HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#681 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 22. 12:05

Idézet: shabba - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 11:51

A digitális technológiának az egyik előnye, hogy ellentétben az analóg jelfolyammal, nem kell foglalkoznod az betömörítés problematikájával, nem kell hozzá hw-es mpeg-2 kártya vagy erős proci ami bírja a real-time encode terhelését. A bejövő digitális adatfolyamot átkódolás nélkül bitre pontosan le lehet menteni a merevlemezre, így a legjobb minőséget elérve.

Ugyanakkor a digitális jelfolyam pontos rögzítése mellett felmerül, hogy korlátozva vagy a használatában, kódok, kulcsok, kártyák, lejátszó stb.-hez kötve. Ha tényleg "sajátot" akarsz belőle, akkor valamilyen kimeneten keresztül analógként kell rögzítened.

#682 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 12:10

Idézet: Samott - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 13:02

Abszolute rosszul latod a helyzetet, van DVB-C kepes TV, de felesleges (mert ugyse ersz vele semmit, a szolgaltato kartyajat nem kezelheti mert az az stb-hez van parositva), mert a szolgaltatok a sajat kezukben akarjat tartani a vegpontot.

Samott

Ettől még nem én látom rosszul, hanem a szolgáltató tolja egy eggyel hátrányosabb helyzetbe az előfizetőt a saját, készülékbe integrált tuneres hozzáféréshez képest.
A dvb-c - ha jól emlékszem- ezen a fórumon is ritka madár volt, amiről azt sem tudjuk, hogy egyébként üzemképes lenne-e pl. a UPC hálózatán, mert az adott vételi kikódoló kártyához nem is volt adapter. Másrészt, mivel a kódolások egyediek, és a hálózat nem fog együttműködni bármivel, ezért lehet, hgoy van egy dvb-c vevőd, de még kártyaadapterrel sem biztos, hogy össze tudnád kapscolni a szolgáltatóval.
Az, hogy a szolgáltató a végponti berendezések fölött milyen uralmat szeretne megszerezni, és milyet tud, az a piactól, a gyártóktól és a hatósági szabályozástól is függ.
Bár, ahol elő lehetett adni "műszaki indokokra hivatkozva" az analóg konvertert, ott valószínűleg elég szabad a pálya a szolgáltatónak.

Az analóg tv tunerekben nem gyártófüggő kikódoló elemektől függ, hogy tudod-e venni a kábelen érkező műsort, a digitálisnál igen. Ha a digitális szolgáltatás esetében lenne szabvány a kódolásra és kikódolásra, akkor nem lennének gyártófüggőek sem a dobozok, sem általában a vételi eszközök.

Szerkesztette: llamada 2008. 05. 22. 12:10 -kor

#683 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 12:14

Idézet: steven7 - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 17:58

Ha nem váltok digi TV-re, akkor lehet baja az internet előfizetésemnek (az ezért kellene, a TV-jüket feldughatják maguknak)?

Nem vagy tévénézős típus, elérhető nálad a digi, és az upc-vel szarakodsz? Hááát... tudod....  :rolleyes:
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#684 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 12:19

Idézet: llamada - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 13:10

Ettől még nem én látom rosszul...

De te megforditod az okot es az okozatot. Legalabbis azokban a bekezdesekben, amiket beideztem az elobb. Nem azert nem adnak "szabvanyosan" mert meg nincs szabvany, hanem azert nincs szabvany mert szandekosan nem akarnak szabvanyos eszkozoket (es itt most szakadjunk el a "szabvany" kifejezes szorosan vett ertelmetol).

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#685 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 13:05

Idézet: Samott - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 13:19

De te megforditod az okot es az okozatot.

