HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 238
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#4781 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 06. 28. 17:58

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 06. 28. 18:52

Mennyit is fizetsz a netért?

Én 300 körül a 20 megáért, ma állt is majdnem 1 órát. De van ennyiért 2 megabites vonalam is, azt folyton karban tartják, oszt 5-60 perc leállások, évi több alkalommal. Igaz szólnak előre, de mit tudnék csinálni? Év vége felé egy gerinceszköz döglött meg a társ szolgáltatónál, akkor 2 napig nem volt net, na ez nekem is húzós, de azok hollandoknál vannak, megtehetik. Idehaza pár óra után már az én fejem is levették, oszt mégis mit tudnék vele csinálni?

Azért tartunk itt, mert odafent azt hiszik, hogy egyszer megvesszük, majd működik örökké leállás nélkül.
Make love not Wor.

#4782 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 28. 18:06

Egyébként, ma a környékünkön nem volt UPC-net. se telefon, se kábeltévé.
Mivel, 8-15-ig az ELMÜ trafót cserélt. Kitől kérjek kártalanítást?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#4783 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 28. 18:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 28. 16:54

Szerinted hányadik századra kellene elérni azt, hogy eszközök ne hibásodjanak meg és otthonra is olcsón legyen minden egyes köztees erősítőnek több oldali betápja, markolóvédett kábelekkel?

Részben igazad van, de nem hiszem, h az upc külön rendszert tart fent az otthoni és külön a fontos vállalati ügyfeleknek, szóval akiknek komolyabb problémát jelent a kiesés. De home user-nek is illik 4 óra alatt elhárítani a tömeges hibát, illetve illene kommunikálni is, pl. upc. üfsz ide is kommentelhetne, hogy bocsika, itten van probléma, várhatóan ekkorra javítjuk.

#4784 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 28. 18:30

Ne haragudj már, otthon a háztartási gép,a műszaki termék az ajtó zár stb... nem romlik el soha?????

Idézet

Murphy törvénye "ami el romolhat az el is romlik"

Bármelyik szolgáltatónál bármi lehallhat.

Ezt a dolgot akkor kell a szemükre hányni ha nagyon hosszú ideig nincs megjavítva.
Azt meg ha önhibán kívül más behatás miatt nem működik a szolgáltatás, akkor arról meg nem a UPC tehet.

Egyébként meg nem minden hónapban történik ilyen.

Szerkesztette: Modika 2011. 06. 28. 18:31 -kor

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#4785 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 28. 18:58

Üzenet megtekintéseIdézet: FredT - Dátum: 2011. 06. 28. 18:04

Engem, mint előfizetőt ez szerinted érdekel? Ugyanakkor az már annál inkább, hogy teljes hónapra fizetek a szolgáltatásért, holott ők részemre nem szolgáltattak teljes hónapnyit. Mellesleg elvárható lenne egy komolyabb cégtől, hogy fel legyen készülve az esetleges meghibásodásokra, hogy pár óra alatt el lehessen azt hárítani. Ma este pedig nézhetem a 4 falat a pénzemért. Na ez a 21. század.

Lapozd fel az altalad eloirt szerzodes aszf-jet, megtalalhatod benne a rendelkezesreallast, valamint a hibaelharitas maximalis -kotbermentes- idejet. Ha lusta vagy, leirom: evi 5-6 nap teljes uzemszunet, valamint 72 oras hibaelharitasi ido szerzodesszeru teljesites -meg egyszer: te irtad ala es fogadtad el!!!- ergo amig ezeket az ertekeket nem lepik tul, az egvilagon semmi alapod nincs szajalasra.
Es barmelyik szolgaltatohoz mehetsz, ott is hasonlo ertekek lesznek (talan, mert ez az eletszeru?). Ha nagyobb rendelkezesreallast es rovidebb hibaelharitasi idot akarsz, azert -marha meglepo lesz- tobbet kell fizetni.

Szerkesztette: asdf 2011. 06. 28. 19:01 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#4786 Felhasználó inaktív   kgy89 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 28. 20:07

Üdv!

Biztos volt már róla szó de az lenne a kérdésem, hogy a digitális adás szellemképes. HDMI-s media box-al ez el fog tűnni?

