HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#2791 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 20. 15:12

Idézet: Papa - Dátum: 2009. dec. 19., szombat - 2:36

Arról egy szóval sem beszélt, hogy mekkorát nőtt.
Én csak azt láttam, hogy erős. Azért nem mindegy ám.  ;)

Általában együtt jár az erő növekedésével az izomtömeg növekedése is.
(Persze vannak kivételek, van ismerősöm, aki 72 kg és fekve belenyom 150 kg-ba, azaz nem nagy darab, de erős, és szinte  a végletekig szikár, rettentő sűrű az izomzata)

#2792 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 15:17

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 10:07

...
Amúgy nem hogy 72 óra, de simán kell 1 hét nekem pl 2 mell edzés között. Hátra is simán csinálok olyan edzést, h 2-3 nap izomláz. 1x éves edzésmúlttal.

Akkor innét a hihetetlen fejlődés. Valami módon (talán erősen variált edzésterv?) nem hagyod hozzászokni az izmokat a terheléshez.
Nekem max. akkor van izomlázam, ha változtatok az edzésterven, vagy ha néha spéci edzést iktatok be.

Az utolsó szériában már nem megy több, tehát igazából vége. Sőt, sokszor a többi szériában is lemarad már 1-2 ismétlés.
De izomláz nincs, inkább ha nagyon jól sikerül az edzés, akkor 1-2 napig egy kis merevség, mintha lágy gumi volna az izmaim közé öntve. Ilyenkor ha nagyon kinyújtom az adott izmot, akkor érzek némi kis fájdalmat.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 12. 20. 15:18 -kor

#2793 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 15:25

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 11:03

Naja. Különben egy hétig nem tud járni, vagy 2 napig felemelni a kezét plö. :)

A vádlit is lehet minden nap edzeni. De kinek van arra kedve? :)

Nekem :)
Mondjuk nem minden nap, de heti több alkalommal.
Általában ülve 5x15-öseket csinálok (170 kg-val felváltva bal és jobb lábra, mert annyit nem lehet feltenni, hogy egyszerre két lábra elég legyen). Kb. 2 hete próbáltam 1x1-eseket, akkor 210 kg-val ment.

#2794 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 16:01

Vádli az makacs tud lenni... alapveto, hogy mindent lassan kell csinalni, megvárni hogy az inakban keletkezo "rugo hatás" megszunjon és csak utána mozdulni... de emellett persze van akinek loszart nem fejlodik akár mit csinál (pl én kosaraztam gimis koromban, jol beszálkásodott,  marha nagyot ugrottam + most is marha nagy sulyt emelek vele ha kell, de vékony és az istennek sem akar vastagabb lenni :( )

Szerkesztette: Sniper 2009. 12. 20. 16:02 -kor

"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#2795 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 16:08

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 16:17

Akkor innét a hihetetlen fejlődés. Valami módon (talán erősen variált edzésterv?) nem hagyod hozzászokni az izmokat a terheléshez.

Lóizét. Ennyi idő után is az alapgyakorlatokat csinálom. Mellnél fekvenyomás, szűk, 45 fok. Hátnál húzódzkodom erőnléttől függően 8x8-tól 6x6-ig ahogy jön, utána csigás hátgép maxi súllyal 6x8-10x8, állig húzás, és kalap. Ezt hátra plö 2 hónapja csináltam, elötte inkább csinálom még 2-3 féle gyakorlatot, és kevesebb széria volt.

Szerkesztette: leslie 2009. 12. 20. 16:09 -kor

Az nevet utoljára, aki először üt.

#2796 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 17:30

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 16:08

Lóizét. Ennyi idő után is az alapgyakorlatokat csinálom. Mellnél fekvenyomás, szűk, 45 fok. Hátnál húzódzkodom erőnléttől függően 8x8-tól 6x6-ig ahogy jön, utána csigás hátgép maxi súllyal 6x8-10x8, állig húzás, és kalap. Ezt hátra plö 2 hónapja csináltam, elötte inkább csinálom még 2-3 féle gyakorlatot, és kevesebb széria volt.

