HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#2701 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 04. 17. 18:14

Üzenet megtekintéseIdézet: pgyafi - Dátum: 2012. 04. 17. 18:31

Ha már 0Ft-ből kell kihozni, akkor én kukáznék egy 10mbites swtich-et. Van esély rá, hogy menne vele.

Lehet egyszerűbb új mazzagot kirakni, mint switchet kukázni, ami aztán úgyis beszarik. No meg az HUB lesz, 10es switch nem is tudom létezett-e.
Make love not Wor.

#2702 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 04. 17. 18:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 04. 17. 11:38

Innen nem is olvasom tovább. 130 méter sok, forrasztva/toldva és többször? Örülj, hogy valamennyire működőképesnek néz ki, de ezt a megoldást ne sűrűn reklámozd, hátha valaki utánad csinálja.

Nekem is van itthon ilyen :Đ Igaz, csak 25-30 méter, de ilyen 3-4 méteres darabokból. Valahol egyszer kaptam ilyen darab kábeleket, aztán mondom megpróbálom. Forrasztás, zsugorcső, csavarásra ügyelés, 100 megabit megy rajta stabilan. Többön még nem próbáltam.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2703 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 17. 19:58

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 04. 17. 19:23

Nekem is van itthon ilyen :Đ Igaz, csak 25-30 méter, de ilyen 3-4 méteres darabokból. Valahol egyszer kaptam ilyen darab kábeleket, aztán mondom megpróbálom. Forrasztás, zsugorcső, csavarásra ügyelés, 100 megabit megy rajta stabilan. Többön még nem próbáltam.

De a tilyed az UTP-drót. A zövé meg telefony.

szerk: mert szerk.

Szerkesztette: Dr. Szöszi 2012. 04. 17. 19:58 -kor

És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#2704 Felhasználó inaktív   gadgetfreak005 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 04. 22. 09:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 04. 17. 12:31

Vezeték nélküli átjátaszós motyó, de mivel ingyé kellene, így mégis mit vársz?

Szeva Jahno. Nálam is hasonló para volt, én ezt egy Linksys wap610n accespointal orvosoltam.lehet, a nullánál kicsivel többe kerül, viszont szerintem megéri, mert azóta semmilyen ien jellegű gond nemvolt!

#2705 Felhasználó inaktív   awilder 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 04. 30. 19:17

Sziasztok,

valaki meg tudná nekem mondani, mennyit lehet elkérni munkadíjra egy olyan irodai hálózat kiépítésére
ahol 75 végpontot kell kiépíteni és kb. 3000m UTP kábelt kell behúzni?

Üdv.

Szerkesztette: awilder 2012. 04. 30. 19:26 -kor

#2706 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 30. 21:31

Üzenet megtekintéseIdézet: awilder - Dátum: 2012. 04. 30. 20:17

Sziasztok,

valaki meg tudná nekem mondani, mennyit lehet elkérni munkadíjra egy olyan irodai hálózat kiépítésére

Üdv.

Egy végpont átlagára 8-20 ezer között mozoghat, anyagminőségtől függően, szerelvényekkel, patch-panellel, rackszekrénnyel együtt.
Erős a gyanúm, hogy még nem csináltál ilyet.
Ha nem villanyászboltban veszed meg a legalja cuccokat, akkor talán hálózat lesz belőle, de tartok tőle, hogy falba vésett csövezésbe akarod "behúzni". Lehet azt is, de akkor nem biztos, hogy 100-as vagy 1000-es hálód lesz, csak nyolceres drótod, amin úgy-ahogy elballag a jel.
A 3000/75=40 méter. Vagy nagyon kis területen akarsz játszani, vagy sikerült rávenni a megrendelőt, hogy a rack a terület közepén legyen.
A 75 önmagában is érdekes szám, általában párosával dolgozunk.
Ennyi végpont kell most, vagy ebben már benne van a 10-12%-os ráhagyás is? Nem maradt ki semmi a számításból (telefon, fax, hálózatos nyomik, stb...)
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2707 Felhasználó inaktív   awilder 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 01. 09:01

