HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#1461 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 04. 07. 12:06

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. ápr. 7., kedd - 12:30

ha a router mögötti egyes gép nem elérhető, akkor a másik gépen futó webszerverre irányítson át. De csak akkor. Különben az első gépen lévő webszervert használja mindig. Mi ennek a módja? A router belkin és a gépeken WinXP Prof SP3 van.

Nem megoldható.
Make love not Wor.

#1462 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 07. 12:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. ápr. 7., kedd - 12:06

Nem megoldható.

Gyanítottam. Már alapból a routeren nem enged forwardolni kétszer ugyanarra a külső portra (Error: External Port duplicated). Pedig ha működne, akkor prioritás nélkül is jó lenne.

Idézet: szaki - Dátum: 2009. ápr. 7., kedd - 12:04

Windows Server valtozatai tudnak ilyet hogyha egyik kiesik a masik atveszi a feladatot.

Igen, de ha ez első gép nem elérhető, akkor az átirányítás sem tud megvalósulni a másodikra. És fordítva se.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 04. 07. 13:03 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1463 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 07. 19:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. ápr. 7., kedd - 12:06

Nem megoldható.

Csak tipp, de az adsl-routereken van olyan hogy "Application Rule", ami azt csinálja hogy ha egy gép egy kimenő csomagot egy bizonyos portról küld, akkor ahoz a géphez nat-ol egy külső portszám(tartomány)t...
webszervernél ez csak egy kis segédprogival érhető el, de azt már könnyű elérni hogy a webszerver mellett még elinduljon egy másik program is... ezt a progit még meg kell írni, de az nem lehet gond egy programozónak. (pl. az 5555-os portról küldjön 5s-ként egy tcp csomagot valahova a net felé)

Mindkét gépre a webszerver mellé ezt feltenni. Sajnos a 2gép ha fut az probléma, de ezen el lehet talán indulni (a két progi egymással is tarthatja a kapcsolatot)...

#1464 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 08. 07:31

Idézet: Doky586 - Dátum: 2009. ápr. 7., kedd - 19:32

Csak tipp, de az adsl-routereken van olyan hogy "Application Rule", ami azt csinálja hogy ha egy gép egy kimenő csomagot egy bizonyos portról küld, akkor ahoz a géphez nat-ol egy külső portszám(tartomány)t...

Ezt nem egészen értem. Leírnád egyszerűbben?

Ettől függetlenül annyi megtudtam utánaolvasással, hogy portforward helyett port triggeringet kéne használni, mert az az egész belső háló minden IP-jére megnyitja az adott külső portot (esetemben 80-as). Csak nem találom, hogy ezt belkin routeren hol lehet. Meg már eleve a webszerverek futtatásával is gond van router nélkül. Ha a 192.168.2.2:80-on fut a webszerver, akkor a 192.168.2.3:80-on el sem hajlandó indulni, azt írja, hogy foglalt a port  :look:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1465 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 12:26

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. ápr. 8., szerda - 7:31

Ezt nem egészen értem. Leírnád egyszerűbben?
Csak nem találom, hogy ezt belkin routeren hol lehet. Meg már eleve a webszerverek futtatásával is gond van router nélkül. Ha a 192.168.2.2:80-on fut a webszerver, akkor a 192.168.2.3:80-on el sem hajlandó indulni, azt írja, hogy foglalt a port

A hibajelenséged azt jelzi hogy a a webszerver progid kezel UPnP -t és a routeredel kommunikálva megállapítja hogy egy másik gép webszervere már lefoglalta a wan oldal 80-as bejövő portját ezért ad hibajelzést.. Ez mégjobban bonyolítja a dolgot, javaslom inkább a webszerver progid dokumentációjának tanulmányozását. Esetleg az se árt ha a routeredet is ismered (vagy legalább a User Manualját tudjad hol van :) ).

Idézet

Ettől függetlenül annyi megtudtam utánaolvasással, hogy portforward helyett port triggeringet kéne használni, mert az az egész belső háló minden IP-jére megnyitja az adott külső portot (esetemben 80-as).

