HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#3121 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 06. 06. 11:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gab25 - Dátum: 2014. 06. 05. 16:28

Ezt a portsecurity-t csak sejtem, hogy mi, de ha nem működik valami, majd próbálomkikapcsolni.

Egy switchporton csak egy MAC-et enged kommunikálni. Általában hasznos, de az esetedben pont megakadályozza a működést.

#3122 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 10. 17:42

Vesz Mikrotök
DHCPt beállít, 2nd gateway hozzáad
Örül
Vagy vesz olyat ami tud egyszerre 2 WAN-t is, akkor az ADSL meg kábel router is mehet a polcra. Gugli megmondja.

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Szerk.: vagy ha van szervergép, akkor annak a DHCP-je tudni fogja.

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2014. 06. 10. 17:53 -kor

#3123 Felhasználó inaktív   DjBuga 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2014. 07. 10. 01:31

Üdv Mindenkinek!

Olyan remek kérdésem lenne, hogy sikerült-e már valakinek megoldania IPTV adást wifi-n keresztül eljuttatni a-ból b-be?

Elég rég óta rágom már ezt a témát, de sehol nem találtam használható, működő leírást.

Javaslatokat várnék router, AP típusokra, beállításokra!
Jelenleg 2 db Tp-Link Tl-Wa740-es ap-val próbálkozok. /De volt már tl-wr741, tl-wr542, tl-wa5110, tl-wa730re/ Nem sok sikerrel...
Gondolkodom 2 db TL-WDR3600-as beszerzésén is, hátha azok végre tudnának valami hasonlót.
A 2 végpont között kb 400m van, így a T-s Rucus kiesett... Végpontok között sávszél van bőven /20-50 Mbps/.

Előre is köszönöm a javaslatokat!

#3124 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 07. 10. 12:11

Üzenet megtekintéseIdézet: DjBuga - Dátum: 2014. 07. 10. 02:31

Olyan remek kérdésem lenne, hogy sikerült-e már valakinek megoldania IPTV adást wifi-n keresztül eljuttatni a-ból b-be?

Elég rég óta rágom már ezt a témát, de sehol nem találtam használható, működő leírást.

Javaslatokat várnék router, AP típusokra, beállításokra!
Jelenleg 2 db Tp-Link Tl-Wa740-es ap-val próbálkozok. /De volt már tl-wr741, tl-wr542, tl-wa5110, tl-wa730re/ Nem sok sikerrel...

Sima ethernet hálózatot azért át tudtad vinni 2 ilyen AP közt? Ha az megy rendesen csuklóból, az IPTV nem és még Pest környékén is vagy, akkor adhatok felkonfigolt Mikrotiket, mert amúgy is érdekelne a dolog, csak nem szeretnék szopni vele és IPTV-m sincs :-)
Make love not Wor.

#3125 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 10. 14:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2014. 06. 03. 22:49

Akkor hát Group Policy Editorra fel! :)
http://blogs.technet...oup-policy.aspx

Mégis mekkora ez a czég? Csak megoldható hogy végigmész minden gépen és cmd.exe ipconfig /all? :)

Szerk.
Azt mondod nekik hogy karbantartás meg leltár megizé. És akkor boldogok hogy foglalkozol velük, meg csinálsz aida riportot, és azzal még kezdeni is lehet valamit.
Meg akkor már feldobod a logmeint / teamviewert is mert mérne.

It's a win/win situation :)

Szerkesztette: zwodka 2014. 07. 10. 14:38 -kor

#3126 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 10. 14:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Gab25 - Dátum: 2014. 06. 05. 15:35

A csatolt rajzon lévő hálózat kialakítást kell megcsinálnom,melynek lényege, hogy egy Ethernet végpontra csatlakoztatok egy IP telefont ésannak a PC portjára egy számítógépet (az IP telefon két Ethernet portja Switchfunkcióval rendelkezik, a telefon és a számítógép külön IP címen működik). A számítógépnek és a telefonnak két különbözőInternetszolgáltatót kell elérnie. (A Switch nem VLAN képes!)

Az alábbi IP cím kialakítás közül melyiknek mi lehet a buktatója?