A HD tartalom körül ugyanez a probléma, hogy amig nincs adás, addig nincs készülék, és amig nincs készülék, minek adás.
Ha lenne szabvány (szabvány az, amit egy szabványosító testület elfogad, és ettől kezdve kötelezővé van téve a saját területén), akkor ezek a problémák nem lennének.
Ha legalább "kváziszabványról" lenne szó, akkor lehetne olyan készülékeket csinálni, amik többféle szabvány szerinti kódolást tudnak (ahogy az analóg tv-k színrendszere, vagy a cd/dvd formátumok és a kapcsolódó eszközök kialakulása), és lehetővé teszik az egy földrajzi terüelten használt kódkártyák túlnyomó részének használatát, akkor megint csak nem kéne a dobozolós trükk.
Ettől még igazad van sajnos, hogy valamiért a piaclefölözés időszakában nem igyekeznek szabványosodni, majd amikor ezzel készen lesznek, és az igazi tömegpiacra kell termelni, akkor kénytelenek lesznek szabványosodni vagy többformátumosodni a tvk-be épített tunerek gyártói.
Szerintem abszolút nonszensz, hogy egy mai, akár párezertől sokszázezer Ft-ig terjedő széles készülékválasztékból egy tv-n látott kép minőségét ne a tv-be integrált elemek határozzák meg, hanem egy külső, a szolgáltató által meghatározott képességű (és áru) kiegészítő határozza meg.

Gyakorlatilag ahol stb van, ott a tv-nek igazából nincs értelme, egy hangszórós LCD monitort kell (lenne elegendő) venni, illetve, feleslegesen a tv-kben a tuner, és a kapcsolódó szolgáltatások eladása is értelmetlenné válik.
Hasonlóan a pc-s csatlakozás vagy a médiacenteres használat esetében is.
Akik az elmúlt években begyűjtöttek egy egyáltalán nem olcsó, hdd-s  dvd felvevőt, most pont ki is dobhatják.
Ez nem egészen a "haladásról" való meggyőzés legjobb eszköze.

#686 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 15:39

Én még leragadtam ott, hogy van egy doboz, ami a vevő és van egy doboz a számítógép, és ezt a kettőt sehogy sem tudom direktben összekapcsolni. Az tök jó, hogy MPEG-2-ben jön át a rendszeren, de hogy jut ez el a merevlemezemre, ha rá sem lehet kötni? Ráadásul a gépemről nem tudom vezérelni a boxot, hogy mit vegyen fel és hogyan, ezen kívül az a plusz kényelem veszik el, hogy amíg az egyik műsort nézem, a másikról (vagy másik két adóról) vehessek fel filmet párhuzamosan.
Az igazi megoldás az lenne, ha mini adó lenne a boxban, tehát:
- scarton kinyomja a jelet és kapcsolgathatunk, és/vagy
- a bejövő digitális jelet szétdobja csatornákra, mintha egy tévé lennék. Magyarul: bejön a jel és a boxban beállíthatom, hogy melyik adó melyik csatornára kerüljön és így analóg kábelen már a beállított csatornakiosztás megy (mint a kábeltévéknél) és így annyi tunert teszek rá, ami kényelmes.
Ez lenne a jó megoldás szerintem, mert így nincs gond azzal, hogy nem lehet párhuzamosan használni a tévét. Megint ott tartunk, hogy egy család egy tévé, mert a box csak ott van. Röhej.
A nagycsaládosokról nem is beszélek, ahol mondjuk van 1+3 szoba a lakásban, és lakik a nagyi, az unoka, a papa és mama, meg még egy gyerkőc, magyarul minden szobában tévé kell, mert mások az igények, akkor a nagyi nem fogja nézni a texasi láncfűrészest, ha ő a Klaudiát akarja nézni, miközben az anya épp pityegni vágyik a brazil sorozaton.
Ez kábé olyan, mintha a mobilokat ezután csak kábellel lehetne használni és minden lakás kap egy kábelt.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#687 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 15:47

Idézet: llamada - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 13:05

Gyakorlatilag ahol stb van, ott a tv-nek igazából nincs értelme, egy hangszórós LCD monitort kell (lenne elegendő) venni, illetve, feleslegesen a tv-kben a tuner, és a kapcsolódó szolgáltatások eladása is értelmetlenné válik.
Hasonlóan a pc-s csatlakozás vagy a médiacenteres használat esetében is.
Akik az elmúlt években begyűjtöttek egy egyáltalán nem olcsó, hdd-s  dvd felvevőt, most pont ki is dobhatják.
Ez nem egészen a "haladásról" való meggyőzés legjobb eszköze.

Pont erről van szó! Ilyenkor ezek az emberek hol vannak, hogy az UPC-seknek beszóljanak, hogy "Köszönjük, de nem kérjük a digitálist"???
Engem is felhív egy hölgy, hogy rábeszéljen és "látja, hogy már többször kerestek minket ez ügyben, de miért nem akarunk váltani?" Mire én:
- Mert technikailag nem lehetséges
- Nincs scart a tévében? - kérdi értetlenkedve és hogy ő aztán érti a dolgát.
- Az van a tévében - mondom én - de mivel a számítógépemben 3 tuner van és azon egy scart sincs...
- Hát igen így érthető. Köszöni szépen.

