HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#1821 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 26. 23:40

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2011. 06. 27. 00:13

Azért egy újépítés, meg egy kazáncsere között nagy a difi. Be sem kell jelenteni, úh a gázművek nem is tud róla.

Ha minden magánlakásba, minden kazáncserénél pecsétes jegyzőkönyv kellene, ezek az érintésvédelmi felülvizsgálók többet keresnének, mint az orosz maffia.

Na akkor részemről ott a pont nálad. Ezt nem kell agyonbonyolítani, ez az élet, nem egy IT hálózat :)

Szerkesztette: rupic 2011. 06. 26. 23:41 -kor

Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#1822 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 06. 27. 00:00

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2011. 06. 27. 00:40

Na akkor részemről ott a pont nálad. Ezt nem kell agyonbonyolítani, ez az élet, nem egy IT hálózat :)

Lehet van bejelentési kötelezettség, de nyilván amiről nem pofázol, az nincs, és senkit nem érdekel, ha mégsem az van.

Ellenben éppen most írták villanyos fórumon:

"Fővárosi Gázmüvek legujabb találmánya, hogy kevés az EPH jegyzökönyv.

Kell nekik egy nyilatkozat, hogy a gázberendezés áramkörét hol, és milyen ÁVK védi, ÉV igazolványszámot is szeretnének a pecsét aláirás mellé.

Ürlapot nem találtam hozzá, de azt mondják, hogy egyedi papir is megteszi ami a fentieket tartalmazza.

Ezt nemcsak újnál kérik, hanem cirkó cserénél! Ugye régebbi házaknál meg nem jellemző az ÁVK."

Azt tudom, hogy tanyán nálunk még az egyik szobára is rakttak ajtót, após ott helyben megcsinálta, különben lebontották volna a gázórát.
Make love not Wor.

#1823 Felhasználó inaktív   KiFe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 27. 20:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 26. 23:11

Pld. kérik a gázosok. Új építésnél pld. 7 kilowatt feletti teljesítménynél már elektromos terv kell. Aztán ismerősömet most éppen azzal szopatták a helyi önkormányzattól, hogy hátsó kertben csinált terasz felújítást, és 2 év múlva letámadták vele, hol az építési napló, művezető, műszaki elllenőr, szerződések, ésatöbbi.

Néha komolyabban veszik, mint a nyilvános helyeket.

Ha mi csináljuk, nem kérik, legfelsőő polcra kerül minden... :)

#1824 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 27. 20:18

Azért egy újépítés, meg egy kazáncsere között nagy a difi. Be sem kell jelenteni, úh a gázművek nem is tud róla.

Ha minden magánlakásba, minden kazáncserénél pecsétes jegyzőkönyv kellene, ezek az érintésvédelmi felülvizsgálók többet keresnének, mint az orosz maffia.

A kazán bekötéséhez kell gázos és kéményes terv (ha most bélelik is), akkor meg már bonyolódik + most már cserélni is csak szellőző megléte/beépítése esetén lehet. Mert a) nem köti be a szerelő terv nélkül b) ha mégis, bukod azonnal a garanciát. Pár hónapja lett végigjárva.

Szerkesztette: Carmaged 2011. 06. 27. 20:19 -kor

#1825 Felhasználó inaktív   KiFe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 27. 20:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2011. 06. 21. 19:58

A gázos átfolyós vízmelegítő helyére menne fel a turbó. Tehát csövet, órát nem kéne bántani, csak másik készüléket rákötni. Erre mondta a pali, hogy akkor is kell.

Kazánnak Baxi tűnik befutónak, az Ecofourt lehet kád fölé is rakni, 24 kW, olyan 200k huf.