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 04. 30. 22:31

Egy végpont átlagára 8-20 ezer között mozoghat, anyagminőségtől függően, szerelvényekkel, patch-panellel, rackszekrénnyel együtt.
Erős a gyanúm, hogy még nem csináltál ilyet.
Ha nem villanyászboltban veszed meg a legalja cuccokat, akkor talán hálózat lesz belőle, de tartok tőle, hogy falba vésett csövezésbe akarod "behúzni". Lehet azt is, de akkor nem biztos, hogy 100-as vagy 1000-es hálód lesz, csak nyolceres drótod, amin úgy-ahogy elballag a jel.
A 3000/75=40 méter. Vagy nagyon kis területen akarsz játszani, vagy sikerült rávenni a megrendelőt, hogy a rack a terület közepén legyen.
A 75 önmagában is érdekes szám, általában párosával dolgozunk.
Ennyi végpont kell most, vagy ebben már benne van a 10-12%-os ráhagyás is? Nem maradt ki semmi a számításból (telefon, fax, hálózatos nyomik, stb...)

Szia,

először is köszönöm szépen, hogy válaszoltál.
Nem ez az első amit csinálok, de ez az első amikor ki kellene számolnom a munka árát ezért is kérdeztem rá csak a munkadíjra.
Az eszközök ára már megvan és nem a "legalja cuccok", valamint nem akartam szétbonyolítani a kérdést a telefonokkal ráhagyással stb.
Egyébként a kábelek álmennyezet felett futnak majd és a legtöbb végpont esetében az építési vállalkozó által előre beépített gégecsöveken jutnak majd le a mennyezetről a parapet csatornákban kiépítendő végpontokhoz.
Sajnos a neten nem igazán találtam hozzá árakat a legtöbb hálózatépítéssel foglalkozó cég ugyanis előzetes felmérés után ad árakat (ami amúgy teljesen rendben van).
Persze a legjobb az lenne ha ismerném a hálózatépítéssel foglalkozó cégek árképzési mechanizmusát.
Nekem az is jó ha meg tudod mondani, hogy hogyan számoljak.
Pl: a végpontok esetében ha azt mondod 8-20e Ft, akkor ezek szerint jelen esetben a munkadíj=(75×8-20e Ft)-anyagköltség?
Vagy ha azt mondják a kábel behúzásának métere 100 Ft akkor az mit takar? Pl. ahol mondjuk párhuzamosan fut 4 kábel annak a behúzása 100 Ft lesz egy méteren vagy 400 Ft?
Ha ezekben tudnál segíteni akár magam is ki tudnám számolni és az lenne a legnagyobb segítség.

Előre is köszönöm.

Üdv.

#2708 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 01. 13:26

Üzenet megtekintéseIdézet: awilder - Dátum: 2012. 05. 01. 10:01

Persze a legjobb az lenne ha ismerném a hálózatépítéssel foglalkozó cégek árképzési mechanizmusát.
Nekem az is jó ha meg tudod mondani, hogy hogyan számoljak.

Akkor nézd azt, hogy hány emberrel mennyi ideig tart, + szopószorzó, ebből meg visszafelé számolsz. Kiszállás, beszállás, parkolás, extrém körülmények, előre/utólag fizet, minden belejátszik.
Make love not Wor.

#2709 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 01. 20:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 05. 01. 14:26

Akkor nézd azt, hogy hány emberrel mennyi ideig tart, + szopószorzó, ebből meg visszafelé számolsz. Kiszállás, beszállás, parkolás, extrém körülmények, előre/utólag fizet, minden belejátszik.

