HWSW Informatikai Kerekasztal: Fogászat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fogászat Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 04. 01:46

szerk. :)

Szerintem ennyiért nem éri meg.

#262 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 10:27

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 0:14

http://aaaaa.hu/aplaza/bay.php?alkat_id=24...61414&user_id=1

Ehhez nincs SmartGuide.

Szerintem nem ennyiért nem éri meg.

SmartGuide-dal kéne, de az ára valóban nem szimpatikus. 100$ körül már találtam külföldön, de ezekszerint nálunk jóval drágább lehet, ha még a sima is drágább. Nézek másikat lehet. :(

Kösz a segítséget!

#263 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 11:22

Idézet: Ndrew - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 10:27

SmartGuide-dal kéne, de az ára valóban nem szimpatikus. 100$ körül már találtam külföldön, de ezekszerint nálunk jóval drágább lehet, ha még a sima is drágább. Nézek másikat lehet. :(

Kösz a segítséget!

Ahogy elnéztem, az a SmartGuide nem olyan fontos dolog.
Jelzi azt, hogy melyik részt mennyi ideig kell mosni (30 másodperc), de ezt maga a fogkefe is jelzi rezgéssel. Jelzi ha túl erősen nyomod a fogadhoz a kefét, de ha erősen nyomod, akkor más lesz a hangja, na meg érezni is lehet, ha erősen nyomod. Ezen kívül a kefe elhasználódását jelzi, de ezt ránézésre és érzésre is meg lehet állapítani. Azt is tudod, hogy milyen módban megy a fogkefe.
Nem azt mondodm, hogy rossz dolog, de amiket kiír, azt tudod kijelző nélkül is.

#264 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 11:42

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 11:22

Ahogy elnéztem, az a SmartGuide nem olyan fontos dolog.
Jelzi azt, hogy melyik részt mennyi ideig kell mosni (30 másodperc), de ezt maga a fogkefe is jelzi rezgéssel. Jelzi ha túl erősen nyomod a fogadhoz a kefét, de ha erősen nyomod, akkor más lesz a hangja, na meg érezni is lehet, ha erősen nyomod. Ezen kívül a kefe elhasználódását jelzi, de ezt ránézésre és érzésre is meg lehet állapítani. Azt is tudod, hogy milyen módban megy a fogkefe.
Nem azt mondodm, hogy rossz dolog, de amiket kiír, azt tudod kijelző nélkül is.

Igen, igazad van. Egyébként különös vonzódást érzek a haszontalan kiegészítők és funkciók iránt. :D :omg:

Szerkesztette: Ndrew 2008. 02. 04. 11:42 -kor

#265 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 20:23

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 0:47

....Most barátnőmmel közösen kaptunk egy Professionalcare 8500 OxyJet Centert. ....
Az árából ítélve lehet, hogy neked is ezt ajánlotta a doki. A 30K kicsit sok volt érte, azt hiszem amit mi kaptunk az 25 volt a Metroban.

http://www.oralb.com/hu/products/product.a...id=pc8500center

Köszi Lipton!

Utánajártam, és valóban az Oral-B ProfessionalCare 8500 DLX Oxyjet Centert rendeltem!  :D
Most beszéltem is a fogdokival, és szerinte most ez a legjobb.

Úgyhogy kíváncsian várom milyen lesz!

(Az mondjuk nem érdekes, hogy a fogaim már teljesen tropára mentek, de 30 ezres fogkefe az kell..... Na mindegy mentsük még ami menthető....)

Köszi a segítséget és a fogkefe leírást!!
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#266 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 20:25

Másik téma:
A régi amalgám töméseket célszerű kicseréltetni újfajta modern tömésekre nem?
Mintha valahol azt olvastam volna, hogy az amalgám mérgező a higany tartalma miatt.

Mi a tapasztalat ezzel kapcsolatban?

Gondolom az egyedüli hátránya a tömés cserének, hogy a fog anyagából megint eltávolításra kerül valamennyi. Nem?
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#267 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 20:59

Idézet: batagy - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 20:23

Köszi Lipton!