1. lehetőség:
Minden eszközt a 192.168.1.xIP címtartományba állítom.
A kábel Router DHCP-vel osztja az IP címet, az alapértelmezettátjárót és a DNS kiszolgálót a számítógépnek.
Az ADSL Routert és az IP telefonokat ugyanebbe a címtartománybafix IP-re állítom, a telefonoknak alapértelmezett átjárónak az ADSL Router IPcímét adom

2. lehetőség:
A kábel Routert és a számítógépet 192.168.1.x IP címtartományba állítom, DHCP címkiosztással.
Az ADSL Routert és az IP telefonokat 192.168.2.x IP címtartományba állítom, DHCP címkiosztássa.

Cél, hogy bővítésnél továbbra is egy UTP kábelre fel tudjakfűzni IP telefont és számítógépet.

Hali!

Szerintem is egy Dual-Wan (Multi-Wan) képes router lehet a legkényelmesebb megoldás (amit már más is javasolt előttem). Én a Draytek féle Vigor sorozatokat ismergetem, azokkal ez nem egy negy cucc.
Ezekből van Wifi-s és Wifi nélküli kivitel is. Simán lekezelnek 2 vagy több subnetet is típustól függően, és akár több netet is (WAN)
- Vigor 2912 (2x Wan, 2x subnet)
- Vigor 2920 (2+1 Wan, 4x subnet)
- Vigor 2925 (2+2 Wan, 5x subnet)
- Vigor 3200 (4+1 Wan, 4x subnet)
5db subnet:pl. 192.168.1.0 + 192.168.2.0 + 192.168.3.0 + 192.168.4.0 + 192.168.5.0.
Mivel Dual-Wan képesek alapból, megadható bennük (Route Policy) melyik LAN (Lan1, Lan2 stb) forgalom melyik internetet (WAN1, WAN2 stb) használja.
Persze erre a feladatra biztos nem csak a Draytek routerei képesek, de nekem csak ezekkel van tapasztalatom.
Egyébként akár lehet 2db egy WAN kapcsolat képes is a router (mint ahogy, most használod), de ilyenkor a DHCP-t kezelő routerben meg kell adni egy Static Routing-ot, ami a VoIp-ra van megírva.

Üdv,
Z

#3127 Felhasználó inaktív   DjBuga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 07. 10. 14:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 10. 13:11

Sima ethernet hálózatot azért át tudtad vinni 2 ilyen AP közt? Ha az megy rendesen csuklóból, az IPTV nem és még Pest környékén is vagy, akkor adhatok felkonfigolt Mikrotiket, mert amúgy is érdekelne a dolog, csak nem szeretnék szopni vele és IPTV-m sincs :-)

Halló!

A hálózattal nincs gond, eszközök látszódnak, net van, ip címet kap az ip box is, csak éppen a kép nem folyik át az éteren.... Erre nem tudok rájönni miért....... :(

#3128 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 10. 15:02

Üzenet megtekintéseIdézet: DjBuga - Dátum: 2014. 07. 10. 15:58

A hálózattal nincs gond, eszközök látszódnak, net van, ip címet kap az ip box is, csak éppen a kép nem folyik át az éteren.... Erre nem tudok rájönni miért....... :(

Eszköz ugye nem NATol? Egyszer fejtettem meg olcsóbb switchnél is, hogy mit broadcastol, vagy mittomén mit nem csinál a doboz, aztán WLAN itt lesz zűrös. El is felejtettem, tán unicast címekkel volt baja, vagy hasonló, amit még butább switch sem tudott :-D
Make love not Wor.

#3129 Felhasználó inaktív   DjBuga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 07. 10. 18:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 10. 16:02

Eszköz ugye nem NATol? Egyszer fejtettem meg olcsóbb switchnél is, hogy mit broadcastol, vagy mittomén mit nem csinál a doboz, aztán WLAN itt lesz zűrös. El is felejtettem, tán unicast címekkel volt baja, vagy hasonló, amit még butább switch sem tudott :-D

Ebben nem vagyok teljesen biztos, de a tp-link oldalán van fent demó

http://www.tp-link.c...701ND/Index.htm

Ha egy kicsit megnéznéd, hátha találnál valami okosságot....

#3130 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 10. 21:47

Üzenet megtekintéseIdézet: DjBuga - Dátum: 2014. 07. 10. 19:15

Azt a hajunkra kenhetjük, valszeg bármelyikünk csukott szemmel bekonfigol egy soho router-t, de ha nem tudjuk az általad használt beállításokat akkor ez a baszhatjuk kategóra.
Amúgy milyen formában van nálad jelen az iptv? Gondolom van egy utp madzag, azon rajta van a jel, arra rákötsz egy darab gyári dobozt, arra meg a tv-t, és így müxik. Mert szerintem ebben az esetben egy ip tunnel-t kéne csinálnod a két végpont között, ami a gyári eszközök számára transzparens.
Ha meg más akkor írd meg pontosan hogy hogyan is néz ki az egész, amivel ezt a mutatványt meg szeretnéd csinálni, mert a hálózat szerinted rendben van, szóval valszeg nem arrafelé van a hiba.

