HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#3041 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 10. 04. 13:56

valaki magyarázza el, h elméletben h működik ez a wifis range extender dolog, mert lehet, h nem jól fogtam fel a lényegét.
vettem valami tenda a3 hányadékot, én baromállat, mert pár ezres csak, de az istennek sem jön vele össze semmi. mint az istenverte jó nőkkel, csak ez épp egy nyomorú kínai kacat.
van egyszer universal repeater mód.
azt gondoltam, kapcsolódik az ap-hez (jelen esetben wireless-en keresztül a rúterhez), létrehoz egy másik hálózatot, aztán kapcsolódhatok ahhoz, mert annak az apukája erősebb, kalap-kabát.
ehhez képest internet, az pont nincs rajta, a beállítási lehetőségeket meg kimerítettem.
kapcsolódni kapcsolódik, ezt menüben látni is, látni látom a rúter eszközlistájában a mac címet, ip-t nem kap. adtam nekit fixet, továbbra sincs net azon a wifi hálózaton.
megpróbáltam wds módban, az ha jól értem, olyan h ua. ssid, csatorna, jelszó, faszom és automatikusan az erősebb csatornára mászna rá. úgy gyakorlatilag meg, ha megadom mindkét mac címet, sorrendtől függetlenül, akkor csak a rúteren keresztül kapcsolódik, ezt a szardarabot nem használja, ha csak ezét a fosét, akkor meg megint nincs továbbra sem net, ott röhög az a kurva felkiáltójel alul.
ha most visszaküldöm a vérbe, akkor buktam 2000 ft-ot. ideköltség, odaköltség, de legalább 8 napos elállás.
mondjuk tanulópénznek jó, h nem veszünk meg mindenféle lomot.
nézek valami olcsó tp-t vagy ánusz rútert, custom fw-el. kibaszott 1 órám ment erre a fosra rá oda neki abba a kurva annyába, de most itthagyom a faszba, mert összetaposom mingyá a gecibe.
egyébként ha bedugom a lanba, akkor adja wifin a netet, helyi hálót.

Szerkesztette: avmanster 2013. 10. 04. 14:00 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#3042 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 04. 14:47

még annyi, h a sima wifijére egy androidos eszköz sem tud kapcsolódni, mert leakad az ip cím lekérésénél.
mazzagon elérhető, miközben szórja a wifit. fix ip címet kell adni lanon.
adtam neki dns-t, adtam neki a rútert gatewaynek.
ha kikapcsolom a statikus ip-jét, akkor sem megy semmi.
lehet menne fix ip-kel az eszközökön, de én most nem fogok minden eszközre fix ip címet pakolgatni ez miatt a szar miatt, az ott van a mac address listában a rúteren. gondolom az eszközöket, ha rákapcsolódok a wifijére, nem látja a rúter, nem kapnak ip címet.
amúgy sem tudom, hol lehet androidon fix ip-t állítani.

Szerkesztette: avmanster 2013. 10. 04. 14:57 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#3043 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 04. 19:28

Idézet: avmanster - Dátum: 2013. 10. 04. 14:56

egyébként ha bedugom a lanba, akkor adja wifin a netet, helyi hálót.

Átnézve a műszaki leírását ez az eszköz erre való, semmi másra.
Az ismertető ábrákon direkt olyan topológiát rajzoltak le, ahol csak Wi-Fi nélküli routerek vannak, vagyis a Wi-Fi Range Extender megfogalmazás arra értendő ez esetben (kínaiak, na... így fordították le), hogy ha eddig nem volt Wi-Fi, most ettől lesz. :D

#3044 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 04. 19:44

Idézet: Taranis - Dátum: 2013. 10. 04. 20:28

Átnézve a műszaki leírását ez az eszköz erre való, semmi másra.
Az ismertető ábrákon direkt olyan topológiát rajzoltak le, ahol csak Wi-Fi nélküli routerek vannak, vagyis a Wi-Fi Range Extender megfogalmazás arra értendő ez esetben (kínaiak, na... így fordították le), hogy ha eddig nem volt Wi-Fi, most ettől lesz. :D

szerintem nem, mert a dobozán rajta van, h wifin keresztül is tudja.
meg itten is eztet mutassák:
http://www.tenda.cn/...x?productid=394
repeater.
egyébként onnantól, h mazzagra dugom, és adok neki egy WPA2 Personal (PSK) -t, egyből nem ad ip-t a wifije, nem lehet hozzá csatlakozni. csak titkosítás nélkül.
tűzre való fosszemét.

