HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 30. 19:56

Elég régen volt. :Đ

#622 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 20:44

De a stílus eltéveszthetetlen. Csak most más az "Isten". A többi pedig... Pedig ez a szoftver-szegmens sem B&W. Kinek ez jön be, kinek az. Nincs "legjobb", mert mihez képest is lenne. Ha valaki a Kerióval nyugodt, mert működik vele minden, úgy, ahogy szeretné, és azt tudja-akarja megfizetni, neki az a legjobb. Hiba nélküli, a pc-s idők kezdetétől keletkezett minden vírust kivédő, semlegesítő szoftver baromi lassú, erőforrás-zabáló és drága lenne. Minden külső-belső behatolást-kivágtázást figyelő, korlátozó szoftveres tűzfal kevesek által birtokolt hozzáértést, és szintén rengeteg másra is használható "gépet" igényelne. Szóval kicsit toleránsabb, megértőbb, elfogadóbb hozzáállás lenne helyénvaló. (Szerintem.)

#623 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 22:33

Idézet: FHD - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 18:35

Kaspersky-t rámoltak bele. Van antispy benne, a smart defense frissíti naponta.

Akkor nem lehet az olyan rossz?!
MSI K8N SLI Diamond | AMD Athlon64 3000+ | 1024 Kingston | Asus Silent 7300GT | Creative Audigy ZS2 Platinum | SATAII Samsung 160Gb

#624 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 07:52

Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 20:44

De a stílus eltéveszthetetlen. Csak most más az "Isten". A többi pedig... Pedig ez a szoftver-szegmens sem B&W. Kinek ez jön be, kinek az. Nincs "legjobb", mert mihez képest is lenne. Ha valaki a Kerióval nyugodt, mert működik vele minden, úgy, ahogy szeretné, és azt tudja-akarja megfizetni, neki az a legjobb. Hiba nélküli, a pc-s idők kezdetétől keletkezett minden vírust kivédő, semlegesítő szoftver baromi lassú, erőforrás-zabáló és drága lenne. Minden külső-belső behatolást-kivágtázást figyelő, korlátozó szoftveres tűzfal kevesek által birtokolt hozzáértést, és szintén rengeteg másra is használható "gépet" igényelne. Szóval kicsit toleránsabb, megértőbb, elfogadóbb hozzáállás lenne helyénvaló. (Szerintem.)

Szerintem megmit akadsz ki? He?  v-mi gond van......

1;Ez a nikk nem azér lett hogy senki ne ismerjen fel .
2; Én pusztán csak azt kérdeztem FHD-tól vajon mi az oka a kerio térhódításának mer eddig nem tapasztaltam . (és a legtöbb szakember az Agnitumot favorizálja inkább)  És nem okfejtést kérttem arról hogy tökéletes védelem nincs. (ezt is tudom)ú

Amúgymeg az  avast! még mindig a szivem csücske de a noddal egy lehelletnyit gyorsabb a gép.

Szerkesztette: Airbus A380 2007. 01. 31. 07:56 -kor

#625 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 08:10

Ha így kérdezted volna:

Idézet

vajon mi az oka a kerio térhódításának
nem reagáltam volna egy szóval sem. De így kérdezted:

Idézet

A kerio-t mér majmolják mostanába mindenhol?

#626 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 08:20

Szerintem érthető a kérdés és FHD szerintem érti is. (hozzá ment a kérdés :D )

#627 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 08:25

A Kerio jelenlegi favorizálása? Olyan ez mint a divat. Hullámzik a megitélés. Mikor mit tartanak a legjobbnak az emberek. Ezt nem a szakma dönti el. A csúcs programok terén minimális a hatékonysági eltérés. Inkább trendeket mutatnak a népszerüségi mutatók.

ZA Sec. Kell pár hónap mire kiderül hogy jó volt-e a váltás. A belső körökben azt susogják, hogy a Vista miatt történt a dolog. :think:

#628 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 08:33

Idézet: Denisz - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 15:20

A fizetett hirdeteseknek csak akkor van ertelme ha nem hasonlitom ossze a termeket mas termekkel (amely lehet jobb) hanem csak azt dicserem. Szoval nem hinnem, hogy fizetett dologrol lenne szo itt.

Hacsakúgynem... :smoker:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#629 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 08:42

Idézet: FHD - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 8:25

A Kerio jelenlegi favorizálása? Olyan ez mint a divat. Hullámzik a megitélés. Mikor mit tartanak a legjobbnak az emberek. Ezt nem a szakma dönti el. A csúcs programok terén minimális a hatékonysági eltérés. Inkább trendeket mutatnak a népszerüségi mutatók.

