HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#1801 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 21. 11:59

A fordulatszámot meg kell szokni, ahhoz tényleg kell egy kis idő. Max. pulzusszámot érdemes lesz majd mérned, nekem pl. 188-190 környékén lehet, barátomnak 206-208 körül, de ő elég ritka fajta. :D
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#1802 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 13:23

Idézet: Jazzos - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 12:59

A fordulatszámot meg kell szokni, ahhoz tényleg kell egy kis idő. Max. pulzusszámot érdemes lesz majd mérned, nekem pl. 188-190 környékén lehet, barátomnak 206-208 körül, de ő elég ritka fajta. :D

Most megnéztem, és kb az van amit írtam, 160-175, aztán 5-10 perc után átlagban mondjuk 175, de írt többet is.
A 110-es fordulat nagyon soknak tűnik, ez a 65-70 körüli pont jó tempós, ha belegondolok, hogy ehhez képest a 110-es fordulat  plusz 70%. :think:

#1803 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 13:37

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 14:23

Most megnéztem, és kb az van amit írtam, 160-175, aztán 5-10 perc után átlagban mondjuk 175, de írt többet is.
A 110-es fordulat nagyon soknak tűnik, ez a 65-70 körüli pont jó tempós, ha belegondolok, hogy ehhez képest a 110-es fordulat  plusz 70%. :think:

110-120-as pulzussal tekerjél, egyszerre max 1 óra elég.

#1804 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 13:59

Idézet: Jazzos - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 12:39

De az biztos, hogy tudom, mitől ég a zsír. :)

Edzés közben. De ennek pont az a lényege, hogy a fokozott intenzitás miatt edzés után még 1-2 napig pörög az anyagcseréd.

http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_01_60...intervallum.php
http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_01_61...tervallum_2.php
LY

#1805 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 14:19

Idézet: fLeSs - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 14:37

Ez olyan 60%-os intenzitás, nekem kevésnek tűnik. Ilyet én csak akkor szoktam menni, ha előtte nap szénnéhajtom magam. Renegerációnak, aktív pihenésnek jó. De nem biztos, hogy a zsíranyagcserét megfelelőképp beindítja. Vagy nem?
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#1806 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 14:22

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 14:59

Edzés közben. De ennek pont az a lényege, hogy a fokozott intenzitás miatt edzés után még 1-2 napig pörög az anyagcseréd.

http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_01_60...intervallum.php
http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_01_61...tervallum_2.php

Én úgy tudom, hogy 80% felett már többet dolgozol izomból, ami erőfejlesztőnek jó, de a zsíranyagcserét nem segíti elő.
Félreértés ne essék, én bringás szempontból látom! Csak sztem ez átültethető máshová is, hasonló szabályokkal. Ezért nem osztani akarom az észt, csak megbeszélni. :)

#1807 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 23:13

Idézet: fLeSs - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 14:37

Az elég kevének tűnik, "sajnos" magától ver, nem tudom lassítani. :)

#1808 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 23:37

Idézet: Jazzos - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 15:22

Én úgy tudom, hogy 80% felett már többet dolgozol izomból, ami erőfejlesztőnek jó, de a zsíranyagcserét nem segíti elő.

Még egyszer: a fogyás szempontjából nem csak az edzések alatt elégetett kalóriák mennyisége számít, hanem az edzések közben feldolgozott is. Sok tudományos kísérlet mutatta ki hogy a magas intenzitású, rövidebb edzés még hatásosabb is a több órás aerob tekerésnél-futásnál.

Bringás szempont meg eleve nagyon specifikus hiszen ott az izomtömeg amúgy sem kívánatos, felesleges pluszsúly amit fel kell cipelni a hegyre. Nagyra tartom őket, dopping ide vagy oda (attól még semmivel se lesz könnyebb...), de nem vágyom se olyan testalkatra, se olyan specializált erőnlétre.