#4787 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 29. 00:13

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 06. 28. 19:30

De home user-nek is illik 4 óra alatt elhárítani a tömeges hibát, illetve illene kommunikálni is, pl. upc. üfsz ide is kommentelhetne, hogy bocsika, itten van probléma, várhatóan ekkorra javítjuk.

Mi az, hogy "illik"? Vállalatiban is külön tétel van rá. Többit leírja a szerződésed, elfogadtad. Az meg, hogy ide kommentel, mire végig ér, lekommunikálják, arra lehet rég vége a történetnek. Ha olyan van, lehet 2 órán belül ki sem érnek reszelni. No meg írja ki SGre, terminálra, twitterre, írjon mindenkinek sms-t, ahol nincs térerő oda küldjön gyorspostagalambot, mi?
Make love not Wor.

#4788 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 29. 00:19

Üzenet megtekintéseIdézet: kgy89 - Dátum: 2011. 06. 28. 21:07

Biztos volt már róla szó de az lenne a kérdésem, hogy a digitális adás szellemképes. HDMI-s media box-al ez el fog tűnni?

Az a TV vagy a TV-doboz közti kábel miatt van.
Make love not Wor.

#4789 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 29. 07:43

illetve illene kommunikálni is, pl. upc. üfsz ide is kommentelhetne, hogy bocsika, itten van probléma, várhatóan ekkorra javítjuk.

Hogyne, egybol talalja is ki, hogy a "kornyekunkon" az helyileg az orszagban hol a feneben lehet.
Archív:

#4790 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 29. 07:46

De home user-nek is illik 4 óra alatt elhárítani a tömeges hibát, illetve illene kommunikálni is, pl. upc. üfsz ide is kommentelhetne, hogy bocsika, itten van probléma, várhatóan ekkorra javítjuk.

Na azért egy kicsit el vagy szállva. Nem kell mindenbe belekötni!

Mert te mindig 100%-osan mindenkinek rendelkezésére állsz? Te mindig, minden olyan körülményt ki tudsz zárni, ami megakadályozna ebben? És ezt előre meg is tudod ígérni, természetesen 100%-os biztonsággal?
Gondolkozz el, és épeszű, valóban jogos problémákkal gyere ide, különben csak trollkodsz. Pl.: ha már két napja nem megy a dolog, akkor morgolódhatsz, de igazából csak akkor jogos, ha a szolgáltató ne mutat szándékot a kiesés ellentételezésére.

Azt is tudnod kell, hogy ez a fórum nem a hivatalos UPC szócső, semmi kötelezettsége, hogy ezt olvasgassa és válaszokat írogasson (igaz, ha megteszi, az jólesik nekünk)
(Aztán meg minek várod el, hogy ide kommentelje az üfsz, hiszen épp az a baj, hogy nincs Internet elérésed.)

Elmondom, hogy nálam a UPC tv szolgáltatás nagyon stabilan megy (nagyon ritkán egy-két blokkosodás, drop-out észrevehető). A gond náluk inkább az STB-vel, és a műsorok, ki-bepakolgatásával van. Ezekről értekezünk itt rendszeresen. A kezdetetektől fogva használom az UPC digitális szolgáltatást és kiesés, még 10 percre se volt.

#4791 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 29. 08:58

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 06. 28. 19:58

Lapozd fel az altalad eloirt szerzodes aszf-jet

Jaj, hagyjuk már ezt az aszf mizériát. Jellemzően egy 100+ oldalas, félig jogász félig tech nyelven megírt akármi, aminek a 90%-a nem vonatkozik rád. Senki nem olvassa el, és ezzel tölti be a szerepét, ugyanis azért van, hogy senki se olvassa el.

Idézet

Es barmelyik szolgaltatohoz mehetsz, ott is hasonlo ertekek lesznek (talan, mert ez az eletszeru?).

Persze, hogy ezek lesznek, de nem azért mert életszerű. Ha életszerű lenne a szolgáltatómnál az évi pár napos kiesés meg 72 óra meg akármi, akkor már rég szerződést bontottam volna. Baromira életszerűtlen, bőven túlméretezett kiesések vannak benne, hogy nehogy ezzel meg lehessen fogni őket.
Ugyanaz, mint a reklámozott és a garantált sávszéleknél: ha neked pl. 30M/5M helyett mondjuk 1M/128k sávszélt adnának, mert az a garantált, akkor gondolom örülnél, mert az az életszerű. Nem, baromira nem az, az is csak azért van, hogy ha nem tudnak normális szolgáltatást nyújtani akkor is te vedd fel a szopóálarcot.

