HWSW Informatikai Kerekasztal: Háztartási gépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Háztartási gépek Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 12. 13:09

Idézet: ikriszta - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 13:48

Indesit mosógépem van, 1,5 éve minden héten használom és semmi baja. :kopp-kopp: Igaz nem 50K-s volt hanem akciósan 80-an és nem digitális. :)

Akkor biztosan azért, mert nem digitális. :D
Mi a mosogatógépet naponta-kétnaponta ritkán naponta kétszer használjuk. ;) és 3 éves. :up:
Ja és digitális.

Szerkesztette: carcass 2007. 07. 12. 13:09 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#242 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 13:13

Idézet: carcass - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 14:09

Akkor biztosan azért, mert nem digitális. :D
Mi a mosogatógépet naponta-kétnaponta ritkán naponta kétszer használjuk. ;) és 3 éves. :up:
Ja és digitális.

Egyik munkatársam vett ugyanilyet mint az enyém, csak a digitális változatát. Kérdeztem tőle, hogy az miért jobb? Nekem most van rajta három tekerő és azon egy mozdulattal be tudom állítani amit akarok, a digitálison meg nyomogathatom a gombokat perceken át. Az volt a válasza, hogy de hát ez digitális.  :Đ  Szóval nem győzött meg. Eszem ágában sincs digitálisat venni. :D
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

#243 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 13:17

Idézet: ikriszta - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 14:13

Egyik munkatársam vett ugyanilyet mint az enyém, csak a digitális változatát. Kérdeztem tőle, hogy az miért jobb? Nekem most van rajta három tekerő és azon egy mozdulattal be tudom állítani amit akarok, a digitálison meg nyomogathatom a gombokat perceken át. Az volt a válasza, hogy de hát ez digitális.  :Đ  Szóval nem győzött meg. Eszem ágában sincs digitálisat venni. :D

Igazad volt, ez nem indok. ;) Engem se győzőtt volna meg.De mosogatóban csak digitális van.
Bár azt se kell percekig nyomogatni.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#244 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 13:20

Idézet: carcass - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 14:17

Igazad volt, ez nem indok. ;) Engem se győzőtt volna meg.De mosogatóban csak digitális van.
Bár azt se kell percekig nyomogatni.

Úgy vagyok vele, hogy a kijelzővel ezer gond lehet de három szép nagy tekerő "gombbal" mi a csuda történhet? :think:
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 

#245 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 13:29

Idézet: ikriszta - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 14:20

Úgy vagyok vele, hogy a kijelzővel ezer gond lehet de három szép nagy tekerő "gombbal" mi a csuda történhet? :think:

Belül a burkolat alatt elkopik vagy valami mechanikus bizbasz (rugó-tekerő-mittudoménmi) elhasználódik.Ami el tud romlani... :) 

Bravo

#246 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 13:53

Idézet: carcass - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 14:29

Belül a burkolat alatt elkopik vagy valami mechanikus bizbasz (rugó-tekerő-mittudoménmi) elhasználódik.Ami el tud romlani... :) 

Talán olcsóbban megúszom a cserét, mint egy digitális kütyü cseréjét. :think:
De inkább ne legyen vele semmi gond. :up:

#247 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 14:28

Idézet: ikriszta - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 14:53

Talán olcsóbban megúszom a cserét, mint egy digitális kütyü cseréjét. :think:
De inkább ne legyen vele semmi gond. :up:

Ha a tekerő alatt ugyanúgy bonyolult elektronika van, akkor tényleg csak a kijelző hibalehetőségeit spórolod meg.

#248 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 18:13

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 15:28

Ha a tekerő alatt ugyanúgy bonyolult elektronika van, akkor tényleg csak a kijelző hibalehetőségeit spórolod meg.

Pedig alapvetően nem sok különbség lehet közöttük.

Bravo

#249 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 22:27

Mosogatógépeknél milyen fontos szempontok vannak amit vásárlásnál érdemes figyelembe venni? Addig oké, hogy AAA-s nézek, 12 terítékest és persze minél csöndesebbet. Mit vennétek még figyelembe?  :think:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#250 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 22:44

Azt, hogy ki lesz-e hasznalva.

Jo, jo a 12 teritekes, de 1-2 tanyerral beinditani marha nagy pazarlas, mind villanyban, mind vizben, mind tablettaban.