Nem megnyitja, hanem lehetőséget ad arra hogy a lan gépek eggyike magára irányítsa..  NAGY különbség.
Egyébként valóban erről van szó. De vagy ezt a porttriggert használod vagy UPnP -t, a kettő együtt nem járható/felesleges (egy programmal).

Lehet hogy ha nem vagy képben azzal amit írtam úgyse tudnád megcsinálni, ezért felesleges egyszerűbben leírnom..
Vagy a doksik áttanulmányozásával rájösz a rejtélyre, esetleg az adott webszervernek van erre kidolgozott megoldása, vagy ha igen jó programozó vagy akkor megírod az előző hozzászólásomban javasolt progit (és kikapcsolod a webszerveren az UPnP-t); vagy egy céget megbízol a rendszered kiépítésével..

#1466 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 12:29

Idézet: Doky586 - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 13:26

esetleg az adott webszervernek van erre kidolgozott megoldása

Aztán van olyan? Mert a bnetről kifelé csatlakozó cuccok, mint a csevegők, egyebek azok nyitogathatnak portokat, de egy webszervert alapban kintről címeznek meg, onnan építi fel a kpcsolatot, majd kifelé már naton keresztül tud kommunikálni. Ez miképpen jöhet össze az upnpvel, ha a böngésző úgyis egy adott porton várja a választ, attól jobb lenne nem eltérni?
Make love not Wor.

#1467 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 13:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 12:29

Aztán van olyan?
Hogy van-e azt nem tudom, de (könnyen) meg lehet csinálni..

Idézet

Ez miképpen jöhet össze az upnpvel, ha a böngésző úgyis egy adott porton várja a választ, attól jobb lenne nem eltérni?
Hardver-tartalékolás volt az igény és nem portszámtól eltérés.. senki nem javasolt másik portszámot, nem is kell.
Én azt javasoltam hogy egy program ellenőrizze hogy a LAN-on fut-e belőle más gépen is példány (percenként), ha nem fut máshol akkor porttriggerrel nyisson a saját gépe felé egy portforward-ot (wan:80-ról a lan:80-ra) a webszerver részére, mivel feltételeztem hogy a webszerver alapból nem küld kifelé elsőre csomagot, így önmaga nem tudja bekapcsolni a porttrigger funkciót (mint ahogy írtad)..
Ekkor nem kell az UPnP, persze valószínű azzal is meg lehetne oldani..

#1468 Felhasználó inaktív   sunez 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 14. 18:24

Sziasztok,segítséget szeretnék kérni,most vásároltam egy tp-link624g routert házon belüli használatra 1 laptop wifi és egy vezetékes gépet szeretnék rákötni chello-s netem van,valaki tudna segíteni a beállításban?

#1469 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 18:44

Idézet: sunez - Dátum: 2009. ápr. 14., kedd - 19:24

Sziasztok,segítséget szeretnék kérni,most vásároltam egy tp-link624g routert házon belüli használatra 1 laptop wifi és egy vezetékes gépet szeretnék rákötni chello-s netem van,valaki tudna segíteni a beállításban?

Mondanám, hogy olvass vissza légyszíves, de tényleg sok lenne.
Amelyik gép hálókártyáját regisztrálták a chellora, arról programozd.
Elindítod a varázslót, dhcp-t választasz, és megkeresed a mac-(address) klónozást.
A gép hálókártyájának a címét behívja magának, és elvileg már megy is.
A wifihez olyan beállítást válassz, amit a laptopod is tud. Ha lehet, minél erősebb titkosítással, (wpa-psk), ha nem megy, akkor wep.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1470 Felhasználó inaktív   sunez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 18:59

Bocsi,gondoltam hogy már volt szó róla,sajna nem vált be én már klónoztam,annyiból bonyolult a helyzet hogy jelenleg is van rooterem azt cserélném erre,lehetséges hogy amiatt nem jelentkezik fel a netre mert az van behitelesítve?

