HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#1761 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 15. 11:08

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 9:00

Nekem még abban adjatok légyszíves tanácsot, hogy alsó hasra milyen gyakorlattal, géppel, módszerrel lehet jobban rámenni? Mert végülis az egész hasamon érzem, hogy dolgozok, de pl ha van izomlázam, akkor az csak a köldökömig kb, alatta már nem, pedig nekem ott a gázosabb, oda sikerült pocakot növesztenem. Lent a teremben azt mondták hogy a bordásfalon lógva a lábfelhúzás jó oda, de nem érzem, a fejlődés is inkább a fenti területen látszik, alul szinte semmi.

Lábemelés... De ne vidd túlzásba, mert behal a derekad. Hasazni amúgy sem érdemes, csak amikor már megfelelő étrenddel ledobtad a felesleget.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1762 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 11:15

Idézet: leslie - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 12:08

Lábemelés... De ne vidd túlzásba, mert behal a derekad. Hasazni amúgy sem érdemes, csak amikor már megfelelő étrenddel ledobtad a felesleget.

mondjuk már azért elég sok lement, szóval kb 5 centi az, ami még a has alsó részén fent van. De nekem azt mondták ha nem építek ki alá egy stabilabb izomzatot, akkor nem fog rendesen lemenni a zsír, hanem ilyen beesett lesz az egész. Mondjuk megmondom őszintén nekem az a csaj aki lent van a konditeremben nem tűnik valami túlzottan szakavatottnak, azért is kérdezem itt inkább.

Azt mondod addig felesleges a hasazás?
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#1763 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 11:29

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 11:15

mondjuk már azért elég sok lement, szóval kb 5 centi az, ami még a has alsó részén fent van. De nekem azt mondták ha nem építek ki alá egy stabilabb izomzatot, akkor nem fog rendesen lemenni a zsír, hanem ilyen beesett lesz az egész. Mondjuk megmondom őszintén nekem az a csaj aki lent van a konditeremben nem tűnik valami túlzottan szakavatottnak, azért is kérdezem itt inkább.

Azt mondod addig felesleges a hasazás?

Jó.

Alapvetően nem felesleges, de a hasazástól magától nem fog lemenni a felesleg. Ez tapasztalat, bár tavaly megfogadtam, h idén már nem hasazok, és ezt eddig be is tartottam. :)

#1764 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 11:36

Idézet: leslie - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 12:29

Jó.

Alapvetően nem felesleges, de a hasazástól magától nem fog lemenni a felesleg.

Igen, tudom, hogy önmagában az kevés. Odafigyelek mit eszem, emellett ilyen zsírégető krémmel meg folpack-kal be vagyok tekerve edzés közben. De gondolom ha hasazok és amellett diéta, gondolom akkor előbb is lesz eredménye, vagy tévednék?
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#1765 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 11:46

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 11:36

Igen, tudom, hogy önmagában az kevés. Odafigyelek mit eszem, emellett ilyen zsírégető krémmel meg folpack-kal be vagyok tekerve edzés közben. De gondolom ha hasazok és amellett diéta, gondolom akkor előbb is lesz eredménye, vagy tévednék?

Persze, ez evidens. De ha nagyon sietsz, akkor meg narancsbőrös leszel...

#1766 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 11:52

Idézet: leslie - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 12:46

Persze, ez evidens. De ha nagyon sietsz, akkor meg narancsbőrös leszel...

az sajnos nem is kicsit van, pedig nem fogytam akkora drasztikusat és nem is gyorsan. Annyira kevés ment le rólam, hogy igazából fel sem tűnik másnak, csak nekem hogy feljönnek rám a régi nadrágok. Ez is 3 hónap alatt, szóval nem egy gyors valami, és mégis egyre több a narancsbőr rajtam. Mondjuk most anyám hozott nekem valami avonos krémet narancsbőr-égető, állítólag jó. Nem tudom, most kezdtem el használni, állítólag 4 hét után látható eredmény....

meg még egy kérdés: hogy érdemes csinálni? Heti 3-5 alkalom, vagy akár minden nap, vagy az edzések között kell pihenőnapot tartani, ha igen mennyit?

Szerkesztette: Chewbacca 2008. 04. 15. 12:16 -kor

#1767 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 15:35

lehet idegeitekre megyek, de mi számít koxnak és mi nem?  :D  :respect:
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#1768 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 16:03

Koksznak az illegális dolgok számítanak szerintem, vagy mondjuk amit bodybuilding versenyeken doppingnak minősítenek. Hormonkészítmények, szteroidok, satöbbi.

A crossfit és a kreatin témában ezeket találtam:
- a kreatin elsősorban az izom térfogatát fogja megnövelni, mert a tápanyagokkal vizet is megköt; szóval ha "csak" kinézetért edzel, akkor lehet értelme
- olyan típusú tápanyagot köt meg, ami intenzív edzésnél így is nagyon hamar elfogy, szóval teljesítményben aligha nyersz vele sokat
- ráadásul a crossfit elvileg pont arról szól hogy a szervezeted ilyen jellegű kapacitását is fejleszd...
LY

#1769 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 16:35

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. Apr. 15., Tuesday - 16:03

Koksznak az illegális dolgok számítanak szerintem, vagy mondjuk amit bodybuilding versenyeken doppingnak minősítenek. Hormonkészítmények, szteroidok, satöbbi.

A crossfit és a kreatin témában ezeket találtam:
- a kreatin elsősorban az izom térfogatát fogja megnövelni, mert a tápanyagokkal vizet is megköt; szóval ha "csak" kinézetért edzel, akkor lehet értelme
- olyan típusú tápanyagot köt meg, ami intenzív edzésnél így is nagyon hamar elfogy, szóval teljesítményben aligha nyersz vele sokat
- ráadásul a crossfit elvileg pont arról szól hogy a szervezeted ilyen jellegű kapacitását is fejleszd...

épp azért akarok crossfitet az úszás mellé még, hogy a tényleges fittséget növelje, kretaint meg a többit azért gondoltam hogy akkor így egy csapásra ütnék két legyet... erőnlét meg a kinézet is...
mert úszásnál akárhogy hajtom ki magam, nemsokat tesz a kinézetre...

Szerkesztette: Asker 2008. 04. 15. 16:37 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#1770 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 16:46

Nagy csodat ne varjal semmitol... kinezetre sem fog "hatni" az evésen és az idon kivul a vilagon semmi!

Kreatinrol egyebkent: http://body.builder...._kreacsucs.htm4 (es javallom az osszes tobbi cikket is innen... sok kerdesre valaszt kapsz itt)

Szerkesztette: Sniper 2008. 04. 15. 16:47 -kor

"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#1771 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 19:54

Ha rendesen csinálod a crossfit edzéseket akkor pár hónapon belül jönnie kell az eredményeknek erőben-állóképességben is, meg valamilyen szinten tömegben is...
LY

#1772 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 07:59

Idézet: Asker - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 15:35

lehet idegeitekre megyek, de mi számít koxnak és mi nem?  :D  :respect:

Szemes, szuris gyógyszerek.

De dopping listán van pl az algopirin is.

Szerk: kreatin azért erő ügyileg is eléggé megdobja az embert!

Szerkesztette: leslie 2008. 04. 16. 08:00 -kor

#1773 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 08:24

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 17:03

[...]
[...]

Középsuliban egyik srác elkezdett otthon edzeni és kreatint enni. Pár hónap alatt megnőtt elég nagyra. Később abbahagyta az edzést és a kreatin evést is, össze is esett eléggé.

#1774 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 08:30

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 8:24

Középsuliban egyik srác elkezdett otthon edzeni és kreatint enni. Pár hónap alatt megnőtt elég nagyra. Később abbahagyta az edzést és a kreatin evést is, össze is esett eléggé.

Ha abbahagyod az edzést, összesorvadsz.
Az az izom, amit nem használsz, az nem marad meg, hanem elsorvad.
Nem kell abahagyni az edzést, és nem esel össze.

#1775 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 08:44

http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_05_10...ervallumnal.php

A kreatin segít ATP-t megkötni az izmokban, ez a vegyület adja az energiát az elsődleges anyagcsere útvonalhoz. A másodlagos a glikogén, a harmadik meg a zsír égetése, és ezek ugyan "gyengébbek" de nagyobb a kapacitásuk, az ATP viszont nagyon gyorsan kimerül.

Bodybuilding gyakorlatoknál ez nem probléma, mert a legtöbb széria 10-30 másodpercig tart és utána 1-3 perces pihenő alatt újra feltöltődnek a raktárak. Szóval a kreatin segíthet mondjuk abban hogy ha egy súlyba egyébként 5-6 ismétlést tudsz benyomni, akkor ezt felviheted 8-ra, és így a nagyobb terheléstől jobban fejlődsz.

Namost ilyen jellegű erőfejlesztő súlyzós edzések vannak a Crossfitben is, de kisebb hangsúlyt kapnak. A többi gyakorlat viszont általában 10-30 perces folyamatos erőfeszítést igényel, hogy egyszerre terhelje az összes anyagcsere útvonalat. Na ott nem segít sokat a kreatin, mert nincs pihenőidő az elején kifogyott ATP visszapótlására (a belinkelt cikkben a 2-es táblázatot kell nézni).
Plusz ha megkötsz egy kilónyi vizet meg egyebet az izmokban, akkor annyival nehezebb lesz a húzódzkodás, fekvőtámasz és hasonlók :P

(Igen, elég sokat olvastam utána a témának az elmúlt 2 hónapban... ;)
LY

#1776 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 08:51

Idézet: leslie - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 9:30

Ha abbahagyod az edzést, összesorvadsz.
Az az izom, amit nem használsz, az nem marad meg, hanem elsorvad.
Nem kell abahagyni az edzést, és nem esel össze.

Az izom nem sorvad el olyan gyorsan, hacsak nem koplal nagyon komolyan valaki...
De ha nem viszel be plusz kreatint (valamennyi van az ételekben, főleg húsokban is), akkor kevesebb tápanyagot és vizet raktároznak az izmok, és ahogy ez kiürül, az látványos összeesést eredményezhet rövid idő alatt, akkor is ha közben folytatod az edzést.
LY

#1777 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 11:04

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 8:51

Az izom nem sorvad el olyan gyorsan, hacsak nem koplal nagyon komolyan valaki...
De ha nem viszel be plusz kreatint (valamennyi van az ételekben, főleg húsokban is), akkor kevesebb tápanyagot és vizet raktároznak az izmok, és ahogy ez kiürül, az látványos összeesést eredményezhet rövid idő alatt, akkor is ha közben folytatod az edzést.

Nekem a kreatin nem hozott látványos növekedést, így nem is csoffadtam össze utána sem. Látványra 103, és 106kg között nem sok diffi van. Erőben hoz 5+10%-ot, ami a lényeges. :)

#1778 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 12:31

En sem lattam meg senkit soha "osszecsoffadni" kreatin abbahagyasa miatt... nyilvan azert, mert olyat sem lattam, akin latvanyosat alkotott volna a kreatin... nalam eddig csak pszihikai plusszt adott, egyreszt ha nagyon nem tudtam elmozdulni testsulyilag, akkor elmozditott picit és jott a navégre érzés :) illetve valoban mintha kicsit jobban menne a sulyok emelgetése is kreatinnal feltoltve... ( bar nekem mar attol jobban megy ha odaáll valaki segiteni ha esetleg nem birnam )
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#1779 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 06:17

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 8:51

Egyik haverom egy rossz feleség miatt már vagy 3 éve nem edz. Anno 50-es volt a karja, most jóval vékonyabb az enyémnél, pedig ez csak csirke 46-47-es.
Szóval összeszakad az ember magától is, ha nem csinál semmit sajna. És ez független attól, h cuccal jött-e össze az izom, vagy tisztán.

#1780 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 20:17

A szobabicikli mennyire fogyaszt?

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87