HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#2461 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 07. 20:11

Üzenet megtekintéseIdézet: zwodka - Dátum: 2011. 07. 07. 19:45

Egyébként a nagykerek, forgalmazók némelyike tudna adni ilyen kábel, csak tanusÍtvány/bizonylatot nem a kábelhez :-)

RDM nekem eddig bármihez adott tanúsítványt, de teljesen mindegy milyen a kábel, én az összes papírt a gyártótól szoktam beszerezni, aztán kész.
Make love not Wor.

#2462 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 07. 20:58

Üzenet megtekintéseIdézet: zwodka - Dátum: 2011. 07. 07. 13:55

Épület automatizálás iparági használatra kellene. A tűzbiztonsági rendszereket is vezérlő PLC-k kommunikációja ethernet alapú.

És hogy lesz szerelve? Csőben, mint egy érzékelő kábele, vagy 30 centis rögzítési távolságú fémbilinccsel, mint a hangjelzőkhöz előírás? (persze, csak nálunk, tehát moslékul néz ki egy fehér falú épületben)
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2463 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 00:48

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 07. 07. 21:58

És hogy lesz szerelve? Csőben, mint egy érzékelő kábele, vagy 30 centis rögzítési távolságú fémbilinccsel, mint a hangjelzőkhöz előírás? (persze, csak nálunk, tehát moslékul néz ki egy fehér falú épületben)

Nyilván csak pár baszt köt össze célirányosan, vagy alegységet a központi dobozzal, ott meg elássák menyó fölé, vagy symalenbe, vagy akárhova. Esetleg csak tűzszakaszon megy át, vagy függőleges gerinc lesz.
Make love not Wor.

#2464 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 18:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 08. 02:48

Nyilván csak pár baszt köt össze célirányosan, vagy alegységet a központi dobozzal, ott meg elássák menyó fölé, vagy symalenbe, vagy akárhova. Esetleg csak tűzszakaszon megy át, vagy függőleges gerinc lesz.

Elosztó szekrényekben vannak a PLC-k, köztük meg cálcában, védőcsőben, stb-dtb. megoldásban a kábelezés.

#2465 Felhasználó inaktív   343i 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 16. 13:36

Most a LogMeIn Free valóban ingyenes marad vagy trial tulajdonképpen? Letöltöttem a free változatot a honlapról, de mikor rámegyek a Számítógépeim menüpontra, a bal oldalon kihozza a " Üdvözöljük a próbaverzióban 30 nap van hátra" szöveget.

Szerkesztette: 343i 2011. 07. 16. 13:37 -kor

#2466 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 16. 15:00

Üzenet megtekintéseIdézet: 343i - Dátum: 2011. 07. 16. 14:36

Most a LogMeIn Free valóban ingyenes marad vagy trial tulajdonképpen? Letöltöttem a free változatot a honlapról, de mikor rámegyek a Számítógépeim menüpontra, a bal oldalon kihozza a " Üdvözöljük a próbaverzióban 30 nap van hátra" szöveget.
30 napig fullosan használhatod. Utána lép életbe a free korlátja.

RaidX

#2467 Felhasználó inaktív   Flodur 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 07:08

www.newnetwork.hu :)

Üzenet megtekintéseIdézet: zwodka - Dátum: 2011. 07. 07. 08:13

Hi All!

Tűzálló kivitelű (90 perces) Cat5e UTP ethernet kábelt merre lehet kapni kis hazánkban?

#2468 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 19. 17:07

Üzenet megtekintéseIdézet: 343i - Dátum: 2011. 07. 16. 14:36

ilyen amikor az ember nem olvassa el a nagy betűket sem :laugh:
telepítésnél kérdezte, hogy a teljes verziót akarod feltenni vagy a free verziót..

#2469 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 00:13

Üzenet megtekintéseIdézet: pgyafi - Dátum: 2011. 07. 19. 18:07

ilyen amikor az ember nem olvassa el a nagy betűket sem :laugh:
telepítésnél kérdezte, hogy a teljes verziót akarod feltenni vagy a free verziót..

Maga meg rég látott logmein telepítőt, most tökmindegy mit csinálsz, akkor is kiírja, hogy 30 napig pro...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2470 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 01:05

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2011. 07. 20. 01:13

Maga meg rég látott logmein telepítőt, most tökmindegy mit csinálsz, akkor is kiírja, hogy 30 napig pro...

Tegnap még megkérdezte. Nem köll mindent kipipálni, és ott a Free.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2471 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 23. 19:13

Sziasztok!

Lenne it egy elméleti kérdés az ábrán rajzolt elrendezéssel kapcsolatban.

