HWSW Informatikai Kerekasztal: Optiarc AD-7173A (Sony NEC Optiarc Inc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Optiarc AD-7173A (Sony NEC Optiarc Inc.) 18x+R/-R, 8x+R/-R DL, 8x+RW, 12x-RAM Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   fradigy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 21. 20:31

huh. most vettem eszre h van ilyen topic :)

vettem 1 NEC 7173 satas irot de...
az van h PCI-s promise sata kartyam van, eleg regicske es ha radugom, sem a hddt sem a dvdirot nem ismeri fel...
ha csak a dvdiro van rajta akkor sem mux, magaban a hdd meg vigan muzsikal...
lehet h az iro valami SATA2?
vagy mi lehet a gond?

elore is koszi

#362 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 21. 20:34

Én nem mertem sata-sat venni. De már az IDE-vel is tököm tele van

#363 Felhasználó inaktív   fradigy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 21:22

Idézet: Primary - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 21:34

Én nem mertem sata-sat venni. De már az IDE-vel is tököm tele van

jaj
ne "vigasztalj" :)

#364 Felhasználó inaktív   instant_h2o 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 02:07

Könyörögve kérlek benneteket : Segítsetek!!

Barátnőm gépe a következő tünetet produkálta : a benne lévő dvdt (7173a) nem létezőnek titulálta.
Legalábbis a meghajtók közül eltűnt,valamint a Daemon-Tools-os meghajtó betűjele sincs meg.
Az eszközkezelőben,és a BIOSban is megvan az eszköz,de a következő üzenet látható : "A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a rendszerleíró adatbázisban) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19)".

Először a DT-re gyanakodtam. Leszedtem,aztán újratelepítettem. Változás : 0.
Ha lehúzom a DVDt,és csak a DT marad,az ugyanúgy nem  működik.
Most leszedtem újra a DT-t,de sajna nincs változás.
Ha valaki tudna segíteni a probléma megoldásábanúgy,hogy ne kelljen Wint újratelepíteni,azért nagyn hálás lennék.
Illetve ha valaki már szembesült hasonló nehézséggel,akkor feltárhatná előttem a titkot,hogy mi okozhat ilyen végeredményt.

Bizakodva szakértelmetekben :
i_h2o.
AMD 286  0.008GHz ; 0.0048Gb RAM ; Realtek 3106 VGA  0.5Mb ; WD Caviar 0.08Gb  ; MS-DOS 6.2 + QEMM386+Windows 3.1

#365 Felhasználó inaktív   nebulo5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 22:01

Évek óta Nec írókat használok. Most az utóbbi8-9 hónapban volt ez az optiarc-om. De most vettem egy pioneert. Mert tele a tököm az optiarc-al. eddig tökéletesen dolgozott, még dícsérgettem is a topic-ban. De már vagy egy hónapja az általa írt lemezeket nem tudja visszaolvasni. Megírja rendesen, mert mindenféle media lejátszóban kipróbáltam az általa írt filmeket, zenét stb.... csak a saját munkáját nem tudja értelmezni.  Azt gondoltam, hogy talán az op. rendszer lett háklis, és ott a baj. De azóta újra telepítettem, és mégsem olvas. Illetve a múlt héten másik két gépbe is beszereltem. De ott is ugyanezek a tünetek. Tökéletesen ír, de nem látja az általa megírtakat.
  Esetleg valakinek valami hasznos ötlete?  (firmware nem lett rajta változtatva.) :mad:
Üdv!

#366 Felhasználó inaktív   Atttesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 09:22

Idézet: nebulo5 - Dátum: 2007. dec. 24., hétfő - 22:01

Évek óta Nec írókat használok. Most az utóbbi8-9 hónapban volt ez az optiarc-om. De most vettem egy pioneert. Mert tele a tököm az optiarc-al. eddig tökéletesen dolgozott, még dícsérgettem is a topic-ban. De már vagy egy hónapja az általa írt lemezeket nem tudja visszaolvasni. Megírja rendesen, mert mindenféle media lejátszóban kipróbáltam az általa írt filmeket, zenét stb.... csak a saját munkáját nem tudja értelmezni.  Azt gondoltam, hogy talán az op. rendszer lett háklis, és ott a baj. De azóta újra telepítettem, és mégsem olvas. Illetve a múlt héten másik két gépbe is beszereltem. De ott is ugyanezek a tünetek. Tökéletesen ír, de nem látja az általa megírtakat.
  Esetleg valakinek valami hasznos ötlete?  (firmware nem lett rajta változtatva.) :mad:

Hi

Szintén ugyan ez a problémám ezzel az íróval :( Annyi eltéréssel, hogy én már összes firmware-t rátettem és a helyzet változatlan maradt. Az elején csak pár régebben kiirt lemezt nem olvasott vissza, de már a frissen kiírtakat sem.

#367 Felhasználó inaktív   Atttesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 10:06

Idézet: Atttesz - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 9:22

Hi

Szintén ugyan ez a problémám ezzel az íróval :( Annyi eltéréssel, hogy én már összes firmware-t rátettem és a helyzet változatlan maradt. Az elején csak pár régebben kiirt lemezt nem olvasott vissza, de már a frissen kiírtakat sem.

Na, úgy néz ki jó lett az 1.04-es firmware-től (legalábbis most olvas mindent).  :)
Akinek ilyen gondja volt probálja meg, innen le lehet szedni: Firmware

#368 Felhasználó inaktív   nebulo5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 16:16

Idézet: instant_h2o - Dátum: 2007. dec. 24., hétfő - 2:07

Könyörögve kérlek benneteket : Segítsetek!!

