális előfizetők közé) ?

Mit kell tennem, hogy NE változzon a mostani előfizetésem (röhej, hogy azért kell valamit tenni, hogy a másfél év hűségnyilatkozat ne csak rám tartalmazzon kötelezettségeket)?

Ha nem váltok digi TV-re, akkor lehet baja az internet előfizetésemnek (az ezért kellene, a TV-jüket feldughatják maguknak)?

Na, erről írtam februárban, amikor  megjött a digitális átállás értesítés.
Az HBO-t a nyáron leveszik az analóg sorrtól Bp-en, ezért előtte, május-júniusban minden HBO-s kap egy db médiaboxot. Ez a következőkkel jár: 1. Ott lesz HBO-d, ahol a médiabox van. 2. Itt a médiaboxról AV-ben tudsz felvenni HBO-t videóra, de az időzítéssel akadhatnak gondok. 3. A többi vételi helyeden nem lesz HBO, hacsak nem veszel több médiaboxot.
Emiatt viszont, akár akartál, akár nem, "betolakszik" Hozzád egy ilyen doboz, ami kényelmetlenség (van mondjuk 59 csatornád és nézel egyet egy dobozon keresztül - miért ?), kevesebb vételi helyen stb.

A másik ótvar, ami még ebben el van ásva, hogy talán augusztustól megszűnik a sima HBO csomag, és ekkor "konvertálódnak" az HBO ügyfelek a digitális HBO szerinti előfizetésbe, ami mostanában 2500Ft "akciósan", az eddigi hűségszerződéses 1250 helyett. Annyi engedményt tesznek, hogy ezzel egyidőben "lejáratják" a hűségszerződést, tehát majd akkor kiléphetsz belőle. Ha addig mondanál nemet a digitális szemfényvesztésre, akkor beterhelik a kedvezményeket, és nem ismerik el, hogy ezzel a kényszerített dobozosítással hátrányos változás ér, tehát nem tartják érvényesnek az Eht idevágó, hűségből szankciómentes kiugrásra vonatkozó paragrafusát.

Mivel ugyanezt előadják az NHH-nak és a GVH-nak is, ezért ha nem többfordulós, teljeskörű bejelentéssel élsz, akkor 1. bejelentés, 2. UPC letagadja, hogy ez hátrányos az ügyfélnek, 3. eljárás vége, stop. Többfordulós esetben ezt lehetne nem-annyiban hagyni, ugyanis az nem járja,  hogy a UPC döntse el, hogy az előfizetőnek a változás hátrányos-e vagy sem.

Egyelőre ez van, tessék örülni a doboznak, hátha meg fogod kedvelni, és akár 2500Ft-os HBO-ra is akarod "upgradelni" a meglevőt, immár leginkább egy készüléken nézve.  A hülyének is megéri.

Ha komplex csomagod van, amiben a kedvezmények megléte az HBO-hoz, mint többletszolgáltatáshoz van kötve, akkor alapesetben azok kihullásával is számolni kell.

Ha ez mégsem annyira tetszik, akkor nhh.hu és gvh.hu, olvassák a maileket.

#674 Felhasználó inaktív   jeeves 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 13:54

Az HBO nem így van. Akinek nem kell a digitális változat, annak június 30-án egyszerűen megszűnik, hűségidőszaktól függetlenül.

#675 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 14:28

Idézet: jeeves - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 14:54

Az HBO nem így van. Akinek nem kell a digitális változat, annak június 30-án egyszerűen megszűnik, hűségidőszaktól függetlenül.

De előtte már kivitték a digitális dobozt, ld. fent.
Utána a hűséglejáratás után vagy fizeti a polgár a drágábbat, vagy megszűnik.

#676 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 08:31

Gondolkodtam, hogy indítok egy olyan topikot, hogy "Digitális tévézés, avagy a médiacenterek halála", ugyanis aki pl. beruházott egy médiacenterbe, vagy mint én, akinek három tuner van a gépében, azok nézhetik a négy közfalat? Akik a videójukat lecserélték számítógépre, azok "majd nézik a holdat"? Szóval hiába jóárasított a tányéros és a digitális tévé, mert én max feltehetem a polcra a vevőt, mert:
- a tuneren nincs scart
- minek van párhuzamos felvételi lehetőségem, ha a médiaboxszal csak egy csatorna vehető
- a gépről nem tudom irányítani a boxot
tehát a médiacenter tulajoknak egyáltalán nem éri meg váltani digitálisra, főleg, ha nem jobb a minősége az analóg verzióhoz képest. Tudok én egy olyan tévéképet produkálni egy sima PCTV Pro tunerrel, hogy csak leesik az állatok... Akkor meg minek a digitális?
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#677 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 09:14

Nem értem, itt mindenki szídja a digitális kábeltv minőségét... Ami digitális és sz@r, az a DigiTV és a UPC Direct. A UPC digitális kábele igen nagy előrelépés az analóghoz képest, nincs zaj, élénkebbek a színek, és minimális tömörítési hibák vannak csak, azok se minden csatornán, csak ahol a forrás is szar. 5.5 Mbit/s mpeg2 tömörítéssel adja amúgy az SD adásokat a UPC. Régebben linkeltem be ide 2 próbafelvételt a TV2 és RTL Klub adókról, meglehet nézni a minőséget... Kiváncsi lennék ki csinál ilyent tvtuner kártyával analógról, főleg ha az analóg is vmi szar digitálisból van konvertálva mint a UPC analóg kábeltv-n itt Pécsett.

#678 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 10:51

Idézet: Mykee - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 8:31

Gondolkodtam, hogy indítok egy olyan topikot, hogy "Digitális tévézés, avagy a médiacenterek halála", ugyanis aki pl. beruházott egy médiacenterbe, vagy mint én, akinek három tuner van a gépében, azok nézhetik a négy közfalat? Akik a videójukat lecserélték számítógépre, azok "majd nézik a holdat"? Szóval hiába jóárasított a tányéros és a digitális tévé, mert én max feltehetem a polcra a vevőt, mert:
- a tuneren nincs scart
- minek van párhuzamos felvételi lehetőségem, ha a médiaboxszal csak egy csatorna vehető
- a gépről nem tudom irányítani a boxot
tehát a médiacenter tulajoknak egyáltalán nem éri meg váltani digitálisra, főleg, ha nem jobb a minősége az analóg verzióhoz képest. Tudok én egy olyan tévéképet produkálni egy sima PCTV Pro tunerrel, hogy csak leesik az állatok... Akkor meg minek a digitális?

Egy technológiai váltás az mindig változásokkal és áldozatokkal jár. Az aki régen lovaskocsival járt, de most vesz egy autót, annak a szíve hiába nőtt hozzá a paripáihoz az évek során, mégsem fogja befogni őket a személygépkocsi elé. Az egy más technológia, más eszközöket kíván meg a működtetéséhez, a régi szokások ott már mit sem érnek.

Digitális TV-hez, digitális TV tuner is kell, mert az analóg TV tunerek ezzel a technológiával nem kompatibilisek. Ha technológiát váltasz, akkor az eszközöket is le kell cserélni.

A digitális technológiának az egyik előnye, hogy ellentétben az analóg jelfolyammal, nem kell foglalkoznod az betömörítés problematikájával, nem kell hozzá hw-es mpeg-2 kártya vagy erős proci ami bírja a real-time encode terhelését. A bejövő digitális adatfolyamot átkódolás nélkül bitre pontosan le lehet menteni a merevlemezre, így a legjobb minőséget elérve.

#679 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 11:54

Idézet: shabba - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 11:51

Egy technológiai váltás az mindig változásokkal és áldozatokkal jár. Az aki régen lovaskocsival járt, de most vesz egy autót, annak a szíve hiába nőtt hozzá a paripáihoz az évek során, mégsem fogja befogni őket a személygépkocsi elé. Az egy más technológia, más eszközöket kíván meg a működtetéséhez, a régi szokások ott már mit sem érnek.

Na, hát ez általánosságban így lenne, akkor szép lenne.
De jelenleg az történik tudtommal, hogy a UPC belső hálózatán már ma is digitális az átvitel, és fejállomás szinten van analógra alakítva. Ott egy profi, ipari cucc végzi, mondjuk mind az 59-62 csatorna tartalmának analóg hordozóra ültetését, amit az ember az otthoni, analóg tunerjével tud nézni.
Az otthoni digitális-dobozolás tulajdonképpen azt a rést próbálja betölteni, ami a digitális műsorszórás szabványtalansága és el nem terjedtsége miatt keletkezik, miközben egyébként valamennyi logikus, de nem gyakorlatias érv a végpontig való digitális hordozás mellett van.

