HWSW Informatikai Kerekasztal: Vallási felekezetek, egyházak, szekták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vallási felekezetek, egyházak, szekták II. Szerepük, helyük a társadalomban Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 03. 17:51

Itt egy jó kis LINK a rómaiak által használt módszerről.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#182 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 03. 17:53

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 18:46

Volt időszámítás. Minden népnek megvolt a saját időszámítása. A Római birodalomban stilszerűen Róma alapítása volt a 0. A zsidók nemes egyszerűséggel a "világ kezdete" óta számolják az éveket. Most valami ötezer valahányszáznál járnak. Ha jól emlékszem a mezopotámiaiaktól vettük át a 365/12/30/7/24 osztást. Bár ők holdhónapot használtak ezért néha szökőhónapokat iktattak be. Így elég pontosan működött az időszámításuk.

Csak a tisztánlátás miatt.

Csak épp értelmetlen a földön különböző időszámításokat használni.

#183 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 17:54

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 18:51

Abban ugye kiegyezhetünk, hogy 6000 év is kevés? A Föld maga 4-4.5 milliárd éves. Ez megint csak tény.

Azt mondja, h 1nap=1000 év, nem 1év=1000év!
Semper Fi

#184 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 17:56

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 18:51

Abban ugye kiegyezhetünk, hogy 6000 év is kevés? A Föld maga 4-4.5 milliárd éves. Ez megint csak tény.

Persze. De ha a biblia kortársának 1 milla évet mondanak, akkor úgy járnak mint az öreg parasztbácsi a STAR WARS 3. részével, amire azt mondta, hogy "Na ezt már nem hiszem el"

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#185 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 17:57

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 18:53

Azért ők mégiscsak használták, nem tudhatták, hogy majd később szerinted értelmetlen lesz.

Idézet

#186 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 18:02

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 18:53

Ha maradt volna a Római Birodalom, akkor az akkor az ő időszámításukat használnánk.  Ha kiteljesedett volna a zsidó világuralom (amit sokan szeretnek vízionálni :D ), akkor azt használnánk. Európa, a zsidó-keresztény nyugati kultúra bölcsője stilszerűen a Jézus születését tekinti nullának (nagy vonalakban). És mivel a világon ez az értékrend az uralkodó...

Kínában a mai napig megünneplik  a saját időszámításuk szerinti újévüket.

Szerkesztette: Fanatic 2006. 09. 03. 18:59 -kor

"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#187 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 03. 18:12

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 22:58

Én még itt nem találkoztam egy Krisnással, vagy Jehovistával, se egy igazi Buddhistával sem...

Bezzeg amikor a te hitedre hitted azt, hogy valaki megkérdőjelezi, te voltál a legjobban felháborodva. Már nem is kettős a mérce, amit használsz, hanem legalább hármas. Ráadásul az emberi méltóságában is megsértesz fórumozókat.

Szíveskedjél nagyon gyorsan visszafogni magadat!

No persze a többieknek sem muszáj ugrani rá... két fél kell ehhez is.

Szerkesztette: Carmaged 2006. 09. 03. 18:17 -kor

#188 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 03. 18:13

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 18:57

Azért ők mégiscsak használták, nem tudhatták, hogy majd később szerinted értelmetlen lesz.

Most értelmetlen használni, amikor nem volt más, az más.

#189 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 18:21

Az időszámítás nagyon jelentős volt egyes népek életében.
A maják és az egyiptomiak időszámítása volt a legérdekesebb.

A maják egy kis és egy nagy ciklust használtak. A nagyciklus 2012 december 22-én véget, ekkor ér véget Ádám kora a Biblia szerint.

Az egyiptomiak ugy építették a piramisokat, hogy azoknak csúcsai pontosan tükörképei legyen a felettük lévő Orion csillagképpel. A megadott dátumra érdekes égi jelenség fogja kezdetét venni.

Higyjétek el, az aztékok, az inkák, a maják legalább voltak olyan intelligensek mint akik a Bibliát írták!

Mellesleg - hangoztatom ismét -  év ezredek teltek el azóta, hogy megírták, ezer és ezer módosítás, törlés, kihagyás, betoldás, átírás, kitalációk bevésése érte a Bibliát!
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#190 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 18:21

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 19:13

Most értelmetlen használni, amikor nem volt más, az más.

ŐŐŐŐ, és volt róla szó, hogy kellene használni?

Idézet

#191 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 09. 03. 18:57

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 17:51

Az a bibi, hogy itt van egy fórumszabályzat, amit oly nagyon szeretsz idézgetni. Annak kell itt megfelelni és nem az alkotmánynak...

Ki a kompetens személy? A vitapartner kompetenciájának megkérdőjelezése már az elkeseredett kapálózás jele. Ettől függetlenül áll a kérdésem.

És nem, nem érdekelnek a vallással foglalkozó fórumok. Ez nem vallással foglalkozó fórum. Más fórumokon nem zavar, hogy mit csinálsz, itt egyelőre az itteni szabályok szabta keretek közé kell beférni.

:up:  korrekt! pontosan azt írtam, hogy itt ezek a szabályok, amit itt be kell tartani. csak hangosan elmélkedtem ezen, ami nem abszolút-igazság, de itt ez van érvényben.  :respect:

#192 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 19:00

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 18:12

Bezzeg amikor a te hitedre hitted azt, hogy valaki megkérdőjelezi, te voltál a legjobban felháborodva. Már nem is kettős a mérce, amit használsz, hanem legalább hármas. Ráadásul az emberi méltóságában is megsértesz fórumozókat.

