Elküldve: 2012. 02. 05. 17:39
Idézet: Warrior - Dátum: 2012. 02. 05. 17:19
A szűrés talán nem is jó fogalom, mert tulajdonképpen nincs kimondott szűrés, hanem a belső IP-k elérhetetlenek, címezhetetlenek, mivel alapból nincs oda szabály, ergo dobódnak a routeren a csomagok.
Mondjuk én is kevertem kicsit a fogalmakat

.... mert én meg a szűrést úgy értettem, hogy a routerben van egy minimál beépített tűzfal. Úgy nevezi a TP-Link hogy "SPI Firewall". Mondjuk fogalmam sincs, ez mit szűr, mert szabályokat nem lehet megadni benne, csak ki vagy bekapcsolni. A Flood védelemre be lehet kapcsolni benne a "DoS Protection"-t, valamint ICMP, UDP és TCP-SYN flood szűrést. De szándékosan nem kapcsoltam be, mert a statisztika gyűjtést is be kell hozzá kapcsolni. A statisztika gyűjtésre meg az a félelmem van, hogy akkor gyakrabban ír a router belső FLASH-jére, és akkor hamarabb tönkremegy a gyakori írástól. Aztán lehet nincs igazam...., de a flood szűrést nem kapcsoltam be.
Na igen, a NAT-olás az amiről igazából beszéltünk.

Igazából most csak a torrent 1 db portja van befelé forwardolva. Majd még lehet SSH-t és egy HTTP portot is forwardolok, de azt csak meghatározott forrástartományból (cégből el tudjam érni).
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P