ZA Sec. Kell pár hónap mire kiderül hogy jó volt-e a váltás. A belső körökben azt susogják, hogy a Vista miatt történt a dolog. :think:

Az azért érdekes hogy szakember még nem favorizálta. :D  :D

Amúgy nem tudjátok eljutottak már odáig hogy kémfigyelőt és az Agnitum-ba tapasztalható nyalánkságokat tegyenek bele?  :cool:

de sokan szeretik a comodo-t is  ;)  ;)  ;)  ;) )

Szerkesztette: Airbus A380 2007. 01. 31. 08:42 -kor

#630 Felhasználó inaktív   Denisz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 31. 09:31

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 9:33

Hacsakúgynem... :smoker:

Ha azt mondjatok, hogy ezek a tesztek mogott mind gyarto ceg van akkor mutassatok nekem tesztet (max fel evest) amelyben az AVG, Avast, McAfee vagy Bitdefender a legjobb (osszehasonlitva a NOD32-vel vagy Kasperskyvel). Mig ilyen tesztet nem mutattok addig mese, hogy minden teszt "rendelesre" keszul.

#631 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 10:02

Azt hiszel amit akarsz. :D  :D  :D  :D  :D

Kajáld be nyugottan eme tesztek eredményét ha ez neked jó.

Ezeket a teszteket pont a fajtádnak készitík. "húúúúúúúú a nod32 első lett szaladok veszek eggyet"  :D

Szerkesztette: Airbus A380 2007. 01. 31. 10:22 -kor

#632 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 10:32

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 10:02

Azt hiszel amit akarsz. :D  :D  :D  :D  :D

Kajáld be nyugottan eme tesztek eredményét ha ez neked jó.

Ezeket a teszteket pont a fajtádnak készitík.   "húúúúúúúú a nod32 első lett szaladok veszek eggyet"  :D

...szerintem sem szabad egy termékkel sem túl elfogultnak lenni. nem a nod találta fel a spanyol viaszt!
mcafee, meg norton már akkor ezerrel nyomultak, mikor még a nod fiúk anyuci hasában voltak, ettől persze nem feltétlenül ők a jobbak, de nem is a nod...
MSI K8N SLI Diamond | AMD Athlon64 3000+ | 1024 Kingston | Asus Silent 7300GT | Creative Audigy ZS2 Platinum | SATAII Samsung 160Gb

#633 Felhasználó inaktív   Denisz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 11:35

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 11:32

...szerintem sem szabad egy termékkel sem túl elfogultnak lenni. nem a nod találta fel a spanyol viaszt!
mcafee, meg norton már akkor ezerrel nyomultak, mikor még a nod fiúk anyuci hasában voltak, ettől persze nem feltétlenül ők a jobbak, de nem is a nod...

Biztos nem a NOD talata fel a spanyol viaszt es azt sem mondom hogy o legjobb. Kerdem en ha ezek a fiuk olyan regota a piacon vannak akkor miert nem fizetnek le egy par tesztet, hogy legyen nekuk is kenyeruk, mert az utobbi idobe nem sokat hallani roluk?
Es azert hadd mondjam, hogy mielott egy virusirtot vagy tuzfalat feltennel utananezel a piacon. Es miben hiszel a legjobban ha nem teszteknek? Egy egy profi loosernek akinek  bejott az AVG vagy Windows tuzfala? Ha tobb teszten azt mondjak hogy egy virusirto vagy tuzfal jo akkor csak van benne valami.

#634 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 12:07

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 10:32

A nortonnál tuti jobb a nod32 :D  :D  :D Ahhoz képest a királykategória.

Denisz azt hiszel amit akarsz szemmel láthatóan elvakultan olvasod az ilyen teszteket.

tedd.

amúgy FHD is hiába nyomja a nod32 jajj de jó szöveget lehet ő is pénzelve van. ;)

Szerkesztette: Airbus A380 2007. 01. 31. 12:11 -kor

#635 Felhasználó inaktív   Denisz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 12:15

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 13:07

A nortonnál tuti jobb a nod32 :D  :D  :D Ahhoz képest a királykategória.

Denisz azt hiszel amit akarsz szemmel láthatóan elvakultan olvasod az ilyen teszteket.

tedd.

amúgy FHD is hiába nyomja a nod32 jajj de jó szöveget lehet ő is pénzelve van. ;)

Oktass "mester", hogy kell ezeket a teszteket olvasni? Vagy mit kell nezni amikor le szeretned cserelni a tuzfalad/virusirtot?

#636 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 12:22

Szerintem is az ember a tapasztalatokra épísen elsősorban. Én eddig számtalan helyről hallottam, hogy így szar a nod vagy úgy jó és fordítva. Sok embernél a nod feltörésével engedték be a vírusokat, aztán anyázták. Öreg hiba. De fordítottja is igaz, jártam én már olyan helyen ahol legálisan, állandóan frissült a nod, de a gépeken vírusok tömkelegét találtam (nekem nem kell vírusirtó hogy felismerjem, vagy netán leirtsam a mai vírusokat  ).