Szíveskedjél nagyon gyorsan visszafogni magadat!

No persze a többieknek sem muszáj ugrani rá... két fél kell ehhez is.

:confused: hármas mérce? kit sértek meg, ÉN??  :think:  miről beszélsz?  :confused: ha valakit itt valaha is megsértettek az max. én vagyok, de ez engem nem zavar -mert mint már írtam- nem veszem azért ezt olyan véresen komolyan...  ;)

#193 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 19:01

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 18:02

Ha maradt volna a Római Birodalom, akkor az akkor az ő időszámításukat használnánk.  Ha kiteljesedett volna a zsidó világuralom (amit sokan szeretnek vízionálni :D ), akkor azt használnánk. Európa, a zsidó-keresztény nyugati kultúra bölcsője stilszerűen a Jézus születését tekinti nullának (nagy vonalakban). És mivel a világon ez az értékrend az uralkodó...

Kínában a mai napig megünneplik  a saját időszámításuk szerinti újévüket.

A zsidóknál az új év most lessz, nem tudom pontosan a napot, de szeptember 15 v. 16. körül.

#194 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 19:02

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 20:00

:confused: hármas mérce? kit sértek meg, ÉN??  :think:  miről beszélsz?  :confused: ha valakit itt valaha is megsértettek az max. én vagyok, de ez engem nem zavar -mert mint már írtam- nem veszem azért ezt olyan véresen komolyan...  ;)

Akkor olvasd át még egyszer az igazhívő/igazbuddhista részt. Zsult megkérdőjelezted a hitében. Te ezt kikérted magadnak. Annyi a különbség, hogy ő kicsit "felnőttebben" reagálta ezt az egészet le. ;)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#195 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 19:05

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 19:02

Akkor olvasd át még egyszer az igazhívő/igazbuddhista részt. Zsult megkérdőjelezted a hitében. Te ezt kikérted magadnak. Annyi a különbség, hogy ő kicsit "felnőttebben" reagálta ezt az egészet le. ;)

Nem ismerem a valódi hitét, mert ebben senki nem tette őt próbára, magyarul: senki nem kritizálta még az ő vallását, de az eddigiek alapján ő saját maga állította, hogy független az álláspontja a hitétől.
Amit én nem tudok elképzelni, ez lehetetlen. Ne is várja ezt senki el tőlem.

Szerkesztette: Basic 2006. 09. 03. 19:06 -kor

#196 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 19:11

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 20:05

Nem ismerem a valódi hitét, mert ebben senki nem tette őt próbára,

Magyarul?  :think:

Idézet

magyarul: senki nem kritizálta még az ő vallását, de az eddigiek alapján ő saját maga állította, hogy független az álláspontja a hitétől.

Akkor nem érted mit mondott. Megpróbál objektíven, külső szemlélőként vizsgálni dolgokat, mert így nagyobb rálátása lesz a dolgokra.

Idézet

Ne is várja ezt senki el tőlem.

Lassan senki sem vár tőled semmit....

#197 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 19:25

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 16:39

legalább egy szó erejéig is-, hogy megcáfolja a vádakat

Vádakat? Miért ki vádolt, és mivel?

Idézet

ha te olyan hithű buzgó buddhista lennél, akkor kiálnál a vallásod mellett

A buddhizmusnak nincsen rá szüksége, hogy egy ilyen jelentéktelen alak mint én megvédje. Ha valaki kérdezett, arra pedig mindig nagyon szívesen válaszoltam. Az is valami, hogy én nem vagyok kishiű nem?  ;)

Idézet

mert nyilánvaló hogy te nem veszed komolyan, amit csinálsz.

Meséld már el nekem, hogy te akinek lövése sincsen a buddhizmusról miből vonod le azt a következtetést hogy nem veszem komolyan?  :omg:

Szerkesztette: Zsul 2006. 09. 03. 19:26 -kor

Karosszékből nincs rákkendroll... |

#198 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 19:34

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 19:25

te akinek lövése sincsen a buddhizmusról miből vonod le azt a következtetést hogy nem veszem komolyan?  :omg:

na ezt akartam kiszedni belőled! neked meg lövésed sincs arról, amit én csinálok mégis folyamatosan keresztűz alatt tartod/tarjátok, és még azt mondják eggyesek hogy én sértek másokat...  :omg:

#199 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 19:40

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 20:34

na ezt akartam kiszedni belőled! neked meg lövésed sincs arról, amit én csinálok mégis folyamatosan keresztűz alatt tartod/tarjátok, és még azt mondják eggyesek hogy én sértek másokat...  :omg:

Miért mit csinálsz?

#200 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 19:49

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 19:34

Neked meg lövésed sincs arról, amit én csinálok mégis folyamatosan keresztűz alatt tartod/tarjátok, és még azt mondják eggyesek hogy én sértek másokat...  :omg:

De nem is teszek úgy mintha érteném... Nekem pedig azzal semmi bajom azzal hogy te keresztény vagy, csak a stílussal...  :D
Karosszékből nincs rákkendroll... |

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.