Utánajártam, és valóban az Oral-B ProfessionalCare 8500 DLX Oxyjet Centert rendeltem!  :D
Most beszéltem is a fogdokival, és szerinte most ez a legjobb.

Úgyhogy kíváncsian várom milyen lesz!

(Az mondjuk nem érdekes, hogy a fogaim már teljesen tropára mentek, de 30 ezres fogkefe az kell..... Na mindegy mentsük még ami menthető....)

Köszi a segítséget és a fogkefe leírást!!

Azt nem kérdezted, hogy miért drágább 20%-kal? :)

#268 Felhasználó inaktív   [Iron] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 20:59

Fehérváron tudtok jó fogorvost?

#269 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 04. 22:41

Idézet: [Iron] - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 20:59

Fehérváron tudtok jó fogorvost?

Maszek fogorvost keresel, vagy TB alapon mennél fogászhoz?
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#270 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 23:18

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 22:41

A TB csak húzást fizet nem?

#271 Felhasználó inaktív   [Iron] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 23:22

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 22:41

Szerintem maszekot. Feltélezem abból könnyebb jót találni.

#272 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 05. 19:07

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 23:18

A TB csak húzást fizet nem?

Elvileg valamilyen mértékű támogatást ad a különféle kezelésekre, tömésekre is, nem?  :think:

#273 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 19:25

Idézet: batagy - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 20:25

Másik téma:
Mintha valahol azt olvastam volna, hogy az amalgám mérgező a higany tartalma miatt.

Gondolom az egyedüli hátránya a tömés cserének, hogy a fog anyagából megint eltávolításra kerül valamennyi. Nem?

Ha nincs vele gond, szerintem ne piszkáld. Nekem cseréltek már, de csak mert régi volt. A doki csak felfrissíti a felületet az új tömésnek, ha nincs egyéb probléma a foggal. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#274 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 19:26

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 19:07

Elvileg valamilyen mértékű támogatást ad a különféle kezelésekre, tömésekre is, nem?  :think:

Csak 18 év alatt, felette már csak a húzásért nem kell fizetni, a vizitdíjnak nevezett lehúzást leszámítva.

Szerkesztette: Lauda 2008. 02. 05. 19:27 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#275 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 05. 19:40

Idézet: [Iron] - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 23:22

Szerintem maszekot. Feltélezem abból könnyebb jót találni.

Ha visszaolvasol 1 oldalt, s megkeresed az oda írt hosszú (kettő van) hozzászólásaimat, akkor láthatod, hogy én megtaláltam az ideális fogorvost.

Priviben elküldöm neked az elérhetőségét.

#276 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 21:28

Idézet: Lauda - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 19:25

Ha nincs vele gond, szerintem ne piszkáld. Nekem cseréltek már, de csak mert régi volt. A doki csak felfrissíti a felületet az új tömésnek, ha nincs egyéb probléma a foggal. :)

Köszi! Én is így gondoltam, hogy nem célszerű piszkálni, ha nincs vele gond.

Csak a múltkor fura volt, hogy azt mondta, hogy jól zárnak a régi amalgám töméseim, és a panorámán se látott semmi gondot. Azonban én mondtam neki, hogy az egyik fogban szerintem az amalgám nem jól illeszkedik. Ezt megnézte, kiszedte, és lám alatta tiszta szuvas volt.
Szóval csak arra akarok kilyukadni, hogy ő nem vette észre, szerinte minden rendben volt, még én szóltam neki, hogy ugyan nézze már meg jobban ezt a fogat. Ilyen alapon a többi amalgám tömés alatt is lehet rossz....