És ha az arányokat nézem, akkor sajnos erős személyes tapasztalat hogy a nod úgy engedi be a vírusokat mint ha ott se lenne. Még csak ''warez'' oldalak se kellenek hozzá. Rengeteg alkalommal csalódtam abba a vírusirtóba, hiába nekem a sok teszt meg a sok minden egyszerűen túl sok vírust enged be, többet a ''természetesnél'' (tűzfal ellenében is).
Pl. mai napig emlékszem hogy eggyik ''nagyon nagy'' cégnél hemzsegett a padobot.z típusú vírus a hálózaton és csak én és pár társam felhívására jöttek csak rá hogy gáz van... mivel a cég internet szolgáltatással is foglalkozik, ezért szinte az összes kliens oldalon ahol nod volt ott virgonckodott a féreg (volt önkéntes munka dögivel ).

Ajánlani én a kerio personal firewall és az Avira antivírust [link] ajánlom, személyes használatra mindkettő ingyenes, de a keriót csak szakértőknek ajánlom!
Sokan azért szídják a keriót mert állandóan ''beugat'', pedig sokan nem is tudják hogy ez azért van mert nem konfigurálták be a tűzfalat... nekem 1x sem jelez a kerio netezés közben, full automatikus.
Ja és még annyit hogy tűzfallal is lehet vírust fogni!

nos ennyit a saját személyes tapasztalatomról

mod: link javítva

[Szerkesztve]

ez egy másik fórumból való hozzászólás.

olvasgasd

belenyugodhatsz hogy nem a teszteknek hisz a többség.

Szerkesztette: Airbus A380 2007. 01. 31. 12:23 -kor

#637 Felhasználó inaktív   Denisz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 13:08

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 13:22

Szerintem is az ember a tapasztalatokra épísen elsősorban. Én eddig számtalan helyről hallottam, hogy így szar a nod vagy úgy jó és fordítva. Sok embernél a nod feltörésével engedték be a vírusokat, aztán anyázták. Öreg hiba. De fordítottja is igaz, jártam én már olyan helyen ahol legálisan, állandóan frissült a nod, de a gépeken vírusok tömkelegét találtam (nekem nem kell vírusirtó hogy felismerjem, vagy netán leirtsam a mai vírusokat  ).

És ha az arányokat nézem, akkor sajnos erős személyes tapasztalat hogy a nod úgy engedi be a vírusokat mint ha ott se lenne. Még csak ''warez'' oldalak se kellenek hozzá. Rengeteg alkalommal csalódtam abba a vírusirtóba, hiába nekem a sok teszt meg a sok minden egyszerűen túl sok vírust enged be, többet a ''természetesnél'' (tűzfal ellenében is).
Pl. mai napig emlékszem hogy eggyik ''nagyon nagy'' cégnél hemzsegett a padobot.z típusú vírus a hálózaton és csak én és pár társam felhívására jöttek csak rá hogy gáz van... mivel a cég internet szolgáltatással is foglalkozik, ezért szinte az összes kliens oldalon ahol nod volt ott virgonckodott a féreg (volt önkéntes munka dögivel ).

Ajánlani én a kerio personal firewall és az Avira antivírust [link] ajánlom, személyes használatra mindkettő ingyenes, de a keriót csak szakértőknek ajánlom!
Sokan azért szídják a keriót mert állandóan ''beugat'', pedig sokan nem is tudják hogy ez azért van mert nem konfigurálták be a tűzfalat... nekem 1x sem jelez a kerio netezés közben, full automatikus.
Ja és még annyit hogy tűzfallal is lehet vírust fogni!

nos ennyit a saját személyes tapasztalatomról

mod: link javítva

[Szerkesztve]

ez egy másik fórumból való hozzászólás.

olvasgasd

belenyugodhatsz hogy nem a teszteknek hisz a többség.

En azt latom kedves baratom, hogy te csak a forumoknak hiszel. Nem mondom, hogy rosz dolog. De azert nem egy tenyleges osszehasonlitas. Es erdekes itt mindenki azt latja ami rosz.
Melyiketek vegzett ezeken a virusirtokon egy rendes tesztet? Nem olyan tesztet, hogy felteszek egy viruskeresot az oregf gepemre, frissitem megnezem van valami virus a gepen es ha van akkor ez jobb, mert megtalalta. Hanem egy tiszta gepre tegye fel es nezze meg egy 10000 virusos fajlbol hanyat talal. Na az egy teszt szerintem. Es addig amig a teszteket igy vegzik addig inkabb azoknak hiszek. Lehet a NOD nem a legjobb, de egyikse amelyikrol itt beszeltek nem tokeletes.
Szoval a tema reszemrol lezarva.

