HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#2801 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 20. 23:05

Idézet: Dorien - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 23:51

Én télen biztosan nem salátázgatnék, hanem tömegelés ezerrel.
Tavasszal meg lehet elkezdeni a szálkásítást, diétát, aerob mozgással együtt.

Miért? :think:
Én eddig is sok ilyesmit ettem, csak most jelentősen nagyobb mértékben/arányban teszem.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#2802 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 23:09

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 23:53

Vitamin+fehérje :cool:

Rengeteg gyümölcs, zöldség, plusz csirkemell, hal. Egyelőre nem tervezek semmi port venni, már csak azért sem, mert nincs rá keret. (Nem vet fel az ösztöndíj... :( )
Illetve több helyen is olvastam/hallottam, hogy a "pormentes" (teljesen természetes) edzés bár sokkal keményebb, jóval tartósabb eredményt produkál. (Bár lehet ez csak a szteroidokra/tiltott szerekre vonatkozik, de akkor is.)

Szerkesztette: _DooM_ 2009. 12. 20. 23:12 -kor

<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#2803 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 08:32

Én pl edzettem már majdnem fél éve, amikor még semmi látható eredményem nem volt. Ok, hamegfogtam a karom mondjuk éreztem, hogy tónusosabb az izom, de azonkívül semmi. Kicsit megvizsgáltam az étrendem és mivel alig eszem húst/tojást rájöttem, hogy a fehérje hiányzik. Azóta edzés után vacsira (meg néha reggel műzlire) fehérjeport iszom. Aztán szépen lassan meg is lett az eredménye. Kis izomnövekedés és szebb, tónusosabb izmok.
És szerintem egy sima fehérje még belefér a naturál kategóriába.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#2804 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 08:39

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 0:09

Illetve több helyen is olvastam/hallottam, hogy a "pormentes" (teljesen természetes) edzés bár sokkal keményebb, jóval tartósabb eredményt produkál. (Bár lehet ez csak a szteroidokra/tiltott szerekre vonatkozik, de akkor is.)

Ez így baromság. Izmot akárhogyan felszeded, ha abbahagyod a mozgást, akkor elsorvad. Ez így természetes. A porok természetes anyagokból készülnek...
Télen elég nehéz szálkásítani. Sok jó cucc kell hozzá. :) Tömegelni jobb, és tavasszal kell diétázni.
Ha nincs izomlázad, akkor menj el konditerembe. Otthon csak maszatolni lehet.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2805 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 09:33

2 hét kihagyás (edzés, és normális kaja) az nagyon gáz?
vasárnap elutazok 2 hétre nyaralni. edzés ott tuti nem lesz. kaja se hiszem hogy rizs+csirkemell lesz...
2 hétre való fehérjét megpróbálok vinni, hogy legalább reggel-este tudjak inni egyet.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2806 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 10:42

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 9:39

Ez így baromság. Izmot akárhogyan felszeded, ha abbahagyod a mozgást, akkor elsorvad. Ez így természetes. A porok természetes anyagokból készülnek...
Télen elég nehéz szálkásítani. Sok jó cucc kell hozzá. :) Tömegelni jobb, és tavasszal kell diétázni.
Ha nincs izomlázad, akkor menj el konditerembe. Otthon csak maszatolni lehet.

Ez természetes, az eltérés mindössze az időben van, hogy mennyi idő alatt sorvad el a felszedett izom. Legalábbis állítólag.

De miért? Oké, ilyenkor előkerülnek a zsírosabb kaják, a természetes mozgási lehetőségek is megfogyatkoznak (ilyenkor kocogni vagy biciklizni...), de ezeken lehet változtatni. Nem muszáj a szokásos téli menüt enni, illetve teremben is lehet kocogoni, biciklizni. Egy kis zsír persze jól jön télen a hidegben, de ezen kívül van valami, ami komolyabban megnehezítené a dolgot?

Amíg volt időm, addig jártam konditerembe (úgy durván 2 hónapot, heti 1-2-3x), ott sem volt soha (csak nagyon ritkán, akkor is csak 1-2 nap múlva) izomlázam.

Itthon is megvan minden alap cucc (egykezes súlyzók, kétkezes súlyzók, fekvenyomó pad), csak súlyból van kevesebb, de egyelőre még elég, nem érzem azt, hogy csak maszatolnék.

Látható eredmény az van egyébként (igaz nem túl sok; miközben a súlyom maradt kb. ugyanannyi), csak alig erősödöm.

#2807 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 10:51

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 9:33

vasárnap elutazok 2 hétre nyaralni. edzés ott tuti nem lesz. kaja se hiszem hogy rizs+csirkemell lesz...
2 hétre való fehérjét megpróbálok vinni, hogy legalább reggel-este tudjak inni egyet.

Még az is előfordulhat, hogy jót tesz.  :)

#2808 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 10:53

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 10:42

Ez természetes, az eltérés mindössze az időben van, hogy mennyi idő alatt sorvad el a felszedett izom. Legalábbis állítólag.

Hiába mantrázod ezt akármeddig, nem így van. És nem csak állítólag, hanem konkrétan.

#2809 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 10:55

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 22:39

Én is elkezdtem egy kicsit gyurmázni (nyárra jó lenne egy pár kilo plusz izom, és jól leszálkásodni; hülyén is nézett a család, amikor mondtam, hogy a karácsonyi menü salát + csirkemell legyen a megszokott töltött káposzta, töltött csirke, rétes kombó helyett :D ), idő (és perpill edzőpartner) hiányában egyelőre csak itthon, de nekem sincs izomlázam. :confused:
Vagy ha van is, akkor is csak 1-2 nappal később... Én is csak olyasmit érzek, mintha kicsit megkeményedtek volna az izmaim. Amennyire csak lehet, szabályosan végzem a gyakorlatokat.
Látni és mérni is lehet valamit (pl a bicepszem ~1 centit nőtt két hét alatt, és lényegesen szálkásabb(nak tűnik)), de az erőnlét az nem fejlődött. :( Minden széria között szoktam emelni 1-5 kg-ot, (gyakorlattól függően), de hiába. Pl. biceprsze egykezes súlyzóval 11 kiloval kezdek, majd +1 minden szériánál, egy széria 10 ismétlés és 4 szériát tolok egy gyakorlatból, az utolsó már ugye 14 kiloval megy. Következő alkalommal (~1 héttel később) kezdenék 12 kiloval, de az utolsó széria így már csak nagyon-nagyon nyögve megy... :(
Lassan két hónap alatt azért többre számítottam volna.

Ha növekedni, izmosodni akarsz, akkor próbálj rövidebb szériákat.
3-szor 8, vagy hasonlók, ez sok embernek használ.

Ha meg szériák között emeled a súlyt, akkor az előző széria hosszabb, ugye?
Különben nem fárasztod ki magadat, ha csinálsz mondjuk 4*10-et, és az utolsó 10-es széria megy 14 kg-val, akkor az első 10-es széria a 11 kg-val "könnyű" nagyon, mivel a súly is kisebb és kevésbé is vagy fáradt, még simán menne több a 10 ismétlésnél.
Bemelegítésképpen érdemes előtte kisebb súllyal egy kezdő széria, de utána olyan súlyt kell venni, amivel éppen megy az adott sorozat.

A legnagyobb fejlődésnek az első pár hónapban kellene lennie.
Olyankor még szemmel látható az eredmény. Aztán később (a legtöbb embernél) jó, ha egy év alatt jön 1 cm ide, 1.5 cm oda.

A másik, hogy türelmesnek kell lenni.
Olyan motivációt kell keresni, ami "gyorsan van", pl. hogy a mai edzésen nem 70 kg-val nyomsz fekve 10-et, hanem 75-tel. Ez azonnali sikerélmény, ha sikerül. Míg az, hogy szebben akarok kinézni, vagy óriási súlyt elbírni, az egy távoli dolog és nem motivál annyira.

Fontos a kajázás is nagyon.
Ha túl sok salátát eszel, akkor messze nem fogsz olyan mértékben izmosodni, mintha megadod a szervezetednek a szükséges fehérjéket, amikből építkezni tud.
Izmot leginkább vörös húsokból lehet építeni. A csirkemell + saláta kombináció szálkásító időszakra való.
Persze ez is embertől függ: van aki szikár alkat, nem kell túl sokat tennie, hogy szálkás legyen. Van aki meg zsírosabb alkat, ha le akarja pucolni magáról a bőre alól is az utolsó réteg zsírt, akkor sok izmot is elveszít.