Szóval technikai haladás ide vagy oda, vegyük már észre: ha analógon is jön olyan minőség, mint digitálison, akkor mi a túrónak kell nekem??? Mikor az analógnál is meg tudom oldani neten keresztül a "megáll, visszamegy, kimerevedik, megint elindul" hülyeséget. Manapság ugye már nem Pentium 1-esekkel tévézünk, és már lassan HD-be rögzítek a tunerről... Hogy még szebb a kép? Hát... a brazil sorozatnál vagy ahogyan Barkovics lövi a labdát, ott nem olyan fontos. Akkor látnám értelmét, ha "hú, apa, megfogtam a néni kezét" típusú 3D-s élmény lenne és ilyenek lennének. Na akkor azonnal cserélném le a cuccot.
De ha még ez sem elég, az ATI tunereiben helyből van 3DNR szűrő és az is MPEG-2-ben nyomja a streamet a gépre. Na abból kettőt-hármat beteszek egy médiacenterbe és máris tutibb leszek a médiaboxnál...

Szerkesztette: Mykee 2008. 05. 22. 15:47 -kor

#688 Felhasználó inaktív   jeeves 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 23. 11:01

Idézet: Mykee - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 15:39

Én még leragadtam ott, hogy van egy doboz, ami a vevő és van egy doboz a számítógép, és ezt a kettőt sehogy sem tudom direktben összekapcsolni. Az tök jó, hogy MPEG-2-ben jön át a rendszeren, de hogy jut ez el a merevlemezemre, ha rá sem lehet kötni? Ráadásul a gépemről nem tudom vezérelni a boxot, hogy mit vegyen fel és hogyan, ezen kívül az a plusz kényelem veszik el, hogy amíg az egyik műsort nézem, a másikról (vagy másik két adóról) vehessek fel filmet párhuzamosan.
Az igazi megoldás az lenne, ha mini adó lenne a boxban, tehát:
- scarton kinyomja a jelet és kapcsolgathatunk, és/vagy
- a bejövő digitális jelet szétdobja csatornákra, mintha egy tévé lennék. Magyarul: bejön a jel és a boxban beállíthatom, hogy melyik adó melyik csatornára kerüljön és így analóg kábelen már a beállított csatornakiosztás megy (mint a kábeltévéknél) és így annyi tunert teszek rá, ami kényelmes.
Ez lenne a jó megoldás szerintem, mert így nincs gond azzal, hogy nem lehet párhuzamosan használni a tévét. Megint ott tartunk, hogy egy család egy tévé, mert a box csak ott van. Röhej.
A nagycsaládosokról nem is beszélek, ahol mondjuk van 1+3 szoba a lakásban, és lakik a nagyi, az unoka, a papa és mama, meg még egy gyerkőc, magyarul minden szobában tévé kell, mert mások az igények, akkor a nagyi nem fogja nézni a texasi láncfűrészest, ha ő a Klaudiát akarja nézni, miközben az anya épp pityegni vágyik a brazil sorozaton.
Ez kábé olyan, mintha a mobilokat ezután csak kábellel lehetne használni és minden lakás kap egy kábelt.

Nem kódolt digitális adásokra biztos, hogy létezik ilyen készülék, pár százezer forintból biztos kijön. A kódolt kábeltévés adásra viszont szerintem technikailag sem lehetséges, attól tartok. 2012-ig még elleszünk az analóggal, addig meg hátha a digitális technika is felhasználóbaráttá válik.

#689 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 24. 12:51

Én is ebben reménykedem... Mert ez lenne a járható út, vagy scartot a PC-kbe!  :D
Ja, ha már itt tartunk: a scart is analóg nem? Tehát hiába a szép digitális kor, ha a kimeneten megint csak analóg kép jön ki...

Szerkesztette: Mykee 2008. 05. 24. 12:51 -kor

#690 Felhasználó inaktív   SAti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 10:19

Idézet: Mykee - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 13:51

Én is ebben reménykedem... Mert ez lenne a járható út, vagy scartot a PC-kbe!  :D
Ja, ha már itt tartunk: a scart is analóg nem? Tehát hiába a szép digitális kor, ha a kimeneten megint csak analóg kép jön ki...

