HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#5561 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 04. 16. 16:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Mykee - Dátum: 2012. 04. 16. 15:15

Nálam Scarton megy át minden a boxból (mivel nem HD-s), és a hangerőszabályzás nem ér semmit a boxon. Régen mintha ment volna, de mostanában már semmit nem ér.

Nem csak akkor lenne érvényes, ha csak az audiókimenetet használnád, pld. a hifi felé?
Make love not Wor.

#5562 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 04. 16. 18:50

Pedig sosem kötöttem külső audio eszközre, csak scart csatlakozás volt, és emlékeim szerint régen lehetett rendesen használni ezen keresztül is... :unsure:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#5563 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 16. 19:15

Nálam csak scartos fekete HD-mentes Thomson van, azon működött a hangerő (sajnos). Lassan két hónapja be sincs kapcsolva.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5564 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 24. 13:39

No itt egy hivatalosnak mondható cikk a CI+ kártyáról:
http://www.geeks.hu/...c_elofizeteshez

#5565 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 24. 19:31

A UPC pár napja felajánlotta, hogy tesztelhetném a CI moduljukat, ám csak lejáratták magukat. Arra hivatkoztak, hogy a tévém nincs a listájukban, így nem adtak végül modult annak ellenére, hogy a tévém CI+ kompatibilis (persze lehet azért is, mert a modul firmware-ének adatbázisában nincsen benne a tévém). A modult ki szerettem volna próbálni DVR készülékekben is, de ezek szerint a UPC-nek nem érdeke, hogy minél többféle eszközben működjön a modul.

A holland UPC készüléklistája kicsit részletesebb, abban vannak Panasonic TV-k is, azonban némi aggodalomra ad okot, hogy a modul firmware verziója is fel van tüntetve (pl. adott készülék támogatott ettől a verziótól). Ebből az következik, hogy nagy valószínűséggel be lesz kapcsolva a modul és a készülék közti titkosítás, így a nem CI+ -os készülékben a modul nem fog működni. Továbbá a UPC megteheti, hogy pl. tiltja a felvételt az USB-s tévéken. Így ha valaki DVR funkciót akar, bérelje nyugodtan a zúgódobozt és fizesse a mellé a villanyszámlát.

#5566 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 24. 19:56

Ha már PVR: lehet felvenni a kártyával, de miután a Samsung lekorlátozta, hogy csak azt vehetem fel, amit nézek, így maximum a műsormegállításnak van értelme, mert kérdem én: minek vegyem fel azt, amit nézek? :unsure:
Viszont kíváncsi leszek, hogy mennyire javítják majd a visszajelzések alapján a szolgáltatást, mindenesetre (ha a box mellé az SD kártyáért nem kell majd fizetni, akkor) egy ilyen kártyát szeretnék a tévébe, mert sokkal kényelmesebb és abszolút meggyőző, nem kevésbé energiatakarékos. Bár az egy napos EPG-t én sem értem (a nyolc napos helyett), de lehet, hogy ez a készülékek miatt van? :unsure:
A box ettől függetlenül kelleni fog, mert a két adás felvétele mellett harmadikat is tudnék nézni így a tévén. Kártya nélkül csak egyet nézek, egyet veszek. :p
De amíg nem lesz végleges kártyám, addig nem állítom be a csatornalistát :laugh:

#5567 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 24. 21:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Takeshi - Dátum: 2012. 04. 24. 20:31

A UPC pár napja felajánlotta, hogy tesztelhetném a CI moduljukat, ám csak lejáratták magukat. Arra hivatkoztak, hogy a tévém nincs a listájukban, így nem adtak végül modult annak ellenére, hogy a tévém CI+ kompatibilis (persze lehet azért is, mert a modul firmware-ének adatbázisában nincsen benne a tévém).