Szerkesztette: avmanster 2013. 10. 04. 19:51 -kor

Idézet

#3045 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 04. 19:56

Idézet: avmanster - Dátum: 2013. 10. 04. 20:44

szerintem nem, mert a dobozán rajta van, h wifin keresztül is tudja.
meg itten is eztet mutassák:
http://www.tenda.cn/...x?productid=394
repeater.
egyébként onnantól, h mazzagra dugom, és adok neki egy WPA2 Personal (PSK) -t, egyből nem ad ip-t a wifije, nem lehet hozzá csatlakozni. csak titkosítás nélkül.
tűzre való fosszemét.

Aha..., nos erről egy kanyi szó nem esik az egyetlen manualban, ami a weboldalukon van. Igaz, az régebbi dátumú, mint a legutolsó firmware, ahol ezt a Repeater funkciót bevezették. Nézd meg, milyen firmware-ed van benne most, lehet, hogy azért nem megy.

#3046 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 04. 20:06

Idézet: Taranis - Dátum: 2013. 10. 04. 20:56

Aha..., nos erről egy kanyi szó nem esik az egyetlen manualban, ami a weboldalukon van. Igaz, az régebbi dátumú, mint a legutolsó firmware, ahol ezt a Repeater funkciót bevezették. Nézd meg, milyen firmware-ed van benne most, lehet, hogy azért nem megy.

gondoltam rá, mert nem a legújabb van fent, de akkor meg lehet azon rugóznak, h ha 8 napos visszaküldéssel visszagyakom a 'csába, h belenyúltam. pláne, h ha esetleg ez a szuperszar elroncsa magát frissítés közben... oszt akkor kicserélik nekem, és lehet rajtam ragad.
velem még nem izéltek, de ahogy olvasgattam, az iponnál is képesek hajmeresztő dolgokra.
áhh, tanulópénz megvolt, elszartam egy csomó időt vele, cserébe legalább tanultam valamit a hálózatokról...
közben nézem a letölthető anyagokat, kurva kevés fogalmuk van arról, mi az a wds. rádugják baszom egy pc-re a szarjukat, oszt odaírják fölé wds. hátö. szerintem nem.
ja, meg odaraktak egy rar-ba csomagolt képet, h image. első körben azt hittem, lehet valami beállítós cd képe. de nem, egy darab fénykép erről a CSODÁRÓL viccnek is roszz, oszt ez a valóság, mert komolyan gondolták.
kurva gyér egy társaság, kerüljétek a tendát, mint a pestist. odaraktam a soho zikszel, meg linksziszbájszkó bót báj belkíny mellé a sorba, illetve a dobogóra. ennél lejjebb szerintem nincs.
arra kellett volna, h egy szobában napi 10 percre adja egy tablettának a netet, mert kb. 1-2 megabit között képes elétni a két helyiséggel arrébb lévőt. aztán ráaggattam egy szvicsre, és irányítottam az antennát, még igy is jó lett volna, egészen addig a pillanatig, míg nem adtam a wifinek psk-t.

Szerkesztette: avmanster 2013. 10. 04. 20:10 -kor

Idézet

#3047 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 05. 18:14

Idézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2013. 10. 03. 18:58

XP tud NTP-t adni. (Rá lehet venni, hogy tudjon.)

Tehát egy Windows géppel szinkronizáljak Windows gépet? Aranyos :-)))

#3048 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 05. 18:18

Idézet: xclusiv - Dátum: 2013. 10. 03. 22:59

GPS?
Találtam ezt, itt ezt írják: "A Garmin 18x LVC with a little DIY soldering can be attached to a serial port for well under $100."

De van profibbnak tűnő (házibarkácstól nem nehéz) szolúció is, bruttó 625 ojróért is, és még olcsóbban is, és attól is olcsóbban. Alibaba-n is érdemes lehet ajánlatot kérni. Garanciát semmire se vállalok, gógel dobta mindet.