#3131 Felhasználó inaktív   DjBuga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 07. 10. 23:27

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2014. 07. 10. 22:47

Azt a hajunkra kenhetjük, valszeg bármelyikünk csukott szemmel bekonfigol egy soho router-t, de ha nem tudjuk az általad használt beállításokat akkor ez a baszhatjuk kategóra.
Amúgy milyen formában van nálad jelen az iptv? Gondolom van egy utp madzag, azon rajta van a jel, arra rákötsz egy darab gyári dobozt, arra meg a tv-t, és így müxik. Mert szerintem ebben az esetben egy ip tunnel-t kéne csinálnod a két végpont között, ami a gyári eszközök számára transzparens.
Ha meg más akkor írd meg pontosan hogy hogyan is néz ki az egész, amivel ezt a mutatványt meg szeretnéd csinálni, mert a hálózat szerinted rendben van, szóval valszeg nem arrafelé van a hiba.

Csatoltam egy hálózati képet az eszközök ip-jeivel, alhálozati maszk, átjáró, DNS adatival!
DHCP kizárólag a cisco modemen van engedélyezve, a többi AP-n ki van kapcsolva, nincs semmi egyéb beállítva, se port forvarding, se dmz host.

Csatolt fájl  hálózat.jpg (92K)
Letöltések:: 23

#3132 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 10. 23:45

Üzenet megtekintéseIdézet: DjBuga - Dátum: 2014. 07. 10. 19:15

http://www.tp-link.c...701ND/Index.htm

Ha egy kicsit megnéznéd, hátha találnál valami okosságot....

No ha még leírnád az IPcímeit, meg a mittomén. AP amivel a másikra csatlakozol az kliens módban van, vagy még DHCP-t is futtat a lan portján?
Make love not Wor.

#3133 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 10. 23:48

Üzenet megtekintéseIdézet: DjBuga - Dátum: 2014. 07. 11. 00:27

Csatoltam egy hálózati képet az eszközök ip-jeivel, alhálozati maszk, átjáró, DNS adatival!
DHCP kizárólag a cisco modemen van engedélyezve, a többi AP-n ki van kapcsolva, nincs semmi egyéb beállítva, se port forvarding, se dmz host.

ahamm, 701NDnek miért van 2 IPcíme? Főleg ugyanabból a subnetből. 0.1 a gateway a másik felé? És ugyanez az IP a T dobozon is, vagy az a gateway? Sehogy nem néz ki jól, de alakul.
Make love not Wor.

#3134 Felhasználó inaktív   DjBuga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 07. 11. 00:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 11. 00:48

ahamm, 701NDnek miért van 2 IPcíme? Főleg ugyanabból a subnetből. 0.1 a gateway a másik felé? És ugyanez az IP a T dobozon is, vagy az a gateway? Sehogy nem néz ki jól, de alakul.

A T modem 0.1, az egyik 741 lan-on kapcsolódik a T modemre 0.254 címen, van egy másik 741 is kb 400 méterre, ez cliens módban van 0.253 címen. DHCP csak a T modemen van bekapcsolva.
A 2 IPTV box otthon vezetéken van rákötve a T modemre, az első közvetlen, a második egy swich-en keresztül. Mivel csak 2 box-om van, így az egyiket leveszem a közvetlen vezetékről és rákötöm a cliens 741 vezetékére.

#3135 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 11. 01:08

Üzenet megtekintéseIdézet: DjBuga - Dátum: 2014. 07. 11. 01:52

A T modem 0.1, az egyik 741 lan-on kapcsolódik a T modemre 0.254 címen, van egy másik 741 is kb 400 méterre, ez cliens módban van 0.253 címen. DHCP csak a T modemen van bekapcsolva.
A 2 IPTV box otthon vezetéken van rákötve a T modemre, az első közvetlen, a második egy swich-en keresztül. Mivel csak 2 box-om van, így az egyiket leveszem a közvetlen vezetékről és rákötöm a cliens 741 vezetékére.