Én csak azt az egyet nem értem, hogy ez a CI elvileg szabvány. Bár az én TV-mről is olvasok mindenfélét, egyik szerint CI+-os másik szerint csak CI, illetve valami külhoni UPC cég (nem emlékszem már, hogy mi volt a link) kompatibilis listáját néztem, ott volt egy csomó Pana de az enyém nem szerepelt. Na nem mintha számítana, gondolom a boxoshoz hasonlóan ezt is heroináron fogják mérni, szóval nem fizetnék rá elő, de azért kiváncsi vagyok, hogy menne-e...

#5568 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 24. 22:36

Ha jól kapizsgálom, akkor a CI+ modulnak "meg kell bíznia" a készülékben. Ezt egy ún. public key cryptography ellenőrzéssel hajtja végre a modul. A készülékben gyárilag benne van egy szignatúra, amit a modul induláskor lehív, majd összehasonlítja az adatbázisával. Ha benne van, akkor gondolom egy jól megszokott Diffie-Hellman kulcscserével lekommunikálják az adatfolyamot titkosító AES kulcsot.

A modulban lévő lista azért "jó", mert egy esetlegesen kiszivárgott kulcs (pl. tévéből kiolvasva) esetén azonnal visszavonható a "bizalom" a készülékkel és onnantól abban a típusú készülékben nem fog működni a modul.

#5569 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 24. 22:41

Haha, végülis nem járok messze a valóságtól. Közben megtaláltam ezt.

Még ebben is igazam volt:
Kép

#5570 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 08:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Mykee - Dátum: 2012. 04. 24. 20:56

... Samsung lekorlátozta, hogy csak azt vehetem fel, amit nézek...

Mivel egy tuner van a tv-dben, ami egyszerre csak egy műsort tud nézni, ezért nem megy másképp. Ezt nem a Samsung korlátozza, ez a technológia jellemzője. Vegyél többtuneres tv-t!

#5571 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 09:20

Üzenet megtekintéseIdézet: m_and_m - Dátum: 2012. 04. 25. 09:21

Vegyél többtuneres tv-t!

Igen, meg tegyél bele 2 CI-t.

#5572 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 11:02

Tehát akkor a tévé nem bontja szét az egy Mhz-en jövő streameket?

Másik: most hívtak a tech supporttól, hogy a magyar nyelvű EPG azért jelenik meg hibásan a D sorozatú Samsung tévén (konkrétan a D5500-ason), mert nincs rajta a fehérlistán, csak az ES széria. Tehát bár az adások tök jók, a felhasználói élmény már nem annyira. Ettől függetlenül a képminőség teljesen jó, szóval én szeretnék majd ilyen kártyát, viszont a Samsungnak kellene lépnie egy szoftverfrissítéssel, amit nem tudom, hogy megtesznek-e?

Szerkesztette: Mykee 2012. 04. 25. 11:03 -kor

#5573 Felhasználó inaktív   atis77 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 04. 25. 13:12

Üdv mindenkinek!
Azzal kezdeném,hogy nem vagyok egy műszaki zseni tehát bocsi,ha valami hülyeséget írok!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy SONY BRAVIA KDL-40EX720 tv-m PGK4.002EUA-0104 frissítéssel és,hogy ez a UPC CL+ kártya használható e a tv-hez?
A válaszokat előre is köszönöm!!!

#5574 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 13:41

Ha ebben a listában benne van, akkor garantált a dolog, máskülönben saját felelősségre:
http://www.geeks.hu/...ibilitasi_lista

Uis az én tévém sincs a listában, de az adások szépen bejönnek és nekem ez a fő, az EPG-t meg ki tudom hámozni. (A FEM3 viszont nem jön be, nem tudom, hogyan adjam hozzá kézzel, tehát melyik Mhz-en van) :happy:

Szerkesztette: Mykee 2012. 04. 25. 13:42 -kor

#5575 Felhasználó inaktív   atis77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 14:02

Már bocsánat,hogy ezt írom,de az,hogy lehet,hogy az enyémnél sokkal gagyibb sony-k rajta vannak a listán?Ez a 40EX720 annyira szar tv?