És hová kötnéd be a turbót, a régi felújításra váró kéménybe? Az csak "akkor" játszik, ha a legffelső szinten laksz, akkor is "esetleg", egyébként meg oldalfali kivezetést kell csinálni..
Baxival mi például sokat szoptunk, kisebb helyekre Aristont rakunk fel évek óta - sosem volt velük probléma, nagyobb rendszerekhez Boscht.. A többi márka amit kollégák felsoroltak egykutya, ugyanaz majdnem mindegyik...

#1826 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 27. 21:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 06. 27. 21:18

A kazán bekötéséhez kell gázos és kéményes terv (ha most bélelik is), akkor meg már bonyolódik + most már cserélni is csak szellőző megléte/beépítése esetén lehet. Mert a) nem köti be a szerelő terv nélkül b) ha mégis, bukod azonnal a garanciát. Pár hónapja lett végigjárva.

...és ennek mi köze van a "pecsétes" elektromos-érintésvédelmi-felülvizsgálati-jegyzőkönyvhöz? :-s

#1827 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 28. 07:04

Ebben az "iparágban" dolgozom, kell értintésvédelmi nyilatkozat, (EPH), gázosoknak, igen. (új bekötés, óravisszakötés, új terv esetén).

Nem azonos a tűzvédelmi-villámvédelmi-érintésvédelmi felülvizsgálati jegyzőkönyvvel, melyet -mindegyiket- máskor x, évente kell megejteni. ( természetesen ezeket nem magánlakásban, hanem cég és társasház közös részein).

Szerkesztette: Kory 2011. 06. 28. 07:07 -kor

#1828 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 28. 07:05

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2011. 06. 27. 22:27

...és ennek mi köze van a "pecsétes" elektromos-érintésvédelmi-felülvizsgálati-jegyzőkönyvhöz? :-s

Semmi, mert a gázosok nem ilyet kérnek. Van rá még formanyomtatvány is, uploadoljam? :)

#1829 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 28. 07:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 27. 01:00

Lehet van bejelentési kötelezettség, de nyilván amiről nem pofázol, az nincs, és senkit nem érdekel, ha mégsem az van.

Ellenben éppen most írták villanyos fórumon:

"Fővárosi Gázmüvek legujabb találmánya, hogy kevés az EPH jegyzökönyv.

Kell nekik egy nyilatkozat, hogy a gázberendezés áramkörét hol, és milyen ÁVK védi, ÉV igazolványszámot is szeretnének a pecsét aláirás mellé.

Ürlapot nem találtam hozzá, de azt mondják, hogy egyedi papir is megteszi ami a fentieket tartalmazza.

Ezt nemcsak újnál kérik, hanem cirkó cserénél! Ugye régebbi házaknál meg nem jellemző az ÁVK."

Azt tudom, hogy tanyán nálunk még az egyik szobára is rakttak ajtót, após ott helyben megcsinálta, különben lebontották volna a gázórát.

Így van, egyébként az E.ON pedig kb. 3-4 hónapja az "egyedi papírt" már nem fogadja el, kreáltak rá nyomtatványt.

Mellékelve.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Kory 2011. 06. 28. 07:13 -kor

#1830 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 28. 09:33

tavaly év vége felé vettünk egy lakást, amiben ott hagyták a légkondit. volt felújítás, por meg minden.
mennyi kb a reális ára, ha ellenőriztetni és tisztíttatni szeretnénk a légkondit? esetleg tudtok ajánlani vkit?
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#1831 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 29. 21:11

Fater gyengeáramú villamos szaküzemmérnök, végez mérést, tervezést, stb, ezzel a részével nincs gond.

Ilyen a lakás alaprajza kb:
Kép
Zugló, 1. emelet, van felettünk még 2 szint, tégla.
Az udvar felé a legközelebbi épület úgy 50-60 méter, az erkély felől meg olyan 8-10m.

Szerkesztette: Grillo 2011. 06. 29. 21:12 -kor

KomposztWC

#1832 Felhasználó inaktív   KiFe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 30. 11:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2011. 06. 29. 22:11

Fater gyengeáramú villamos szaküzemmérnök, végez mérést, tervezést, stb, ezzel a részével nincs gond.

