HWSW Informatikai Kerekasztal: Augusztus 20, Tüzijáték - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Augusztus 20, Tüzijáték Nem informatika, tudom, de talán idefér Értékeld a témát: -----

#1221 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 23. 17:05

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 18:00

Ha csak 50-100k ember, akkor pont az az 50-100k, akiknek nem hiányzik egy eső okozta megfázás, vagy nem akarják kitenni a babakocsiban alvó csecsemőket egy viharnak. Nyugdíjasok, családosok.

A LEHETŐSÉGET kell megadni az embereknek, hogy aki úgy dönt, hogy... az dönthessen úgy.

Na de ha megmondják kerek perec, hogy ELMARAD a tűzijáték, akkor a Duna hullámait számolgatni ott maradni igencsak fölösleges lett volna...
Gondolkoztál már ma?

#1222 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 17:10

Ahogy a Napkeltében a riporterek is fújják az hivatalos álláspontot az teljesen kiakaszt. Ennyire nem kellene nyalni az MSZP-nek (MSZP-s szavazóként mondom). 20.-án még a Ferihegyi repteret is lezárták a várható vihar miatt!!! De senkinek nek jutott eszébe, hogy egy csomó ember tolong a hidakon és a rakparton. Ez katasztrófa. Nem térek magamhoz egyszerűen.
Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#1223 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 17:16

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 18:05

A LEHETŐSÉGET kell megadni az embereknek, hogy aki úgy dönt, hogy... az dönthessen úgy.

Természetes. Nameg az utólagos korrekt tényközléseket, erősen ökölbe szorult a kezem amikor ilyen nyilatkozatot hallottam a tévében, hogy a tüzijátékot a vihar legkeményebb részében ideiglenesen leállították, nameg nem veszélyeztette az embereket. Most utólag kell megtudnom, hogy tulajdonképpen biztonságban voltunk, és a mellettünk útba csapódó lángcsóvák a tüzijáték leállítása alatti szórakoztató látványosság részei voltak. Inkább higgyek a tévének, mint a szememnek?
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#1224 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 23. 17:21

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 18:10

20.-án még a Ferihegyi repteret is lezárták a várható vihar miatt!!!

Ha annyiszor nem szabadna utcára menni ahányszor repülés van megtiltva/korlátozva, hát nem is tudom. Mert köd, hó, fagy, kisebb vihar is lehet az oka, amit mi itt fejen állva is kibírunk...
Make love not Wor.

#1225 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 08. 23. 17:25

"A levegő leáramlása mindig adiabatikus folyamatként (100 m-ként 1° C melegedés) történik. Szárad és melegszik. Nem ránt magával semmit. "

Vasárnap áramlás tört be Pestre? Szerinted.

#1226 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 17:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 18:21

Ha annyiszor nem szabadna utcára menni ahányszor repülés van megtiltva/korlátozva, hát nem is tudom. Mert köd, hó, fagy, kisebb vihar is lehet az oka, amit mi itt fejen állva is kibírunk...

Szerintem is ostobaság a bombariadó. Te hallottál már olyan bombariadót, amikor robbant is valami?
Ugye, hogy nem?
Na, hát ezért fölösleges kiüríteni mindent és órákig keresgélni, ami nincs.
Vagy mégsem???

Valamiért mégis kiürítik az épülete(ke)t és végigkeresik a helyszínt robbanóanyag után.
Mert sose lehet tudni...
Gondolkoztál már ma?

#1227 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 17:31

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 18:27

Szerintem is ostobaság a bombariadó. Te hallottál már olyan bombariadót, amikor robbant is valami?

Jahh, akkor az ilyen pirosjelzésnél ne menjünk utcára. Értem.
Make love not Wor.

#1228 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 08. 23. 17:32

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 18:16

Természetes. Nameg az utólagos korrekt tényközléseket, erősen ökölbe szorult a kezem amikor ilyen nyilatkozatot hallottam a tévében, hogy a tüzijátékot a vihar legkeményebb részében ideiglenesen leállították, nameg nem veszélyeztette az embereket. Most utólag kell megtudnom, hogy tulajdonképpen biztonságban voltunk, és a mellettünk útba csapódó lángcsóvák a tüzijáték leállítása alatti szórakoztató látványosság részei voltak. Inkább higgyek a tévének, mint a szememnek?

Olyan tüzijáték nincs aminek a tokja semmivé válik. Az hogy ne csapódjon semmi le ahhoz egy nagy mezőn lehetne megcsinálni és 1km-en belül nem szabadna senkit közelbe engedni. Nem lehetne városon belül csinálni.

#1229 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 08. 23. 17:34

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 18:31

Jahh, akkor az ilyen pirosjelzésnél ne menjünk utcára. Értem.

De kedden is pirosjelzés volt. És mit ért? Két nap alatt bebizonyosodott a meteorológiai előjelzés bizonytalansága.

#1230 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 17:36

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 13:37

Nem magyarországgal van probléma, hanem csak Bugyipesten müködnek a dolgok ilyen eszementen. Máshol pl. Fehérváron simán kezelni tudták a helyzetet és lemondták az esti programokat. Nem volt semmi lázongás, morgolódás. Simán hazamentek az emberek.

És tudod Fehérváron hány embert érdekelt közelről a dolog? És milyen minőségű az a tűzíjáték?
(Odavalósi vagyok)
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#1231 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 17:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 18:21

Hú, Te egy nagy MSZP fan lehetsz. Ennyire nem kellene megértőnek és lojálinak lenni.
Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#1232 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 17:41

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 17:41

Szerintem ne rombold le a maradék tekintélyedet ilyen és hasonló bemondásokkal.