#5576 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 14:31

Akkor én is kérdezhetem, hogy a Samsung teljes B, C, D sorozata miért nem került fel? Mert nem nyújtja azt a felhasználói élményt, amit az UPC adna (ld. magyar ékezetes karakterek hibásak). Innentől találgathatunk, hogy az UPC lőtte be rossz készülékekre a dolgot vagy a Samsung adjon ki szoftverfrissítést?
Kábé olyan, mint a HTML5: aki ilyen weblapot készít manapság, az felvállalja, hogy IE8 és régebbi böngészőkkel nem nézik meg a weboldalát. Plusz még így is vannak kompatibilitási hibák. UPC ezt bevállalta, hogy a Samsungok közül csak az idei szériát támogatják (pedig csak sacc 4 hónap telt el 2012-ből!), a régebbieket nem. Pedig most jön a focibajnokság, az olmpia, aminek hatására lecserélhetik az emberek a tévéiket, az meg kit érdekel, hogy a B-s Samsungokban is volt CI+ foglalat?
Ergo: akinek a tévéje nincs a listában, az saját felelősségre bevállalja, hogy nézi az adást, de egyes dolgok nem mennek úgy, ahogy elképzeli, de cserébe kevesebb az áram és digitális adást kap.

Csak zárójelben: a Samsung is jó lenne, ha lépne, mert egy éves tévét nem dobok ki ezért, az UPC meg beláthatná, hogy nem a jövő évben megjelenő tévékre kellene kiadnia a kártyát, hanem egy-két évet visszafelé is támogatni kellene...

#5577 Felhasználó inaktív   atis77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 14:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Mykee - Dátum: 2012. 04. 25. 15:31

Akkor én is kérdezhetem, hogy a Samsung teljes B, C, D sorozata miért nem került fel? Mert nem nyújtja azt a felhasználói élményt, amit az UPC adna (ld. magyar ékezetes karakterek hibásak). Innentől találgathatunk, hogy az UPC lőtte be rossz készülékekre a dolgot vagy a Samsung adjon ki szoftverfrissítést?
Kábé olyan, mint a HTML5: aki ilyen weblapot készít manapság, az felvállalja, hogy IE8 és régebbi böngészőkkel nem nézik meg a weboldalát. Plusz még így is vannak kompatibilitási hibák. UPC ezt bevállalta, hogy a Samsungok közül csak az idei szériát támogatják (pedig csak sacc 4 hónap telt el 2012-ből!), a régebbieket nem. Pedig most jön a focibajnokság, az olmpia, aminek hatására lecserélhetik az emberek a tévéiket, az meg kit érdekel, hogy a B-s Samsungokban is volt CI+ foglalat?
Ergo: akinek a tévéje nincs a listában, az saját felelősségre bevállalja, hogy nézi az adást, de egyes dolgok nem mennek úgy, ahogy elképzeli, de cserébe kevesebb az áram és digitális adást kap.

Csak zárójelben: a Samsung is jó lenne, ha lépne, mert egy éves tévét nem dobok ki ezért, az UPC meg beláthatná, hogy nem a jövő évben megjelenő tévékre kellene kiadnia a kártyát, hanem egy-két évet visszafelé is támogatni kellene...

#5578 Felhasználó inaktív   atis77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 14:56

Ezeket nem értem én sem!
Magas nekem mint kacsának a foci.

#5579 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 14:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Mykee - Dátum: 2012. 04. 25. 15:31

az meg kit érdekel, hogy a B-s Samsungokban is volt CI+ foglalat?

Speciel itt az lehet a gond hogy nem mindben volt, az enyeben (LE40B650) csak CI van, egy kovetkezo revizional lett CI+ belole.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#5580 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 15:05

Akkor ebben az esetben a C sorozatban már mindben az volt, tehát akkor ettől is kezdhetnék a támogatást mediacard téren... :unsure: De ezzel szemben az, hogy az ES szériával nyitnak... Szerintem alapvasban nem sokban tér el az ES5500 a D5500-tól (két kivezetéssel kevesebb és slim a kivitelezés), szoftverben tud inkább többet. Tehát mennyi lenne egy szoftvert megírni a D verzióra, főleg, hogy még gyerekkorban van a tévé...? :unsure:

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.