HWSW Informatikai Kerekasztal: Augusztus 20, Tüzijáték - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Augusztus 20, Tüzijáték Nem informatika, tudom, de talán idefér Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 21. 00:04

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 1:01

Nem. Ez egy kelet-európai-film lett volna. nyugodt, szedelőzködő honfitársaink gáz esetén? Naív vagy, barátom.
huhh, lehet krinyo most seggberúg.

Nem. Nem fogtuk volna fel, hogy mi jön. Csak azt, hogy nem lesz tüzijáték, mert sz@r idő lesz. Mindenki csalódottan haza, majd egyénileg elázás még így is egy részének.

Ezért nem leszel seggberúgva.

#142 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 00:04

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 1:00

Harmadik változat: nem lesz tüzijáték. Így nincs miért maradni és pánik sem tör ki. Ez nem egy amerikai akciófilm... már megbocsáss. :)

Persze, segíteni már nem tudunk, ez igaz.

Én továbbra is ott ragadtam le, hogy miért nem számítottak ekkora viharra? 19:30-tól kezdve már tombolt a vihar az országban, akkor sem lett volna késő gondolkodni. Na mind1 most már, részvétem mindenkinek.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#143 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 00:05

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 1:00

Harmadik változat: nem lesz tüzijáték. Így nincs miért maradni és pánik sem tör ki. Ez nem egy amerikai akciófilm... már megbocsáss. :)

Nem, ez a nagy magyar valóság.

1. Nem maradhatott el, több szempont miatt sem.
2. A magyar ember ért ám az időjáráshoz is és simán ottmaradt volna az emberek java része, hidd el.

Szerkesztette: FakeJack 2006. 08. 21. 00:06 -kor

#144 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 00:06

http://www.origo.hu/...8cimoldali.html

Idézet

Veszélybe kerülhet a tüzijáték - időjárás
2006. augusztus 19., szombat, 20:54

Nyárbúcsúztató jellege lesz a vasárnapi időjárásnak, akár a tüzijáték is veszélybe kerülhet. A kánikulai délelőttöt követően délután egy hidegfront felhőzete jelenik meg a nyugati országrészben. Éjszakára már a délkeleti határoknál jár a front. Útját megerősödő szél, helyenként heves zivatarok is követhetik. Tavaink hőmérséklete ez évben minden bizonnyal utoljára érte el a 25 fokot. Hétfőn mérsékelt lehűlés várható, szép időnk lesz.

Az Északi-tengeren örvénylő ciklon okoz esőzéseket a Brit-szigetektől Lengyelországig, valamint Dél-Skandináviában. Hidegfront éri el a Kárpát-medencét, melynek mozgása felhőfilmeinken is nyomon követhető. A front előtt szubtrópusi forró levegő található. Ibériába több napos szünet után visszatért a kánikula. Olaszország déli vidékén és a Balkánon nagy területen haladja meg vasárnap is a hőmérséklet a 40 fokot.

A hidegfront már délután eléri a nyugati határszélt, a fővárosba az este folyamán érkezik meg. Útját helyenként zivatarok kísérhetik, de helyenként "szárazon" jön a lehűlés. Meglehetősen változatos a csapadéktevékenység intenzitása, van rá esély, hogy akár a tüzijáték végét és országszerte sok egyéb esti programot is veszélyeztessen. A szél a front útján mindenütt megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A délelőtti kánikula csalóka lehet. Az esti programhoz érdemes legalább egy esőkabátot, esernyőt beszerezni, és a melegebb öltözet sem árt. Bár a csapadék bizonytalan, az erősödő szélben és a csökkenő hőmérsékletben hőérzetünk különösen gyorsan csökken.

Egyékbént az augusztus 20-i hidegfront nem tartozik a misztikumok világába.

A visszatért nyárban ismét jólesik vízparti képeket nézegetni, vagy havas tájakban gyönyörködni. Megújult viharos képgalériánk is. Képgyűjteményünkben sok szép fotóban gyönyörködhetnek.

Részletes időjárás

Vasárnap délelőtt meleg, nyári időben lesz részünk. Délután nyugat felől felhősödés kezdődik, sokfelé számíthatunk esőre, záporra, heves zivatarra. A Dunántúlon fokozatosan megerősödik az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 35 fok között alakul, északnyugaton azonban már nem éri el a 30 fokot.

A déli tikkasztó hőség fáradékonnyá teszi szervezetünket. A folyadékigényünk magas. A szomjúságot célszerű ásványvízzel oltani, alkohol tartalmú italok fogyasztása nem ajánlott. Délután hidegfront érkezik. A frontális tünetek mellett általános felfrissítő hatással is jár a hűvösebb levegő betörése. Szervezetünk fokozottabb állapotba kerülhet.