A következő az lesz, hogy gázosítsunk el mindenkit, aki nem tudja közjegyzővel ellenjegyzett módon bizonyítani, hogy képes a szén-dioxidból is megélni oxigén helyett???
Vágjunk ki minden fát, hogyne. Az oxigént meg majd előállítjuk bélgázból? Szép új világ...

Szoval válaszolnék a kérdésre, hogy miért kellene kivágni a fákat az országutak mentén Magyarországon (a hozzászolás nem off, mert egy pontban kapcsolodik a topikhoz)

- Szerintem, de a tények alapjan is elmondhatjuk. hogy a halálos balesetek 80 % -át a fába csapodo autok teszik ki, mert egykor egy idiota kitalálta, hogy telepítsünk fákat, milyen szép lesz, az országutak mentén

- Ha megfigyeljük, a fák városokban legalább akkora károkat okoznak viharok során mint maguk a viharral járo szelek, jégesők (lásd a mostani esetet is)

- Az utak menti fákba nem csak belecsapódni lehet, de rendkívül veszélyes, ahogy a széltől, vihartol az utakra hullanak az ágak, törmelékek!

- Az ut menti fák karbantartása kiadás

- Az oxigén ujratermelése egyáltalán nem az ut menti fák dolga hanem az erdőké, beleértve a hegyeket is. Külföldön még senki sem fulladt meg az országutakon fahiány miatt.

- Külföldön sehol, egyedül Magyarországon vannak utak mentén fák, a külföldiek értelmetlennek látják ezt, olyan mintha szándékosan várnák a fák, mikor csapodik bele valaki 120-al

Mostmár lehet gyönyörködni a fákban...

Szerkesztette: Dextrose 2006. 08. 23. 17:51 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1233 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 17:48

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 18:36

Hú, Te egy nagy MSZP fan lehetsz. Ennyire nem kellene megértőnek és lojálinak lenni.

Direkt akarod bezáratni a topikot?
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#1234 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 17:52

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 18:16

A háromból egy pirotechnikus leálította a saját felelősségére. Legálábbis én ezt a verziót hallottam :think:

#1235 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 08. 23. 17:56

"Az ut menti fák karbantartása kiadás"

Minden fa karbantartása kiadás. Nehogy már a városban se legyen egyetlen fa.

#1236 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 17:59

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 18:36

Ez marhára nem politika.
Make love not Wor.

#1237 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 18:00

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 18:05

Na de ha megmondják kerek perec, hogy ELMARAD a tűzijáték, akkor a Duna hullámait számolgatni ott maradni igencsak fölösleges lett volna...

Persze, ez igaz, de a lehetőséget a metszogálat is megadta előző este.
Senki nem merte bevállalni a blamát, hogy tömegoszlatás szempontjából időben törli a tűzijátékot. A hülyeség az volt, hogy amikor Nagykovácsiban már dőltek a villanyoszlopk, megadták a jelet a rajtra. Ennek viszont nem volt jelentősége az ünneplésre vágyó tömeg kezelése szempontjából.
Érdemes megnézni a radarképeket is, milyen gyorsan omlottak össze a cellák, ill. keletkeztek újak DK-Mo.-n.

#1238 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 18:00

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 18:56

"Az ut menti fák karbantartása kiadás"

Minden fa karbantartása kiadás. Nehogy már a városban se legyen egyetlen fa.

Legyen fa, csak ne sok! Ott vannak a városi parkok, ott legyenek.  A fák mindent takarnak, helyet foglalnak, az ágak emberekt üthetnek agyon.

Helyettük én műanyag, félig áteresztő palákat húznék fel tartóoszlopokkal a járdán. Mint amilyen a benzinkutakon van.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1239 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 18:05

Idézet: Tinca - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 18:52

A háromból egy pirotechnikus leálította a saját felelősségére. Legálábbis én ezt a verziót hallottam :think:

Tudod mikor nekem kezembe adtak olyat, hogy "döntsek saját felelősségemre", még akkor is neccesek tartottam. Ha jól döntök, akkor felettes meg van dicsérve, kurva jó volt. Ha elbaszom, akkor nekem végem, mert én döntésem volt, és elbasztam.

Annak a piroizés csávónak meg egy 1.5milliós 1 éve várt állami ünnepes tüzijáték elbaszásának glóriája volt a feje felett, hajóstól, külföldiestől, vidéki emberestől, pesti bunóstól együtt. Aztán lehet matekozni, hogy ki mit csinált volna a helyében, azon kívül, hogy azon kurvaanyázik, miszerint nem tudja, illetékes estleg hümmög, vagy szar az információáramlás, meg ha akkor ott úgy dönt, utána meg szépen rávasalják, miszerint elbaszta és akkor most jön kb. 100milliós nagyságrendes kártérítéssel.

Lehet maszatolni, hogy emberélet sokba kerül, de emberkének tuti nem az járt a fejében, hogy ha most nem állítom le, akkor páran meghalnak, aztán ugatás lesz, hanem matekozott, miszerint ha leállítja, akkor orrba baszhatják. A meghalás nem tuti, az orrbabaszás viszont erőteljesen esélyes.

Ezért vannak túlméretezett kamionok, kialvatlan sofőrök, szarul épített házak. Aki ott van alján kis ember, az nem dönthet, hogy ne rakjon fel többet, szar beton megy bele, leállítom a Pláza építését, estébé.
Make love not Wor.

#1240 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 18:07

:offtopic:

Javaslom VINIKOR kollega kitiltasat. Deklaralva volt, hogy aki politizal, ki lesz tiltva. Sokaknal rezgett a lec, de ez mar tobb a soknal. Partallastol fuggetlenul mondom.

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.