A tél tömegelésre jó, a szervezet arra van beállva inkább. A nyár szálkásításra.
Persze lehet fordítva csinálni, de rosszabb hatékonysággal. Ha már a természetnek ez a rendje, akkor érdemes nem ellene dolgozni, hanem inkább kihasználni a lehetőséget.

Másik baj, hogy túlzásba viszik, ezért nem nő a tömegük és az erejük.
Eleinte bőven elegendőek a heti 3 esetleg 4 alkalommal, 40-60 perces edzések.

#2810 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 10:57

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 9:33

Hááát.
Nekem ritkán szokott ilyen előfordulni, sok éve volt már. Nehezebb volt utána egy darabig.

Viszont van akinek nem számít semmit.
Szerencsés esetben még jó is lehet, a szervezeted kicsit regenerálja magát.

#2811 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 11:41

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 10:57

Hááát.
Nekem ritkán szokott ilyen előfordulni, sok éve volt már. Nehezebb volt utána egy darabig.

Viszont van akinek nem számít semmit.
Szerencsés esetben még jó is lehet, a szervezeted kicsit regenerálja magát.

félek hogy az alkohol annyira nem gyorsítja a regenerációt :D
de majd megpróbálok keveset inni. asszem a mostani heti 1 bebaszós esték számát is vissza kéne fogni....
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2812 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 11:59

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 11:55

Ha növekedni, izmosodni akarsz, akkor próbálj rövidebb szériákat.
3-szor 8, vagy hasonlók, ez sok embernek használ.

Ha meg szériák között emeled a súlyt, akkor az előző széria hosszabb, ugye?
Különben nem fárasztod ki magadat, ha csinálsz mondjuk 4*10-et, és az utolsó 10-es széria megy 14 kg-val, akkor az első 10-es széria a 11 kg-val "könnyű" nagyon, mivel a súly is kisebb és kevésbé is vagy fáradt, még simán menne több a 10 ismétlésnél.
Bemelegítésképpen érdemes előtte kisebb súllyal egy kezdő széria, de utána olyan súlyt kell venni, amivel éppen megy az adott sorozat.

A legnagyobb fejlődésnek az első pár hónapban kellene lennie.
Olyankor még szemmel látható az eredmény. Aztán később (a legtöbb embernél) jó, ha egy év alatt jön 1 cm ide, 1.5 cm oda.

A másik, hogy türelmesnek kell lenni.
Olyan motivációt kell keresni, ami "gyorsan van", pl. hogy a mai edzésen nem 70 kg-val nyomsz fekve 10-et, hanem 75-tel. Ez azonnali sikerélmény, ha sikerül. Míg az, hogy szebben akarok kinézni, vagy óriási súlyt elbírni, az egy távoli dolog és nem motivál annyira.

Fontos a kajázás is nagyon.
Ha túl sok salátát eszel, akkor messze nem fogsz olyan mértékben izmosodni, mintha megadod a szervezetednek a szükséges fehérjéket, amikből építkezni tud.
Izmot leginkább vörös húsokból lehet építeni. A csirkemell + saláta kombináció szálkásító időszakra való.
Persze ez is embertől függ: van aki szikár alkat, nem kell túl sokat tennie, hogy szálkás legyen. Van aki meg zsírosabb alkat, ha le akarja pucolni magáról a bőre alól is az utolsó réteg zsírt, akkor sok izmot is elveszít.

A tél tömegelésre jó, a szervezet arra van beállva inkább. A nyár szálkásításra.
Persze lehet fordítva csinálni, de rosszabb hatékonysággal. Ha már a természetnek ez a rendje, akkor érdemes nem ellene dolgozni, hanem inkább kihasználni a lehetőséget.

Másik baj, hogy túlzásba viszik, ezért nem nő a tömegük és az erejük.
Eleinte bőven elegendőek a heti 3 esetleg 4 alkalommal, 40-60 perces edzések.

Rövidebb szériákat, de nagyobb súllyal? Megpróbálom.