Természetes vizeink hőmérséklete utoljára érte el a 25 fokot ebben az évben. Különösen a tavak vize kellemes.

Hétfőn a több kevesebb napsütés mellett helyenként átmeneti felhősödésre, rövid záporra, zivatarra számíthatunk. Főként a Dunántúlon élénkül meg az északnyugati szél. 23, 27 fokra melegszik a levegő.

Kedden nyugat felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő eső, zápor, eleinte zivatar. Estére várhatóan elvonulnak a felhők. Sokfelé megerősödik az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul, délkeleten még elérheti a 25 fokot.

A hét közepétől javul időjárásunk. Egyre több lesz a napsütés és fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés.

AKTUÁLIS rovatunkban friss hírekre hívjuk fel a figyelmet.

A felhőzet alakulása felhőfilmjeinken európai és Kárpát-medencei léptékben is nyomonkövethető. Térképes országos előrejelzésünk itt tekinthető meg, a távolabbi kilátásokért pedig ide klikkelhet.

Indul a parlagfű szezon, a Pollenjelentés menüpont alatt friss pollenadatokat találhatnak.

ICI Interaktív Meteorológia

Ezt kb. 18:30 tájban olvastam (tegnapi hír), akkor még hitetlenkedtünk mi is, a család egy része mégis elindult.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#145 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 00:07

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 1:05

Nem, ez a nagy magyar valóság.

2. A magyar ember ért ám az időjáráshoz is és simán ottmaradt volna az emberek java része, hidd el.

Ha bejelentik, hogy elmarad a tüzijáték, minek maradt volna ott? Nem értem.

#146 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 00:08

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 1:00

Elore mondom, hogy aki elviszi politika fele a forumot, azt orokre kitiltom a forumbol.

Indexes hozzaszolasom:

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=4301081

Hümm...
Gondolkoztál már ma?

#147 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 00:08

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:05

Pontosan.  :up:
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#148 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 00:09

Idézet

Az esti programhoz érdemes legalább egy esőkabátot, esernyőt beszerezni, és a melegebb öltözet sem árt. Bár a csapadék bizonytalan, az erősödő szélben és a csökkenő hőmérsékletben hőérzetünk különösen gyorsan csökken.

Ez alapjan csak esokere meg erosodo szelre szamitottak akkor. De en olvastam meg delelotti jelentest is, amiben deltol irtak azt a frontot, ami csak delutan 5-kor jelent meg a nyugati orszagreszen. Aztan gyorsabban jott a vartnal.

Az elorejelzes azt sem kepes megmodani, hogy kb. mi lesz 1 napon belul, nemhogy pontosabb elorejelzest adni...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#149 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 00:10

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 1:07

Bocs, későn van.  :o

2. pont az 1. érvényben maradásával együtt értendő.

Szerkesztette: FakeJack 2006. 08. 21. 00:11 -kor

#150 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 00:12

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:09

Ez alapjan csak esokere meg erosodo szelre szamitottak akkor. De en olvastam meg delelotti jelentest is, amiben deltol irtak azt a frontot, ami csak delutan 5-kor jelent meg a nyugati orszagreszen. Aztan gyorsabban jott a vartnal.

Az elorejelzes azt sem kepes megmodani, hogy kb. mi lesz, nemhogy pontosabb elorejelzest adni...

Krinyo

Kár, hogy én nem tudok ilyen frappánsan fogalmazni. Ezek tükrében KIZÁRTNAK tartom, h lefújták volna - és urambocsá' - jogosan.

#151 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 00:13

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 1:10

Bocs, későn van.  :o

2. pont az 1. érvényben maradásával együtt értendő.

Az más...

#152 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 00:14

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 1:09

Idézet

Az esti programhoz érdemes legalább egy esőkabátot, esernyőt beszerezni, és a melegebb öltözet sem árt. Bár a csapadék bizonytalan, az erősödő szélben és a csökkenő hőmérsékletben hőérzetünk különösen gyorsan csökken.

Az elorejelzes azt sem kepes megmodani, hogy kb. mi lesz 1 napon belul, nemhogy pontosabb elorejelzest adni...

Krinyo

Pár mondattal előtte ott van:

Idézet

Meglehetősen változatos a csapadéktevékenység intenzitása, van rá esély, hogy akár a tüzijáték végét és országszerte sok egyéb esti programot is veszélyeztessen. A szél a front útján mindenütt megerősödik, időnként viharossá fokozódik.

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#153 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 00:14

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 1:12

Kár, hogy én nem tudok ilyen frappánsan fogalmazni. Ezek tükrében KIZÁRTNAK tartom, h lefújták volna - és urambocsá' - jogosan.