UI. Azert a forumot meg olvasom  ;)

#638 Felhasználó inaktív   Denisz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 13:35

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 13:22

...Pl. mai napig emlékszem hogy eggyik ''nagyon nagy'' cégnél hemzsegett a padobot.z típusú vírus a hálózaton és csak én és pár társam felhívására jöttek csak rá hogy gáz van... mivel a cég internet szolgáltatással is foglalkozik, ezért szinte az összes kliens oldalon ahol nod volt ott virgonckodott a féreg (volt önkéntes munka dögivel ).

Csak azt akarom ehhez a beszolashoz hozzatenni, hogy a nod ezt a virust 20060306-tol tudja, pontosabban ebben a frissitesben NOD32 - v.1.1432 (20060306) LINK. Ezert mielott azt mondjak, hogy a virusirtod atenged egy virust nezz utana, hogy tenyleg nem tudja

#639 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 18:38

Kettőnk közül aki másoknak hisz az te vagy . (az ESET által jól fizetett embereknek )

ha nem tűnt volna fel. :D  :D

Én a saját tapasztalataimnak hiszek. Mikor azt látom hogy fönn a vírus és a nod32 nem képes eltávolítani.  Felrakom az Avast!-ot és láss csodát  :D  :D  :D

Nem mellesleg  a nod víruskeresésnél egy csomó fájlt nem bír megnyitni. Az avast érdekes módon csak az ad-aware fájlait nem bírja.

A saját tapasztalataidnak kéne hinned és nem mások jól fizetett dumájának.

De asszwm ezt magyarázhatjuk neked úgysem érted mint a mellékelt ábra is mutatja.    :D  :D  :D

szal higgyél csak a teszteknek kényelmesebb mint gondolkodni. ;)

Szerkesztette: Airbus A380 2007. 01. 31. 18:40 -kor

#640 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 19:43

Korábban irtam, hogy a nod lejárta után feltettem a kasperskyt.
Azt is irtam, hogy a nod után a kaspi fogott virust a gépen.
Viszont amivel eddig nem is foglalkoztam, az outpost többször problémázott már a kaspival, mig a nod-dal semmi baja nem volt.
Állandóan az a panasz, hogy befolyásloni akarja a másikat, de önvédelemből ezt az alkalmazás megelözte.
Annyi történt, hogy azt kértem többé ilyen figyelmeztetés ne kapjak, de a jelenséget megszüntetni nem tudtam.

Ma reggel arra gondoltam, feltelepítem a spysweeper-t, igaz a kaspi és az outpost is rendelkezik valamiféle spy elhárítással, de gondoltam a spysweeper nem árthat.
Ami azután jött az téboly.
Az outpost és a kaspi állandóan dobálták a figyelmeztető üzeneteket, a spysweeper miatt.
A kaspinak a spysweeper keylogger-rel volt baja állandóan riasztott rá.
Először fogtam és a file-t amire hivatkozott töröltem.
Innentől nem volt egerem és billentyüzetem, nagy nehezen visszavarászóltam szerencsére volt egy usb-s egér tartalékban amit rádugva a gépre már tudtam valamit csinálni.
Ez a jelenség még csökkentett módban is volt, eléggé megijesztett már azt hittem lehet újra rakni a gépet.
Ráadásul az outpost is állandóan ugrált, hogy a spysweeper mindenfélét csinál a gépen.
A kaspi riasztást a spysweeper uninstallálása sem oldotta meg ez a komponens a gépen maradt.
Elég elszomorító, hogy nem takarította el maga után a "szemetet".

Késöbb megint feltelepítettem a spysweepert.
Csak hajtott a kiváncsiság, hogy talál e valamit.
Az elöző herce hurca újrakezdödött, ekkor a kaspit és az outpostot is arra állítottam, hogy ne foglalkozzanak azzal amit a sweeper csinál.
Frissítettem majd lefuttattam és mindössze egy találat volt egy lnk kiterjesztésü file ami szerintem nem túl veszélyes.
A spysweepert úgy állítottam be, hogy ne induljon el a winnel eggyütt ennek ellenére a tasklisten állandóan rajta van. Fogalmam sincs miért. Leállítani sem lehet nincs hozzá jogosultságom.
Az unistallálása meg nem takarítja el minden összetevőjét.

Szóval az a következtetésem, hogy az outposttal és a kaspival nem igazán szeret eggyüttmüködni.
Szóval rám ez a konfigurálás nem tett jó benyomást.
Csak ennyit szerettem volna megosztani veletek.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32