WhiteRaven:
A logikád nagyon gyenge lábakon áll. Ezek szerint azért mert másik topicba belinkeltem a MT, az Invitel a Hungarotel adatait vagy más egyéb hazai ISP-k adatit, megint másik topicba az amcsi Verizon, AT&T, Comcast adatait, vagy a japán NTT-ét, vagy a francia FT, Illiadét vagy a német DT vagy angol BT adatait akkor máris azt jelenti én ezek cégeknél mind 1xre dolgozom jó PR-os fizetésért. Már megbocsáss de ezen 5 percig röhögtem mire nekiálltam megírni ezt a hsz.-t. Nem is tudtam magamról hogy ilyen világpolgár dolgozó vagyok ennyi cégnél, mondjuk furcsa hogy a számlámra sosem küldenek fizetést ezek a cégek pedig de jó lenne.

Ezek az adatok teljesen publikusak, mindenki számára pár kattintás után elérhetők, de persze te ebből máris összeesküvés elméletet fabrikálsz.
Ezennel felhívom mindenki figyelmét, nehogy el tessék olvasni az HwSw hírei között a szokásos NHH havi jelentéseket az ISP és mobil számosságról, mert az adatok ismerete után mindenkiből azonnal Tímobálj, Pannon, Vodka, MT és UPC PR lesz de izibe.
Keményem van egyetlen terület ahol UPC-nek nem konkurense az MT az ADSL-lel és mindig valami titkos megegyezést , paktummal jössz. Holott köztudott hogy a Hytasos fejlesztések drágábbak ezért nem csinált ADSL-t az MT, nem csak 13-ban hanem 3, 14 és 8 ker egyes részein sem. Jah hogy ezek épp nem UPC területek hanem Tíkábel meg TVN meg ki tudja még mi, de az neked nem számít. Az elmúlt években MT sok ilyen Hytasos részen csinált ADSL, sőt tavasz óta pont XIII.-ban és XIV-ben fut egy pilot 12 Mbps-es project is. Ha megnézed a címlistát 800 cím van rajta, abból több mint 500 13-ban. Ezek pedig háztömbökre érvényesek hisz amelyik tömbbe bekerül egy miniDSLAM az el tudja látni az onnan előfizetőig futó rézkábelen az adott tömbben lakókat. Ha átlag 50 háztartással számolsz egy tömbre az helyből 25 ezer háztartás, csak erre a pilot projectre 13-ban. Ha te épp ne esel bele az nagy pech, de attól még az MT tesz dolgokat és nem paktál le UPC holmi kizárólagosságról ahogy azt állandóan írod. Mellesleg ha igaz lenne az elméleted, akkor kvázi már csak XIII azon részein lenne UPC előfizető ahol nincs ADSL alternatíva és ez messze nem így van.
Látod azok után sem tudod felfogni amit az előző hsz.-emben leírtam. Megint jössz az 5 éve rémisztgetett mumussal hogy miért kell megvárni a limit tömeges elvándorlást okozzon. Miközben a számok jól mutatják nem volt az elmúlt 5 évben tömeges elvándorlás, helyette inkább komoly arányba bővül az előfizetői bázis. És ha visszolvasol ahogy írtam a legelső UPC-s topicba, kvázi már ott is hasonló érveket vonultattál fel vagy 5 éve. Akkor is ez volt miért kell megvárni, ezzel a magatartással a UPC eláshatja magát. Aztán eltelt 5 év és nem úgy lett, de te még mindig ezt hajtogatod arra appellálva valamikor majdcsak bejön. De egyelőre még nyomát sem látni drasztikus előfizetőszám csökkenésnek.
Az átlag előfizetők adatforgalma 1-2 GB körül mozog nagy átlagban, nemcsak idehaza külföldön is. Természtesen ez az érték idővel nő, mindig lehet erről hallani a hírekben a netes adatforgalom világméretben úgy évente duplázódik. De még ilyen tendencia mellett is az átlag netezők igen távol vannak a 15, 30, 60GB-os limittől és még ez után is tölthetnek azért csak lasabban. A HC netezők azok akiket ezek a korlátok zavarhatnak ők pedig nem a többség. Nekik csak azt a választási lehetőséget kínálja UPC hogy nagyobb csomagot válasszanak ha nagyobb limitet akarnak ennek is egy érték után vége szakad. Ha a fölötti adatmennyiség a cél akkor azt más szolgáltatónál kell keresni végülis ez nem egy kötelezően előfizetendő szolgáltatás.
Én is HC user vagyok szóval a limit gondot okozhat. Igen 3 kerben ahol lakom nincs UPC hanem Tíkábel ott meg 40GB a limit, meg Hytason ADSL sem volt 4.5 évig, csak tavaly ilyenkor lett állítólag. Azt is leírtam már szerintem korábban hogy attól mert HC vagyon én pl. saját szokásaim mellett nem tapasztaltam az elmúlt 4 év alatt drasztikus forgalom emelkedést. Pedig a sebességem 6x-osára nőtt, de attól még közel ugyanannyi töltök mint korábban. Régebben filmeket néztem, aztán átálltam sorozatokra. De a szabadidőn behatárolja hát órát filmezhetek vagy nézhetek sorozatot, ezért nem nőtt az évek során szignifikáns mértékben a havi adatforgalmam. Mert minek szedjek le 6x több dolgot csak azért mert 6x gyorsabb sávszélem van, ha 1x csak hatod annyi időm van azokat megnézni. Meg többre 1xűen nincs is igényem, az már túlzott függőség lenne. És ezekkel a szokásokkal én HC vagyok ami messze elüt az előfizetők többségét adó átlag fogyasztói szokástól. Az átlag user töredékét tölti annak amit én.
Visszatérve arra amit a végén írsz. Azért a UPC fejlődik, adaptálódik a pillanatnyi piaci állapotokhoz. Ha nem ezt tett volna még mindig csak 512/128-as csomag lenne 15GB-os limittel. Azt pedig hogy ez az adaptáció sikeres jól bizonyítja az hogy veszik a termékeiket szép számmal. Ha a UPC nem fejlődne miért is nő a BIX staton az adatforgalom, miért volt szükség 10GE-s portokra, minek vették a két Juniper hámhuszast, miért bővítik folyamatosan a vidéki bérelt vonali sávszéleiket, miért kellett modernizálni a headendeket és modemeket cserélni az összes előfizetőnél. Elvégre ha nincs fejlődés akkor ezekre semmi szükség nem lett volna.