Ugye tudod, hogy a Scart csatlakozó egyik lábán ott van a sima kompozit videójel, amit bevihetsz a tv kártyádba? Szóval az nem lehet akadály, hogy nincs a tv kártyán scart csatlakozó.

#691 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 19:44

Ez nagyon szép, hogy beviszem a kompoziton a box jelét. De a másik két tunert hogyan használom akkor párhuzamos felvételre?  :rolleyes:

#692 Felhasználó inaktív   joenet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 23:03

Thomson STB:
Nézem rajta keresztül a tévét, kikapcsolom... Hallom, hogy úgy 10-15 másodperc elteltével leáll a vinyó benne. DE: A jobb elülső sarkából továbbra is valamilyen, az standby-os eszközök szokásosnak mondható zúgásánál jóval hangosabb zaj hallatszik, mintha egy venti forogna benne. Tényleg olyan, mintha valami fizikálisan mozogna. Ha ez tényleg egy venti, akkor standby-ban mégis mi a fenének forog, ha már lehűtötte a felmelegedett részeket, pl. a vinyót? Ha pedig nem venti, akkor el nem tudom képzelni, hogy egy teljesen új gépnek hogyan lehet ilyen hangja.
A Ti készüléketek is ilyen, vagy csak én kaptam ki egy hibás boxot?

Az újraindulás problémáját én is tapasztaltam. Kikapcsolás után kb. 10 perccel restart. Persze, ez a nyomorék zúgás, csak néhány másodpercre szűnik meg. Sőt, volt egy olyan éjszaka, amikor a UPC valamilyen központi hiba miatt nem sugározta a vezérlőjeleket (az óra rossz időt mutatott, és a csatornainfo sem működött), akkor kb. 10 percenként folyamatosan újraindult...

#693 Felhasználó inaktív   Taip 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 17:02

Én elég érzékeny vagyok a zajokra de szerencsére az én Thomson boxom nem zajong. Igazából nem hallom, hogy akár a vinyó, akár a ventillátor dolgozna.

Azért remélem, működik benne a venti... ma még be sem volt kapcsolva, de olyan forró az alja, hogy grillezni lehetne rajta. Azon gondolkodom, hogy mit rakjak alá, nehogy baja legyen a polcnak. Vagy külön aljzatba fogom dugni és áramtalanítom, ha hosszan nem nézem. Bele sem merek gondolni, mennyit fogyaszt így standby-ban, hogy ennyire felforrósodik. Meg egyáltalán miért.

#694 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 06. 01. 09:06

Na srácok, megint bexart a net!  :reklamacio:

(Aki nem tudná, miről van szó, annak az előzmények: https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=5487929 )

A múlt hét végén is volt ilyen, de akkor emlékeim szerint "csak" 1 napig tartott, s párszor hét közben is volt ilyen időszak azóta. Most tegnap óta totál rossz ismét. A HWSW fórum nagyobb méretű adattömegét is alig tudja betölteni... nem minden oldalt tölt be, s tök fehér a háttér, képek nélkül.... csoda, hogy most sokadig próbálkozásra egyáltalán tudok írni ide.  :mad:

Be kellene mennem személyesen most már az UPC irodájába bejelentést tenni, s kirendelni egy szerelőt, de mire én végzek a munkában, addigra bezárnak.  :(

S ha már látom, itt fentebb tapasztalatokat kérnek többen az UPC digitális TV adásáról, hát leírom:

Jelen pillanatban egy nagy rakás tehénganéval egyenértékű.

- Ott kezdődik, hogy nem minden adó jön be, így kénytelen az ember a hiányzó csatornákat a TV-n behozni, s két távirányítót használni.

- De két távirányítót egyébként is használni kellene, mert a mediabox távirányítója egyáltalán nincsen hatással a digitális adások hangerejére. Így a TV távirányítóval kell azokat is lehalkítani-hangosítani.  :down:

- Gyakran csinál olyat a mediabox, hogy az egyik csatorna hangja "kiakad" a háttérben kapcsolgatás közben.
Mondjuk a Duna TV adásának a hangja megy a háttérben, s miközben kapcsolgatom a csatornákat frankón kiírja, hol járok (Sport1, Sport2, Sport Klub, MGM, stb.) csak éppen tök fekete a képernyő (nincs kép), és a Duna TV szól végig.
Ilyenkor csak az segít, ha a mediabox-ot kihúzza az ember a konnektorból, majd fél perc után visszadugja, ezáltal újraindítva a rendszert.