Barátnőm gépe a következő tünetet produkálta : a benne lévő dvdt (7173a) nem létezőnek titulálta.
Legalábbis a meghajtók közül eltűnt,valamint a Daemon-Tools-os meghajtó betűjele sincs meg.
Az eszközkezelőben,és a BIOSban is megvan az eszköz,de a következő üzenet látható : "A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a rendszerleíró adatbázisban) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19)".

Először a DT-re gyanakodtam. Leszedtem,aztán újratelepítettem. Változás : 0.
Ha lehúzom a DVDt,és csak a DT marad,az ugyanúgy nem  működik.
Most leszedtem újra a DT-t,de sajna nincs változás.
Ha valaki tudna segíteni a probléma megoldásábanúgy,hogy ne kelljen Wint újratelepíteni,azért nagyn hálás lennék.
Illetve ha valaki már szembesült hasonló nehézséggel,akkor feltárhatná előttem a titkot,hogy mi okozhat ilyen végeredményt.

Bizakodva szakértelmetekben :
i_h2o.

egy alkalommal nálam is történt hasonló eset. Az eszközkezelőben eltávolítottam az ODD-t, elzártam a gépet- leszedtem a táp és ata kábelt. A gépet újraindítottam, majd néhány perc után újra elzártam. A kábeleket visszarakva újraindítottam, és minden ok. lett.
Egyébként a hibaüzenetekből egyértelműen ki lehetett hámozni, hogy a daemon tools kavart be.
sok szerencsét!
Üdv!

#369 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 18:38

Én meguntam a 7173-asom nyűgjeit, elküldtem gariztatni.Az utóbbi időkben már csak a pluszos lemezeket ette.-R, +-RW, ill. +DL lemezekkel(Ez pl. jó móka volt.Kiírtam, utána már az ellenőrzésnél jöttek a gondok és persze nem is olvasta vissza) egyszerűen nem csinált semmit.
Csá.

Addig is betettem egy Pio 115-öst, ezzel eddig rózsaszín minden! :)

#370 Felhasználó inaktív   instant_h2o 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 00:51

Idézet: nebulo5 - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 15:16

egy alkalommal nálam is történt hasonló eset.

Sajna a hibaüzi nincs meg,de nem is vacakoltam vele aztán.
Win reinstall megoldotta. Sajnálom,mert valami szoftveres gixer volt csak.
AMD 286  0.008GHz ; 0.0048Gb RAM ; Realtek 3106 VGA  0.5Mb ; WD Caviar 0.08Gb  ; MS-DOS 6.2 + QEMM386+Windows 3.1

#371 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 22:09

vajon a 7200-es már jobb sorozat, mint a korábbiak?  :confused:
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#372 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 10:43

Nforce4 Ultra-s alaplapomhoz szeretnék valamilyen új (7191, 72xx) Optiarc SATA-s írót venni a közeljövőben. A kérdésem, hogy fog-e működni normálisan, vagy inkább maradjak a sima ATA-snál (bár ezt már nem akarom annyira)?

#373 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 19:48

Idézet: probalaci - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 22:09

vajon a 7200-es már jobb sorozat, mint a korábbiak?  :confused:

Jónak ígérkezik, korai firmware-el is már igen jól ír.

#374 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 12:52

Az íróm nem hajlandó lenmezt írni, mert túl nagy a tároló, mondja a nero.
Még szűz windows-zal sem tudok lemezt írni, tehát semmilyen virtual drive nincs, meg semmi.
Ez így garanciális probléma? Más gépekben is ugyan ez a probléma.
Olyan mintha nem is lenne dvd íróm. Én mostmár az Optiarc-ot messziről kerülöm.

#375 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 11:05

Idézet: nebulo5 - Dátum: 2007. dec. 24., hétfő - 23:01

Vissza gariba, én is ezt fogom tenni...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#376 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 20:07

Keddre jön elvileg a 7203-as Optiarcom.  :respect:

#377 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 01:27

8x dvd+rw-vel valakinek tapasztalata? az imationről tudom, hogy nem szereti.

(esetleg 32x verbatim cdrw-t próbált már valaki?)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#378 Felhasználó inaktív   swift052 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 12:26

Sziasztok!
Nagyon kérem, ha tudtok segitsetek a problémámon.
Számitógépembe / Intel Pentium 4CPU,3,40 GHz,1.00GB RAM, Windows XP, -- Nero 8/ decemberben vettem egy Optiarc 7173/A irót. Gépen maradt a régi iróm egy Pioneer 109-es is.Végig probáltam minden lehetőséget, hibátlanul müködött az új iró.
Az első meglepetés akkor ért mikor egy általam  irt audio Cd.nél ,a számitógépen való lejátszásnál feladott egy üres táblát/ Vegyes tartalom fejléccel/ Nem foglalkoztam az üggyel mivel a Power Cinemára kattintva lejátszottam a CD-t.Panasonic házimozim is lejátszotta az általam irt audio CD-t.
Szombaton ért a következő meglepetés: Kaptam egy audio Cd-t,az Audiogogo-val át akartam konvertálni mp3-ba és az Audiogogo nem ismerte fel a meghajtót.
Sajátgépre kattintva a  Az elfoglalt lemez területnél : 0 / fotó melléklet/ Probáltam a másik iróval,annál is ugyanez a helyzet.
Ha adat Cd-t  irók feladj a táblát, mivel játszam le,sajátgépre kattintva mutatja az elfoglalt területet.
DVD-nél szintén rendben.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: swift052 2008. 01. 09. 12:30 -kor

#379 Felhasználó inaktív   swift052 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 12:37

Második fotó lemaradt

Csatolt fájl:

#380 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 16:54

Akinek sz*rakszik az írója, váltson 7203-ra, már a korai fw-el is kiváló minőségben ír.

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.