Raktam már be elég linket, engem meggyőztek amiket olvastam, de ha te továbbra is vitatni akarod, hát lelked rajta.
LY

#1809 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 08:39

Engem a saját tapasztalatom győzött meg. Alacsonyabb intenzitás esetén a zsírokhoz nyúl a szervezet, magas intenzitás esetén a gyorsan előrántható energiát fogja mozgósítani. Rajta van a lelkem. :)
Lipton: a pulzusodat úgy tudod lejjebb vinni, hogy azonos pedálfordulat mellett szépen visszaveszed a az erősséget, és figyeled, mikor áll be a kívánt értékre a pulzus. Nem az izmokon van a hangsúly, hanem az energiarendszered edzésén.

#1810 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 08:48

Te direkt nem olvasod el, amit írok, meg belinkelek?
LY

#1811 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 08:55

Oké, ne haragudj, megkövetlek, mindenben igazad van, én le is lépek.  :respect:

#1812 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 10:30

Nevetséges hogy engem vádolsz azzal amit te csináltál...

Szerkesztette: Laa-Yosh 2008. 04. 22. 10:30 -kor

LY

#1813 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 18:08

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 0:37

Még egyszer: a fogyás szempontjából nem csak az edzések alatt elégetett kalóriák mennyisége számít, hanem az edzések közben feldolgozott is. Sok tudományos kísérlet mutatta ki hogy a magas intenzitású, rövidebb edzés még hatásosabb is a több órás aerob tekerésnél-futásnál.

Bringás szempont meg eleve nagyon specifikus hiszen ott az izomtömeg amúgy sem kívánatos, felesleges pluszsúly amit fel kell cipelni a hegyre. Nagyra tartom őket, dopping ide vagy oda (attól még semmivel se lesz könnyebb...), de nem vágyom se olyan testalkatra, se olyan specializált erőnlétre.

Raktam már be elég linket, engem meggyőztek amiket olvastam, de ha te továbbra is vitatni akarod, hát lelked rajta.

Azért van élet a cikkeken túl is. ;)
Én már négyszer diétáztam le, egyszer 44 kg-t (ebben elég sok izom volt), egyszer 14-et, aztán 27-et, majd mégegyszer kb. 15-öt, tehát csak a saját tapasztalataimat adom át (tömegelés/diéta periódusok váltották egymást :) ). Van itt vki rajtam kívül, aki az újságon kívül látott már diétát? :)

Az alacsony intenzitású aerob edzés amit fentebb írtam (110-120-as pulzus) nem fogja bepörgetni a zsíranyagcserét meg hasonlók, csak arra jó, hogy amíg teker az ember, addig kalóriát fogyasszon. Mivel ez egy alacsony intenzitású mozgás, ezért a zsírból fog fogyasztani, nem a glikogénből és nem az izomból. Erre mondják azt, hogy célszerű legalább fél óráig csinálni, mert kb. 20-25 perc után indul be a zsírfelhasználás.
A helyzet az, hogy én már időközben rájöttem, hogy ez nekem felesleges.

A másik módszer, amikor az illető egy rövid, de nagyon intenzív edzést csinál, ezzel az edzés ideje alatt nem használ zsírt, csak glikogént, illetve a zsíranyagcserét pörgeti fel, és ezáltal állítólag az edzés után jobban fog lemenni a zsír. Ezt favorizálják a különböző tanácsadók a bodybuilding.com-on és ezeknek a fordításait lehet olvasni a tesztoszteron.hu-n. Az a probléma, hogy ezek az emberek akik erre esküsznek sosem izmosak, legalábbis egy testépítőhöz viszonyítva. :) Ezt a módszert a testépítők nem szokták alkalmazni, lehet találgatni, hogy miért, talán mert hozzászoktak az alacsony intenzitáshoz, ami már x alkalommal bevált, lehet hogy azért, mert lusták vagy azért mert félnek az izomvesztéstől.

Amit én vallok: egy bizonyos szint eléréséhez a fogyás szempontjából felesleges mindkettő, HA megvan a heti x alkalom súlyzós edzés és be van lőve a kaja tisztán.

Szerkesztette: fLeSs 2008. 04. 22. 18:27 -kor

#1814 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 19:36

Ez már egy szimpatikusabb hozzáállás...
De igenis vannak izmos emberkék HIIT edzésmódszerrel, nem feltétlenül jár izomvesztéssel, szerintem is inkább a pszichés akadály számít.

Nem azt mondom hogy maga a gyúrás olyan könnyű lenne, de egész más pár ismétlésnyi erőfeszítés, meg 15-20 percnyi. Én is marha nehezen veszem rá magam az intenzívebb edzésekre, ma is majdnem hagytam az egészet a fenébe... Ilyenkor segíthet, ha nem egyedül kell csinálni, vagy ha valaki cseszeget közben :)
LY

#1815 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 21:23

Idézet: fLeSs - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 19:08

Az alacsony intenzitású aerob edzés amit fentebb írtam (110-120-as pulzus) nem fogja bepörgetni a zsíranyagcserét meg hasonlók, csak arra jó, hogy amíg teker az ember, addig kalóriát fogyasszon. Mivel ez egy alacsony intenzitású mozgás, ezért a zsírból fog fogyasztani, nem a glikogénből és nem az izomból. Erre mondják azt, hogy célszerű legalább fél óráig csinálni, mert kb. 20-25 perc után indul be a zsírfelhasználás.

Az a baj, hogy 110-120-as pulzus nagyon alacsony, ahhoz a legkisebb fokozaton, és lassan kéne teketni.
Most a 16-ból a 2-es fokozaton tekerek (a 16-os már szerintem túl van lőve, olyan nehéz), kb 65-ös fordulaton (kb 25Km/h), 170 körüli pulzussal, kétszer fél órát. Kiírja az elégetett kalóriát is, de az nevetségesen kevés szokott lenni. :)

Szerkesztette: Lipton 2008. 04. 22. 21:24 -kor

#1816 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 05:14

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 23:37

Én futni szoktam, nem sokat de azt gyorsan, nekem bejött, mármint zsírgetés szempontjából.
(Szigetre szoktam járni, szigorúan 1 kör, de azt minél gyorsabban. Ez jeleneleg olyan 22 perc körül mozog, +/- 30 mp) :up:
Elég intenzív, főleg ha van kellemes 30 fok nyáron.

Futópadon mérve ez, amennyire hinni lehet neki, 1 kör ilyen tempóval ~500kalória...

Szerkesztette: laragirl83 2008. 04. 23. 05:15 -kor

ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1817 Felhasználó inaktív   Lumpy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 13:19

Fles Ment Pü :) má rég :respect:

#1818 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 13:26

Idézet: Lumpy - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 14:19

Fles Ment Pü :) má rég :respect:

nem látom...

#1819 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 17:46

Ha valakinek van türelme, leirhatja, hogy egy sima átlagos élelmiszerboltban mit lehet megvenni, ami testépítés szempontjából előnyös? A semmi nem jo válasz :)

Egyszoval: gyujtsuk össze, mik azok a termékek, melyeket egy sima boltban a határeset kategoriájába tartoznak! Szerintem roppant hasznos lenne mindenkinek. Szóval beszéljenek helyettem az okosabbak :)
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1820 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 17:53

Sziasztok!

Én nem nagyon vagyok otthon ebben a témában, csak ilyen kis "házi" edzéseket szoktam csinálni, fekvőtámasz, felülés stb. De nem is ez a lényeg, hanem igazából ami mostanában zavar, az az egyre gyarapodó pocak... :reklamacio:  :D
Ez ellen mi a legjobb, mert a legtöbben a futást javasolták, de olyasmit is hallottam, hogy fogyni állítólag csak akkor lehet futással, ha egyhuzamban vagy 30-40 percig fut valaki, mert csak utána kezdi el égetni a zsírt a szervezet, amúgy csak az állóképesség javítását szolgálja a futás. Szerintetek igaz ez? És akkor mit lehet tenni, hogy egy kicsit kockásabb hasa legyen valakinek?
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.