Plusz ugye mindennel együtt, vagy csak a behúzás? Mert 10 dob (bocs, 12) kábel se olcsó, pláne ha milyen kábel.
Aztán köll-e pl. födémáttöréshez Hilti, vagy minden ki van alakítva? És ha kell, akkor van-e kéznél? És ha tényleg nem kell, akkor tényleg normálisan meg van csinálva?
A parapetes emberek munkáját láttad, ellenőrizted? Kész lesz (van) határidőre vagy te is szopsz az esetleges csúszásuk miatt? Egyáltalán: tegnapra kell-e, vagy van _normális_ határidő?
Aztán szabad pályán dolgozol, vagy vannak zavaró tényezők? (Pl. másik 3 alvállalkozó kendácsol ott rajtad kívül, tolják az UPS sokmázsás akkuszekrényét keresztül a drótodon, és melletted még festenek is?)
A ráhagyást pedig ne hagyd ki, a megrendelőnek is el kell magyarázni, hogy ha később kitalálják, hogy ide kell még egy hálózati nyomtató (vagy újabb kollega), akkor vagy horror pénzért kábelezel újra, vagy tesz oda egy legolcsóbb switch-et, ami máshol is okozhat problémát (pl. biztonsági, port security)...
Illetve mennyi időre fizetnek? És valójában mennyi időre fizetnek? Mert addig te finanszírozod a mutatványt a jelenlegi kamatokkal...

#2710 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 01. 20:40

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 05. 01. 21:12

Aztán köll-e pl. födémáttöréshez Hilti, vagy minden ki van alakítva? És ha kell, akkor van-e kéznél? És ha tényleg nem kell, akkor tényleg normálisan meg van csinálva?

Elektromos terv, műszaki vezetés, műellenőr, tűzzáró _lepapírozott_ áttörések, mérési jegyzőkönyv, garival szopoltatás?
Make love not Wor.

#2711 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 02. 07:58

Üzenet megtekintéseIdézet: awilder - Dátum: 2012. 05. 01. 10:01

Vagy ha azt mondják a kábel behúzásának métere 100 Ft akkor az mit takar? Pl. ahol mondjuk párhuzamosan fut 4 kábel annak a behúzása 100 Ft lesz egy méteren vagy 400 Ft?

Kábel behúzás méterre van. Átlag cat6-nál 60-100Ft /m. Ha egymás mellett megy, akkor is /m.
Ha lesz rack szekrény, akkor annak is van felszerelési díja X-Ft/db.
Rack belső dolgok beszerelésének is van/lehet díja 200-500Ft/db
Kábel betűzési/szerelési díj 1500-2000Ft/db
Végpont szerelési díj (2x rj45nél) 3000-4000Ft/db

+ szívást is bele kell számolni (pl. álmenyó fölött is rögzíteni kellene a kábeleket, 1db bilincs 100-140Ft..)

Nettó és anyag nélkül.

Anyag + munkadíj árazásnál van akinek az a jobb, ha pl. olcsón adja a kábelt de drágábban szereli.

#2712 Felhasználó inaktív   hapi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 02. 15:22

Üzenet megtekintéseIdézet: gadgetfreak005 - Dátum: 2012. 04. 22. 09:50

Szeva Jahno. Nálam is hasonló para volt, én ezt egy Linksys wap610n accespointal orvosoltam.lehet, a nullánál kicsivel többe kerül, viszont szerintem megéri, mert azóta semmilyen ien jellegű gond nemvolt!

Ezzel a cuccal te mennyi métert tudsz áthidalni? Nekem nem kell ilyen nagy sávszél, elég 2 Mb is de a távolság nagy.

MIndenkihez pedig az a kérdésem hogy kb. 120 méter tiszta rálátással milyen cuccokat kéne vennem hogy átmenjen egy pici sávszél olcsón?

#2713 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 02. 15:48

Üzenet megtekintéseIdézet: hapi - Dátum: 2012. 05. 02. 16:22

MIndenkihez pedig az a kérdésem hogy kb. 120 méter tiszta rálátással milyen cuccokat kéne vennem hogy átmenjen egy pici sávszél olcsón?

120 méter? Kb. bármivel. Én kiteszem az akármit az ablakba és laptop az 100+ méterről is csatlakozik. Terepen próbálgattam gagyi eszközt is, meg ami a kezembe akadt, az 1-2 megabitet rálátással 300 méterig még simán vitt.
Make love not Wor.