Attól még lehet variálni.
Én is alapgyakorlatokat csinálok, de időnként megvariálom az edzést.
Ilyen sok szériát nem szoktam, hogy 6 meg 8. Leginkább 3-4-et, alkarra, vádlira meg 5-öt.

A súlyokat változtatod közben?
Én veszek le minden szériában, hogy a következőben is menjen. De régebben volt, hogy nem vettem le, meg olyan is, hogy inkább tettem rá, és kevesebbet csináltam.

#2797 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 19:35

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 18:30

A súlyokat változtatod közben?

Fekvenyomásnál teszünk rá. Plö melegítés utána elkezdünk szériázni 130-al, ebbe nyomunk 2x6-ot, oszt mehet a 140, utána erőnléttől függ, megy-e a 150, vagy maradunk. De a szűk az fix 110, a 45 fok is fix 110kiló.
Hátnál fix súly, max iszok kicsit, de az nem jelentős húzódzkodásnál. :)

#2798 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 22:39

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 16:17

Nekem max. akkor van izomlázam, ha változtatok az edzésterven, vagy ha néha spéci edzést iktatok be.

Az utolsó szériában már nem megy több, tehát igazából vége. Sőt, sokszor a többi szériában is lemarad már 1-2 ismétlés.
De izomláz nincs, inkább ha nagyon jól sikerül az edzés, akkor 1-2 napig egy kis merevség, mintha lágy gumi volna az izmaim közé öntve. Ilyenkor ha nagyon kinyújtom az adott izmot, akkor érzek némi kis fájdalmat.

Én is elkezdtem egy kicsit gyurmázni (nyárra jó lenne egy pár kilo plusz izom, és jól leszálkásodni; hülyén is nézett a család, amikor mondtam, hogy a karácsonyi menü salát + csirkemell legyen a megszokott töltött káposzta, töltött csirke, rétes kombó helyett :D ), idő (és perpill edzőpartner) hiányában egyelőre csak itthon, de nekem sincs izomlázam. :confused:
Vagy ha van is, akkor is csak 1-2 nappal később... Én is csak olyasmit érzek, mintha kicsit megkeményedtek volna az izmaim. Amennyire csak lehet, szabályosan végzem a gyakorlatokat.
Látni és mérni is lehet valamit (pl a bicepszem ~1 centit nőtt két hét alatt, és lényegesen szálkásabb(nak tűnik)), de az erőnlét az nem fejlődött. :( Minden széria között szoktam emelni 1-5 kg-ot, (gyakorlattól függően), de hiába. Pl. biceprsze egykezes súlyzóval 11 kiloval kezdek, majd +1 minden szériánál, egy széria 10 ismétlés és 4 szériát tolok egy gyakorlatból, az utolsó már ugye 14 kiloval megy. Következő alkalommal (~1 héttel később) kezdenék 12 kiloval, de az utolsó széria így már csak nagyon-nagyon nyögve megy... :(
Lassan két hónap alatt azért többre számítottam volna.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#2799 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 22:51

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 22:39

Én is elkezdtem egy kicsit gyurmázni (nyárra jó lenne egy pár kilo plusz izom, és jól leszálkásodni; hülyén is nézett a család, amikor mondtam, hogy a karácsonyi menü salát + csirkemell legyen a megszokott töltött káposzta, töltött csirke, rétes kombó helyett :D ), idő (és perpill edzőpartner) hiányában egyelőre csak itthon, de nekem sincs izomlázam. :confused:

Én télen biztosan nem salátázgatnék, hanem tömegelés ezerrel.
Tavasszal meg lehet elkezdeni a szálkásítást, diétát, aerob mozgással együtt.
Wherever you go, go with all your heart.

#2800 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 22:53

Vagy ha van is, akkor is csak 1-2 nappal később... Én is csak olyasmit érzek, mintha kicsit megkeményedtek volna az izmaim. Amennyire csak lehet, szabályosan végzem a gyakorlatokat.
Látni és mérni is lehet valamit (pl a bicepszem ~1 centit nőtt két hét alatt, és lényegesen szálkásabb(nak tűnik)), de az erőnlét az nem fejlődött. :( Minden széria között szoktam emelni 1-5 kg-ot, (gyakorlattól függően), de hiába. Pl. biceprsze egykezes súlyzóval 11 kiloval kezdek, majd +1 minden szériánál, egy széria 10 ismétlés és 4 szériát tolok egy gyakorlatból, az utolsó már ugye 14 kiloval megy. Következő alkalommal (~1 héttel később) kezdenék 12 kiloval, de az utolsó széria így már csak nagyon-nagyon nyögve megy... :(

Vitamin+fehérje :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2801 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 23:05

Idézet: Dorien - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 23:51

Én télen biztosan nem salátázgatnék, hanem tömegelés ezerrel.
Tavasszal meg lehet elkezdeni a szálkásítást, diétát, aerob mozgással együtt.

Miért? :think:
Én eddig is sok ilyesmit ettem, csak most jelentősen nagyobb mértékben/arányban teszem.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#2802 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 23:09

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 23:53

Vitamin+fehérje :cool:

Rengeteg gyümölcs, zöldség, plusz csirkemell, hal. Egyelőre nem tervezek semmi port venni, már csak azért sem, mert nincs rá keret. (Nem vet fel az ösztöndíj... :( )
Illetve több helyen is olvastam/hallottam, hogy a "pormentes" (teljesen természetes) edzés bár sokkal keményebb, jóval tartósabb eredményt produkál. (Bár lehet ez csak a szteroidokra/tiltott szerekre vonatkozik, de akkor is.)

Szerkesztette: _DooM_ 2009. 12. 20. 23:12 -kor

#2803 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 08:32

Én pl edzettem már majdnem fél éve, amikor még semmi látható eredményem nem volt. Ok, hamegfogtam a karom mondjuk éreztem, hogy tónusosabb az izom, de azonkívül semmi. Kicsit megvizsgáltam az étrendem és mivel alig eszem húst/tojást rájöttem, hogy a fehérje hiányzik. Azóta edzés után vacsira (meg néha reggel műzlire) fehérjeport iszom. Aztán szépen lassan meg is lett az eredménye. Kis izomnövekedés és szebb, tónusosabb izmok.
És szerintem egy sima fehérje még belefér a naturál kategóriába.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#2804 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 08:39

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 0:09

Illetve több helyen is olvastam/hallottam, hogy a "pormentes" (teljesen természetes) edzés bár sokkal keményebb, jóval tartósabb eredményt produkál. (Bár lehet ez csak a szteroidokra/tiltott szerekre vonatkozik, de akkor is.)

Ez így baromság. Izmot akárhogyan felszeded, ha abbahagyod a mozgást, akkor elsorvad. Ez így természetes. A porok természetes anyagokból készülnek...
Télen elég nehéz szálkásítani. Sok jó cucc kell hozzá. :) Tömegelni jobb, és tavasszal kell diétázni.
Ha nincs izomlázad, akkor menj el konditerembe. Otthon csak maszatolni lehet.

#2805 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 09:33

2 hét kihagyás (edzés, és normális kaja) az nagyon gáz?
vasárnap elutazok 2 hétre nyaralni. edzés ott tuti nem lesz. kaja se hiszem hogy rizs+csirkemell lesz...
2 hétre való fehérjét megpróbálok vinni, hogy legalább reggel-este tudjak inni egyet.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2806 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 10:42

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 9:39

Ez így baromság. Izmot akárhogyan felszeded, ha abbahagyod a mozgást, akkor elsorvad. Ez így természetes. A porok természetes anyagokból készülnek...
Télen elég nehéz szálkásítani. Sok jó cucc kell hozzá. :) Tömegelni jobb, és tavasszal kell diétázni.
Ha nincs izomlázad, akkor menj el konditerembe. Otthon csak maszatolni lehet.

Ez természetes, az eltérés mindössze az időben van, hogy mennyi idő alatt sorvad el a felszedett izom. Legalábbis állítólag.

De miért? Oké, ilyenkor előkerülnek a zsírosabb kaják, a természetes mozgási lehetőségek is megfogyatkoznak (ilyenkor kocogni vagy biciklizni...), de ezeken lehet változtatni. Nem muszáj a szokásos téli menüt enni, illetve teremben is lehet kocogoni, biciklizni. Egy kis zsír persze jól jön télen a hidegben, de ezen kívül van valami, ami komolyabban megnehezítené a dolgot?