Ilyen a lakás alaprajza kb:
Kép
Zugló, 1. emelet, van felettünk még 2 szint, tégla.
Az udvar felé a legközelebbi épület úgy 50-60 méter, az erkély felől meg olyan 8-10m.

gázvezeték merre megy, függőleges csőterv van?
udvar felé lehet megoldani oldalfali kéménnyel a dolgot

#1833 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 30. 19:08

A gázcső egyszer az órától egyenesen bemegy a kályhákhoz. Másik ág pedig a fürdő belső falán megy körbe a vízmelegítőhöz, és abból leágazva át a konyhába.

Semmilyen tervem nincs, max én tudok rajzolni valamit.
KomposztWC

#1834 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 26. 19:43

Nem teljesen ide tartozik, de porszívóból milyet érdemes?
Van egy régi AEG-ünk, de kezd tönkremenni, ileltve már le is jött valamije, ami nehézzé teszi a porszívózást. A szívóereje sem az igazi már.

Láttam ilyet, hogy HEPA szűrő, meg hogy vízen keresztül szív, meg porzsák nélküli. Ezek hasznos dolgok vagy csak bullshit?

Sima porszívóról beszélünk tehát, nem takarítógépről.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1835 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 26. 19:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 07. 26. 20:43

Nem teljesen ide tartozik, de porszívóból milyet érdemes?
Van egy régi AEG-ünk, de kezd tönkremenni, ileltve már le is jött valamije, ami nehézzé teszi a porszívózást. A szívóereje sem az igazi már.

Láttam ilyet, hogy HEPA szűrő, meg hogy vízen keresztül szív, meg porzsák nélküli. Ezek hasznos dolgok vagy csak bullshit?

Sima porszívóról beszélünk tehát, nem takarítógépről.

Vizessel nincs tapasztalatom, a HEPA, meg a porzsák nélküli viszont jó dolgok. A vászon porzsákot sokkal macerásabb tisztítani, mint a porzsák nélküli tartályát, a papírporzsákos állandó költségforrás, bár kényelemben talán az a nyerő. A HEPA pedig nagyon frankó dolog, tényleg bent tartja a legapróbb port is, réti levegő jön ki a porszívóból. Cserébe néha át kell alaposan mosni bő vízzel.

Márkák tekintetében: a Solac nekem nagyon bejött funkcionálisan, kényelmes, a feje nagyon jól mozgott, fordult, az ágy alá szinte lehajolás nélkül be tudtam tolni, pedig nem vagyok alacsony. A műanyagok minősége viszont hagy kívánnivalót maga után sajnos, szép lassan törtek le fontos pöckök, alkatrészek róla. Most egy óccsón szerzett használt LG Cíking van, egyelőre jó, de a turbó feje óriási...

Ja, és ha van kisállat, vagy sok hosszú haj, akkor a turbó fej must have szerintem, nagyon jól felszedi.

#1836 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 26. 21:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Tigger - Dátum: 2011. 07. 26. 20:49

Vizessel nincs tapasztalatom, a HEPA, meg a porzsák nélküli viszont jó dolgok. A vászon porzsákot sokkal macerásabb tisztítani, mint a porzsák nélküli tartályát, a papírporzsákos állandó költségforrás, bár kényelemben talán az a nyerő. A HEPA pedig nagyon frankó dolog, tényleg bent tartja a legapróbb port is, réti levegő jön ki a porszívóból. Cserébe néha át kell alaposan mosni bő vízzel.

Márkák tekintetében: a Solac nekem nagyon bejött funkcionálisan, kényelmes, a feje nagyon jól mozgott, fordult, az ágy alá szinte lehajolás nélkül be tudtam tolni, pedig nem vagyok alacsony. A műanyagok minősége viszont hagy kívánnivalót maga után sajnos, szép lassan törtek le fontos pöckök, alkatrészek róla. Most egy óccsón szerzett használt LG Cíking van, egyelőre jó, de a turbó feje óriási...