- Mindezek mellett még az is előfordul, hogy eltűnnek egyes digitális csatornák.
Mondjuk indulok az 1-esnél (MTV1) a csatornaléptető gombbal, majd hirtelen a 41-esre (Sport 1) ugrik, de a közben lévő 2-es, 3-as, 4-es, 5-ös, 18-as stb. (MTV2, Duna TV, TV2, RTL Klub, stb.)
Ilyenkor csak az segít, ha a mediabox-ot kihúzza az ember a konnektorból, majd fél perc után visszadugja, ezáltal újraindítva a rendszert.

- Ehhez jönnek hozzá olyan apróságok, hogy ha véletlenül lenyomom (ami könnyű a sötétben TV-zve, mert közvetlenül a programléptető gomb mellett van) a "játékok" gombot a távirányítón, akkor merevre fagy a rendszer.

- Az már szinte elhanyagolható dolognak tűnik, hogy a hangsáv váltás egyedül az MGM csatornán működik még, a feliratozás viszont egyetlen csatorna esetében sem.

- Egyetlen pozitívuma van ennek az egész cuccnak, a jobb képminőség. Soványka pozitívum a számtalan, nagyon bosszantó negatívum miatt.

Ha ezt tudom, nem kértem volna ezt az ingyenes kipróbálási lehetőséget. Maradtam volna a régi analóg doboznál, amíg lejár a hűségszerződésem.

Ráadásul azUPC átrakta az általam nagyon kedvelt Paprika TV adását a digitális csomagba, így már azt sem tudom nézni a TV-men.  :reklamacio:

Emellett a bekötés óta szar a Chello is... szóval jól megjártam ezzel az egész digitális televíziózással.

Én azt mondom, hogy aki még nem tette meg, de gondolkozik azon, hogy érdemes-e igénybe vennie erre az 1-2 hónapra a mediabox (anyagi) ráfizetés nélküli kipróbálását, az ne tegye, mert nem éri meg.

Gyerekcipőben jár még ez az egész, a cég ár és termékpolitikájáról pedig sokan leírtuk már a véleményünket.

Egyik jóbarátom is áttér másik szolgáltatóhoz, ha most júliusban lejár a hűségszerződése.

Én pedig várom már azt, hogy hozzánk is elérjen a Digi TV kábelrendszere. Addig marad az UPC, ha TV-zni akarok, de csak addig. Akkor aztán vigyék a mediabox-ukat, meg a Chello-jukat ahová akarják!  :down:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#695 Felhasználó inaktív   dzsiboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 17:25

Ahogy kapcsolgattam tegnap, azt láttam, hogy a Vox mintha igazi 16:9-ben lett volna. Szerintetek mikor lesz a többi adó (pl. magyarok) 16:9-ben?

#696 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 06. 07. 14:27

Senki nem kötelez a különböző társaságok digitális csomagjaira.
Ha nem kell nem tetszik,nem kéred,vagy vissza mondod.
Ez a dolog gyerekcipőben jár,akadnak problémák.
Nekem is volt gond az egyik mediabox-al,de nem szidkozoódom miatta. Előfordúl!!!!

Ha nem tetszik válts szolgáltatót!!!

Szerintetek bármelyik is jobb vagy rosszabb?

Mind egy kutya,mind gyerekcipőben jár amelyik digitális szolgáltatást biztosít!
És sok függ a TV társaságoktól is!!!!!

Ha nem tetszik maradj az analognál vagy a szoba antenánnál!
aztán 2012 től nézd a HOLDAT!!! !!      :D   
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#697 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 19:19

Idézet: Modika - Dátum: 2008. jún. 7., szombat - 15:27

Ha nem tetszik maradj az analognál vagy a szoba antenánnál!
aztán 2012 től nézd a HOLDAT!!! !!      :D     

Na ezt kicsit elnagyoltad (és akkor finom voltam):
A UPC gyakorlatilag egyes csomagok megtartásakor kényszerít a digitálisra: Bp-en csak az HBO, Bp-en kívül a Családi-val egyenértűk csomagok megtartására - még. Hogy aztán elkezdődik-e a ténylegesen értékes csatornák "felszublimálása" a csak-digitális csomagokba, már csak idő kérdése.