Nehéz ügy. Annyit mondok mindenkinek hogy a fogát tartsa karban minél jobban, gyerekkortól kezdve, mert később visszafordíthatlan károkat tud okozni az elhanyagolt fogazat. Ha kiskoromban tudtam volna, hogy felnőttként milyen gondok fognak adódni ebből, biztos másképp tettem volna. (Pl. fogszabályzás, ha a fogak rossz irányban nőnek; bölcsességfog időbeni kivétele, ha az nem tud kinőni és nyomja a többi fogat; fogvédő használata, ha fogcsikorgatás van éjszaka alvás közben; nem inni túl forró és túl hideg italokat; és nem utolsósorban a megfelelő és gyakori tisztítás.) Ne elég a panaszkodásból.  :(

#277 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 21:35

Idézet: batagy - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 21:28

Köszi! Én is így gondoltam, hogy nem célszerű piszkálni, ha nincs vele gond.

Csak a múltkor fura volt, hogy azt mondta, hogy jól zárnak a régi amalgám töméseim, és a panorámán se látott semmi gondot. Azonban én mondtam neki, hogy az egyik fogban szerintem az amalgám nem jól illeszkedik. Ezt megnézte, kiszedte, és lám alatta tiszta szuvas volt.
Szóval csak arra akarok kilyukadni, hogy ő nem vette észre, szerinte minden rendben volt, még én szóltam neki, hogy ugyan nézze már meg jobban ezt a fogat. Ilyen alapon a többi amalgám tömés alatt is lehet rossz....

Nehéz ügy. Annyit mondok mindenkinek hogy a fogát tartsa karban minél jobban, gyerekkortól kezdve, mert később visszafordíthatlan károkat tud okozni az elhanyagolt fogazat. Ha kiskoromban tudtam volna, hogy felnőttként milyen gondok fognak adódni ebből, biztos másképp tettem volna. (Pl. fogszabályzás, ha a fogak rossz irányban nőnek; bölcsességfog időbeni kivétele, ha az nem tud kinőni és nyomja a többi fogat; fogvédő használata, ha fogcsikorgatás van éjszaka alvás közben; nem inni túl forró és túl hideg italokat; és nem utolsósorban a megfelelő és gyakori tisztítás.) Ne elég a panaszkodásból.  :(

Ez is lehet egy szempont, bár akkor egy idő után az új alatt is szuvasodhat a fog. Ki tudja melyiknek mennyi az ideje, ami után ki kell cserélni. Ha az megnyugtat és van rá suska, szedesd ki őket. :)

#278 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 23:21

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 19:07

Én úgy tudom, hogy csak a húzást fizeti a TB, sajnos ezért van egyre kevesebb foga a szegényebb embereknek. :( A tömésért fizetni kell, és számomra kicsit hihetetlen, de kb annyiba kerül mintha maszekhoz mennél. Horn kormányzása idején szedték ki a TB támogatott dolgok közül a fogászatot, apukám néha emlegeti. :)

#279 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 23:24

Idézet: batagy - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 20:25

Másik téma:

Nekem volt egy amalgám amit kicseréltettem, de hogy őszinte legyek az a töméscsere jobban fájt mint egy új tömés. :) Kezdtem letépni a karfát. :D
XY-nak szintén egy amalgám tömése van, a svéd doki azt monda, hogy felesleges kicserélni, jól áll most, kár megpiszkálni.

A fogakra tényleg nagyon kell vigyázni, de ha valaki teheti, akkor legalább egy milliót félre kell rakni rá, hogy ha úgy alakul. akkor meg lehessen csináltatni rendesen. A csavaros dolgok nagyon nagyon drágák.

Szerkesztette: Lipton 2008. 02. 05. 23:29 -kor

#280 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 02. 05. 23:49

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 23:21

Én úgy tudom, hogy csak a húzást fizeti a TB, sajnos ezért van egyre kevesebb foga a szegényebb embereknek. :( A tömésért fizetni kell, és számomra kicsit hihetetlen, de kb annyiba kerül mintha maszekhoz mennél. Horn kormányzása idején szedték ki a TB támogatott dolgok közül a fogászatot, apukám néha emlegeti. :)

Fog(ász) ? :)

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.