Szerk.: persze kérdés, hogy hova kell és oda milyen minősítést várnak el. Bár ilyen helyen nem szoktak szaros nyolcszázezren ócsítani.

Semmilyen minősítésre nincs szükség, mindösszesen annyi, hogy az a 1-5 Windows-t futtató gép órája közel együtt, és közel pontosan járjon. A tapasztalat az, hogy havi 5-10 percet elmésznak a számítógépek (Lenovo desktop, Hp workstation és server, Dell workstation és server).
De a cuccok jónak tünnek. Köszi szépen!

#3049 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 05. 18:20

Idézet: Jahno - Dátum: 2013. 10. 04. 00:09

"Ezt még egy Mikrobi is tudja, hirtelen jobb nem jut eszembe."

Lenne is eladóm, ami tudna ilyeneket. Bár 10 pénz határeset, mert táp, doboz, miazmás. És akkor lehet még wlan is kellene bele, mert miért ne, külön szeparált net a vendégeknek :-) Legfeljebb megalkuszunk. Akár 1 lábú is jó, elvégre ha az kap netet, attól a kliensek még nem biztos, ugyanazon a lábán lát netet és ad NTP-t is.

50 pénzig teljesen megfelelő lehet a dolog. A lényeg, hogy ha van 2-5 gép egy hálózatban, együtt fusson az órájuk, és 1-2 percen belül legyen a valósághoz.

#3050 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 05. 18:55

Idézet: zwodka - Dátum: 2013. 10. 05. 19:14

Tehát egy Windows géppel szinkronizáljak Windows gépet? Aranyos :-)))

Vehetsz az összes gépre GSM modult, úgy biztos olcsóbb.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#3051 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 05. 18:57

Idézet: zwodka - Dátum: 2013. 10. 05. 19:20

50 pénzig teljesen megfelelő lehet a dolog. A lényeg, hogy ha van 2-5 gép egy hálózatban, együtt fusson az órájuk, és 1-2 percen belül legyen a valósághoz.

Mi a probléma?

Aranyos.

Szerkesztette: Dr. Szöszi 2013. 10. 05. 18:59 -kor

És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#3052 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 10. 05. 19:39

Idézet: avmanster - Dátum: 2013. 10. 04. 14:56

valaki magyarázza el, h elméletben h működik ez a wifis range extender dolog, mert lehet, h nem jól fogtam fel a lényegét.
vettem valami tenda a3 hányadékot, én baromállat, mert pár ezres csak, de az istennek sem jön vele össze semmi. mint az istenverte jó nőkkel, csak ez épp egy nyomorú kínai kacat.

Hjahh, még a rendesebb cuccok sem tudják, jókat lehet vele szopni, rendes szabvány sincs rá, hogy pontosan miképpen kellene működnie.
Make love not Wor.

#3053 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 05. 21:20

Idézet: zwodka - Dátum: 2013. 10. 05. 19:18

Semmilyen minősítésre nincs szükség...
De a cuccok jónak tünnek. Köszi szépen!

Szívesen. Ha valamelyikkel lesz tapasztalatod osztd meg itt velünk, ártani nem árt.

#3054 Felhasználó inaktív   zagyi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 10. 15. 21:34

Üdv,

Röviden az lenne a kérdésem, hogy LAN-to-WAN összekötött routereknél megoldható-e az, hogy a második, - tehát a WAN portján az első router után kötött router mögül elérjem az első router webes beállító felületét, stb?
Illetve, hogy a két routeren lévő gépek hálózatban legyenk, mint LAN-to-LAN-nál? Ha igen, hogyan?

Eddig csak LAN-to-LAN esetben tudtam ezt megoldani, de akkor 1 portot bukok, ami viszont jól jönne máshoz!

#3055 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 15. 22:22

Idézet: zagyi - Dátum: 2013. 10. 15. 22:34

Üdv,

Röviden az lenne a kérdésem, hogy LAN-to-WAN összekötött routereknél megoldható-e az, hogy a második, - tehát a WAN portján az első router után kötött router mögül elérjem az első router webes beállító felületét, stb?
Illetve, hogy a két routeren lévő gépek hálózatban legyenk, mint LAN-to-LAN-nál? Ha igen, hogyan?

