Na srácok, megint bexart a net!
(Aki nem tudná, miről van szó, annak az előzmények:
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=5487929 )
A múlt hét végén is volt ilyen, de akkor emlékeim szerint "csak" 1 napig tartott, s párszor hét közben is volt ilyen időszak azóta. Most tegnap óta totál rossz ismét. A HWSW fórum nagyobb méretű adattömegét is alig tudja betölteni... nem minden oldalt tölt be, s tök fehér a háttér, képek nélkül.... csoda, hogy most sokadig próbálkozásra egyáltalán tudok írni ide.
Be kellene mennem személyesen most már az UPC irodájába bejelentést tenni, s kirendelni egy szerelőt, de mire én végzek a munkában, addigra bezárnak.
S ha már látom, itt fentebb tapasztalatokat kérnek többen az UPC digitális TV adásáról, hát leírom:
Jelen pillanatban egy nagy rakás tehénganéval egyenértékű.
- Ott kezdődik, hogy nem minden adó jön be, így kénytelen az ember a hiányzó csatornákat a TV-n behozni, s két távirányítót használni.
- De két távirányítót egyébként is használni kellene, mert a
mediabox távirányítója egyáltalán nincsen hatással a digitális adások hangerejére. Így a TV távirányítóval kell azokat is lehalkítani-hangosítani.
- Gyakran csinál olyat a mediabox, hogy az egyik csatorna hangja "kiakad" a háttérben kapcsolgatás közben.
Mondjuk a Duna TV adásának a hangja megy a háttérben, s miközben kapcsolgatom a csatornákat frankón kiírja, hol járok (Sport1, Sport2, Sport Klub, MGM, stb.) csak éppen tök fekete a képernyő (nincs kép), és a Duna TV szól végig.
Ilyenkor csak az segít, ha a mediabox-ot kihúzza az ember a konnektorból, majd fél perc után visszadugja, ezáltal újraindítva a rendszert.
- Mindezek mellett még az is előfordul, hogy eltűnnek egyes digitális csatornák.
Mondjuk indulok az 1-esnél (MTV1) a csatornaléptető gombbal, majd hirtelen a 41-esre (Sport 1) ugrik, de a közben lévő 2-es, 3-as, 4-es, 5-ös, 18-as stb. (MTV2, Duna TV, TV2, RTL Klub, stb.)
Ilyenkor csak az segít, ha a mediabox-ot kihúzza az ember a konnektorból, majd fél perc után visszadugja, ezáltal újraindítva a rendszert.
- Ehhez jönnek hozzá olyan apróságok, hogy ha véletlenül lenyomom (ami könnyű a sötétben TV-zve, mert közvetlenül a programléptető gomb mellett van) a "játékok" gombot a távirányítón, akkor merevre fagy a rendszer.
- Az már szinte elhanyagolható dolognak tűnik, hogy a hangsáv váltás egyedül az MGM csatornán működik még, a feliratozás viszont egyetlen csatorna esetében sem.
- Egyetlen pozitívuma van ennek az egész cuccnak, a jobb képminőség. Soványka pozitívum a számtalan,
nagyon bosszantó negatívum miatt.
Ha ezt tudom, nem kértem volna ezt az ingyenes kipróbálási lehetőséget. Maradtam volna a régi analóg doboznál, amíg lejár a hűségszerződésem.
Ráadásul azUPC átrakta az általam nagyon kedvelt Paprika TV adását a digitális csomagba, így már azt sem tudom nézni a TV-men.
Emellett a bekötés óta szar a Chello is... szóval jól megjártam ezzel az egész digitális televíziózással.
Én azt mondom, hogy aki még nem tette meg, de gondolkozik azon, hogy érdemes-e igénybe vennie erre az 1-2 hónapra a mediabox (anyagi) ráfizetés nélküli kipróbálását, az ne tegye, mert nem éri meg.
Gyerekcipőben jár még ez az egész, a cég ár és termékpolitikájáról pedig sokan leírtuk már a véleményünket.
Egyik jóbarátom is áttér másik szolgáltatóhoz, ha most júliusban lejár a hűségszerződése.
Én pedig várom már azt, hogy hozzánk is elérjen a Digi TV kábelrendszere. Addig marad az UPC, ha TV-zni akarok, de csak addig. Akkor aztán vigyék a mediabox-ukat, meg a Chello-jukat ahová akarják!