HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#2121 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 08. 17:53

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2010. 09. 08. 17:45

UPC lassan egy éve nem igényel fix mac-addresst, azt dugsz rá amit akarsz, akkor, amikor jólesik.
Hasonló, routerfagyás gyanús jelenség volt ugyanilyen routerrel, szintén tomatoval. Csak épp nem a router, hanem a webstar modem volt a pocsék. (upc kábeles topik, kb másfél-két hónapja.)

Mondjuk erről könnyű meggyőződni, ki kell venni a routert a cirkuszból és használni úgy a netet néhány napig. Esetleg kölcsön router, ezt a routert meg máshol kipróbálni.

Szerkesztette: potyo 2010. 09. 08. 17:54 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2122 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 09. 08. 17:56

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2010. 09. 08. 18:53

Mondjuk erről könnyű meggyőződni, ki kell venni a routert a cirkuszból és használni úgy a netet néhány napig. Esetleg kölcsön router, ezt a routert meg máshol kipróbálni.

Meg is győződtünk, bár én router nélül nem tudom használni, ellenben router csere kihúz/bedug nem javította meg, ellenben a kábelmodemet amint kihúz/bedugtam jó lett, routerhez hozzá sem kellett nyúlni. Innentől szerintem 1 bites.
Make love not Wor.

#2123 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 08. 18:22

Security valóban nincs, de arról lemaradtam, hogy a upc-nek már nem kell a macadress :) Akkor ma este, ha megint elszáll azért kipróbálom kébellel direkt a modemre kötve.

A modemmel pedig nem hiszem, hogy gáz lenne valami új cuccot kaptunk, amire a szerelő nagyon esküdött... mondjuk ez a dolga :D

Szerkesztette: Nevl 2010. 09. 08. 18:23 -kor

"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#2124 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 08. 18:27

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2010. 09. 08. 18:53

Anno megírtam, hogy párhuzamosan használtam két netet ugyanarról a tyúkbélről. Routerrel, és anélkül, cserélgetve az eszközöket, és a torrentet csutkára hajtottam. Bármilyen felállásban csak a saját modemem (epx) volt a huncut, azóta kicserélték (epc-re).
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2125 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 09. 11:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 09. 08. 17:36

Nem szabad neki, ilyenkor a VLANt kb. 2 külön fizikai eszköznek is vehető. Bedugod, egyből kiderül, de mennie kell.

Ki lett próbálva. Hurok nem keletkezik, nincs borulás.
De így se működik mert hiába van átkötve kívül az 50-es VLAN a VLAN nélküli portra, belül ugyanúgy blokkolja a switch a forgalmat a kettő között. Nem lehet a VLAN-os forgalmat áthurkolni kívül a VLAN nélküli portokra. (Korábbi képen, 23-as és 24-es port között nem megy a forgalom.)

Mindegy, annyira nem érdekes, máshogy meg tudjuk oldani, csak azért írtam hogy legyen visszajelzés ha valaki később visszanézi.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#2126 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 13. 09:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Fenyõ - Dátum: 2010. 08. 30. 22:16

Ha jól értem a háttérben megy a torrent, és közben töltöd le a drivert / youtube. Nos erre van az emlegetett cFosSpeed.

Nekem cfos nélkül is fain minden.

A torrent kliensben le van korlátozva a szálak száma és a felfelé sávszél (a max-nak a 90%-ára kb.). A letöltés csakis akkor zuhan meg ugyanis aszimmetrikus vonal esetén, ha a feltöltés csúcson van, tehát annak vettem 90%-át (azt a 10%-ot "veszítem" a torrent feltöltési sebességéből), s a letöltés folyamatos full sávval jön, s mellette fainul lehet netezni. S nem kellett semmiféle módon belenyúlni a csomagok sorrendjébe. :)

Szerintem felesleges 200 szálat engedni, amikor legtöbbször kevesebb szálon gyorsabban lehet tölteni (mindegy, hogy felfelé, vagy lefelé). Tehát a több szál nem jelent automatikusan nagyobb sebességet.

