Idézet: Warrior - Dátum: 2012. 01. 29. 07:51
Már elnézést, de szerintem a jelátviteli dolgokba ne menjünk bele, maradjunk annyiban, hogy minden számít. Mind a kábel tulajdonságai, mind a csatlakozók (sőt, pl. koax esetén kimondottan a csatlakozók azok, ahol "romlik a jel"). De ezt a "vagy megy vagy nem megy" dolgot inkább hajítsd el nagyon messzire, mert a valóság, a fizika egész más. Minden számít tehát (többnyire ezért is csinálnak szabványokat, ajánlásokat, mert ha ezt betartja az ember, akkor nem lesz nagy baj, s még így is érhetik meglepetések).
Na akkor még egyszer: szabvány, ez a kulcsszó. Tehát szabványos UTP cuccokkal elvileg nem kellene problémát okoznia annak, ha pl. a kábel és a falialjzat más gyártótól van. Én erről beszéltem, bár úgy látom nem voltam egyértelmű.
Idézet
Az optika húzás esetén nem is a kábel a húzós, hanem a rá szerelendő eszközök, meg a munkadíjak. Bár 1 médiakonverter nem kerül 25-30 kőnél többe, nyilván ha csak bejövő esetén gondolkozik optikában, az most még értelmetlen, hisz "ahogy Jahno kolléga is említette) pár giga legördül a rézen is, a lakáson belül meg abszolút értelmetlen, a 100megás LAN végpont/cat6 még sok évig simán jó lesz, csak normális switch kell (meg figyeld csak meg: 24 végpont egy lakásba, gondolod, hogy akkora forgalom lesz ott?) Mennyi egy 1080p-s videó igényelt sávszélessége?
Ha meg odajutunk, addigra az ISP fogja telepíteni az optikát a lakásig vagy a valami.
Optika: csak madzagra gondoltam, majd akkor kerül a végére eszköz ha kell
100 megás LAN: már elnézést, de az már ma is lófasz. 720p-s sorozatból 1 évad 25 giga, megőszülsz mire 100 megabiten áttolod. Húgomnál egy szaros win7 alig fér el 20 gigán, ha menteni akarod akkor is meghálálja a gigabitet, még ha nem is tudod fullon kihajtani (jumbo frame meg ilyesmi).
1080p: most szedek teszt célból egy 36 Mbit/s videjót, aztán persze nem ez az átlag.
ISP: az addig OK, hogy a lakásig behúzza, de mennyivel jobb lenne már, ha az eszköz nem a bejárati ajtó fölött lenne, hanem kultúráltan bekerülne egy polcra a rack szekrényben, tápot kapna túlfeszvédős konnektorról vagy ups-ről, stb. Már ha egyáltalán szükség lesz rá, nyilván csak akkor. Én is 90%-ra tippelem, hogy kidobott pénz, de ki gondolta volna 2001-ben, amikor mindenki a seggét verte a földhöz a 384/64 kilobites ADSL-től, hogy 10 évvel később a full kommersz szegmensben 200x gyorsabb, 80/20 vagy 120/10 megabites net is elérhető lesz (már ahol)...