Ja, és ha van kisállat, vagy sok hosszú haj, akkor a turbó fej must have szerintem, nagyon jól felszedi.

Köszi, rendeltünk egy LG-t :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1837 Felhasználó inaktív   KiFe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 18:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2011. 06. 30. 20:08

A gázcső egyszer az órától egyenesen bemegy a kályhákhoz. Másik ág pedig a fürdő belső falán megy körbe a vízmelegítőhöz, és abból leágazva át a konyhába.

Semmilyen tervem nincs, max én tudok rajzolni valamit.

Hogy áll a felújítás Uram?

#1838 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 18:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Tigger - Dátum: 2011. 07. 26. 20:49

Vizes működési elvéből fakadóan ugyanúgy kevés port tol ki, viszont veszteséges. Cserébe illik minden használat után kimosni a tartályt, különben kitakaríthatatlanul bebüdösödik.

#1839 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 08:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 07. 26. 22:35

Köszi, rendeltünk egy LG-t :)

Remélem, nem baj, ha én is hozzászólok a témához! :-)

A Tigger által leírt dolgokat annyival egészíteném ki, hogy hozzátok hasonlóan mi is ebben a "cipőben jártunk" két éve. Hosszú idő után le kellett cserélnünk a hagyományos, papírporzsákos porszívónkat.

Akkor alaposan körbejártam a témát, s amikor vásároltam (a Media Markt-ban), akkor a Miele egyik területi képviselője segített a vásárlásban. Nagyon értett a témához. Először én is a sokat reklámozott vizes, vagy porzsák nélküli tartállyal szerelt gépeket néztem ki. Azt mondta, hogy a porzsák nélküli porszívók "komolytalanok". Még a drágább (40.000-50.000 forintos) modellek is. A legnagyobb hibájuk, hogy nem nyújtják azt a "portalan" működést, amit a reklámok alapján ígérnek. Nem tartósak, s a hatékonyságuk nem közelíti meg a HEPA szűrős, jobb minőségű, hagyományos porszívók szintjét.

A víz alapú szűréssel dolgozó gépek jók, de ott az elfogadható minőség a kb. 80.000-100.000 forintos profi takarítógépeknél kezdődik. A "sima", háztatrási porszívók kategóriájában a víz alapú szűrés, tisztitás a készülék alacsony árából adódóan az elvárhatótól messze elmaradó teljesítményt nyújt.

Szóval otthonra még mindig hagyományos, porzsákos gépet érdemes vásárolni.

A Miele az abszolút csúcskategória. Ez már látszik a felhasznált műanyagok minőségén is. (A megbízhatósága, a garanciális feltételek is jók.) Az ára miatt viszont nem az "átlagos" családok otthonába való. Inkább a milliomosok tudják megfizetni ezt a minőséget.

Az AEG és a Philips egyes termékei számítanak még jónak ebben a kategóriában, de az Electrolux és az LG is rendelkezik komolyabb modellekkel.

A szakértő egyébként korrekt volt. Nem próbált rábeszélni a Miele gépekre, ezért a hagyományos gépek közül ajánlotta az akkor legjobbat. Egy Philips modell volt, s szerencsére éppen karácsony előtt voltunk, korrekt akciónak köszönhetően majd' féláron sikerült megvásárolni az egyébként nem olcsó, 42.000 forintos gépet.

Ebben többszörös HEPA szűrés van (a porzsákban is), a felhasznált anyagok, a kiépítés elég jó minőségű, s nagy méretű, praktikus a szívófej. Olyan nagy teljesítményű, hogy maximális fokozaton rászívja magát a padlóra, de még a szőnyegre is. Ehhez képest nem is túl hangos.