#2714 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 02. 16:39

Üzenet megtekintéseIdézet: hapi - Dátum: 2012. 05. 02. 16:22

Ha mindkét oldalra tudsz tenni irányított, jó nyereségű antennát, az még sokat segíthet

#2715 Felhasználó inaktív   awilder 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 03. 19:48

Üzenet megtekintéseIdézet: awilder - Dátum: 2012. 04. 30. 20:17

Sziasztok,

Üdv.

Szaiasztok,

köszönöm mindenkinek a segítséget azt hiszem most már boldogulni fogok.

Üdv.

#2716 Felhasználó inaktív   gadgetfreak005 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 07. 19:03

hali! a 120 métert simán átviszi, de az accespointot mindenképp routerhez kell csatlakoztatni! egyébként az értékeket nagyban befolyásolják a környezeti elemek (pl 2 szintes háznál milyen vastag a fal pl) a hatótávolságot amugy pl a linksys re1000 range extenderrewl tudod növelni! remélem tudtam segíteni!

Ezzel a cuccal te mennyi métert tudsz áthidalni? Nekem nem kell ilyen nagy sávszél, elég 2 Mb is de a távolság nagy.

Szerkesztette: gadgetfreak005 2012. 05. 07. 19:11 -kor

#2717 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 07. 19:06

Üzenet megtekintéseIdézet: gadgetfreak005 - Dátum: 2012. 05. 07. 20:03

Szerintem leírtam, hogy ha van rálátás, akkor 2 botantennás AP megoldja 5 megabittel simán.
Make love not Wor.

#2718 Felhasználó inaktív   spathgotti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Elküldve: 2012. 05. 09. 07:58

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Van egy tp-link wr741nd routerem.Szeretném beállítani Wireless bridge funkcióra. Elég messzíről jön a net hozzám, bár egy tp-link 150 usb adapterrel + egy 8db antennával tudom a wifi jelét fogni.a 8db es antennát átszereltem a routerra..látom is a wifi hálózatot igaz úgy érzem hogy a router gyengébb minőségben veszi a jelet mint az usb stick. A bridge beállításához szeretnék segítséget kérni. -Idáig addig jutottam el hogy a saját routerem ip címét beállítottam ugyan arra ami az AP ip címe.a survey-ban megtaláltam a wifi hálózatot.rácsatlakoztam .Sajnos nem működik.Vki tud nekem instrukciót adni?
előre is köszönöm.

#2719 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 09. 10:31

Üzenet megtekintéseIdézet: spathgotti - Dátum: 2012. 05. 09. 08:58

Van egy tp-link wr741nd routerem.Szeretném beállítani Wireless bridge funkcióra. Elég messzíről jön a net hozzám, bár egy tp-link 150 usb adapterrel + egy 8db antennával tudom a wifi jelét fogni.a 8db es antennát átszereltem a routerra..látom is a wifi hálózatot igaz úgy érzem hogy a router gyengébb minőségben veszi a jelet mint az usb stick. A bridge beállításához szeretnék segítséget kérni. -Idáig addig jutottam el hogy a saját routerem ip címét beállítottam ugyan arra ami az AP ip címe.a survey-ban megtaláltam a wifi hálózatot.rácsatlakoztam .Sajnos nem működik.Vki tud nekem instrukciót adni?

Nem a routered IP-jét kell beírni ugyanarra, mint az AP. MAC address kell, bridge mód, és satöbbi.

Bár én ezeket sosem szerettem, ha tudja, akkor kliens módot kell nyomatni, aztán jó idő, ott csatlakozol, WPA kulcs, megy.
Make love not Wor.

#2720 Felhasználó inaktív   spathgotti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Elküldve: 2012. 05. 09. 12:44

köszönöm

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 05. 09. 11:31

Nem a routered IP-jét kell beírni ugyanarra, mint az AP. MAC address kell, bridge mód, és satöbbi.

Bár én ezeket sosem szerettem, ha tudja, akkor kliens módot kell nyomatni, aztán jó idő, ott csatlakozol, WPA kulcs, megy.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.