Idézet

Ha nagyobb rendelkezesreallast es rovidebb hibaelharitasi idot akarsz, azert -marha meglepo lesz- tobbet kell fizetni.

Vágom, tisztában vagyok a bérelt vonalak árával. A cégnél nem véletlen van az nekünk is. Más kérdés, hogy pont ugyanannyi baj szokott vele lenni, mint az itthoni netemmel, gyakorlatilag semmi...

#4792 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 29. 09:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 29. 01:13

Mi az, hogy "illik"?

Tudod azt te nagyon jól :)

Idézet

Vállalatiban is külön tétel van rá. Többit leírja a szerződésed, elfogadtad.

Tiszta sor, ezért is írtam azt, hogy illik, nem azt hogy szerződés szerint kötelező. A kötelező valahol a beláthatatlanul hosszú és a végtelen között van.

Idézet

Az meg, hogy ide kommentel, mire végig ér, lekommunikálják, arra lehet rég vége a történetnek. Ha olyan van, lehet 2 órán belül ki sem érnek reszelni.

Nem 2, hanem minimum 4 óráról van szó, mindezt napközben, amikor mindenki dolgozik, szóval még csak arról sincs szó, hogy hajnal 2-kor a műszaki ügyeletesek otthon felébrednek, lefőznek egy kávét, megisszák, felébrednek és elindulnak nagynehezen, amit szinte minden efi leszar, mert alszik.
Kis túlzással 4 óra alatt kb. Pestről elérhető minden pontja az országnak...

Idézet

No meg írja ki SGre, terminálra, twitterre, írjon mindenkinek sms-t, ahol nincs térerő oda küldjön gyorspostagalambot, mi?

Valami hivatalos kommunikáció azért nem ártana, pláne hogy itt is jelen szokott lenni egy upc dolgozó, aki nyugtatja a népet.

#4793 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 29. 09:07

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 06. 29. 08:43

Hogyne, egybol talalja is ki, hogy a "kornyekunkon" az helyileg az orszagban hol a feneben lehet.

Gondolom azért valaki csak bejelentette a hibát a UPC-nek, szóval valami fogalmuk csak van róla...

#4794 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 29. 09:16

Üzenet megtekintéseIdézet: m_and_m - Dátum: 2011. 06. 29. 08:46

Mert te mindig 100%-osan mindenkinek rendelkezésére állsz? Te mindig, minden olyan körülményt ki tudsz zárni, ami megakadályozna ebben? És ezt előre meg is tudod ígérni, természetesen 100%-os biztonsággal?

Természetesen nem, de amit vállalok azt bőven 90+%-ban (szerintem a 99+% is megvan, csak nem akarok nagyot mondani) teljesítem, másrészt meg nem vagyok egy többszázezer előfizetővel rendelkező, többmilliárdos árbevételű multi. Nem ugyanaz a műfaj...

Idézet

Gondolkozz el, és épeszű, valóban jogos problémákkal gyere ide, különben csak trollkodsz. Pl.: ha már két napja nem megy a dolog, akkor morgolódhatsz, de igazából csak akkor jogos, ha a szolgáltató ne mutat szándékot a kiesés ellentételezésére.

Egyrészt nem én jöttem a problémával, csak reagáltam rá. A trollkodás erősen szubjektív kategória, szerintem ez a személyeskedő hangvételű irományod inkább trollkodás, mint az enyém, amiben azt írtam, hogy azért illene nap közben 4 óra alatt elhárítani egy vélhetően sok embert érintő problémát, illetve kommunikálni kellene az előfizetőkkel, pláne ha nem miattuk van, pl. markolóval átvágott optika, stb.

Idézet

Azt is tudnod kell, hogy ez a fórum nem a hivatalos UPC szócső, semmi kötelezettsége, hogy ezt olvasgassa és válaszokat írogasson (igaz, ha megteszi, az jólesik nekünk)

Gondolom nem ér meglepetésként, hogy az itt upconline néven kommentelő user az upc ügyfélszolgálat munkatársa, akinek ez a dolga. Lehet jófejségnek nevezni, amit csinál, de valójában ez a munkája.