Ha meg ugy hasznalod, hogy neha-neha bedobsz egy tanyert, aztan ha megtelik, akkor beinditod egy korre, akkor ugy jarsz, mint a hulye hugom, hogy mar zoldult+szoros volt belul az egesz mosogatogep.

Szerviz kijott, kipucolta, 10k :D
Aztan meg hugom volt felhaborodva, hogy mennyit legomboltak rola, mikor o nem akarta veszelyeztetni a mukormeit a tanyerelnyalassal...

Szerkesztette: nyunyu 2007. 07. 19. 22:54 -kor

#251 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 22:56

Gondolom pár edénnyel kiegészítve azért gyorsan meg lehet telíteni. Az asszony most lép a 8. hónapba, tehát minél kevesebbet álldogál annál jobb.  ;)
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#252 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 06:45

Idézet: Picur - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 23:27

Mosogatógépeknél milyen fontos szempontok vannak amit vásárlásnál érdemes figyelembe venni? Addig oké, hogy AAA-s nézek, 12 terítékest és persze minél csöndesebbet. Mit vennétek még figyelembe?  :think:

Fent is írtam már, hogy milyen márkákat tartok érdemesnek - ha ddrágább is, mint a középkategória.
Igaz, az mosógépekre vonatkozott, de mosogatóra még érvényesebb, hisz azt elvileg sokkal gyakrabban használja az ember.

Idézet

Jo, jo a 12 teritekes, de 1-2 tanyerral beinditani marha nagy pazarlas, mind villanyban, mind vizben, mind tablettaban.

Létezik 30 perces gyorsprogram a miénken, csak mosogat és öblít, de nem szárít.
Amúgy nekünk megvan három éve és érezhetően kevesebb vele a vízfogyasztásunk mint előtte.
A miénk ILYEN120k volt anno az ára.
A programok:
-intensiv 70 - brutál 70 fokon mindent elmos, itt egy kicsit odavág a víznek 23-25 liter, de néha szükség van rá - általában 120 percig tart, 1,75-1,95 kWh
-automatic - átlag program  13-25 liter víz, szennyezettségtől függően.ha nem dzsuvásan rakod a gépbe a cuccot, akkor az alsó hatáson mozog a felhasználás 15-18 liter kb - általában 120 perc - 1,00-1,50 kWh
-eco 50 alacson fogyasztás 13-15 liter - általában 160 perc - 0,80 - 1,05 kWh
-30 min - csak mosogat és öblít - 9 liter víz - 0,80 kWh - talán 2x ha volt használva
A nagy átlag egyébként ugyanazt tudja.Só és öblítő kijelzés, 3in1 funkció(tabletta), időzítés.
Egyébként nem árt ha nincs túl messze a fali csatlakozó a bejövő vezetékhez, a kimenő meg nincs túl magasan és ha előre kideríted a vízkeménységet, akkor kevesebb vízlágyító fogy majd.A keménységet a gépben neked kell beállítani, a gép azt nem méri.
KB ennyi. ;)
Ja most ILYEN ami a mienkhez hasonló és itthon forgalomban van.

Szerkesztette: carcass 2007. 07. 20. 06:46 -kor

Bravo

#253 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 08:15

nyunyu: Én nem fogom félteni a műkörmeimet.  :Đ
carcass: Köszi az infókat.  :up:

A melóhelyen láttam, hogy egy pohárgarnitúrát a mosogatógép egészen opálosra karcolt. Illetve néha elég mosószerszagú lesz az elmosott végeremény. Gondolom ezeket el lehet kerülni, ha minden leírás szerint csinálok.
Bocs, az értetlenkedésért, eddig manuálisan mosogattuk mert nem volt hely mosogatógépnek.  :(