A 10 ismétlés az egy irányszám, az elején, amikor érzem, hogy bennem van még 1-2 ismétles (szabályosan), akkor megcsinálom, a vége felé meg 1-2 elmarad. Tehát igen, az előző hosszabb.
Viszont a pihenőidők elég hosszúak (~2 perc). Ha ez nincs meg, akkor nem megy úgy. A végén egy nagyobb pihenő után (10-15 perc, amíg elpakolok) még szokott menni egy-két ismétlés, rekord súllyal (16 kg) és kész. Egyébként olyat is láttam már, aki csak a súlyt növelte, az ismétlések száma maradt.
Mindig úgy kezdem, hogy az adott gyakorlatból 1-2-3 számmal kisebb súllyal csinálok egy hosszabb (15+), bemelegító szériát, kis pihenő után meg a rendes súlyokkal.
Több ismerősöm úgy csinálja, hogy bemelegítésnek két "extra" sorozatot csinál, kisebb súlyokkal. Mondjuk ha 100 kilóval nyom fekve, akkor előtte egy széria 50 kg-mal, egy meg 70-80 kg-mal (mikor hogy), és csak ezek után jön a rendes.

Mondom, a szemmel látható eredmény megvan (még ha kevesebb is, mint reméltem), de a várthoz képest jóval kevesebbet erősödtem.

A türelem az neccesebb, de nem fogom feladni a kezdeti "sikertelenség" ellenére. Egy edzőpartner nem lenne rossz... Nah majd tavasszal csak lejutok már a terembe is.

Akkor én itt megint tévúton jártam. Az izomnak fehérje kell, ez világos. A húsok küzül pedig a csirkemellben van a legtöbb fehérje (miközben az egyik legkevésbé zsíros hús; ráadásul a kedvencem, minden formában, szinte korlátlanul tudom fogyasztani :D ), illetve a halakban, akkor logikus lenne azt tömni, nem?
Én is elég zsíros fajta vagyok, a nyáron sikerült egy pár kilót ledobnom, miközben szinte 0 izomtömeget vesztettem, és gyengébb sem lettem, legalábbis nem éreztem, ezt szeretném meg is tartani (amennyire csak lehet). Enni viszont szeretek, úgyhogy igyekszem olyanokat enni, amiket "büntetlenül" ehetek kilószámra.

Az igazság az, hogy olyan nagyon tömeget nem szeretnék növelni. Vagyok 183 centi, ahoz egy max. 90 kiló az pont jó, szerintem. Persze csak ha annak nagy része izom. Most vagyok úgy nagyjából 83 kiló (-3 kiló zsír nagyon jó lenne), amivel nagyjából elégedett is vagyok, csak az arányokon kéne változtatni.

#2813 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 12:19

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 11:59

...

2 perc az közepes idő ... 1/2 perc - 1 percnél jobb nem többet pihenni. (Bár ha az erőnövelés a célod, akkor meg jobbak a közepes pihenőidők, 2-3 perc; de tömegelésre inkább kevesebb a jobb)
Persze sokszor én is többet pihenek, pl. kitörésnél, guggolásnál, felhúzásnál elfogy a szufla, főképp ha 10-12-es sorozatokat csinálok, van hogy a 3 széria 10 percig tart.
De kisebb izmoknál, bicepsz, alkar, vádli, stb. ott simán lehet tartani a 30 mp-et. Ha nem megy olyan jól sem baj, kisebb súlyra sem kell olyankor váltani (hogy azzal jobban menjen), és megszokja az izom.

Aki csak a súlyt növeli, azonos ismétlészszámmal, az logikus, hogy az elején nem fárasztja ki magát. Hiszen ha a végén megy a legnagyobb súllyal X darabszor a gyakorlat, akkor az elején kisebb súllyal, ráadásul kevésbé fáradtan, ezért egész lazán megy.
Lehet a súlyt növelni, de akkor csökken az ismétlések száma.

Persze a fehérje kell, de mégis a vörös húsok jók tömegelésre.
A csirkemell + rizs tipikusan a szálkásító étrendje az embereknek.
Persze biztos a csirke is tud növelő lenni, azt nem tudom, hogy mennyivel jobb/rosszabb a többinél.
Lehet, hogy ez annyira nem releváns, hogy milyen színű a hús.
Hátha van itt nálam okosabb is.

#2814 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 12:34

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 12:19

Persze a fehérje kell, de mégis a vörös húsok jók tömegelésre.
A csirkemell + rizs tipikusan a szálkásító étrendje az embereknek.
Persze biztos a csirke is tud növelő lenni, azt nem tudom, hogy mennyivel jobb/rosszabb a többinél.

:confused:

Azért favorizálja mindenki a csirkemellet, mert az a legolcsóbb és fajlagosan annak a legkisebb a zsírtartalma a legnagyobb fehérjetartalom mellett.