Amíg volt időm, addig jártam konditerembe (úgy durván 2 hónapot, heti 1-2-3x), ott sem volt soha (csak nagyon ritkán, akkor is csak 1-2 nap múlva) izomlázam.

Itthon is megvan minden alap cucc (egykezes súlyzók, kétkezes súlyzók, fekvenyomó pad), csak súlyból van kevesebb, de egyelőre még elég, nem érzem azt, hogy csak maszatolnék.

Látható eredmény az van egyébként (igaz nem túl sok; miközben a súlyom maradt kb. ugyanannyi), csak alig erősödöm.

#2807 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 10:51

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 9:33

vasárnap elutazok 2 hétre nyaralni. edzés ott tuti nem lesz. kaja se hiszem hogy rizs+csirkemell lesz...
2 hétre való fehérjét megpróbálok vinni, hogy legalább reggel-este tudjak inni egyet.

Még az is előfordulhat, hogy jót tesz.  :)

#2808 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 10:53

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 10:42

Ez természetes, az eltérés mindössze az időben van, hogy mennyi idő alatt sorvad el a felszedett izom. Legalábbis állítólag.

Hiába mantrázod ezt akármeddig, nem így van. És nem csak állítólag, hanem konkrétan.

#2809 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 10:55

Ha növekedni, izmosodni akarsz, akkor próbálj rövidebb szériákat.
3-szor 8, vagy hasonlók, ez sok embernek használ.

Ha meg szériák között emeled a súlyt, akkor az előző széria hosszabb, ugye?
Különben nem fárasztod ki magadat, ha csinálsz mondjuk 4*10-et, és az utolsó 10-es széria megy 14 kg-val, akkor az első 10-es széria a 11 kg-val "könnyű" nagyon, mivel a súly is kisebb és kevésbé is vagy fáradt, még simán menne több a 10 ismétlésnél.
Bemelegítésképpen érdemes előtte kisebb súllyal egy kezdő széria, de utána olyan súlyt kell venni, amivel éppen megy az adott sorozat.

A legnagyobb fejlődésnek az első pár hónapban kellene lennie.
Olyankor még szemmel látható az eredmény. Aztán később (a legtöbb embernél) jó, ha egy év alatt jön 1 cm ide, 1.5 cm oda.

A másik, hogy türelmesnek kell lenni.
Olyan motivációt kell keresni, ami "gyorsan van", pl. hogy a mai edzésen nem 70 kg-val nyomsz fekve 10-et, hanem 75-tel. Ez azonnali sikerélmény, ha sikerül. Míg az, hogy szebben akarok kinézni, vagy óriási súlyt elbírni, az egy távoli dolog és nem motivál annyira.

Fontos a kajázás is nagyon.
Ha túl sok salátát eszel, akkor messze nem fogsz olyan mértékben izmosodni, mintha megadod a szervezetednek a szükséges fehérjéket, amikből építkezni tud.
Izmot leginkább vörös húsokból lehet építeni. A csirkemell + saláta kombináció szálkásító időszakra való.
Persze ez is embertől függ: van aki szikár alkat, nem kell túl sokat tennie, hogy szálkás legyen. Van aki meg zsírosabb alkat, ha le akarja pucolni magáról a bőre alól is az utolsó réteg zsírt, akkor sok izmot is elveszít.

A tél tömegelésre jó, a szervezet arra van beállva inkább. A nyár szálkásításra.
Persze lehet fordítva csinálni, de rosszabb hatékonysággal. Ha már a természetnek ez a rendje, akkor érdemes nem ellene dolgozni, hanem inkább kihasználni a lehetőséget.

Másik baj, hogy túlzásba viszik, ezért nem nő a tömegük és az erejük.
Eleinte bőven elegendőek a heti 3 esetleg 4 alkalommal, 40-60 perces edzések.

#2810 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 10:57

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 9:33

Hááát.
Nekem ritkán szokott ilyen előfordulni, sok éve volt már. Nehezebb volt utána egy darabig.

Viszont van akinek nem számít semmit.
Szerencsés esetben még jó is lehet, a szervezeted kicsit regenerálja magát.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.