A legnagyobb változás, amit a régi géphez képest tapasztaltam, a takarítást követő rendkívül firss levegő a szobában. A régi gép is felszívta a port, de nyilván annak egy részét vissza is juttatta a lakásba. (Pedig annak is volt hátul - ha nem is HEPA, de - aktív szén szűrője.)

Ezzel a géppel ilyen nem fordul elő.

Summa summarum: aki teheti, annak még mindig egy hagyományos, de jól felszerelt, többszörös HEPA szűrős rendszerű porszívót érdemes vásárolnia.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1840 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 12:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 08. 14. 09:40

Remélem, nem baj, ha én is hozzászólok a témához! :-)

A Tigger által leírt dolgokat annyival egészíteném ki, hogy hozzátok hasonlóan mi is ebben a "cipőben jártunk" két éve. Hosszú idő után le kellett cserélnünk a hagyományos, papírporzsákos porszívónkat.

Akkor alaposan körbejártam a témát, s amikor vásároltam (a Media Markt-ban), akkor a Miele egyik területi képviselője segített a vásárlásban. Nagyon értett a témához. Először én is a sokat reklámozott vizes, vagy porzsák nélküli tartállyal szerelt gépeket néztem ki. Azt mondta, hogy a porzsák nélküli porszívók "komolytalanok". Még a drágább (40.000-50.000 forintos) modellek is. A legnagyobb hibájuk, hogy nem nyújtják azt a "portalan" működést, amit a reklámok alapján ígérnek. Nem tartósak, s a hatékonyságuk nem közelíti meg a HEPA szűrős, jobb minőségű, hagyományos porszívók szintjét.

A víz alapú szűréssel dolgozó gépek jók, de ott az elfogadható minőség a kb. 80.000-100.000 forintos profi takarítógépeknél kezdődik. A "sima", háztatrási porszívók kategóriájában a víz alapú szűrés, tisztitás a készülék alacsony árából adódóan az elvárhatótól messze elmaradó teljesítményt nyújt.

Szóval otthonra még mindig hagyományos, porzsákos gépet érdemes vásárolni.

A Miele az abszolút csúcskategória. Ez már látszik a felhasznált műanyagok minőségén is. (A megbízhatósága, a garanciális feltételek is jók.) Az ára miatt viszont nem az "átlagos" családok otthonába való. Inkább a milliomosok tudják megfizetni ezt a minőséget.

Az AEG és a Philips egyes termékei számítanak még jónak ebben a kategóriában, de az Electrolux és az LG is rendelkezik komolyabb modellekkel.

A szakértő egyébként korrekt volt. Nem próbált rábeszélni a Miele gépekre, ezért a hagyományos gépek közül ajánlotta az akkor legjobbat. Egy Philips modell volt, s szerencsére éppen karácsony előtt voltunk, korrekt akciónak köszönhetően majd' féláron sikerült megvásárolni az egyébként nem olcsó, 42.000 forintos gépet.

Ebben többszörös HEPA szűrés van (a porzsákban is), a felhasznált anyagok, a kiépítés elég jó minőségű, s nagy méretű, praktikus a szívófej. Olyan nagy teljesítményű, hogy maximális fokozaton rászívja magát a padlóra, de még a szőnyegre is. Ehhez képest nem is túl hangos.

A legnagyobb változás, amit a régi géphez képest tapasztaltam, a takarítást követő rendkívül firss levegő a szobában. A régi gép is felszívta a port, de nyilván annak egy részét vissza is juttatta a lakásba. (Pedig annak is volt hátul - ha nem is HEPA, de - aktív szén szűrője.)

Ezzel a géppel ilyen nem fordul elő.

Summa summarum: aki teheti, annak még mindig egy hagyományos, de jól felszerelt, többszörös HEPA szűrős rendszerű porszívót érdemes vásárolnia.

Köszi, hát már megvettük, mindenképpen jobb mint a régi AEG.
Ilyet vettünk: http://www.lg.com/hu...-VC6820UHAT.jsp

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.