Idézet

(Aztán meg minek várod el, hogy ide kommentelje az üfsz, hiszen épp az a baj, hogy nincs Internet elérésed.)

Azért valahogy csak bekommentelt ide :)
Egyébként a mobilnet korszakban szerintem sok háztartásban van "backup internet kapcsolat".

Idézet

Elmondom, hogy nálam a UPC tv szolgáltatás nagyon stabilan megy (nagyon ritkán egy-két blokkosodás, drop-out észrevehető). A gond náluk inkább az STB-vel, és a műsorok, ki-bepakolgatásával van. Ezekről értekezünk itt rendszeresen. A kezdetetektől fogva használom az UPC digitális szolgáltatást és kiesés, még 10 percre se volt.

Én is használtam a digitálist, de lemondtam több okból is (drága, stb, espn).
És nekem is UPC szolgáltatásom van, én is elégedett vagyok vele, alapvetően megbízhatóan, jól működik.

#4795 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 29. 09:44

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 06. 29. 10:07

Gondolom azért valaki csak bejelentette a hibát a UPC-nek, szóval valami fogalmuk csak van róla...

Es az orszagban a upc szolgaltatasi teruleten egyidoben szerinted hany "kornyek" lehet, ahol egyidejuleg megallt minden, azaz se net, se tv, se telefon? Ugye, hogy nagyobb szam lesz, mint egy. Innnetol kezdve meg...

Szerkesztette: asdf 2011. 06. 29. 09:44 -kor

Archív:

#4796 Felhasználó inaktív   kgy89 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 29. 12:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 29. 01:19

Az a TV vagy a TV-doboz közti kábel miatt van.

Igen a tv hibája, mivel 1 antenna és 1 scart is bemegy a tv-be én nem tudja rendesen elválasztani a kettőt.
Azt akartam megtudni, hogy a hd media boxnál elvileg csak 1 hdmi megy a tv-be? Ha igen akkor ott nem lehet szellemképes ugye?

A választ köszi!

#4797 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 29. 14:03

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 06. 29. 10:06

Kis túlzással 4 óra alatt kb. Pestről elérhető minden pontja az országnak...

Igen. A felügyelet meg ott ül, és arra vár, hogy történjen valami. Aztán 1 óra is lehet, mire kiderül, hogy nagyjából mi történt. Mert ha villanyos hiba, akkor minek megy le a távközlési mérnök. Ha koax, akkor más kell hozzá, mint az üveghez. Ha fejállomás, akkor lehet latop/soros port. Más tudás, más eszköz, más költség.

Minden cég másképp dolgozik, van amit bevállal, de azért így hirtelen dolgozni nagyon nem egyszerű, ha viszont mindeki kapkodik és rohangál rögtön az első alertre, akkor az sem jó.
Make love not Wor.

#4798 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 29. 14:14

Üzenet megtekintéseIdézet: kgy89 - Dátum: 2011. 06. 29. 13:57

Igen a tv hibája, mivel 1 antenna és 1 scart is bemegy a tv-be én nem tudja rendesen elválasztani a kettőt.
Azt akartam megtudni, hogy a hd media boxnál elvileg csak 1 hdmi megy a tv-be? Ha igen akkor ott nem lehet szellemképes ugye?

Nem.
Make love not Wor.

#4799 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 29. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 06. 29. 10:44

Es az orszagban a upc szolgaltatasi teruleten egyidoben szerinted hany "kornyek" lehet, ahol egyidejuleg megallt minden, azaz se net, se tv, se telefon? Ugye, hogy nagyobb szam lesz, mint egy. Innnetol kezdve meg...

Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb ügyfél az annyirra Sügér V1.0, hogy nagyon. Ami bejelentés felém vagy UPC felé szokott menni ilyenekről, azt jobb nem is emlegetni. Majd a 20. értelmes után talán. Erről meg az ügyfélszolga mesélhetne rémtörténetet, de nem teheti. Én mikor bent voltam, akkor eleve személyesen jöttek be vitatkozni, de volt olyan reklamáló, aki nem is UPC előfizető volt, de minden szar :-) Vagy lemondták a netet, és anyázott, mert attól megszűnt az internet, mit képzel a szolgáltató.
Make love not Wor.

#4800 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 29. 15:10

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 06. 29. 10:44

Erre nem is gondoltam, ebben igazad van.

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 238
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.