#1471 Felhasználó inaktív   sunez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 19:18

Újabb felfedezés,sorba kötöttem a modemet a régi rootert és az újat végére a gépet így írok most,már csak valahogy el kellene érnem hogy a régi helyett elfogadja az újat,csak az a bibi nem tudok belépni a régi routerbe :confused:

#1472 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 20:41

Ne vacakolj vele. prov.chello.hu és regisztráld az új routert.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1473 Felhasználó inaktív   sunez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 06:21

Valószínű ez lesz csak az este már nem akartam nekiesni+még törpölök a beállításokon és infót gyűjtök mert szeretném a tűzfalat is belőni de abszolút semmi tapasztalatom ezen a téren.Azt hallottam hogy célszerű a hardveres tűzfal.

#1474 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 08:35

Idézet: sunez - Dátum: 2009. ápr. 15., szerda - 7:21

.Azt hallottam hogy célszerű a hardveres tűzfal.

Ami ezekben van az kvázi nem tűzfal, értelme nincs használni, csak a router erőforrását pazarolja.
Make love not Wor.

#1475 Felhasználó inaktív   sunez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 10:24

Nem reggeltem be,átvágtam,leklónoztam vele a régi rooter mac-ot(összekötöttem őket) :)  és müxik.

#1476 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 17:01

Router, router, router. Nem 'rooter', fakk.

A temahoz:
Tapasztalt valaki olyasmit SOHO Cisco routereknel (konkretan Cisco 806 es SOHO91), hogy egy hosszabb letoltes belassul es nehanyszor 10megz utan megszakad?
Semmi ACL, ip inspect, semmi nincs beallitva, csak egy PPPoE, NAT meg Dialer0 interface hogy oda toljon minden forgamlat.

#1477 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 17:09

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2009. ápr. 15., szerda - 18:01

Tapasztalt valaki olyasmit SOHO Cisco routereknel (konkretan Cisco 806 es SOHO91), hogy egy hosszabb letoltes belassul es nehanyszor 10megz utan megszakad?

Kevésbé sohoval is, ha nem bírja a procija. Nálam pld. 2600-as régebbi vas lett rátolva a 10 megás vonalra, aztán be kellett korlátozni összevissza kb. 4 megára, akkor stabil maradt, oszt jónapot. Minden cuccnak van határa :-)
Make love not Wor.

#1478 Felhasználó inaktív   Red 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 18:03

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2009. ápr. 15., szerda - 18:01

Router, router, router. Nem 'rooter', fakk.

A temahoz:
Semmi ACL, ip inspect, semmi nincs beallitva, csak egy PPPoE, NAT meg Dialer0 interface hogy oda toljon minden forgamlat.

nezd meg a router procijat, hogy hany szazalekon megy amikor letoltesz:

show proc cpu | ex 0.00

#1479 Felhasználó inaktív   Menotti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 23:41

Sziasztok

Kellene egy kis segítség...
Van két otthoni sz.gép(alaplapi lan) egy 3com gigabites switchel összekötve...(cat5e)...
a másolási sebesség 30-40Mb.Hogyan tudnék nagyobb sebességet kihozni?Komolyabb hálókártyával?Ha igen,milyennel?Esetleg az alaplap miatt(pci freki) ne is reménykedjek nagyobb sebességben....?

#1480 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 00:14

Idézet: Menotti - Dátum: 2009. ápr. 16., csütörtök - 0:41

Van két otthoni sz.gép(alaplapi lan) egy 3com gigabites switchel összekötve...(cat5e)...
a másolási sebesség 30-40Mb.Hogyan tudnék nagyobb sebességet kihozni?Komolyabb hálókártyával?

Hálókártya az gigabites? Szerintem lehet 100/fél módban van, vagy akármi hasonló, de olcsó gigabites switchtől nem kell túl sokat remélni, mindenesetre a 100 megabitnek azért mennie kellene, kivéha ha az egész vas lassú, meg P3-as bigyó.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.