Digi LAN internet van, ez megy a gépbe.
Aztán tegyük fel hogy vannak Squeezebox és Popcorn hálózati lejátszók, amelyek a géphez csatlakoznak.
Na most, a Digi internetet csak a gépről kell elérni, a Squeezebox és Popcorn lejátszóknak nem! A két utóbbi elég ha a gépet elérik.

Most tegyük fel, hogy az egyébként szokásos router megoldás helyett sima unmanaged L2 switchet teszek oda.
A két lejátszónak a jelzett IP címet adom.
A gépen a NIC-nek adok egy IP címet ugyanabból a belső subnetből.

A Digi eléréshez ugye PPPOE tárcsázás kell, így ha azzal csatlakozok, akkor a PPPOE kapcsolat a Digitől kap egy a Digi által kiosztott DHCP IP címet, ami nyilvánvalóan teljesen más subnetben van.

Ezt most így konkrétan ki is próbáltam, működik is, de van 3 db elméleti kérdés:

1. A Squeezebox és a Popcorn így most ki vannak téve közvetlenül az internetnek? Mert az világos, hogy ugyan Layer 2 szinten direkben össze vannak kapcsolva a Digivel, de Layer 3 szinten másik subnetben vannak, nem a PPPOE subnetben.
2. Ehhez kapcsolódó kérdés, ha a PC-ről a PPPOE-val csatlakozok, akkor az a kapcsolat csak a PC és a Digi között épül fel?
3. A Digi így hány IP címet lát? Mert az is világos, hogy egy internet kapcsolatra szabálytalan direktben több IP címmel kapcsolódni, és nem akarok szabálytalanságot elkövetni.

Kösz!

Csatolt fájl:

Szerkesztette: batagy 2011. 07. 23. 19:14 -kor

Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#2472 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 23. 20:21

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2011. 07. 23. 20:13

Digi LAN internet van, ez megy a gépbe.
Aztán tegyük fel hogy vannak Squeezebox és Popcorn hálózati lejátszók, amelyek a géphez csatlakoznak.
Na most, a Digi internetet csak a gépről kell elérni, a Squeezebox és Popcorn lejátszóknak nem!

routerrel simán csatlakozz, másik két devicének nem kell gateway és kész is. Vagy gépnek fixIP, mittomén így:

router: 192.168.1.1
gép: 192.168.1.2 és 10.0.0.1
másik device: 10.0.0.2

És kész is, device/gépközt van másik lan. Esetleg routerben kiszűröd, biztos ami tuti. Persze lehet L2 switch, aztán vlanozod.

PCről csatlakozni hülyeség, router kell, az intézze a PPPOE-t, kész.
Make love not Wor.

#2473 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 23. 20:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 23. 21:21

routerrel simán csatlakozz, másik két devicének nem kell gateway és kész is. Vagy gépnek fixIP, mittomén így:

router: 192.168.1.1
gép: 192.168.1.2 és 10.0.0.1
másik device: 10.0.0.2

És kész is, device/gépközt van másik lan. Esetleg routerben kiszűröd, biztos ami tuti. Persze lehet L2 switch, aztán vlanozod.

PCről csatlakozni hülyeség, router kell, az intézze a PPPOE-t, kész.

PC-ről csatlakozni miért hülyeség? Ez is tud automatán csatlakozni.

Az egészet két ok miatt kérdem, egyrészt nincs router-em, csak sima unmanaged switch-em, azaz kell-e router-t vennem. Másik ok hogy az elméleti háttérrel is tisztában legyünk.

VLAN taggingre én is gondoltam, de a Squeezebox nem tud VLAN tagging-et, így ha ilyet akarok, akkor egy managed switchet kell venni.
Néztem, router és managed switch is kb ugyanannyiba kerül (Router pl. Edimax BR-6314K, Managed switch pl. NetGear GS105E, mindkettő kb 10 eFt).

Az elmélettel szeretnék tisztában lenni, tudnál válaszolni a 3 kérdésre.... :respect:

Kösz
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#2474 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 23. 21:46

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2011. 07. 23. 21:41

VLAN taggingre én is gondoltam, de a Squeezebox nem tud VLAN tagging-et, így ha ilyet akarok, akkor egy managed switchet kell venni.

Hjahh, azt hittem switch az adott, de míg 5ezer egy TPlink és vanwlanod is, így pláne nem értem a dolgot. Eleve natol és nem kell szopni azzal, hogy a win kintlóg neten, meg ilyenek. És egyből van 4 portos switched is.
Make love not Wor.

#2475 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 23. 22:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 23. 22:46

Hjahh, azt hittem switch az adott, de míg 5ezer egy TPlink és vanwlanod is, így pláne nem értem a dolgot. Eleve natol és nem kell szopni azzal, hogy a win kintlóg neten, meg ilyenek. És egyből van 4 portos switched is.