Az emberi élet védelme elég nyomós indok.

#154 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 00:15

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:14

Miért, tudhatták előre, h emberek fognak meghalni?

#155 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 00:16

Idézet

Meglehetősen változatos a csapadéktevékenység intenzitása, van rá esély, hogy akár a tüzijáték végét és országszerte sok egyéb esti programot is veszélyeztessen.

Ezt az OMSZ-osok irtak, vagy az Origo? Mert nem mindegy, en is tudok messzemeno kovetkezteteseket levonni egy adatbol, aminek aztan vagy lesz koze a valosaghoz, vagy nem.

Krinyo

#156 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 00:19

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 1:14

Dobson elmondta az M1 hiradojanak, hogy NEM KAPTAK olyan jellegu informaciot az OMSZ-tol, hogy ilyen merteku vihar varhato. Nem volt miert lefujni a rendezvenyt.
Nehez lehet felfogni, de ezt SENKI SEM LATTA ELORE.

Amikor hazaertem (kb. 21:10), itt Angyalfoldon mar elkezdodott a bal, ekkor mentem le a melygarazsba. Aztan 2 perc mulva elszabadult a pokol. Ugyanakkor Ujpesten szinte semmi sem volt. Sajnos pont a belvarosi resz kapta a nagyjat, aminek nem kellett volna megtortennie.

Krinyo

#157 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 00:20

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 1:07

Naszóval, nem politika, de mégis, vagy talán inkább gazdaság...

Évek/évtizedek óta élünk, mint csekonicsék, a magyarnak joga van a tűzijátékhoz. Igenám, de csak nagy arc van hozzá, pénz az rohadtkevés, sőt egyre kevesebb (csak gondoljunk bele, hogy mi is volt a tűzijátékon kívül saját szervezés? Ha nem lett volna benne a Red Bull AR a műsorban, igen foghíjas, gyakorlatilag egy jó 1,5 órás víziműsor lett volna az egész. Mellesleg sokkal foghíjasabb volt a repülősprogram is, mint tavaly, érződött a jelentősen megnyírbált büdzsé).
De tűzijáték kell (na meg én is szeretem, a gyerekekről nem is beszélve :)). Mellesleg szerintem szép szokás is.

Pénz híján aztán évek alat szépen kihajtották a biznicből azokat, akik korábban jókat fogtak rajta, az utolsó 3 évet már ugyanaz a Kft. csinálta. Mivel az elvárások adottak, egyre kevesebb pénzből kell kigazdálkodni.
Nyilvánvaló, hogy meg kell fogni minden fillért (ha én lennék a Kft. felelős vezetője, legalábbis így járnék el), így bizonyos dolgokra nem marad.
Egy állami rendezvénynél, állami büdzséből, számolatlanul van pénz. Ha elmarad esetleg, vagy későbbre tolódik, akkor nincs oda a nyereség, nem mehet tönkre a Kft. bele, az országnak meg kerekítésnél elvész az az összeg, ez volt sokáig az elv.
Náluk viszont meg kell fontolni.
Döntöttek, úgy gondolták, nem lesz ekkora. Felelőtlenül döntöttek? Igen. Robbanóanyag, és milliónyi ember közvetlen közelségben.

De ez már így történt, utólag tényleg nincs mit okoskodni rajta.
Gondolkoztál már ma?

#158 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 08. 21. 00:20

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:44

Ez már a könnyű utólag okosnak lenni kategória szerintem. Ekkora viharra szvsz senki sem számított.

Az a röhej hogy az időjós most milyen nagymellénnyel nyilatkozott. Pár hónapja ki is mondta hogy egész június, július bitang hideg esős szeles lesz?

#159 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 00:22

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:20

Naszóval, nem politika, de mégis, vagy talán inkább gazdaság...

Nyilván az ország gazdasági..etc. helyzete miatt döntött úgy egy fa, h megöl két embert. Vicces vagy.

#160 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 00:22

Idézet

Döntöttek, úgy gondolták, nem lesz ekkora. Felelőtlenül döntöttek? Igen. Robbanóanyag, és milliónyi ember közvetlen közelségben.

Biztosan lesz vizsgalat, ami meg fogja mondani, hogy az adott adatok birtokaban megfelelo dontest hoztak-e. Ennel tobbet erre jelenleg nem lehet mondani. Azt sem hogy igen, es azt sem, hogy nem. Minden mas csak belemagyarazas, a sajat igazunk keresese a tortenetben.

Krinyo

PS: szomoru vege ez egy olyan csodas napnak, mint a tegnapi. 12 arany, Talmacsi csodas 3. helye...

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.