Szerkesztette: Warrior 2010. 09. 13. 09:07 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2127 Felhasználó inaktív   jeneyg79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 23. 14:03

Sziasztok!

Tudom nem annyira a témához tartozik, de itt számítok pár hozzászólásra!

Segítségre lenne szükségem. Ha van egy adott sebességű vonalam, aminek szeretném lemérni százalékban az átlagos napi kihasználtságát azt véleményetek szerint miképpen tegyem meg? Most nem egy valaki által legyártott program telepítésére és annak eredményeire lennék kíváncsi, hanem a kiszámítás módjára. Milyen képletet lehetne használni?

A segítséget előre is köszönöm!

Üdv

#2128 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 23. 14:40

Üzenet megtekintéseIdézet: jeneyg79 - Dátum: 2010. 09. 23. 15:03

Segítségre lenne szükségem. Ha van egy adott sebességű vonalam, aminek szeretném lemérni százalékban az átlagos napi kihasználtságát azt véleményetek szerint miképpen tegyem meg? Most nem egy valaki által legyártott program telepítésére és annak eredményeire lennék kíváncsi, hanem a kiszámítás módjára. Milyen képletet lehetne használni?

Grafikonon ábrázolod az aktuális sebességet, majd grafikon alatti terület/sebesség kombójából szerintem meg lehet mondani, hogy a max. területnek hány százalékát fedi le.
Make love not Wor.

#2129 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 24. 17:27

Üzenet megtekintéseIdézet: jeneyg79 - Dátum: 2010. 09. 23. 14:03

Ha van egy adott sebességű vonalam, aminek szeretném lemérni százalékban az átlagos napi kihasználtságát azt véleményetek szerint miképpen tegyem meg?

Nem teljesen egyértelmű mit is akarsz. Adatmennyiségre vagy időre érted a kihasználtságot?
Ha adatmennyiségre letöltés irányban akkor ez az út: Megméred mekkora a maximális letöltési sebességed. Mondjuk ez pont 10Mbps -re jön ki. Ezzel 1 nap 108GB -ot tudnál letölteni (10/8x60x60x24). Megméred hogy 1nap alatt mennyit töltöttél le. Ez mondjuk 6,5GB. ekkor 6,5/108 az 6% -os a kihasználtság...

Szerkesztette: Doky586 2010. 09. 24. 17:30 -kor

#2130 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 09. 13:34

sziasztok

a szomszéd szobában van egy wi-fi router.erről az internetet a mellete lévő szobából wi-fi vel veszem
Szeretném ha jobb lenne a jelerősség,mert általában olyan közepes(megfelelő)
és előfordul hogy szakadozik.

Szóval szeretnék javítani a jelerősségen.
melyik antennát vegyem a wifi kártyámra?

ezt:
katt ide

vagy ezt:

katt ide
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#2131 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 09. 14:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Astron - Dátum: 2010. 10. 09. 14:34

a szomszéd szobában van egy wi-fi router.erről az internetet a mellete lévő szobából wi-fi vel veszem
Szeretném ha jobb lenne a jelerősség,

melyik antennát vegyem a wifi kártyámra?

Körsugárzó az jó lesz. Attól függ mivel veszed, de egy falon keresztül még nem kellene bajnak lenni, ott lehet más érdekesség is.
Make love not Wor.

#2132 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 09. 15:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 10. 09. 15:06

Körsugárzó az jó lesz. Attól függ mivel veszed, de egy falon keresztül még nem kellene bajnak lenni, ott lehet más érdekesség is.

Így igaz. Ott érdemes kutakodni más probléma után. Nekem a router és a notebook között két fal van. Közepesnél rosszabb nem igazán szokott lenni a jelszint (802.11a 5GHz) és soha nem szakadozik a kapcsolat.

#2133 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 13. 09:39

Sziasztok!

Nem tudom, hogy ebbe a topicba kellene-e írnom, de most már mindegy.

2Mbites kábelnetem van otthon (digi), router nincs, sima modem és kész. Tegnap gondoltam, ha már van xbox, akkor nézzük meg a live-ot, kábel gépből ki, boxba be. De nem csatlakozik a netre, mert az MTU neki túl alacsony (minimum 1364-ért sikítozik), azt mondja állítsam át. Aha, de hogy? A windowsban ugyan be lehet, de itt értelemszerűen nem játszik, mert a gép nincs is neten. Az ilyen modemeknek nincs valami netes beállító-felületük, amin lehet buherálni?

Előre is köszönöm és elnézést, ha nem a legjobb helyre írtam :)
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#2134 Felhasználó inaktív   Visormail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 13. 18:51

A kábelmodemnek nincs netes beállítófelülete. Akkor kellene venni egy routert.
AMD X2 7750, 3GB RAM, HD4850 512MB, Windows XP x64 és Windows 7 Pro

#2135 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 14. 09:06

Üzenet megtekintéseIdézet: bálesz - Dátum: 2010. 10. 13. 10:39

Nem tudom, hogy ebbe a topicba kellene-e írnom, de most már mindegy.

:Đ Ezt lekoppintom.

Szóval adott 3 eszköz:
- TP-Link TL-WR1043ND router
- PC (TP-Link TL-WN951N vezeték nélküli kártyával, Asus P5K alaplapi hálókártyával, Win7)
- Buffalo Linkstation EZ (LS-CL) NAS

Routeren NAS vezetékkel lóg.

Ha a PC-t kábellel csatlakoztatom a routerhez, a NAS-ra másolás 2-3 perc után megszakad, eltűnik a hálózat. Hálózati hibaelhárító futtatása, adapter alaphelyzetbe állítása után minden OK. A vezeték nélküli kapcsolat nem szakad meg, csak az lassabb, mint a vezetékes.

Gondolom, ez az alaplapi hálókártya hibája. Ennek megfelelően leszedtem a legfrissebb drivert az Asus honlapjáról, frissítettem, de a hiba továbbra is fennáll. Próbáltam kikapcsolt win7 tűzfallal, víruskeresővel, leállítottam a cfost, ugyanez. Próbáltam a router másik portjára dugni a PC-t, másik kábelt használni, ugyanaz. Próbáltam médialejátszóról másolni a NAS-ra (szintén teljesen vezetékes felállás), stabil a kapcsolat. Csak a PC vezetékes hálókártyája nem akarja az igazságot.

Találkozott már valaki ilyesmivel? Driver-frissítésen kívül ötlet?

#2136 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 14. 09:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 10. 14. 10:06

...

Alaplapi kártya helyett próbálj ki a PC-ben egy PCI-os NIC-et.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2137 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 14. 12:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 10. 14. 10:36

Előbb egy live cd-t, az kisebb beruházás. :D
A Win7 esetében pár hálózati gondot találtak már, a support.microsofton egy-két dologra akad is megoldás.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2138 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 14. 12:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 10. 14. 10:36

Jó gondolat, van is itthon valahol egy szóló kártya. Igaz, nem gigabites, de elég lenne a százas is, csak lenne végre stabil. Legfeljebb kiveszem pár órára a hangkártyát, hogy beférjen.

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2010. 10. 14. 13:26

A Win7 esetében pár hálózati gondot találtak már, a support.microsofton egy-két dologra akad is megoldás.

Utánaolvasok. Frissítések napi szinten települnek, arról nem maradtam le, az tuti.

#2139 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 14. 17:32

Egyszerűbb volt a megoldás. Próbaképp töröltem a LAN kártyát az eszközkezelőből, újratettem a drivert, és minden működik. Csak azt nem értem, hogy az asus setuppal kompatibilitási módban, hibaüzenet nélkül lefutott telepítés után feltett driver miért nem volt jó - de már nem is érdekel.

#2140 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 15. 08:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 10. 14. 18:32

Egyszerűbb volt a megoldás. Próbaképp töröltem a LAN kártyát az eszközkezelőből, újratettem a drivert, és minden működik. Csak azt nem értem, hogy az asus setuppal kompatibilitási módban, hibaüzenet nélkül lefutott telepítés után feltett driver miért nem volt jó - de már nem is érdekel.

Mit értesz kompatibilitási mód alatt? S miért volt rá szükség?

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.