#254 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 09:41

Na, ehhez a témához most tudok szólni, komplett konyhát rendezünk be költözés előtt:
- sütő: villanysütőt vettünk, TEKA-t, MM-ben hihetetlen akcióval vettük meg a főzőlappal együtt
- főzőlap: TEKA, új építésű lakás, úgyhogy nincs gáz, maradt a kerámia. Sütővel együtt 140ezer volt. Tegnap voltunk a TEKA boltban mosogatótálcát venni, megnéztem, 90 a főzőlap és 109 a sütő külön-külön.
- mosogatógép: szintén TEKA, 12 terítékes, beépíthető, 17l-es fogyasztással, kivéve az automata üzemmód. A melóhelyen SOMAT tablettával dolgozunk, mindennap mosogatva, és a pharak még mindig teljesen fényesek, átlátszóak.
- szagelszívó: TEKA, akciósan lehetett venni a sütő-főzőlap kombóhoz
- hűtő: ezzel voltunk óriási gondban, mert mindenképpen alulfagyasztós, 70 cm széleset akartunk venni. 3 márkát találtunk, Indesit, Ariston és Siemens. Árban: 110 (akció), 159, 219 (Akció). Sajnos egyelőre csak Indesitet tudtunk megvenni, bízom benne, hogy nem lesz csalódás.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#255 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 07:46

Idézet: Picur - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 9:15

nyunyu: Én nem fogom félteni a műkörmeimet.  :Đ
carcass: Köszi az infókat.  :up:

A melóhelyen láttam, hogy egy pohárgarnitúrát a mosogatógép egészen opálosra karcolt. Illetve néha elég mosószerszagú lesz az elmosott végeremény. Gondolom ezeket el lehet kerülni, ha minden leírás szerint csinálok.
Bocs, az értetlenkedésért, eddig manuálisan mosogattuk mert nem volt hely mosogatógépnek.  :(

:up:

Az opálosra karcolás nekem új.Még egy poharunkkal sem bánt el, pedig mondom megvan 3 éve.
A mosószerrel kapcsolatban csak annyit, hogy mi speckót használunk, de a normál változatból sem szabad többet tenni mint az előírt, mert előfordulhat, hogy annyira intenzív, hogy nem mossa le rendesen.
Illetve még az lehet, hogy kifogyott a gépből az öblítő.
A legvalószínűbb, hogy a vízkeménység nincs beállítva - csórikám nem annyi vízlágyítót adagol, amennyire szükség lenne és így tönkrevágja a poharakat.Szerintem soha senki nem olvasta el a használatiját.

És csak kérdezz nyugodtan, végtére is nem olcsó beruházás. ;)  :up:

Bravo

#256 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 21:48

Mosógépet rá lehet-e valami módon csatlakoztatni egy mosdó egykaros csapjára?

Mosógép használati utasítása ezt a lehetőséget konkrétan nem említi.  A víznyomásnak legalább 0.5 bar-nak kell lennie, ennyi szerintem a mosdó csapjának simán megvan.  Viszont a mosógép csövének vége menetes, a mosdó csapjának vége pedig nem az.  Létezik valami eszköz vagy adapter, amivel az egyik rácsatlakoztatható a másikra? (;

szerk.:  hja, és német nyelvterületen vagyok, úgyhogy ha valaki a keresett eszköz német nevét is megírná...  hát lekötelezne (;

Szerkesztette: szeder 2007. 07. 25. 22:17 -kor

#257 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 07:54

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 23:44

[...] ugy jarsz, mint a hulye hugom, hogy mar zoldult+szoros volt belul az egesz mosogatogep. [...]

Talán le kellett volna a cuccokat öblítenie mielőtt belerakja a gépbe :)

#258 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 13:45

Idézet: szeder - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 22:48

Mosógépet rá lehet-e valami módon csatlakoztatni egy mosdó egykaros csapjára?

Mosógép használati utasítása ezt a lehetőséget konkrétan nem említi.  A víznyomásnak legalább 0.5 bar-nak kell lennie, ennyi szerintem a mosdó csapjának simán megvan.  Viszont a mosógép csövének vége menetes, a mosdó csapjának vége pedig nem az.  Létezik valami eszköz vagy adapter, amivel az egyik rácsatlakoztatható a másikra? (;

szerk.:  hja, és német nyelvterületen vagyok, úgyhogy ha valaki a keresett eszköz német nevét is megírná...  hát lekötelezne (;

Ha nem titok, miért akarod rákötni?

Bravo

#259 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 13:49

Idézet: carcass - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 13:45

Ha nem titok, miért akarod rákötni?

Gondolom nincs kiállás.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#260 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 13:52

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 14:49

Gondolom nincs kiállás.

Hát elég gáz lehet, mosás közben a gépé a fürdő.
Persze ha nincs más megoldás... :confused:

Bravo

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »