HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#2561 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 24. 22:43

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. jún. 24., szerda - 23:30

Úgy fogysz az edzésen, hogy víz megy le rólad.
1-2 litert ki lehet dolgozni simán. (Ha nagyon vizes vagy, akkor többet is. Ha benyomod az alsó lábszáradat egy ujjal a sípcsontod táján, és ott marad az ujjad nyomán egy horpadás, akkor vizes vagy)
De ez nem tartós fogyás, visszaiszod, mert szüksége van rá a szervezetednek.

4 alkalomtól gyakorlatilag nem fogysz semmit, majd akkor, amikor ráállt a szervezeted a rendszeres mozgásra.
Sok kitartást!

Banyek én még most is dolgozom, te meg rontod az önbizalmam? ;)

Teszt alapján vizes vagyok...

Amúgy rákészültem, hogy olyan 12-15 edzésig nem lesz semmi eredmény, csak ez a zakó dolog most meglepett...

#2562 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 24. 23:00

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 15:37

Valamelyik nap találkoztam az egyik régi ismerőssel. Már jópárszor rászánta magát, hogy elkezdi a gyúrást, el is ment, de nem járt tovább soha 1-2 hónapnál. Ez egyfajta hirtelen fellángolás volt nála.

Na és 1 év után ismét találkoztunk az utcán. Szóbaesett a gyuras is. Mondta, hogy elfogja kezdeni ujra, de mivel nem akar szarozni, ezért ő dianabollal kezdi.

"Nekem nincs időm erre, én elkezdem szedni, hogy rögtön dobjon rajtam."

Vicces volt :)

Amíg nem állt rá a szervezet az edzésre, addig csak vizesít a dianabol.
Ha szedni kezdi, akkor sokkal több edzés kell, mint anélkül. De nem 2 hónap edzés után kell elkezdeni. Kezdőnek totál nem ajánlott, fejlődik eleget anélkül is.
A jövő héten edzeni kezdek, de már ma tolom a kokszot, nonszensz. :omg:

Fontos, hogy az ember kiismerje magát, hogy milyen edzésre hogyan reagál a szervezete (nincs két egyforma ember). Mi az amire figyelnie kell. Mitől növekszik jobban. Ha nem jó valami, akkor időben fel kell ismernie. Ezeknek a kitapasztalása évekbe telik. Sokszor későn veszi észre az ember,hogy valami nem jó, és túl sok tömeget veszít, mert nem korrigál időben, és akkor már késő. Volt olyan év az első időkben, hogy nyáron 1 hónap alatt 10 kg-t fogytam és rengeteget gyengültem, pedig zabáltam amit csak bírtam. Túlzásba vittem a nyári szálkásítást, és későn vettem észre.

Én pl. minden koksz nélkül felszedtem 8 kg-t a tavalyi évben, és erőben is növekedtem. Még tápkieget se vettem, csak idén egy 3 kg-s Volumasst + 600 gramm kreatin monohidrátot, amikor volt egy kis visszaesés. Pedig már június vége van.
Pedig volt olyan év, hogy én is nyomtam dianabolt (persze akkor már legalább 5-6 éve edzettem), és akkor sem növekedtem 8 kg-t, de azért majdnem. Persze edzettem is hozzá, mint állat, 2 órás kemény edzéseket, néha hosszabbat is. Utána toltam fehérjéket meg HMB-t, hogy ne veszítsek izomtömeget. Mikor abbahagytam nem ment le rólam 2 kg sem, azaz nem vizesedtem fel szinte alig. Ez a kemény edzéstől volt, ami kiszorította a vizet.

Ma már olyan szerek és étrend kiegészítők kaphatóak legálisan, amiknek a hatása van olyan jó, mint a dianabolnak, és nincs olyan mellékhatásuk, hogy pl. megzavarják a hormonháztartást, nem vizesítenek, stb. (Persze mivel a hatásmechanizmusuk teljesen más, ezért a kettőt kombinálva még jobb hatás érhető el) És szedhetőek folyamatosan, nem csak 3 hónapig egy évben.
Jó, mondjuk amíg egy dianabol kúra kijön mondjuk 3e ft-ból, addig a tápkiegészítőkre simán rá lehet költeni havi 20-30e-t (kezdetnek, aztán a határ a csillagos ég)

Nem rossz szer a koksz, de csak ésszel szabad használni! Nagyon utána kell járni, hogy milyen hatásai vannak, milyen mellékhatásai, mikre kell figyelni. Különben több kárt okozhat, mint hasznot.
És nem kezdőnek!

#2563 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 24. 23:11

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. jún. 24., szerda - 22:43

Banyek én még most is dolgozom, te meg rontod az önbizalmam? ;)

Teszt alapján vizes vagyok...

Amúgy rákészültem, hogy olyan 12-15 edzésig nem lesz semmi eredmény, csak ez a zakó dolog most meglepett...

Bocs, nem önbizalom rontásnak szántam! :)

A lényeg, hogy ne legyél türelmetlen. Az a legjobb, ha nem várod a fogyást, egyszercsak elindul.
Ha várod, akkor nem lesz sikerélményed az elején, mert időbe telik.
Keress olyan dolgokat, amik azonnali sikerélményt nyújtanak. Pl. ha kitűzöl egy célt, hogy ma X percig tekerek, és azt sikerül megcsinálnod.
De ahogy írtad, az szerint éppen ezt teszed: nem vártál fogyást az elején, és sikerélményed is volt a teremben.
Látom, nagy a lendület, csak így tovább!

Az intenzitás a lényeg: nagyobb intenzitással egy rövidebb edzés többet fogyaszt, mint egy hosszabb, de kisebb intenzitású.
Olyan 40 perc edzés érdemes egyszerre, annál rövidebb ne legyen, ha lehetséges.

Ja: és persze fontos a fokozatosság! Kell néhány hét, hogy a szervezet ráálljon az edzésekre, ezért ne akarj egyből az elején nagyot. Ha túlzásba viszed, akkor elfáradsz és nem lesz kedved edzeni. Ezért sem szabad túlzásba vinni.

Szerk: a zakó tényleg fura. 1-2 kg víz kidolgozása miatt még nem szabadna lötyögnie. Főképp, ha nem edzés után azonnal veszed fel, hanem órák múlva, vagy másnap, addigra vissza is iszod a vizet.

Segít a fogyásban, ha méred a súlyodat. Napi 1-2 kg ingadozás lehet, meg a mérlegek sem annyira pontosak, ezért ha ma 1 kg-val kevesebb/több vagy, mint tegnap, az nem számít. De hosszú távon (néhány hét) azért látod majd a tendenciát.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 06. 24. 23:17 -kor

#2564 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 24. 23:36

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. jún. 24., szerda - 17:00

Jó, mondjuk amíg egy dianabol kúra kijön mondjuk 3e ft-ból, addig a tápkiegészítőkre simán rá lehet költeni havi 20-30e-t (kezdetnek, aztán a határ a csillagos ég)

Ez a gondolatmenet santit, mert mint ahogy te is irtad: mikor kokszoltal akkor szedtel feherjet meg tapkieget. Ugyanis kell. Tehat a koksz kura az koksz + tapkieg, a tapkieget nem hiszem, hogy el lehet hagyni. Meg koksz nelkul i sugyanigy igaz, hogyha nem eszik az ember, akkor nem novekszik. A koksz megadja a lehetoseget arra, hogy bazi gyorsan novekedjen valaki, de ha nincs mibol, akkor nem fog tortenni semmi.

Amugy a koksz nemcsak vizesithet hanem zsirosithat is meg miegyebek.
Szerintem csak profiknak van ertelme szedni. Mi amatorok mindig tudunk talalni optimalizalni valot az etrendben, evesben, pihenesben es eletvitelben.
0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#2565 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 25. 06:50

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. jún. 25., csütörtök - 0:00

...
Ma már olyan szerek és étrend kiegészítők kaphatóak legálisan, amiknek a hatása van olyan jó, mint a dianabolnak, ...

léccilécci!

Legalább egyet mondjál, mert egy olyanba azért beruháznék! :)

#2566 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 25. 07:33

Idézet: tocsa - Dátum: 2009. jún. 24., szerda - 23:36

Ez a gondolatmenet santit, mert mint ahogy te is irtad: mikor kokszoltal akkor szedtel feherjet meg tapkieget. Ugyanis kell. Tehat a koksz kura az koksz + tapkieg, a tapkieget nem hiszem, hogy el lehet hagyni. Meg koksz nelkul i sugyanigy igaz, hogyha nem eszik az ember, akkor nem novekszik. A koksz megadja a lehetoseget arra, hogy bazi gyorsan novekedjen valaki, de ha nincs mibol, akkor nem fog tortenni semmi.

Idézet: tocsa - Dátum: 2009. jún. 24., szerda - 23:36

Persze, edzeni kell, meg enni. Anélkül nem megy.

Amugy a koksz nemcsak vizesithet hanem zsirosithat is meg miegyebek.
Szerintem csak profiknak van ertelme szedni. Mi amatorok mindig tudunk talalni optimalizalni valot az etrendben, evesben, pihenesben es eletvitelben.

De azért rátehet egy lapáttal a fejlődésre. Ismerősök között látszik tömegben, aki szed valami szert és aki nem.
Itt is látszik, hogy van fejlődés, nézd meg pl. a 60-as évek testépítőit, meg a 70-es évekbelieket. Látszik köztük a különbség. Aztán néz meg hozzá egy mai testépítőt. Ma a natúr versenyzők nagyobb darabok, mint a 70-es években a kokszolók. Mert nagyon jók a természetes (vagy természetesnek kikiáltott) szerek is.

#2567 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 25. 08:08

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. jún. 25., csütörtök - 6:50

léccilécci!

Legalább egyet mondjál, mert egy olyanba azért beruháznék! :)

Ez így bonyolult kérdés, nem tudok rá olyan választ adni, hogy vegyél X nevű terméket.
Ha tömeget akarsz, akkor mindenképpen valami tömegnövelő szer kell (nekem pl. a Volumass 35 nagyon hat). Meg érdemes kreatint szedni mellé. (Itt figyelni kell, ha még nem fogyasztottál kreatint, akkor lehet nem tudod, hogy van feltöltési időszak, amikor többet kell szedni az elején)
Plusz jó lehet egy antikatabolikus szer is, mint a HMB, ami az izomvesztést akadályozza.

De nem mindenkire egyformán hatnak ezek a termékek. Van akire az egyik jobban, a másik kevésbé, és van akire fordítva. Ráadásul többet összekombinálva erősthetik egymás hatását, ami szintén függ az egyéntől is, nem mindenkinél egyforma.
Mindenkinek saját magának kell kitapasztalnia, ami elég időigényes dolog.

Nemrég olvastam egy cikket, amiben elágazó szénlácú fehérjét (BCAA) reklámoztak, és azt írták, hogy edzés előtt 2 gramm BCAA csökkenti az edzés közbeni izomvesztést. Nem vettem BCAA-t, csak elkezdtem kb. másfél hónapja edzés előtt 1/2 órával betolni egy-egy tojást --gondolván, hogy 2 gramm BCAA csak van benne--, és most vagy az használ, vagy véletlen (mert volt már máskor is ilyen tojás nélkül is), de erősödtem, pedig nyár van. Majd idővel kiderül, hogy valóban használ-e.

Plusz rengeteg függ az edzéstől is, nekem pl. mostanában az jött be, hogy heti 4 edzés, ebből heti 2 úgy, hogy 2 hétig 10-es, 2 hétig 8-as szériák, a maradék heti 2 edzésen meg 6-os szériák.
És néha (kb. 2 havonta) csinálok csak egyetlen ismétléses szériát is, nagy súllyal. Ezt nem szabad túl gyakran, mert akkor gyengít, nem erősít.

Hirtelen összefoglalva ennyi, de lehetne még beszélni sokat a témáról.

#2568 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 25. 09:14

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. jún. 25., csütörtök - 8:33

... nézd meg pl. a 60-as évek testépítőit, meg a 70-es évekbelieket. Látszik köztük a különbség. Aztán néz meg hozzá egy mai testépítőt. Ma a natúr versenyzők nagyobb darabok, mint a 70-es években a kokszolók. Mert nagyon jók a természetes (vagy természetesnek kikiáltott) szerek is.

Ez azért elég merész állítás.  :)

Összehasonlításként érdemes lenne rákeresned a _WNBF champion_meg az_Arnold Schwarzenegger_képekre.  :cool:

Az emberi szervezet működése rettentően pazarló és túlbiztosított, a teljesítőképessége max 50%-án működik, a hatásfoka pedig közelebb van a nullához, mint az egyhez. A doppingszerek (többek közt azért is veszélyesek) ezeket a biztosítékokat kapcsolják ki, ill a hatásfokot növelik.

Ebből adódóan még egy 21. századbeli, profi, naturál gyúrós sem lesz/lehet akkora, mint egy 20. századi koxos, annak ellenére, hogy napjainkban az emberi szervezet működési mechanizmusáról jóval nagyobbak az ismeretek és már a sportdietetika is molekuláris szinten tart, a 60-as, 70-es években, meg épphogy a makronutriensek fogalmával voltak tisztában.

#2569 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 25. 09:15

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. jún. 25., csütörtök - 9:08

Ez így bonyolult kérdés, nem tudok rá olyan választ adni, hogy vegyél X nevű terméket.
...

Hát pedig én pont azt vártam volna, ehelyett a nagyon szép, de elég összefüggéstelen halandzsa helyett :rolleyes: :D

#2570 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 25. 09:32

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. jún. 25., csütörtök - 9:14

Ez azért elég merész állítás.  :)

Összehasonlításként érdemes lenne rákeresned a _WNBF champion_meg az_Arnold Schwarzenegger_képekre.  :cool:

Ööö ... Arnold versenysúlya a 70-es években 105-110 kg között volt.
Előtte pl. Sergio Oliva 100 kg alatt volt.
Manapság natúr emberek vannak ekkora tömeggel.

Az emberi szervezet működése rettentően pazarló és túlbiztosított, a teljesítőképessége max 50%-án működik, a hatásfoka pedig közelebb van a nullához, mint az egyhez. A doppingszerek (többek közt azért is veszélyesek) ezeket a biztosítékokat kapcsolják ki, ill a hatásfokot növelik.

De most nem doppingszerről volt szó, hanem anabolikus szteroidokról.
Nem a "biztosítékot" kapcsolják ki, hanem a regenerálódást gyorsítják.

Ebből adódóan még egy 21. századbeli, profi, naturál gyúrós sem lesz/lehet akkora, mint egy 20. századi koxos, annak ellenére, hogy napjainkban az emberi szervezet működési mechanizmusáról jóval nagyobbak az ismeretek és már a sportdietetika is molekuláris szinten tart, a 60-as, 70-es években, meg épphogy a makronutriensek fogalmával voltak tisztában.

Azért egy 100 kg-s tömeget natúr módon is el lehet érni.

#2571 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 25. 09:58

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. jún. 25., csütörtök - 9:15

Hát pedig én pont azt vártam volna, ehelyett a nagyon szép, de elég összefüggéstelen halandzsa helyett :rolleyes: :D

Nekem ez jött be, amit írtam: Volumass35 + kreatin.
Mellé néha HMB, de ez csak nyáron főképp.
Ha gondolod próbáld ki, hátha Neked is beválik.

Bocs, ha nem volt elég összeszedett.
Azt írtam csak mellé, hogy másnak lehet más jön be. (Volt aki szintén kérdezte, mondtam ugyanezt, és csak rosszabb lett, mert ő valahogy nem tudott a Volumasstól enni rendesen, meg bántotta a hasát)
Meg még van sok más fajta szer, amiket nem próbáltam ki eddig. Pl. GKick. Ebből is van ismerős, akire jól hat, és jobban, könnyebben megy az edzés, de másik ismerősnek ugyanattól a szertől nem megy könnyebben az edzés. Embere válogatja.

Volt, hogy más fajta tömegnövelőt vettem, mert az eladót kérdeztem, és ő azt mondta, hogy mind nagyjából hasonlóan hat, hiszen a nagy gyártók mind körülbelül ugyanazt teszik bele, aztán nekem nem hatott annyira. De lehet 5 másik embernek meg igen.

#2572 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 25. 10:13

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. jún. 25., csütörtök - 10:32

Ööö ... Arnold versenysúlya a 70-es években 105-110 kg között volt.
Előtte pl. Sergio Oliva 100 kg alatt volt.
Manapság natúr emberek vannak ekkora tömeggel.

Mekkora testmagassággal, milyen arányokkal? :think:  Manapság már a profi koxos gyúrósok is min 2m magasak.  :eek:

De most nem doppingszerről volt szó, hanem anabolikus szteroidokról.
Nem a "biztosítékot" kapcsolják ki, hanem a regenerálódást gyorsítják.

Tiltott doppingszerek és eljárások: stimulánsok, narkotikumok, anabolikus szteroidok, vizelethajtók, peptid hormonok, vérdopping, génmanipuláció.

Ezek közül, az anabolikus/androgén szteroidok, azok a mesterséges/szintetikus hormonok, amik fokozzák a fehérjeszintézist, ezáltal az izomtömeg, illetve izomerő növekedését segítik.

Azért egy 100 kg-s tömeget natúr módon is el lehet érni.

Én is elértem naturál, mégsem hasonlítok schwrzira.  :(  :D

#2573 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 25. 10:14

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. jún. 25., csütörtök - 10:58

Nekem ez jött be, amit írtam: Volumass35 + kreatin.
Mellé néha HMB, de ez csak nyáron főképp.
Ha gondolod próbáld ki, hátha Neked is beválik.

...

Ez még mindíg halandzsa.  :D

Azt írtad, hogy: "Ma már olyan szerek és étrend kiegészítők kaphatóak legálisan, amiknek a hatása van olyan jó, mint a dianabolnak"

Azt nem mondod komolyan, hogy a volumass+kreatin együttes hatása nálad ugyanaz, mintha dianabolt szednél?  :confused:  :D

#2574 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 25. 10:52

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. jún. 25., csütörtök - 10:14

Ez még mindíg halandzsa.  :D

Azt írtad, hogy: "Ma már olyan szerek és étrend kiegészítők kaphatóak legálisan, amiknek a hatása van olyan jó, mint a dianabolnak"

Azt nem mondod komolyan, hogy a volumass+kreatin együttes hatása nálad ugyanaz, mintha dianabolt szednél?  :confused:  :D

Persze, nem mondom azt. De azért nagyon ott van, nem sokkal marad el a hatása.
Csináltam egy pár éve egyik télen egy dianabol kúrát, volt erőnövekedés, meg tömegnövekedés is, és persze rengeteg kemény edzés, amik a szer nélkül biztosan égették volna az lefelé az izomtömeget. Mégis fejlődtem, meg tetszett, úgy tűnt akkor számomra, hogy csodaszer. Gyakorlattól függően 5-10 kg-t emeltem talán a súlyokon azon a télen.

De pl. éppen a tegnapi edzésen volt, hogy 5 kg-t emeltem a 10-es szérián fekvenyomásban, és ment. Pedig most nyár van. És nem vettem sok volumassot csak 3 kg-t, mert kb. 2 hónapja volt egy kisebb visszaesésem, nehezen ment az edzés, és sokszor az utolsó ismétlés már nem is ment (8-as szériában csak 7 sikerült, vagy 10-esben csak 9) azzal a súllyal, amivel előtte magabiztosan ment.
Betoltam ezt a 3 kg-t, meg hozzá vettem kreattint ami még nem fogyott el (kreatinból azt vettem észre, hogy nem olyan jó a 6 hetes kúra + 4-6 hét pihenő, mintha szedném mondjuk 3 hónapig folyamatosan és csak utána pihenő), és most emeltem a súlyon.
Ja, és nem szedtem a napi 2 adagot, mint az ajánlott mennyiség (reggel + edzés után), csak edzés után egyet.

Persze ez lehet véletlen is, máskor azért ennyire jól nem szokott hatni. De mindig szoktam érezni a hatását úgy 3-4 hét után.
Volt, hogy folyamatosan volumasst ettem kb. fél évig, akkor meg lehet hozzászoktam, mert akkor sem hatott már. Nem volt folyamatos erőnövekedés.

Meg ez csak két szer, lehetne fokozni, ha költesz rá többet, és más szerekkel jobb lenne az összhatás.
Mint a 70-es években egy dianabol kúra, azt most elérheted natúr szerekkel is. Szerintem.

#2575 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 25. 13:07

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. jún. 25., csütörtök - 11:52

Persze, nem mondom azt. De azért nagyon ott van, nem sokkal marad el a hatása.
...
Meg ez csak két szer, lehetne fokozni, ha költesz rá többet, és más szerekkel jobb lenne az összhatás.
Mint a 70-es években egy dianabol kúra, azt most elérheted natúr szerekkel is. Szerintem.

El nem tudom képzelni, hogy jön össze, a természetes tejsavófehérje, meg a maltodextrin keverékének a hatása egy szintetikus szteroidhormonnal? :confused:

Még ha vmi engedélyezett, természetes alapanyagokból készült, a tesztoszteron termelődést fokozó szert állítanál szembe az egyik legdurvább szteroiddal. :rolleyes:

Az a baj, hogy még csak nem is az almát hasonlítod össze a körtével, hanem kb az almát a vérfarkassal. :omg:

#2576 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 25. 14:58

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. jún. 25., csütörtök - 13:07

El nem tudom képzelni, hogy jön össze, a természetes tejsavófehérje, meg a maltodextrin keverékének a hatása egy szintetikus szteroidhormonnal? :confused:

Még ha vmi engedélyezett, természetes alapanyagokból készült, a tesztoszteron termelődést fokozó szert állítanál szembe az egyik legdurvább szteroiddal. :rolleyes:

Az a baj, hogy még csak nem is az almát hasonlítod össze a körtével, hanem kb az almát a vérfarkassal. :omg:

Ezt tapasztaltam.
Miért ne hasonlíthatnám össze a kettő hatását? Attól, hogy teljesen más a működési mechanizmusa a két szernek, még össze lehet hasonlítani az eredményét.

Tavaly évközben (a nyarat is beleszámolva) meg mindenféle tápkieg nélkül 8 kg-t növekedtem (igaz jött fel zsír is, egyetlen eret nem látni rajtam; mondjuk előtte sem voltam valami túl szálkás, de azért alkar, bicepsz, váll környéki erek látszódtak picit).
8 kg még egyik évben sem volt, bármilyen szert próbáltam ki.

Rengeteg dolgotól függ még a fejlődés a kokszon kívül: Első, hogy hogyan edz és mit eszik az ember (hiszen a tápkieg csak egy kis része az egész napi eledelnek). Aztán mennyit pihen, mennyi a napközbeni fizikai aktivitása, stressz, stb ... nálam biztosan szerencsésen álltak össze ezek.

#2577 Felhasználó inaktív   asqw123 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 01. 08:58

Sziasztok!

Lehet, hogy kissé hosszú leszek, így a legfontosabb kérdésemet rögtön ide szúrnám az elejére:
Mitől stagnál a fogyás?

Kicsit konkrétabban: Pár éve, bizonyos körülmények következtében (kéztörés miatt egy jó ideig nem tudtam sportolni, aztán egy kisebb depis időszakon estem át, amikor még élni is alig volt kedvem... no de nem ez a lényeg) szép lassan elkezdtek felkúszni rám a kilók, főleg a hasra és a combra. Nem volt annyira vészes a helyzet (elég magas, 184cm vagyok), de amikor a mérleg mutatója gyanúsan kezdte megközelíteni a 110-et (egész pontosan 108 kiló voltam) és vetettem egy pillantást "szép", lógó pocakomra, elhatároztam, hogy ebből elég! Visszaszerzem a régi súlyomat, ami olyan 85 kiló volt. El is kezdtem hát esténként futni és amikor időm engedte úszni. Persze emellé az étrendemen is változtattam. Kenyér nuku (max egy zsemle, reggelire), sok zöldség, hal, csirkemell, egybéb sovány húsok. Lett is eredménye hamarosan, 3 hónap alatt lement 15 kiló. Bár én nem láttam magamon túl nagy változást, a környezetemben élők közül többen megjegyezték, hogy mintha fogytam volna. Viszont az erőnlétem határozottan jobb lett. Ezután még elkezdtem gyúrni is. Vagyis inkább csak súlyokat emelgetni, tapasztaltabb ismerőseim instrukciói alapján. Ennek is lett némi látható előnye, a karomon és a lábamon szépen kezdtek kirajzolódni (és némileg talán nőni is) az izmok. Mondjuk ezekkel eddig sem volt gond, de tapasztalható volt némi javulás, ez kétségtelen. Sikerült is ~85 kilóra lefogynom (ami annó a "versenysúlyom" volt) további 2 hónap alatt, de a hasam egy szép része még megmaradt.
Azóta eltelt még két hónap, most perpill 83 kiló vagyok, de a hasamon még mindig van egy szép kis felesleg, ami az istennek sem akar lemenni. Régebbi fényképeket visszanézve tényleg sokkal kisebb lett (mondjuk én még mindig nem látom olyan hatalmasnak a változást, mint egy-két hölgy ismerősöm), de még mindig elég messze van a "lapos has" fogalmától. Máshol is van még némi zsírszövet, ami nem kellene, de főleg ide koncentrálódik.

Valami ötlet? Módszer? Javaslat?

(ui.: tisztában vagyok vele, hogy az izomépítés és a fogyás nem összeegyeztethető - egy bizonyos szint felett legalábbis -, egyelőre a pocaktól szeretnék megszabadulni, aztán ha szükségét érzem, jöhet egy kis extra izom is)

#2578 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 09:42

Hasrol sajnos elég nehez fogyni... kb mindenhonnan lement már a felesleg mikor elkezd a hasrol is apadni valamicske... a kocka has meg nem egy állapotot tukroz hanem egy "elvetemult" eletformát :)

Egyebkent lábemelés és felülés ezrével...

ps.: gratu a -25kilohoz! ez azert nem semmi, ha látod a kulonbseget ha nem!
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#2579 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 21:28

A fogyáshoz inkább futás, vagy bármi mozgás ami jól lihegtet (kardio) nagyon jó.
A súlyok emelgetésének elsősorban nem a fogyás szokott lenni a célja. Bár ezzel is kalóriát használsz el, de futással többet fogynál.

A lényeg, hogy a bevitt kalória kevesebb legyen, mint amit elhasználsz.
Úgy is lehet fogyni, ha nem mozogsz többet, csak kevesebbet kajálsz. Persze oda kell figyelni, hogy sok izmot ne veszítsen közben az ember, bár ha ez Téged nem zavar, akkor nem kell figyelned erre sem.

Az elfogyasztott kalória és az elhasznált kalória kialakít egy egyensúlyi állapotot, amihez egy adott testsúly tartozik: amíg az ahhoz tartozó testsúlyt el nem éred, addig fogysz (vagy hízol, ha a az egyensúlyi pont följebb van és nem lejjebb). Ha az adott súlyt elérted, akkor megáll a fogyás (vagy hízás).
Lehet, hogy neked a kajázásodhoz és az edzéseidhez ez a 83 kg körüli súly tartozik.

Amitől megállhat még a fogyás: ha a szervezet jelez, hogy kevés a kaja sokáig, akkor elkezd felkészülni, és elkezdi raktározni a zsírt. Belassul az anyagcsere. Ez elkerülhető, ha több napos ciklusban eszel: pl. 4 nap:
1. nap kevesebb, mint amire szükséged van,
2. nap már picit több, mint előző nap, de még mindig kevesebb, mint amennyire szükséged van,
3. nap. kb, amennyit elhasználsz,
4. nap picit több kalória, mint amit elhasználsz.
Így összességében 4 nap alatt kevesebb kalóriát ettél meg, mint amit elhasználtál, és a szervezted mégsem érzi azt, hogy raktároznia kellene, mert a 3. nap elegendő a kaja, a 4. nap meg többet is eszel.
És persze a drasztikus fogyás sem jó, mert az is ugyanilyen sokkot okoz a szervezetnek, amitől az anyagcsere lassul.

Meg amikor kevesebb zsír van az emberen, az nehezebben jön le, mint amikor még több.

Röviden kb. ennyi, de a téma nagyon nagy és szerteágazó.

25 kg-t letoltál Magadról, az nagyon szuper! Gratulálok a kitartásodhoz!

#2580 Felhasználó inaktív   asqw123 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 02. 08:42

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 21:28

A fogyáshoz inkább futás, vagy bármi mozgás ami jól lihegtet (kardio) nagyon jó.
A súlyok emelgetésének elsősorban nem a fogyás szokott lenni a célja. Bár ezzel is kalóriát használsz el, de futással többet fogynál.

A lényeg, hogy a bevitt kalória kevesebb legyen, mint amit elhasználsz.
Úgy is lehet fogyni, ha nem mozogsz többet, csak kevesebbet kajálsz. Persze oda kell figyelni, hogy sok izmot ne veszítsen közben az ember, bár ha ez Téged nem zavar, akkor nem kell figyelned erre sem.

Az elfogyasztott kalória és az elhasznált kalória kialakít egy egyensúlyi állapotot, amihez egy adott testsúly tartozik: amíg az ahhoz tartozó testsúlyt el nem éred, addig fogysz (vagy hízol, ha a az egyensúlyi pont följebb van és nem lejjebb). Ha az adott súlyt elérted, akkor megáll a fogyás (vagy hízás).
Lehet, hogy neked a kajázásodhoz és az edzéseidhez ez a 83 kg körüli súly tartozik.

Amitől megállhat még a fogyás: ha a szervezet jelez, hogy kevés a kaja sokáig, akkor elkezd felkészülni, és elkezdi raktározni a zsírt. Belassul az anyagcsere. Ez elkerülhető, ha több napos ciklusban eszel: pl. 4 nap:
1. nap kevesebb, mint amire szükséged van,
2. nap már picit több, mint előző nap, de még mindig kevesebb, mint amennyire szükséged van,
3. nap. kb, amennyit elhasználsz,
4. nap picit több kalória, mint amit elhasználsz.
Így összességében 4 nap alatt kevesebb kalóriát ettél meg, mint amit elhasználtál, és a szervezted mégsem érzi azt, hogy raktároznia kellene, mert a 3. nap elegendő a kaja, a 4. nap meg többet is eszel.
És persze a drasztikus fogyás sem jó, mert az is ugyanilyen sokkot okoz a szervezetnek, amitől az anyagcsere lassul.

Meg amikor kevesebb zsír van az emberen, az nehezebben jön le, mint amikor még több.

Röviden kb. ennyi, de a téma nagyon nagy és szerteágazó.

25 kg-t letoltál Magadról, az nagyon szuper! Gratulálok a kitartásodhoz!

Az megvan, remélhetőleg úszni is tudok majd menni legalább heti három alkalommal a nyáron.
Nem is konkrétan a fogyás volt a cél a "súlyzózással", csak próbáltam (próbálok) minél kevesebb izmot veszíteni. Úgy tűnik sikerrel.

Erre is próbálok figyelni. Nem mondom, hogy számolom a kalóriákat, de azért megnézem a csomagon, hogy mégis mennyit tartalmaz, aztán saccra eszek. Az étrendem sem változott drasztikusan (persze több a zöldség, meg a sovány hús - mondjuk sose szerettem különösebben a zsíros húsokat, mint az oldalas, csülök, ...), de alapjában véve ugyanazokat eszem, mint szoktam, csak kevesebbet.
Nagyjából 1500- (ha jobban bekajálok) 2000 kalória lehet a napi adagom, amit elégnek is érzek. Nem szoktam éhes lenni, ha mégis kezdem azt érezni, akkor bekapok valamit (egy joghurtot vagy valami gyümölcsöt, esetleg egy kis kajamaradékot).
Azt hiszem - remélem, hogy ennél többet használok el naponta.

Ezt a ciklikus dolgot kipróbálom, érdekesen hangzik. Azt kétlem, hogy túl drasztikus lett volna a havi ~5 kiló mínusz, legalábbis én egyáltalán nem éreztem annak. Az első egy-két hétben volt egy kis éhség érzetem kaja után (a megnyírbált mennyiség miatt), de utána megszoktam, ma már kifejezetten rosszul lennék, ha annyit meg kéne ennem.

Köszönöm szépen! Neked is Sniper! Azt hittem sokkal keményebb lesz, de könnyebben ment, mint gondoltam. Eddig.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.