Másrészt, nem csak a UPC van, mint kábeltv szolgáltató,és a UPC nagyon intenzíven segíti az elképesztő ügyfélpolitikájával, szolgáltatás-újracsoportosításával, újraárazásával stb, ezeket az alternatívokat. Légy nyugodt, hgy az egyébként "gyerekcipőben járó" szolgáltatásért a teljesen profi analóggal szemben ugyanúgy elkérik a teljes árat, sőt többet, mint az analógért - bár lehet, hogy szerintük ez nem jár gyerekcipőben, csak szerinted, meg pár ember szerint, akik kipróbálták.

Hogy hogy büntetné szénné a  hatóság azt a céget, amelyik HD tartalomként felvizezett (felkonvertált) SD-t ad le HD-nek, nem tudom, lehet, hogy minimum (!) tájékoztatási kötelezettséget írnának elő, hogy a csatorna ugyan HD, de az adásoknak legalább/legfeljebb 10-12% valós HD.
Mintha a sztereó lejátszód helyett monó kisrádiót kapnál, egy sztereó fejhallgatóval, aminek mindkét oldaláról ugyanaz szól.

#698 Felhasználó inaktív   joenet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 22:15

A Viasat3 Nektek is 16:9-ben megy? (A sorozatok és egyes reklámok is, most a Langorierek pont nem.) Egyelőre Nyíregyen vagyok, itt csak analóg UPC van, de majd holnap megnézem digitálison is. Ha valakinek normális TV-je van, amin lehet képarányt váltani is, lesse már meg, hogy anamorf-ban megy-e, vagy 4:3-as az adás, csak fekete csíkokkal van ellátva.
A vicces az egészben az - ilyet még nem láttam egyik 16:9-es adón sem -, hogy a csatornalogó és a 12-es karika az eddigi helyén maradt, magyarul a kép szélétől jóval beljebb helyezkedik el, hogy az újabb 4:3-as tévékkel nehogy már ki lehessen zoom-olni őket. Viszont így 16:9-ben és régi 4:3-as tévén igencsak zavaró, hogy ott figyel ez a két vacak a kép közepén. :s

Szerkesztette: joenet 2008. 06. 08. 22:16 -kor

#699 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 08. 22:17

Idézet: joenet - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 23:15

A Viasat3 Nektek is 16:9-ben megy?

Most éppen nem. Sima kép, Csepel.
Make love not Wor.

#700 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 23:41

Egy technológiai váltás az mindig változásokkal és áldozatokkal jár. Az aki régen lovaskocsival járt, de most vesz egy autót, annak a szíve hiába nőtt hozzá a paripáihoz az évek során, mégsem fogja befogni őket a személygépkocsi elé. Az egy más technológia, más eszközöket kíván meg a működtetéséhez, a régi szokások ott már mit sem érnek.
ezzel nincsen addig baj, amíg a váltás nem jár a (szabadság)jogaid aránytalan korlátozásával. senki nem járt volna 'olyan autóval' amin csak kötött pályán lehetett volna közlekedni éscsak meghatározott időtartamig.

A digitális technológiának az egyik előnye, hogy ellentétben az analóg jelfolyammal, nem kell foglalkoznod az betömörítés problematikájával, nem kell hozzá hw-es mpeg-2 kártya vagy erős proci ami bírja a real-time encode terhelését. A bejövő digitális adatfolyamot átkódolás nélkül bitre pontosan le lehet menteni a merevlemezre, így a legjobb minőséget elérve.
ezek a problémák kb 4 évvel ezelőtt a recording DVD gépekkel megszűntek, ill. PC fronton megjelentek az intelligens tunerek és/vagy a processzorteljesítmény elegendő lett ahhoz hogy valós időben kezeljen egy mpeg CQ enkódolást. mindennek a technikai részleteit a windows MCE illetve a roxio és az intervideo szoftverei sikeresen elfedték. mostanság kapsz az UPCD-től egy kvázi DRM rendszert mindezt ráadásul elégtelen tárolókapacitással. a bit exact felvételért cserében a felhasználó jogai aránytalanul korlátozva lettek.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »