Idézet: e-lias - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 10:09
Most veszünk egy lakást, amiben gipszkarton falak vannak a vályok előtt. És a konyhát ki kell festenem, mert felrobbantottak egy kávéfőzőt. Olvastam itt, hogy mész alapú festékkel érdemes, hogy szellőzzön a fal rendesen. A kérdésem, hogy mivel halványzöld a fal, és fehérre festenénk, hogy le kell e kaparni az előzőt, és hogy gipszkartonról miképp kel ezt csinálni, hogy ne sérüljön a gipszkarton. Tudom, hgoy offtopic, csak gondoltam még hátha belefér, ha nem irányítsatok el nyugodtan. Köszi!
Egzakt technológiát nem tudok mondani. A klasszikus "beáztatom a falat és letolom spaklival" gipszkartonon szerintem nem működik jól, mert eláztatja és a papír is lejön a gipszről.
Amikor Angliában dolgoztam (mint festő bm) mi egy speckó tejföl sűrűségű nem vízalapú oldószeres festékmaró anyagot használtunk, ami nem áztatta el a gipszkartont viszont minden festéket gyönyörűen lemart a gipszkartonről, ajtókeretről stb. (Olyan erős oldószer volt, hogy a bakancsom talpát 2 hónap alatt megette, a recézés teljesen elolvadt/kisimult)
Érdeklődj nagyobb festékboltokban (nem barkácsáruházakban), hogy van-e esetleg ennek az anyagnak valami magyar megfelelője.

Súgó
A téma zárva.