Switchem az van, csak router-em nincs. :)

Nem az 5 eFt-ról van szó, hanem a műszaki kérdésekre lettem volna kíváncsi... mindegy. Csak azért nem veszek (5 eFt-ért se) egy routert, ha a felrajzolt ábra helyes és működőképes fizikailag. A win-em már vagy 7 éve kintlóg a neten amúgy is. :)

Most az ábrának megfelelően van bekötve és megy minden. Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy a másik két cucc így mennyire van kint a neten, vagy a subnet elszeparálás miatt külön vannak, illetve hogy a Digi így 3 IP címet lát-e.

Szerkesztette: batagy 2011. 07. 23. 22:59 -kor

#2476 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 23. 23:10

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2011. 07. 23. 23:58

Most az ábrának megfelelően van bekötve és megy minden. Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy a másik két cucc így mennyire van kint a neten, vagy a subnet elszeparálás miatt külön vannak, illetve hogy a Digi így 3 IP címet lát-e.

MAC addrest láthat, no meg a digi olyan, mint amit én láttam pár éve, akkor a házban lakók látják az eszközeidet, azok kint lógnak a lanon.
Make love not Wor.

#2477 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 23. 23:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 24. 00:10

MAC addrest láthat, no meg a digi olyan, mint amit én láttam pár éve, akkor a házban lakók látják az eszközeidet, azok kint lógnak a lanon.

Okka! Igaz. Így érthető.
Akkor így nem jó, mégis router lesz a vége...
Ok
kösz, örök hála!

#2478 Felhasználó inaktív   zagyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 12:06

Helló!

Igazából nem tudom, hogy hova írjak, segítséget szeretnék kérni az alábbi dologban:
Van egy D-link DIR-825 -ös routerem USB-s shareporttal, erre szeretnék csatlakoztatni egy Canon IP 1500 -as nyomtatót, hogy itthon bármelyik gépről (OS: mindegyiken Win7) lehessen nyomtatni a hálózaton keresztül!
Mikor rádugom a nyomtatót, a routeren az usb szimbólum világítani kezd, de itt meg is áll a történrt..... a nyomtató nem látható a hálózaton sehol sem, hiába próbálok bármit is!
feltelepítettem a d-link által ajánlott Sherport Utility 3.0 -t is, de a progi se látja a nyomtatót! Ezután frissítettem a router firmware-ét is (Current Firmware Version : 2.05EU - erre, legújabb) de semmi változás!
Ugyanezt a manővert kipróbáltam egy mezei 4 GB-os pendrájvval is, az eredmény ugyan az, nem észlelhető a hálózaton a pendrájv sem! pedig a shareport pont ilyesmire lenne kitalálva? vagy rosszul tudom?!
Valaki aki jártasabb a témában esetleg tud mondani valamit?

Köszönet előre is érte!

Üdv! :)

#2479 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 15:39

Üzenet megtekintéseIdézet: zagyi - Dátum: 2011. 08. 14. 13:06

Helló!

Igazából nem tudom, hogy hova írjak, segítséget szeretnék kérni az alábbi dologban:
Van egy D-link DIR-825 -ös routerem USB-s shareporttal, erre szeretnék csatlakoztatni egy Canon IP 1500 -as nyomtatót, hogy itthon bármelyik gépről (OS: mindegyiken Win7) lehessen nyomtatni a hálózaton keresztül!
Mikor rádugom a nyomtatót, a routeren az usb szimbólum világítani kezd, de itt meg is áll a történrt..... a nyomtató nem látható a hálózaton sehol sem, hiába próbálok bármit is!
feltelepítettem a d-link által ajánlott Sherport Utility 3.0 -t is, de a progi se látja a nyomtatót! Ezután frissítettem a router firmware-ét is (Current Firmware Version : 2.05EU - erre, legújabb) de semmi változás!
Ugyanezt a manővert kipróbáltam egy mezei 4 GB-os pendrájvval is, az eredmény ugyan az, nem észlelhető a hálózaton a pendrájv sem! pedig a shareport pont ilyesmire lenne kitalálva? vagy rosszul tudom?!

Köszönet előre is érte!

Eszerint csináltad?

ftp://ftp.dlink.hu/d...25_QIG_1.00.pdf

A firmware-t honnan vetted, itt a legutolsó a 2.04 (20100826):

ftp://ftp.dlink.de/d...river_software/
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2480 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 18:01

Üzenet megtekintéseIdézet: zagyi - Dátum: 2011. 08. 14. 13:06

Helló!

Köszönet előre is érte!

Egyszerű kérdés:
A router felületén beállítottad a nyomtatónak a megosztását vagy csak rá dugtad és úgy próbáltad használni?
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.