Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 1:07
Ha bejelentik, hogy elmarad a tüzijáték, minek maradt volna ott? Nem értem.
Naszóval, nem politika, de mégis, vagy talán inkább gazdaság...
Évek/évtizedek óta élünk, mint csekonicsék, a magyarnak joga van a tűzijátékhoz. Igenám, de csak nagy arc van hozzá, pénz az rohadtkevés, sőt egyre kevesebb (csak gondoljunk bele, hogy mi is volt a tűzijátékon kívül saját szervezés? Ha nem lett volna benne a Red Bull AR a műsorban, igen foghíjas, gyakorlatilag egy jó 1,5 órás víziműsor lett volna az egész. Mellesleg sokkal foghíjasabb volt a repülősprogram is, mint tavaly, érződött a jelentősen megnyírbált büdzsé).
De tűzijáték kell (na meg én is szeretem, a gyerekekről nem is beszélve

). Mellesleg szerintem szép szokás is.
Pénz híján aztán évek alat szépen kihajtották a biznicből azokat, akik korábban jókat fogtak rajta, az utolsó 3 évet már ugyanaz a Kft. csinálta. Mivel az elvárások adottak, egyre kevesebb pénzből kell kigazdálkodni.
Nyilvánvaló, hogy meg kell fogni minden fillért (ha én lennék a Kft. felelős vezetője, legalábbis így járnék el), így bizonyos dolgokra nem marad.
Egy állami rendezvénynél, állami büdzséből, számolatlanul van pénz. Ha elmarad esetleg, vagy későbbre tolódik, akkor nincs oda a nyereség, nem mehet tönkre a Kft. bele, az országnak meg kerekítésnél elvész az az összeg, ez volt sokáig az elv.
Náluk viszont meg kell fontolni.
Döntöttek, úgy gondolták, nem lesz ekkora. Felelőtlenül döntöttek? Igen. Robbanóanyag, és milliónyi ember közvetlen közelségben.
De ez már így történt, utólag tényleg nincs mit okoskodni rajta.