Ahamm. Akkor a jobb alsót, amin okés, azt is dugd a switchbe, mert ezt sem tudom, hogy egy portján menni kellene-e minden eszköznek. Triviális kérdés, de ugye meg van a 3 előfizetés? Wlanon kívül ha abba TPLink switchbe dugod mindhármat, akkor mennek?
Make love not Wor.

#3136 Felhasználó inaktív   DjBuga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 07. 11. 01:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 11. 02:08

Ahamm. Akkor a jobb alsót, amin okés, azt is dugd a switchbe, mert ezt sem tudom, hogy egy portján menni kellene-e minden eszköznek. Triviális kérdés, de ugye meg van a 3 előfizetés? Wlanon kívül ha abba TPLink switchbe dugod mindhármat, akkor mennek?

Csak 2 db ip box van, ahogy írtam is. A T modemnek 4 db lan aljzata van, a T modembe akár 4 ip boxot is dughatnék, ha lenne. A swich-be akár 8at is, ha lenne. Ameddig csak vezeték és swich van a hálózatban, addig bármelyik pontjára tehetem az ip boxot!
A probléma ott kezdődik, ha wifi-n akarom átvinni a tv adást. A T router otthon van a lakásban, az adó 701-es és a swich a padláson. 1 ip box a T routerre van kötve a szobámban közvetlen vezetékkel, a második ip box másik szobában van vezetékkel összekötve a swich-el.
A vevő 701, 400 méterre van a kocsmámban ahova át akarom varázsolni az ip tv-t. Az internet is otthonról megy a kocsmába wifin. 25-50 Mbps sebességgel. Mivel az ip tv-nek elméletileg 8 Mbps elég, így a sávszéllel nem kellene hogy gond legyen.

#3137 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 11. 07:17

Üzenet megtekintéseIdézet: DjBuga - Dátum: 2014. 07. 11. 02:42

Csak 2 db ip box van, ahogy írtam is. A T modemnek 4 db lan aljzata van, a T modembe akár 4 ip boxot is dughatnék, ha lenne. A swich-be akár 8at is, ha lenne. Ameddig csak vezeték és swich van a hálózatban, addig bármelyik pontjára tehetem az ip boxot!
A probléma ott kezdődik, ha wifi-n akarom átvinni a tv adást. A T router otthon van a lakásban, az adó 701-es és a swich a padláson. 1 ip box a T routerre van kötve a szobámban közvetlen vezetékkel, a második ip box másik szobában van vezetékkel összekötve a swich-el.
A vevő 701, 400 méterre van a kocsmámban ahova át akarom varázsolni az ip tv-t. Az internet is otthonról megy a kocsmába wifin. 25-50 Mbps sebességgel. Mivel az ip tv-nek elméletileg 8 Mbps elég, így a sávszéllel nem kellene hogy gond legyen.

Pedig megoldható valahogy, valamivel, mert van rá T-s megoldás is: IPTV alternatív vezetékezési lehetőségek Mondjuk itt már 5 GHz-es Ruckus cuccost használnak...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3138 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 11. 18:42

Üzenet megtekintéseIdézet: DjBuga - Dátum: 2014. 07. 11. 02:42

A szokásos guglis kör (iptv via wifi) megvolt? Én két helyen is olyat találtam, hogy a multicast rate-et kell állítgatni, amit valszeg alapban nem tud a furulyád. Aztán meg nem esküszöm rá

Szerkesztette: xclusiv 2014. 07. 11. 18:43 -kor

#3139 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 11. 19:38

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2014. 07. 11. 19:42

A szokásos guglis kör (iptv via wifi) megvolt? Én két helyen is olyat találtam, hogy a multicast rate-et kell állítgatni, amit valszeg alapban nem tud a furulyád. Aztán meg nem esküszöm rá

Valami ilyen lesz, mondom egyszer megoldottam, valami multicast/unicast/nemtommi volt.
Make love not Wor.

#3140 Felhasználó inaktív   DjBuga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 07. 11. 21:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 11. 20:38

Valami ilyen lesz, mondom egyszer megoldottam, valami multicast/unicast/nemtommi volt.

Ezek még ostoba készülékek ilyesmihez... :(
Open-wrt-hez meg én vagyok ostoba! :D

Gondolkoztam valami RouterBoard-os, MikroTik-es ketyerén is, árban egész tűrhető és még elég jó hardweres paraméterei is vannak....

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.