A sertés szűzpecsenyének a zsírtartalma pl jóval kisebb, mint pl a csirke combnak, de legalább háromszor annyiba kerül. A marhabélszínről nem is beszélve.

A fehérje az fehérje. Semmi köze nincs a hús fajtájának a tömegelő vagy a diétás étrendhez. A lényeg a maximális fehérje bevitele, minimális zsír mellett.

#2815 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 13:11

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 10:33

Nem. Igazából évente ajánlanak is 2 hét pihenőt, h az apróbb sérülések tudjanak gyógyulni.

#2816 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 13:23

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 11:42

Amíg volt időm, addig jártam konditerembe (úgy durván 2 hónapot, heti 1-2-3x), ott sem volt soha (csak nagyon ritkán, akkor is csak 1-2 nap múlva) izomlázam.

Hát, nem kéne lazsálni. A megfelelő súly az, amivel még éppen megy a 4x6, de úgy, h a szemed kifolyik, és a hetedik semmiképpen sem menne. Esetleg a 6. segítséggel megy.
Nekem szinte mindíg van izomlázam utána a nagyobb izmokban.

Szerk: phenőidőről annyit, h néztem anno egy fekvenyomó bajnokkal edővideót, 100kg-os a srác, 270kg a csúcsa, de edzeni csak 150-el szokott. Abba belenyom 15-20-at, majd 8-10 perc pihi a következő szériáig.
Azaz más időt kell pihenni hát-mell-láb gyakorlatoknál, ami húzósabb, mint az apróbb váll-kar-vádlinál.

Szálkásodni meg nem attól fogsz, h 12-es ismétléseket csinálsz. Akik szlákásítanak, azok azért csinálnak kis súllyal többet, mert a diéta miatt legyengültek.

Szerkesztette: leslie 2009. 12. 21. 13:27 -kor

#2817 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 13:34

Van, aki vega mégis nagyon szép izomzatot képes magára pakolni.

Sokan nem is tudják, de a babnak pl magasabb a fehérjetartalma, mint bármelyik húsnak. Sok hüvelyes zöldségnek szintén. A sovány túróról és társai meg pláne.
Szóval nemcsak a hús létezik. Meg tényleg mindenki a csirkét emlegeti, amikor ott a pulyka, a bárány (aminek ráadásul igen magas K-karintin tartalma van) a halakról nem is beszélve.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#2818 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 13:46

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 13:11

Nem. Igazából évente ajánlanak is 2 hét pihenőt, h az apróbb sérülések tudjanak gyógyulni.

akkor jó.
bár múlthetet is végig pihentem, vizsgák és társai miatt. tegnap is csak a lelkiismeretem miatt mentem edzeni :Đ

#2819 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 13:48

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 12:34

...
A fehérje az fehérje. Semmi köze nincs a hús fajtájának a tömegelő vagy a diétás étrendhez. A lényeg a maximális fehérje bevitele, minimális zsír mellett.

Azért ezt ilyen magabiztosan nem mondanám.
(Bár lehet, hogy húsoknál nincs sok különbség a bennük lévő fehérjében, de messze nem mindegy hogy növényi fehérje, tojás, tej vagy hús. Azért fehérje és fehérje között igenis van különbség.)

Meg lehet nem pusztán a fehérje számít, hanem más összetevők is.
Pl. a vörös húsokban kb. 5 gramm/kg kreatin is van, míg a fehér húsokban messze kevesebb.

#2820 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 13:48

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 13:34

Van, aki vega mégis nagyon szép izomzatot képes magára pakolni.

Sokan nem is tudják, de a babnak pl magasabb a fehérjetartalma, mint bármelyik húsnak. Sok hüvelyes zöldségnek szintén. A sovány túróról és társai meg pláne.
Szóval nemcsak a hús létezik. Meg tényleg mindenki a csirkét emlegeti, amikor ott a pulyka, a bárány (aminek ráadásul igen magas K-karintin tartalma van) a halakról nem is beszélve.

Mihez képest?  :confused:

Ne kezdjük el megint ezt a vega/dögevő flémet.

Jók a növényi fehérjék is, annak aki nem végez fizikai munkát.

Az igaz, hogy a hüvelyesek fehérjetartalma 20-25%, viszont mellé van 60-80% szénhidráttartalmuk.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.