Eddig csak LAN-to-LAN esetben tudtam ezt megoldani, de akkor 1 portot bukok, ami viszont jól jönne máshoz!

Rémlik hogy az elmúlt pár oldalon volt ilyesmiről szó, elvileg megoldható.
De - hacsak nem az a célod, hogy beletanulsz - én a helyedben vennék párezerért egy kb. legolcsóbb gigás switch-et, és a legkevesebbet forgalmazó gépeket arra aggatnám, és ő menne a router egyik LAN portjára. Sarki kiskerben párezer forintért van tplink. Ha pedig a 10/100 is elég, akkor vaterán, bontóban, itt a fórumon stb. jelképes összegért hozzájutsz.

#3056 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 16. 09:39

Idézet: zagyi - Dátum: 2013. 10. 15. 22:34

Attól függ honnan számolod az első routert :-) Ha a net felé van az egyes, ennek a lanjába megy a 2es router WANja, akkor 2es felől eléred az 1est, a cuccát, meg a rajt lógó vasakat is. Visszafelé nem működik a dolog, ahhoz reszelni kell. Nem rég volt róla szó, de én is azt mondom, hogy inkább switch. Itt Pesten ezresekért osztom a 8 portos SMC-t, most ne már ezen múljon, vagy akármin.
Make love not Wor.

#3057 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 16. 11:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2013. 10. 16. 10:39

Attól függ honnan számolod az első routert :-) Ha a net felé van az egyes, ennek a lanjába megy a 2es router WANja, akkor 2es felől eléred az 1est, a cuccát, meg a rajt lógó vasakat is. Visszafelé nem működik a dolog, ahhoz reszelni kell. Nem rég volt róla szó, de én is azt mondom, hogy inkább switch. Itt Pesten ezresekért osztom a 8 portos SMC-t, most ne már ezen múljon, vagy akármin.

Te egyél kacsát kutyával. Tehát ha jól értem, akkor minden smc mellé adsz két ezrest? Úgy talán adhatsz, annyiért hajlandó vagyok elvinni a veszélyes-hulladék tárolóig :D
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#3058 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 16. 11:58

Idézet: VKP - Dátum: 2013. 10. 16. 12:29

Te egyél kacsát kutyával. Tehát ha jól értem, akkor minden smc mellé adsz két ezrest? Úgy talán adhatsz, annyiért hajlandó vagyok elvinni a veszélyes-hulladék tárolóig :D

Bár gondolkozom, hogy 5-9-12 voltos tápjai vannak, némelyiknek 2 Amperes, így switchet kibaszom, táp meg jó lesz a valamire.
Make love not Wor.

#3059 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 16. 12:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2013. 10. 16. 12:58

Bár gondolkozom, hogy 5-9-12 voltos tápjai vannak, némelyiknek 2 Amperes, így switchet kibaszom, táp meg jó lesz a valamire.

Múltkor gyafi hozott valami tplinket, ilyen 100ft-os kategória.. baze, az ethernet csatikban csak az 1,2,3,6-ban volt réz, merthogy 100megához az is elég...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#3060 Felhasználó inaktív   bmadarasz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 11. 03. 17:54

sziasztok,

nem tudom, hogy jó helyre írok-e, egy hálózattal kapcsolatos kérdésem lenne.
Úgy használom a gépemet, hogy egy céges LAN-kábel van bedugva, és használok még mobil netet is.
A céges LAN a Hyper-V-n futtatott Windows 7-hez kell, a mobilnetet pedig a fizikai gépemen használnám. A mobilnet telenor, és minden csatlakozáskor más ip oszt ki.
Valami olyan beállítást keresnék, hogyha a fizikai gépemről szeretném az internetet elérni, akkor a mobilnetre menjen a kérés, az összes többi esetben a céges LAN-ra.

Lehet ilyet csinálni? Ha igen, akkor valaki el tudná magyarázni, hogy hogyan kell?
Eddig azt csináltam, hogy a NetRouteView-ben mindig töröltem a 0.0.0.0 bejegyzést ami a céges gateway felé irányított, de ennek ellenére veszedelmesen lassú a mobilnetem. Ha a céges lan kábel nincs bedugva, akkor nagyságrendekkel gyorsabb.

Köszi

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.