Azzal,hogy a tv gyártó ipar nem volt hajlandó a tv-kbe, videókba, és más, otthoni eszközökbe a digitális kábelvételre használható vevőt beépíteni (ha dvb-t -t be tudnak építeni, dvd-t kártya létezik, akkor miért nincs dvb-c ?), kiszolgáltatja a vásárlókat a legkülönbözőbb egyedi dobozoknak.
A digitális vétel esetén az eszközök hardverteljesítménye ma már messze, bőségesen elég, akár a filléres kategóriában is (vagy látott valaki szupeszámítógépet bármelyik STB-be építve?).

Ha a digitális és analóg szolgáltatás tartalom elkülönülne egymástól, és nem az analóg rovására vezetnék be a digitálisat még egy pár évig, akkor bőven ellenének vele az emberek. Ha idén elkezdenék a dvb-c képes tv-ket, kártyákat és PVR-jellegű dobozokat árulni, akkor mire a most bevásárolt tv-k stb-k kiszolgálják az 5 éves tervezési élettartamukat, már mindenhol lenne ilyen eszköz, és stb-k nélkül lehetne csatlakozni a kábelre.
A helyzet olyan, mint régen, a monopol telefonszolgáltatók esetén, amikor előírták, hogy csak a saját készüléküket lehet a hálózatra csatlakoztatni. Aztán, a világ előrehaladtával kiderült, hogy mégsem omlik össze a telefonhálózat, ha nem szolgáltató tulajdonú végberendezések lógnak a drót végén.

A "kényelemről": szintén telefonos példa: az előfizetőnél levő egyedi battériát alkalmazó, Local Battery rendszer kényelmetlenségét váltotta ki a Central Battery rendszer, azaz,az előfizetőnél egy passzív eszköz került egy "aktív" helyére. A mobiltelefonosodás visszafordította a folyamatot, de ott megvolt az értelme, mármint a mobilitás, amiért érdemes vállalni a telefonok akkuinak töltögetését.

A kábelvég és a tv, vagy más végberendezés "visszabutítása" sima monitorrá egyáltalán nem szolgálja a használati kényelmet, elveszi a funkcionalitás jó részét a meglévő készülékektől, ugyanakkor, főleg a hagyományos tv-k esetén nem hoz érdemi minőségjavulát, hanem csak - ahogy korábban "megígértem" - az analóg hibák helyett digitálisakat fog behozni, ráadásul egy Soho-kivitelű eszközben, ellentétben a fejállomási D/A átalakítás profi eszközeivel szemben.

A nagy felbontás, mint csak digitális átvitellel (gazdaságosan) elérhető szolgáltatás meg még láthatóan csak egy nagyon rétegpiacnak szól, ez a műsorelőállítók szerint sincs másképp.

Ha a UPC be akarja vezetni a digitálisat, mert neki az jó, akkor közben legyen tekintettel a jelenlegi előfizetőik nagy (úgy 90% lehet talán) részére, akiknek az analóg a számos-számtalan okból. Ha többletet akar hozzáadni, akkor ne úgy kezdje, hogy "elveszi" az analógból a szolgáltatásokat, hanem tegye mellé, és majd meglátja, hogy az ügyfelek hogy döntenek.

#680 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 12:02

Idézet: llamada - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 12:54

Azzal,hogy a tv gyártó ipar nem volt hajlandó a tv-kbe, videókba, és más, otthoni eszközökbe a digitális kábelvételre használható vevőt beépíteni (ha dvb-t -t be tudnak építeni, dvd-t kártya létezik, akkor miért nincs dvb-c ?), kiszolgáltatja a vásárlókat a legkülönbözőbb egyedi dobozoknak.

...

Ha idén elkezdenék a dvb-c képes tv-ket, kártyákat és PVR-jellegű dobozokat árulni, akkor mire a most bevásárolt tv-k stb-k kiszolgálják az 5 éves tervezési élettartamukat, már mindenhol lenne ilyen eszköz, és stb-k nélkül lehetne csatlakozni a kábelre.

Abszolute rosszul latod a helyzetet, van DVB-C kepes TV, de felesleges (mert ugyse ersz vele semmit, a szolgaltato kartyajat nem kezelheti mert az az stb-hez van parositva), mert a szolgaltatok a sajat kezukben akarjat tartani a vegpontot.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.