Idézet: -=IcEmAn=- - Dátum: 2008. dec. 24., szerda - 11:41
szerintem meg mind2 konzol 1 vicc és pc-n az igazi játszani, nagy felbontásban

persze ha egy játékot szarul portolnak át, akkor az mindent tönkretesz, de ha egy játék kihasználja mind3 platform potenciálját, akkor magasan a pc nyújtja alegnagyobb élményt, mostmár közel sem olyan drágán mint pár éve.
példának fel tudom hozni a gears of war 2-t, amit kipróbáltam xbox-on, és iszonyat zavaró volt a fix 30 fps. amikor a gow 1 pc-s verziójában lement az fps 30-ra a régi gépemen (7900gs), akkor azt hívtam szaggatásnak... box-on meg így kellene játszanom vele? háááát.
Én is sokáig hasonlóan gondolkoztam a konzolokról, meg különben is, mi az hogy egy kis doboz legyen a "gép", meg nyominger kis kontrollert szorongassak. Aztán megvettem a ps2-t és kiderült hogy a fotelből, kényelmesen egy tv-n játszani egy kizárólag erre kitalált és kifejlesztett kontrollerrel sokkal kényelmesebb, mint görnyedni a pc előtt. Plusz hozzátenni, hogy a szoftvert pontosan arra a gépre és pontosan arra a kontrollerre írták, ami előtted van, ergo futni fog, nem bénábban 1%-kal se mint másnál. És ez szerintem rohadt nagy dolog a konzolban, biztos lehetsz benne, hogy úgy fog menni a gépeden ahogy azt a fejlesztők elképzelték.
/Kis adalék. Anno, 93-ban volt egy zseniális hangkártyám, a Gravis Ultrasound. Jó méregdrágán felfejlesztve 1 mega ramosra, annak volt olyan hangja, hogy állva hagyta a soundblaster klónokat és az sb-ket. Csak egy gáz volt, a játékok kb 15%-a támogatta natívan, a többihez emulálni kellett. Aztán lett sb16-om is, első 16 bites kártyák egyike, namost játékok csak sb pro-ig ismertek. Vagy ment vagy nem ment. Manapság itt a directx, namost a graf kártyádon mennyi ram van, milyen gyors, vajon milyen felbontásban, milyen részletességi beállításokkal fog menni, hogy kell konfigurálni a kontrollert, mert a te egereden eggyel több gomb van, és akkor most melyik minek számít... Egy idő után ha az ember szórakozni akar, és nem az idegeivel, akkor ezekből van elege pc-n. Mindamellett, hogy fps-re és rts-re még mindig az egér a legjobb./